חופשה לפני גיוס-איך קובעים תאריך
-
הי בקיץ בני מתגייס ,רוצה לשמוע מהנסיון שלכם איך ומתי אפשר לקבוע חופשה. איך נערכים למצב החדש ? (של לא להזמין חודשים מראש)
בגרויות כבר יש תאריכים , אך לצבא עוד אין כלום…
ושאלה נוספת מנסיון מה עדיף לקנות לו כרטיס ואחכ לבטל או להוסיף אחכ במחיר גבוה יותר? (חופשה לא בקיץ ,באמצע שנה)
-
גם אנחנו נמצאים באותה התלבטות. בשנים האחרונות ידענו מה יהיה היעד הבא ועם פתיחת המכירה מייד היינו רוכשים.…
והפעם , רגע לפני גיוס, לא סגורים על היעד, לא על תאריך ההזמנה.…
ממש חוסר ודאות ויסורי מצפון חחחח
-
כאשר קבעתי את חופשת הקיץ האחרונה קרוב לשנה מראש, בני היה לפני גיוס ולא ידעתי אם יוכל להצטרף לכן
קניתי כרטיסי טיסה לשאר בני המשפחה. מספר חודשים לפני הטיול , לאחר שבני קיבל אישור מהצבא,
קניתי לו כרטיס וצרפתי אותו לטיול. עלה כחמישים אחוז יותר מכרטיס שקניתי מספר חודשים לפני כן. בגלל שחוסר הודאות לגבי האפשרות שיצטרף
היתה מאוד גבוהה החלטתי לפעול כך.
בקיץ הקרוב בתי מתגייסת. בדקנו את לוח הבגרויות וקבענו טיול בתחילת יולי, לפני שמתחילים הגיוסים וקנינו כרטיס גם עבורה.
הפעם בחרתי לקנות גם עבור הבן החייל מתוך הנחה שיש סבירות טובה שיוכל להצטרף, אך בחרתי לעשות ביטוח ביטול ליתר בטחון.
-
דפנה,
כאמא לחייל ומלש”ב אציין רק שגם שיש תאריך גיוס , הצבא יכול ברגע לשנותו. להקדים או לדחות ולכן מומלץ מאוד לעשות ביטוח ביטול טיסה.
כבר כשנה וחצי שאני מסתכלת בתסכול על החברים פה שקונים כרטיסים זולים מספר חודשים מראש ואני לא יכולה. (בנוסף גם בן הזוג עובד משרד החינוך אז אני בכלל מוגבלת לחופשים בחגים) . גם אם אני מתכוונת לנסוע בזוג עדין קשה לתכנן. הבן קרבי ומגיע פעם בשבועיים במקרה הטוב. לי באופן אישי קשה לחשוב על לנסוע ולא לראות אותו כשהוא יוצא . נכון הוא עוד מעט בן 20 אבל עדין רוצה לזכות לקבלת פנים של ההורים. אבל זה כמובן מאוד אישי. לא כולן כמוני.
לכן אני בוחרת לשלם יותר ומזמינה ממש קרוב למועד.
-
כל כך מתחברת למה שכתבת. אני עובדת משרד החינוך אז החופשות שלי מאוד ספציפיות, רוצים לטוס לטיול משפחתי לפני הגיוס אבל מתקשה לסגור בגלל התאריך הלאמידוע. נראה שאשלם על כך ביוקר בהמשך (תרתי משמע).
בכל מקרה מבחינתי אין מצב שהבכור יתגייס (חוויה ראשונה משפחתית) והוא לא יהיה חלק מהטיול כך שביטוי ביטול לא רלונטי עבורו.
-
הי תודה
גם אצלי אין מצב שהוא לא יסע איתנו בקיץ ...אני מבינה שצריך להמתין בסבלנות ..
-
לפני גיוס אני ממליצה להמתין למידע אמין על השיבוץ. לא קניתי לפני זה. וגם כשתקני תוסיפי ביטוח לכולכם למקרה שיהיה שינוי ותרצי לשנות לכולם את המועד.
-
מידע אמין - מתי בערך יוצא? או שכל אחד מקבל בזמן שונה?
-
לעניות דעתי זה אישי . אבל עם הבכור קניתי באפריל בערך. השני התגייס לא בקיץ וכמה שביעות לפני הגיוס ברגע האחרון הוספנו עוד גיחה אירופאית חורפית בשבילו...
-
-
בהחלט יתכן שלקנות עכשיו שני סטים של כרטיסי טיסה (לשני מועדים שונים) + ביטוח ביטול, יהיה יותר זול מאשר לקנות סט אחד בלי ביטוח באפרילפער המחירים בין היום לאפריל עשוי להיות דרמטי. בייחוד אם יהיה לכם סד נוקשה של תאריכים (ואז אין גמישות לבחור טיסות זולות)
-
מידע אמין וסופי על תאריך הגיוס ניתן 45 יום לפני תאריך הגיוס בפועל, על פי פרסומי הצבא.
ואכן, לבני הוקדם הגיוס במספר חודשים וניתנה לו התראה של 45 ימים.
מכירה עוד מספר מקרים של הקדמת גיוס באופן הזה, כך שגם באפריל-מאי עדיין אין בטחון מוחלט.
בדרך כלל הגיוסים לא מתחילים לפני ה 20/7 , כך שאם מתאפשר לקבוע טיול לפני כן, זה יכול לאפשר
הזמנה מוקדמת של כרטיסי טיסה.
-
מועד ב של מתמטיקה.. כבר פורסם השנה. בדרך כלל הרוב רוצים להשאיר את האופציה הזו פתוחה ולכן לא רואה איך מכניסים טיול לפני 20 ליולי.
בנוסף צריך להיות בארץ שלושה ימים לפני הגיוס.
אני לא הייתי קונה שני סטים של כרטיסים בתוכנית לבטל אחד מהם כשאין לי מושג לגבי הגיוס. שניהם יכולים להיות לא מתאימים.
-
אפשר לקבוע טיול במועד הכי מוקדם האפשרי (למשל, מייד אחרי מועד ב׳ במתמטיקה)
ולבטח את הכרטיסים בביטוח ביטול.
אני כן תכננתי טיול לפני ה 20/7 , אבל מבינה שבהרבה מקרים לא מסתדר
-
זה מה שאני הייתי עושה.
תאריכי הגיוס שלהם נודדים ונדים.
אפשר להעריך פלוס מינוס לפי חודש לידה, סוג השירות היחידה וכו---אבל זה מאד “בערך”.
אופציה 1- לקנות ל15.7 ולהמר על כך שלא יגוייס לפני תחילת אוגוסט. להניח שכולם נוסעים/לא נוסעים ובהתאם ביטוח ביטול.לתכנן טיול ולהזמין לינות ברות ביטול.
אופציה 2- לחכות עד תאריך קרוב מאד (תחילת יוני או אמצע החודש) לקבלת תאריך גיוס סופי(לפני התאריך הבא והשינויים)- ולשלם בהתאם.
עכשיו לעשות חשבון כלכלי מה יותר כדאי.
-
תודה !
למשוואה יש גםלהוסיף תאריך מחנה קיץ צופים
שלא ידוע כמובן עכשו לכן תמיד נסענו באוגוסט.בינתיים נחפש יעד ...
-
בוקר טוב,
מניסיון אישי – הבת שלי התגייסה הקיץ.
מועד הגיוס השתנה כמה פעמים ובסוף הודיעו על תאריך “סופי”.
רק אז נקנו כרטיסים ותוכנן טיול משפחתי בסוף יולי לכבוד בת המצוה של האחות קטנה.
באמצע יוני – צה”ל הקדים את מועד הגיוס.
הנסיעה נדחתה למועד לא ידוע…
עשיתי ביטוח ביטול טיסה לכולנו – עבד מצוין.
לכן – לדעתי לחכות לאפריל לא יבטיח כלום. ממליצה בכל מקרה לעשות ביטוח ביטול טיסה.
מאחלת שיצליח ותיסעו ותיהנו

-
נדחפת לרגע לגבי ביטוח ביטול. אם מדובר בטיול יקר כמו ארהב עלות הביטול שווה בערך לכרטיס טיסה נוסף. האם עדיין זה נחשב משתלם?
-
עלות הביטול לא תלויה במחיר הכרטיס אלא במחיר הביטוח.
הכדאיות תלויה בגובה הסיכויים לביטול.
למשל אם יש בן משפחה נוטה למות (ביטוח רפואי לא מכסה מקרה כזה) אבל זה יכול לקרות מהיום עד עוד שנה או יותר, ביטוח ביטול יכסה כ-70% או קצת יותר מהעלות במקרה של פטירה יותר מ-12 שעות לפני הטיסה, אבל לא יכסה טיסה חזרה במקרה שהפטירה תקרה בעת השהיה בחו”ל.
יש אפשרות יותר יקרה לקנות כרטיס ניתן לשינוי שבמקרה של הקדמת טיסה חזרה יכסה חלק מהעלות הנוספת במקום ויתור על הכרטיס המקורי ותשלום מחיר מלא של כרטיס חדש. גם על זה אפשר להסתכל כתשלום ביטוח וכדאיותו גם היא תלויה בסיכויים של התרחשות מקרה כזה.
זאת שאלה כלכלית, די שולית מבחינת גובה הנזק (לעומת ביטוח רפואי למשל שהעדרו יכול להביא לפשיטת רגל) והערכת הכדאיות היא אישית.
-
משתלם זה ענין סובייקטיבי
אבל העלות היא לא כמו כרטיס נוסף, יותר קרוב לחצי כרטיס.
אם כרטיס לארהב עולה לך לדוגמא 1000 דולר לאדם כלומר 6000 דולר למשפחה של שישה אז הביטוח שהוא 8% יעלה לך 480 דולר.
בטיול רגיל לארהב אין צורך לבטח את שאר הרכיבים (מלונות, רכב) כי אפשר לעשות הזמנות עם אפשרות ביטול.