ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תאילנד בדצמבר

פורום תאילנד
    תאילנד
    3
    6
    1266
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4056108
      מטייל_4056108 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל חברי הפורום. בחודש דצמבר הקרוב אני מתכנן לטוס לתאילנד בין התאריכים 30/11 עד ל18/12 אני בן 25 אני טס לבד וזאת הפעם הראשונה שלי בתאילנד. יש לי הרבה שאלות ואשמח אם אוכל לקבל פה עזרה מחברי הפורום.

בגדול התכנון הוא לעבור בקופנגן קוסמוי פוקט קופיפי פטאיה ואולי קצת בנגקוק, אשמח לשמוע על אטרקציות, אזורי קניות, ומקומות בילוי כולל ברים ומועדונים בכל אחד מהמקומות האלה וכמה זמן מומלץ לשהות בכל אזור.

אני רוצה לשהות באזורים ומלונות עם הרבה ישראלים (מעדיף גם להיות קרוב לבית חבד אך ממש לא חובה) אשמח לשמוע על מלונות מומלצים ועל סוכנויות נסיעות של ישראלים הנמצאות בתאילנד ומארגנות טיסות פנים מלונות ואטרקציות.

מהם ההבדלים מבחינת זמינות ומחירים של בתי מלון ברגע האחרון לעומת הזמנה מראש כבר מהארץ? האם הכרחי להזמין את כל המלונות מראש או שאפשר גם שמגיעים? אני מחפש מלונות שלא יעברו את אזור ה100-180 שקלים ללילה ואני מעדיף להזמין מלונות כשאני מגיע כי אין לי מסלול מתוכנן לפי ימים ואני מעדיף להגיע לשם ולזרום.

כנ״ל לגבי טיסות פנים, האם הכרחי להזמין מהארץ? ומהן החסרונות (במידה ויש) של להזמין בתאילנד?

בנוגע לקו סלולארי מקומי עם חבילת גלישה מה הן העלויות פחות או יותר ומהיכן רוכשים?

מהן העלויות הממוצעות לנסיעות במונית/אוטובוס בתוך האיים ובערים?

באילו מקומות הכי מומלץ לצלול לאנשים ללא ניסיון?

מהן עלויות ממוצעות לאוכל? לא מסעדות יקרות אבל גם לא דברים שיעשו כאבי בטן

שמעתי שיש דברים שמומלץ להימנע מהם כמו אופנועי ים בגלל שאנשים שם עוקצים את התיירים האם יש אטרקציות ומקומות נוספים שמומלץ להימנע מהם?

במידה ויש דברים נוספים שחשוב שאדע אשמח לשמוע

72amalia תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • 72amalia
        72amalia @מטייל_4056108 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4056108

טוב יש לך המון שאלות 😁

בוא נתחיל מההתחלה…… התוכנית שלך כוללת המון יעדים, יותר מידיי יעדים לזמן שציינת ….. זה לא טיול זה מסע כומתא שאתה עובר מיעד ליעד, מסמן V וממשיך הלאה …. אם זו המטרה שלך אז אחלה. אם לא אז אתה חייב להוריד יעדים. אני מציעה שתתחיל בלקרוא קצת על כל יעד ואז תוכל להחליט באיזה מהם מתאים לך לבקר – יכול להיות שיש מקומות שבכלל לא מתאימים לך.

דרך אגב – דצמבר זו לא העונה המומלצת לבקר בצד של קוסמוי וקופפנגן

דצמבר זה חג המולד תקופה חמה מאוד – לא הייתי ממליצה להשאיר את המלון וטיסות הפנים לעשות במקום – אתה עלול למצוא את עצמך בבעיה או לשלם סתם הרבה יותר כסף על הכל. דרך אגב התקציב שאתה מדבר עליו פה – תקציב נמוך מאוד, כן?

אם אתה רוצה לזרום ולראות מה יהיה – קח בחשבון שלזרימה יש יתרונות אבל יש גם חסרונות, בטח ובטח בתקופה שנחשבת “חמה” : אתה מבזבז זמן מהטיול שלך בלחפש איפה לישון או איך להגיע ליעד הבא, כמעט תמיד תשלם יותר כסף עבור טיסה /מלון

אין בעיה למצוא מקומות של ישראלים – אנחנו בכל מקום!

מטייל_4056108 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • מטייל_4056108
          מטייל_4056108 @72amalia נערך לאחרונה על ידי

@72amalia

היי אמליה קודם כל אני מודה לך מאוד על העזרה!! (מצטער על החפירות 😅)

אקדים ואומר שלבסוף לקחתי טיסה שיוצאת ב27/11 והתאריך חזור נשאר אותו דבר ככה שיהיה לי מעט יותר זמן לטייל.

בנוגע למסלול אני בסוף לא אשהה בבנגקוק, ובקופיפי אני מתכנן להיות רק ללילה אחד. בנוגע לאיים במזרח אני מודע לכך שדצמבר זה לא שיא העונה באזור אך ממה שהבנתי המצב לא נורא מדי ולא מפריע לי אם פה ושם יהיה גם גשם לאיזה שעה שעתיים (אחת הסיבות שהעדפתי לזרום שם זה שאם מזג האוויר במזרח יהיה יותר מדי גשום אפשר פשוט לדלג על האזור)

מכיוון שאמרת שעדיף להזמין הכל מראש אני מנסה להרכיב מסלול כרגע וחשבתי על לנחות בבנגקוק משם להמשיך ישר לפוקט לכמה ימים ותוך כדי לקחת מעבורת ללילה אחד בקופיפי וחזרה לפוקט, משם לקוסמוי ולקופנגן ומשם לפטאיה. האם לדעתך המסלול מתאים לכמות הימים שציינתי? או שעדיין יש צורך בסינון? וכמה ימים היית ממליצה לשהות בכל יעד?

72amalia תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 72amalia
            72amalia @מטייל_4056108 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4056108

למה להגיע לקופיפי בשביל לילה אחד? זה ממש מיותר …. בשביל להגיע לקופיפי ולצאת מקופיפי זה לקחת מעבורת מפוקט או קראבי – זה חצי יום רק להגיע ולהתמקם … ואותו דבר בדרך חזרה – כל זה בשביל לישון לילה אחד על האי? חבל על הזמן, הכסף וטרטור …

אני לא יודעת עם מי דיברת לגבי מזג אוויר בתאילנד …..מזג אוויר טרופי הוא בלתי צפוי ובעונת המונסונים הוא עוד יותר לא צפוי – יכול להיות גשם לשעה ואחכ השמש יוצאת והכל נשכח, ויכול להיות גשם למשך חצי יום שבסופו כל הרחובות מוצפים מים. 

צריך לקחת בחשבון שלהגיע למקום בעונת המונסונים זה הימור.

מטייל_4056108 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מטייל_4056108
              מטייל_4056108 @72amalia נערך לאחרונה על ידי מטייל_4056108

@72amalia

האמת שאת המידע לגבי מזג האוויר לקחתי כאן מהפורום…

https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3798538

בנוגע לקופיפי ראיתי שמדובר במעבורת של שעתיים כל כיוון ומבחינתי המעבורת זה גם חלק מהכיף והחוויה.. מההתחלה כיוונתי להישאר רק 2 לילות על האי אבל בעקבות התגובה שלך קיצרתי ללילה במטרה שישאר זמן לשאר היעדים שקצת יותר מושכים אותי.. בגלל שבסוף אני סוגר הכל עוד מהארץ ולא נשאר לי כלכך מקום להימורים כנראה שבסוף אוריד את היעדים במזרח ואקדיש יותר זמן לכל יעד במערב.

ושוב תודה על כל העזרה 😁

gauntlet תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • gauntlet
                gauntlet @מטייל_4056108 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4056108

כן, אין ספק שהמעבורת לקופיפי היא אחד הדברים המהנים בטיול…
                עשה לעצמך טובה ותעלה ל-2- 3 לילות או שתוותר על קופיפי לגמרי.

דצמבר זה חודש פופולרי, אבל עדיין לא כמו הכריסמס, לדעתי תזמין לילות ראשונים ולילות אחרונים ואת כל השאר באמצע תשאיר לזרום,
                יש מספיק מלונות בתאילנד בתקציב שלך, אני בטוח שלא הכול יתמלא. ובכל מקרה, בתור מטייל יחיד החוויה שלך היא לא המלון עצמו אלא היכרות עם אנשים ומקומות. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון