טרק של 5-7 ימים באירופה בשבועיים הקרובים
-
היי,
בעיתוי קצת קצר, מעוניין לצאת לטרק של חמישה ימים עד שבוע באירופה / אירואסיה ברמת קושי בינונית, בעיקר כדי לחוות קצת טבע רגוע, מים ובלי יותר מדי עיר.
ככל הנראה אצא לבד.
האם יש מסלול מומלץ שמאפשר לישון בבתי הארחה, כך שלא אצטרך לקחת איתי אוהל?
אין לי בעיה גם לטיול מפוצל שבו אסע כדי להמשיך.
חשבתי על גאורגיה, רומניה או סלובניה, בעיקר בחישוב של מחירי טיסה בעיתוי של שבוע~ אחד בלבד לפני.
תודה מראש!!
-
הי עוגה(?),
חזרנו לפני חודש מטרק של 5 ימים בהרי הרילה בבולגריה.
הייתרונות של הטרק ברילה רבים מאד!קודם כל הוא עובר בנופים מקסימים ומרהיבים – שזה הכי חשוב

מעבר לכך, בולגריה זולה מאד (גם הטיסה אליה), קרובה, והטרק הזה מאד נגיש מסופיה – כשעה וחצי נסיעה לתחילת המסלול.מדובר במסלול שעובר בהרים, כאשר הלינה היא בבקתות הרים מאד בסיסיות אבל נחמדות ביותר.
ניתן לעשות רק חלק ממנו, או את כולו, או לשלב מסלולי הליכה אחרים/נוספים ובקתות אחרות. יש המון מסלולים שם בהרים.
מצרפת לך את סיפור הטרק שלנו מתוך הבלוג שלי.
יש בו המון מידע על ההכנות לטרק, על המסלול, ועל הבקתות. מוזמן להיעזר בו.
בהצלחה,
אורה

-
נראה שטרק מסטיה אושגולי בגאוריה יכול להתאים
-
@אורה-ג אמר:
הי עוגה(?),
חזרנו לפני חודש מטרק של 5 ימים בהרי הרילה בבולגריה.
הייתרונות של הטרק ברילה רבים מאד!קודם כל הוא עובר בנופים מקסימים ומרהיבים – שזה הכי חשוב

מעבר לכך, בולגריה זולה מאד (גם הטיסה אליה), קרובה, והטרק הזה מאד נגיש מסופיה – כשעה וחצי נסיעה לתחילת המסלול.מדובר במסלול שעובר בהרים, כאשר הלינה היא בבקתות הרים מאד בסיסיות אבל נחמדות ביותר.
ניתן לעשות רק חלק ממנו, או את כולו, או לשלב מסלולי הליכה אחרים/נוספים ובקתות אחרות. יש המון מסלולים שם בהרים.
מצרפת לך את סיפור הטרק שלנו מתוך הבלוג שלי.
יש בו המון מידע על ההכנות לטרק, על המסלול, ועל הבקתות. מוזמן להיעזר בו.
בהצלחה,
אורה

תודה, נראה כמו אחלה אופציה, אבדוק לעומק בימים הקרובים.
מה המצב שם מבחינת כמות המטיילים?
גם לגבי גאורגיה, עמוס שם? לא מתוייר מדי?
נאמר לי גם לגבי פארק וונואז, האם יש לכם היכרות איתו?
-
בפארק ונואז טרם ביקרתי

מבחינת עומס התנועה על השבילים ברילה – אנחנו צעדנו ימים שלמים לבד ובבקתות היתה תפוסה אפסית.אבל!!! - וזה אבל גדול – טיילנו בתחילת יולי שזה עדיין נחשב בשולי העונה.
לדעתי באוגוסט הרבה יותר עמוס שם, בעיקר בבקתות הקצה שליד הרכבלים (Yasterbets ו- Rilsky Ezra), וכן בבקתת איבן ואזוב שהיא מאד פופולרית.
אז כדאי לתכנן חכם את המסלול, ואם מתכננים לישון באחת מהן, לנסות ליצור קשר ולהזמין מקום מראש.
אורה
-
ממליץ גם על טרק הכפרים בגיאורגיה.
מסטיה -אושגולי בחבל סוונטי 4 ימים אליו ניתן לחבר יום נוסף טיול לקרחון שחארה מאושגולי. לינה בכפרים בדרך.

-
מאוד מאוד ממליצה על גיאורגיה.
טרק מסטייה אושגולי מקסים! כל כך נהנתי, 4 ימים מדהימים. בכלל גיאורגיה מדהימה בעיני..
גם ממש זולה.

-
נראה מדהים. גם קראתי לא מעט עכשיו על הטרק בגאורגיה.
האם הוא לא ממש עמוס בסוף אוגוסט?
אין לי בעיה במידה וטרק קצת פחות מתוייר ידרוש קצת יותר לוגיסטיקה או כסף.
אבל בטח בכאלה לא יהיו בקתות בדרך..
-
הוא לא עמוס בכלל.. אנחנו יצאנו ב23 לאוגוסט..
לא זכור לי עומס מטיילים.. פגשנו המון ישראלים אבל זה לא היה יותר מידי (ראיתי שתמיד הישראלים מכינים שקשוקה באמצע הדרך ומביאים לאכול כשפוגשים עוד ישראלים, מן אחווה כזו חח)
יש גם גרמנים, בריטים, נורווגים.. פגשנו הכל מהכל ולא הרגיש עמוס.. אין צורך להזמין מקום מראש בביקתות, פשוט דופקים על הדלת.
מאוד מאוד ממליצה על הבקתה של משפחת גונטר באדישי, חוויה יוצאת דופן - guesthouse gunter
-
-
תודה על התגובות חבר’ה.
כרגע הטרק בגאורגיה בהולד קצר בעיקר בגלל מחירי טיסה יקרים (1400 ש”ח הלוך חזור, אבל עם מטען שאני חייב למוצ’ילה), אבדוק מה המצב בתחילת השבוע הבא.
סה”כ נראה שלוגיסטית הוא הכי פחות כאב ראש וכנראה גם הכי פשוט לטיול.
לגבי בולגריה אבדוק יותר לעומק במהלך סוף השבוע, במיוחד לגבי עומס המטיילים.
אם במקרה למישהו עולה עוד אופציה לראש אשמח לדעת

-
פארק ונואז שציינת הוא אופציה מעולה. לא מאוד עמוס ואפשר להרכיב מסלול של 4-7 ימים שכולו מעל העמקים כך שהולכים בטבע נטו מבקתה לבקתה. בשביל טרק אלפיני הוא לא קשה מאוד והימים יחסית קצרים כך שאפשר לשתות בירה קרה בשמש או לעשות מסלולי צד בסביבת הבקתה.
תהנה
-
באמת זה מחיר כרטיס הטיסה לגיאורגיה?
אנחנו מצאנו שנה שעברה טיסה ב23 לאוגוסט ב200 דולר דרך חברת myway
שווה לבדוק
-
@דנוש60 אמר:
באמת זה מחיר כרטיס הטיסה לגיאורגיה?
אנחנו מצאנו שנה שעברה טיסה ב23 לאוגוסט ב200 דולר דרך חברת myway
שווה לבדוק
אכן זה המחיר (במייוויי המחיר הוא 440 דולר), כנראה כי העיתוי קצר וסוף החודש עמוס לישראל (כולם חוזרים לקראת סוף אוגוסט, וגם אני).כנ”ל גם טיסות לג’נבה או למילאנו =/
אופציה נוספת שחשבתי עליה היא הרי הטטרה בסלובקיה. על פניו נראה כמו מקום נגיש וכרגע הטיסות לשם זולות יותר (מחיר הלוך מגוכך וחזור יקר).
נראה שגם פחות מתוייר שם בתקופה זו.
-
פוסט זה נמחק! -
-
מקלחות זה לא הצד החזק שלהם…
על המסלול שלנו היו פעמיים מקלחות חמות – בבקתת ריבני אזרא ובמנזר רילה.
באיבן ואזוב יש “מקלחת” קרה בחוץ (צינור מים...)
בגרנצ’אר אין מקלחת בכלל. אפשר לרחוץ באגם אם רוצים ואם מספיק חם.
אורה