לינה בטיול שלכת בניו אינגלנד 5-10/10/2019
-
שלום לכולם
אנו נוסעים בהרכב משפחתי של זוג+2 ילדים מתבגרים . כנראה לכיוון ההרים הלבנים
האם לדעתכם יש להזמין מלונות/מוטלים באזור , או פשוט לחפש בכל יום מוטל בדרכים?
בתודה ערן
-
אני אישית מעדיף להזמין מראש, יותר נוח לשבת במחשב בבית ולהסתכל מה מתאים מבחינת תקציב וכדומה, לא מעט בתי מלון בצפון אמריקה מאפשרים הזמנה עם אפשרות ביטול של עד 24 שעות לפי ההגעה ללא חיוב.
-
גם אנחנו עושים טיול דומה באותו איזור, ובאותה התקופה, וגם אנחנו זוג עם שני מתבגרים.
אני הזמנתי את כל הלינות מראש, מכמה טעמים: ראשית, בתור זו שמארגנת את הטיול, אני מעדיפה לטפל בכל הסידורים הלוגיסטיים האפשריים מראש, כדי שבטיול עצמו אוכל לטייל ולהנות כמו כולם, מבלי “לעבוד” בחיפוש לינה או כל התארגנות אחרת. מן הסתם, תמיד תשאר גם קצת עבודה לטיול עצמו, אז אני מעדיפה לצמצם אותה למינימום.
שנית, בטיול משפחתי לחו”ל, ועוד עם מתבגרים, מקל מאוד לדעת מראש שבסוף היום נגיע למקום לינה נוח ומרווח דיו, שבו לכל אחד יהיה את המרחב שלו, הפרטיות שלו והווייפיי שלו… כשמחפשים לינה בספונטניות לא בהכרח מוצאים את מה שרוצים, ועוד בתקציב המתוכנן.
זאת ועוד: לעתים מתברברים קצת בדרך, נתקעים בפקק או באאוטלט, וכשמגיעים מאוחר ליעד, עייפים, כל מה שרוצים זה מקום שיחכה לנו. יכול להיות לא נעים להתחיל לחפש, לגלות פתאום שבעיירה “שלנו” הכל כבר תפוס וצריך לסוע עוד 40 דקות ליעד אחר… אם תחשוב על זה, הספונטניות והגמישות שתצפה להן בכך שלא תזמין לינה מראש, עלולות להתפוצץ בפרצוף כשמקום הלינה שבנינו עליו פתאום לא זמין, ואחרי יום טיול ארוך צריכים להתחיל להטלטל בדרכים בחיפוש אחר לינה.
מה היתרונות בלינה ספונטנית?
יש כאלה שעושים “טיולי שלכת” בעונה הזאת, שבמסגרתה הם חייבים לשמור על גמישות כי מדי יום הם מחפשים את המקום בו השלכת הגיעה בדיוק לשיאה. אני תכננתי את הטיול שלנו לעונה הזאת בגלל השלכת (בין היתר), אבל עדיין מתייחסת אליה כאל עוד אחד מרכיבי הטיול ולא כאל המטרה הראשונית או הבלעדית שלו. ובמילים אחרות, עדיף לי לדעת שיש לי מקומות לינה יפים ונעימים שסגרתי מראש ומחכים לי, גם אם צבע העלים שם יהיה לא בדיוק בשיאו. אבל זה כבר באמת עניין של העדפה אישית.
-
-
אגב מישהו יודע האם מחירי רגע אחרון צונחים?
הזמנתי את מלונותיי לעוד חודש לפני חצי שנה.
בסיבוב חוזר עכשיו מצאתי למשל באותו אתר(אפליקציה) מחיר שירד ב-40$ למלון מסויים (עשיתי הזמנה חדשה כמובן). אבל רוב האחרים עלו בלא מעט.
יצא לי גם למצוא ברוגע מלון אחר בפחות עלות, או במקום אחד (כביש 1) כל המחירים גבוהים יותר. -
מאחר ואני מתכנן לתאריכים דומים, עונת השלכת היא עונת שיא ואני שם לב שהרבה מוטלים / מלונות/BB כבר מלאים לתאריכים האלה. אם אתה לא בררן זה לא טיול משפחתי לך על הזמנה תוך כדי תנועה. אחרת תזמין מראש. -
אין חוקים בדברים האלה, אבל כאשר מדובר ביעד מבוקש בתקופה מבוקשת (למשל ההרים הלבנים בתקופת שלכת) סביר כי המחיר ילך ויעלה.
אני נוהג להזמין מראש, כמה שיותר מוקדם, בתעריף גמיש (גם אם הוא יקר יותר מהבלתי גמיש) ומדי פעם בודק אם התעריף השתנה ומעדכן את ההזמנות בהתאם. היו מקרים בהם המחיר ירד ואז ביטלתי ועשיתי הזמנה חדשה, אבל ברוב המקרים הוא עלה.
נכון, זו קצת התעסקות, אבל כל אחד ושיקוליו.
בכל מקרה, במסגרת משפחתית, אעדיף להזמין מראש ולא תוך כדי תנועה.
-
זה אכן מה שעשיתי, ועדיין עושה מדי פעם.
קצת לא נעים לי עם הביטולים, נו טוב להם נעים מאוד להעלות מחירים...