ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. erancoh
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 41
    • פוסטים 292
    • הגבוה ביותר 27
    • קבוצות 0

erancoh

@erancoh

27
    מוניטין
    121
    צפיות בפרופיל
    292
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 225563 גיל 56

erancoh הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי erancoh

• RE: סלובניה וקרואטיה התייחסות למוקדי לינה אפשריים

עניתי לך בשירשור הנוסף שפתחת

פורסם בפורום טיולי משפחות
      erancoh
      erancoh
    • RE: התייעצות לגבי סלובניה - קרואטיה בקיץ

לדעתי מיותר בשביל זה ללון בלובליאנה.

אפשר להוסיף לילה לבלד ובאחד הימים לנסוע ללובליאנה או לפארק המים. מדובר על 45 דקות נסיעה….

erancoh
      erancoh
    • RE: חזרנו מלונדון!

אכן, גם אני היית ספקן כשחזרתי מלוטון לאור העובדה שאין מכס להחתים ואין מי שיבקש (פוטנציאלית) לראות את מה שנרכש.

כששאלתי את אחד העובדים במקום הוא אמר לי שכל עוד הרכישות הן פחות מ 3000 פאונד (אם אני לא טועה) אין שום בעיה – פשוט להכניס לתיבה את המעטפה עם הקבלות כשהיא פתוחה וכמובן כל הפרטים מלאים. הוא הסביר שפעם ביום מגיעים עובדי מכס, לוקחים את המעטפות, מחתימים מה שצריך ומעבירים הלאה.

לאחר מספר שבועות הגיע הזיכוי לאשראי.

ממליץ לצלם את הקבלות ובמיוחד את הברקוד  (DOC ID) על טופס החזר המס שמונפק בחנות לצורך בירורים עתידיים וקבלת סטטוס הבקשה באתר של גלובל בלו.

erancoh
      erancoh
    • RE: זקוקה לתובנות איול משפחתי אוסטריה

מצטרף לקודמי בעניין הזמן המוקדש למינכן – הייתי מקדיש יום אחד לכל היותר ביום האחרון לטובת קניות ואוירה עירונית אם בא לכם.

לגבי מלון ליד שדה התעופה, אנחנו הזמנו את ה Holiday Inn Express שהומלץ פה בעבר.

לחדר משפחתי (4 נפשות) בחודש אוגוסט הקרוב העלות היא כ 70 אירו ללילה (כולל א.בוקר  מספקת בהחלט) יתכן שבהרכב שלכם תצטרכו שני חדרים (במחיר זול יותר לחדר).

שימו לב שבכדי לקבל את המחירים הזולים ביותר באתר המלון (ומניסיון עם הרשת קשה למצוא מחיר זול יותר באתרי הזמנות) תצטרכו לפתוח חשבון במועדון IHG Rewards Club. ההצטרפות בחינם.

תהנו

erancoh
      erancoh
    • RE: רכבת הרכבים בסלובניה

עצה אחת בנוגע לרכבת הרכבים – כדאי להגיע למקום  שעה אחת לפני מועד יציאת הרכבת.

אנחנו הגענו (באוגוסט) כחצי שעה לפני המועד (כמו שרשום בכל ההמלצות) והיינו המכונית ה-21 בתור כאשר מעלים 20 מכוניות כל פעם… לא נעים, אבל פשוט הסתובבנו וטיילנו באותו יום באיזור בוהיני והר ווגל.

חזרנו יומיים אחר כך והגענו שעה לפני, וכבר היינו המכונית התשיעית בתור…

לגבי המסלול – אנחנו עשינו אותו  בלי הטיול בנקיק טולמין, וגם אז עד שהגענו לקרניסקה גורה כבר היה מאוחר יחסית והיינו עייפים ולכן לא היינו במגלשות (חזרנו לשם ביום אחר).

קחו בחשבון שזה יום מהנה אך מעייף (קמים מוקדם, הרבה נסיעות, מעבר ההרים...) במיוחד עם ילדה צעירה.

הייתי ממליץ מעבר לרכבת המכוניות, לתכנן עצירות במפל קוזיאק, מעבר ורשיץ’ ואגם יאסנה, ולהשאיר את טולמין וקרניסקה גורה כאופציה לפי הזמן והחשק.

תהנו

erancoh
      erancoh
    • RE: מזג אויר - מומחי אירופה ואוסטריה בפרט

לגבי ציוד- אם אתם מטיילים באתרים הרגילים (ואני מניח שביום גשום וקר לא תעלו לפסגות ) סווטשירט ו\או מעיל מספיקים.

בהחלט לארוז קצר (לפחות חולצות, ולדעתי גם זוג מכנסיים).

טיילנו לפני 3 שבועות ויום כמו שאתה מתאר (עם 14 מעלות וגשם) השתנה למחרת ל-22 (שמשי בחלקו, חולצה קצרה) ואח”כ 25-28 שבשמש מרגיש אף יותר…

לגבי כניסה לאתרים סגורים – מאוד תלוי בתחזית ובגשם בפועל. במקרים רבים גשם\טפטוף בבוקר נפסק במחצית השנייה של היום, ובכל מקרה תלוי בעוצמה ובקור.

מניח שיש לכם “בנק” אתרים לימים גשומים או אפורים יותר.  אם אתם באיזור זלצבורגלנד:

– תרמה אמאדה (או כל בריכה מקורה אחרת)

– זלצבורג (מוזיאונים)

– מכרה מלח

– נקיקים (אם רק מטפטף)

– מפלי גולינג (כנ”ל)

– מצודת הוהנוורפן 

אגב, אתר מומלץ למז”א (יש גם אפליקציה) שברוב המקרים דייק  הוא bergfex/wetter.

רק שים לב : לפעמים יש עיר, עמק והר שנקראים באותו שם אז יש לבחור את המקום הרלוונטי (אין די מז”א בעיירה כדין מז”א ברכס שמעליה...)

erancoh
      erancoh
    • RE: מזג אויר - מומחי אירופה ואוסטריה בפרט

בהנחה שבכל מקרה ביום גשום או מעונן וקר  מאוד לא תעלה לתצפית או תעשה את דרך הגרוסגלוקנר, אין מה להיות מוטרד.

בתצפית 5 האצבעות לא היינו, ולגרוסגלוקנר בחרנו את היום עם התחזית הכי שמשית. רוב הזמן היינו עם בגדים קצרים (כשעצרנו, בשמש היה ממש חם למרות הגובה) וכאשר עברנו לצידו השני של הרכס לכיוון הקרחון כבר התענן והתחיל לטפטף. גם אז, חולצה ארוכה עשתה את העבודה.

אני לא יודע לכמה זמן אתם נוסעים אבל קשה לי להאמין שיהיה לכם רק רצף של קור וגשם. וגם אם כן – את שני האתרים הנ״ל פשוט תשאירו לפעם הבאה...

erancoh
      erancoh
    • RE: עזרה - מחר בזלצבורג

אם אתה מחפש חניה במרכז העיר, יש את החניון המומלץ Altstadtgarage (לא משנה אם כניסה A או B). ההליכה למרכז היא מספר דקות.

הוא לא זול, אם אני זוכר נכון 2.40 יורו לשעה, אבל בכל  מוזיאון שתבקר בו בעיר (וכולם לדעתי כלולים בכרטיס זלצבורגרלנד אם יש לך) אפשר לבקש שינקבו לך את הכרטיס בקופה ואז כשתבוא לשלם תקבל הנחה (של כ-5 יורו).

erancoh
      erancoh
    • RE: סיכום הטיול שלנו לאיסלנד- ארץ הקרח והאש

תודה רבה על הבלוג המפורט (וכמובן מזל טוב)

נראה טיול מדהים – נכנס  מיד לתיקיית המועדפים...

erancoh
      erancoh
    • RE: מה זה המחירים האלו?? סלובניה קרואטיה

אומנם נסענו בקיץ האחרון ולא אוכל לתת מחיר עדכני לדוגמא, אבל יש לי כמה תובנות (בהנחה שאתם מחפשים טיסה לקיץ)

- הכי זול (ועדיין במרחק סביר) -  לטוס לוינה. קחו בחשבון נסיעה של 5 שעות לפחות מוינה לאיזור בלד, אך כמובן שאפשר “לשבור” אותה עם עצירה באתר או שניים בדרך.

– קרוב עוד יותר אבל גם יקר יותר – לטוס לונציה. נסיעה של 3 שעות  לכיוון בלד (שגם בה אפשר לעצור למשל באיזור המערות).

– הכי נוח יהיה בטיסה ישירה ללובליאנה או זאגרב (סאנדור, אולי ארקיע ואחרות) . בדרך כלל הטיסות לקיץ נפתחות באיזור ינואר-פברואר. אבל - זו גם כנראה תהיה האופציה הכי יקרה.

– אין דין יולי כדין אוגוסט. המחירים ביולי (במיוחד בתחילתו) זולים משמעותית מאוגוסט.  לדוגמה, בתחילת יולי אפשר למצוא כרטיסים לוינה סביב $320. באוגוסט המחיר עולה ב-$100 בערך.

מקווה שעזרתי קצת

erancoh
      erancoh

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי erancoh

• RE: למי שביטלו לו את הטיסה - קיבלתם כסף חזרה?

טיסת אל על לפריז באמצע מרץ שהוזמנה בנקודות ומיסי נמל – הטיסה בוטלה בתחילת מרץ, הנקודות חזרו לחשבון תוך כמה ימים, מיסי הנמל עדיין לא.

טיסת אל על למילאנו באפריל – הוזמנה דרך אליס – בוטלה בסוף מרץ , הכסף הוחזר במלואו בסוף מאי דרך אליס.

erancoh
      erancoh
    • RE: ביטול הזמנת רכב באלומה (אלאמו ישראל) - מישהו חווה?

@דוקטור-דו-ליטל

אתה בטוח שכך הדבר?

עד כמה שאני יודע, לפחות בכרטיסי האשראי שלי בהם יש לי הטבת שער, ההטבה היא עבור עסקאות חו”ל. 

כלומר לא משנה אם החברה הישראלית גובה בדולרים – זה לא נחשב.

כך לדוגמה, רכשתי בעבר כרטיסי טיסה מאתר אל על, ובחרתי לשלם בדולרים כי חשבתי שזה יקנה לי המרה בשער יציג + עמלה שךל 0.7% שיש לי בכרטיס.

בפועל חוייבתי בשער יציג + עמלה סטנדרטית של 2.8%, ובדיעבד היה עדיף לי לשלם בשקלים עם שער ההמרה של אל על.

בבירור מול חברת האשראי הם הסבירו לי נקודה זו ואכן זה מופיע כך בתקנון שלהם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      erancoh
      erancoh
    • RE: איך משלמים דוח חניה שקיבלנו באנגליה? דרך השכרה עם חברת אוויס

@Noa_3379728

האם שכרתם במקור דרך אוויס ישראל<?

מציע בכל מקרה לפנות לאוויס בארץ ולראות אם יוכלו לעזור.

פורסם בפורום אירופה
      erancoh
      erancoh
    • RE: נסיעה מטעמק שטובאי לוינה

@mayaKG

האם אתם פתוחים לשינוי בתוכנית או שעמק שטובאי הוא must?

אנחנו היינו בטיול נפרד בזצבורגרלנד ואחד בטירול (בשניהם הטיסות היו ממינכן שמשמעותית יותר קרובה)  ועדיין לא ביקרנו בעמק שטובאי (יחכה לטיול הבא לטירול...)

מאחר והטיסות מוינה,לא הייתי מרחיק מערבה עד כי כך, במיוחד שלאוסטריה יש כ”כ הרבה מה להציע גם באיזורים גיאוגרפיים קרובים יותר. מציע להתרכז באיזור זלצבורג (כולל אולי החלקים המערביים שלו) והאתרים בנפות אוסטריה עילית ושטיריה שקרובות אליו מאוד מהצד המזרחי.

erancoh
      erancoh
    • RE: רכב ל-6 אנשים

@Meiroosh

תודה רבה

erancoh
      erancoh

@hil

תודה רבה

erancoh
      erancoh

@שוקי3

תודה, אך זה לא יהיה רלוונטי במקרה שלנו.

erancoh
      erancoh

@דוקטור-דו-ליטל

תודה.

האם בד”כ שני הכיסאות האחוריים ניתנים לקיפול בנפרד (כלומר אפשר לפתוח רק אחד)?

באילו דגמים למשל יש גם שני המושבים נוספים וגם מקום למטען?

erancoh
      erancoh
    • רכב ל-6 אנשים

מתכננים טיול (כנראה לאיזור צפון איטליה) בפסח הקרוב. 

אנחנו זוג + 2 בנות (7,10) סבא וסבתא.

מניח שמבחינת מטען נהיה עם 2 מזוודות ו-2 טרולי (ושני תיקי גב)

רוב הזמן נטייל בלי מטען (טיול כוכב) רק אל ומהשדה נצטרך את הכל.

איזה סוג רכב אנחנו צריכים לחפש? 

מנסה להימנע מ״מיניבוס״ של 9 מקומות אם אפשר, וכן אני לא נוהג על רכב ידני.

האם יש רכבי 7 מקומות שיכולים להתאים? אני יודע שברובם פתיחת השורה השלישית למעשה לא משאירה מקום למטען, אבל:

- האם במקרה כזה כן יש מקום כלשהו בתא המטען ואת השאר אפשר לשים בתא הנוסעים על אחד המושבים (כאמור, רוב הנסיעות יעשו ללא מטען כלל)

- האם ישנם רכבי 7 מקומות בהם כן יש תא מטען ראוי?

תודה מראש

erancoh
      erancoh
    • RE: חופשה משפחתית - אביב 2020 - היכן?

@imeshy

תודה, יש המלצות למסלול בפורטוגל ל-7-8 ימים?

erancoh
      erancoh