עזרה עם הוואי - ירח דבש
-
שלום לכולם,
אנחנו זוג בני 30 שעקב אילוצים סגרנו חופשה בהוואי לשבועיים מה25.09 עד ב10.10. הנחיתה היא בשעות הבוקר (אחרי קונקשן של 3 שעות בסן פרנסיסקו). התכנון שלנו הוא שהייה של 3 ימים בהונולולו והסביבה בעיקר כדי להתרגל לגט לג.
אחרי זה אנחנו רוצים לשנות ב2 איים - קוואי ומאווי. אז קודם כל האם יש סדר שהייה באיים ? האם עדיף קודם מאווי ואחר כך קוואי? כמה זמן בערך אתם ממליצים לשהות בכל אי במגבלה שיש לנו? בנוסף נשמח לשמוע על חברות מומלצות להשכרת רכב בהוואי, רציתי חלק מהזמן לפחות להשכיר ג'יפ עם גג נפתח. בנוסף אשמח לשמוע על אטרקציות שבאמת אסור לפספס.
נשמח לשמוע גם מלונות/דירות מומלצים במחיר סבירים.
תודה מראש

-
מסן פרנסיסקו יש טיסה ישירה למאווי...אפשר לגמרי להתאושש שם מהג’ט לג….לא חייבים להתאושש דווקא בהונולולו.לדעתי סדר האיים לא משנה . לגבי רכב עם גג נפתח- ירד לנו גשם באוגוסט, אמצע הקיץ, גם בקאואי וגם במאווי כך שאני ממליצה לדחות את החלום ליעד אחר.
שכרנו רכב באלאמו ישראל והיה בסדר גמור. לגבי אטרקציות – קשה לי עם הגדרה של “אסור לפספס” כי בעצם מותר לפספס הכל. אנחנו נהנינו מטיסה בהליקופטר ללא דלתות בקאואי, מהחוף הצפוני בקאואי, מהדרך להאנה במאווי, משן הדרקון במאווי ובגדול מכל מה שבחרנו לעשות מתוך שפע ההצעות שמפורטות בבלוגים וברשת. לגבי מקומות לינה – בעקבות אחד הבלוגים שתאר את הפקקים הקשים בקאואי בחרנו ללון בעיירה באזור שדה התעופה ואני אכן ממליצה ללון שם. יש פקקים, אבל ההתמקמות שם מצמצמת את הקושי. אנחנו לנו 4 לילות בקאואי, ממליצה להוסיף לילה, בגלל מזג האויר לא הצלחנו לראות כלום בקניון ולילה נוסף היה עוזר לנו. במאווי לנו 6 לילות, אפשר להוסיף לילה. גם באזור הונולולו כדאי לטייל. מאוד מומלץ החוף הצפוני של אואהו.
-
צריך עזרה שוב,
טיסות פנימיות סגרנו - נהיה 4 ימים וחצי הונולולו והסביבה - 4 וחצי ימים קוואי - 5 וחצי מאווי - ועוד יום אחד בהונולולו לפני טיסה חזרה.
חשבתי לפצל בכל אי את הלינה ל2 מקומות. קודם כל האם כדאי? אם כן, תוכלו להמליץ לי היכן עוד ללון?
אוהאו - 2 לילות הונולולו ועוד 2 לילות באיזור הצפוני, היכן כדאי ללון בצפון?
קוואי - חשבתי ללון 2 לילות בפויפו, היכן עוד כדאי ללון?
מאווי - חשבתי ללון בקיהיי, היכן עוד כדאי ללון ולמה?
-
במאוי הייתי עושה לילה אחד בהאנה. זה מאפשר לטייל את הכביש בניחותא. אנחנו הרגשנו שהיה חסר לנו זמן, וזה לא כביש סימפטי בחושך.
-
באואהו אלא אם אתם גולשי גלים, לא חושבת שיש מה לעשות יומיים החוף הצפוני. הייתי לנה בהונולולו על וואיקיקי ומטיילת משם לכל האי.
-
למה אתה מתייחס לאואהו רק כמקום להתגבר על הג’ט לג???
-
יש אנשים שאומרים שעדיף להיות בהונולולו בסוף הטיול, אני העדפתי להיות שם בהתחלה משום שלדעתי יהיה יותר נוח להתרגל לשעות שם.
-
או קיי אז אתה גם מתייר שם כי גם אואהו שווה. יש מרכז התרבות הפולינזית שזה לבד
יכול להיות כמעט יום, מקדש מורמוני, דרך פאלה ויער הגשם וכדאי גם לעשות סיבוב מסביב לאי.
כמובן הונולולו וואיקיקי.
אגב אני לא מיחס חשיבות כלל לסדר בין האיים. תעשה מה שנוח מבחינת הטיסות.
-
סגרתם, סגרתם, שיהיה לבריאות ותהנו!
אבל, לא הבנתי למה ויתרתם לחלוטין על האי הגדול עתיר האטרקציות ומה מצדיק חמישה וחצי ימים במאווי ועוד יותר מה מצדיק ארבעה וחצי ימים בקוואי.
סתם מסקרנות.
קראו כאן
-
לינה בקאואיי בפויפו היא טעות, כתבתי זאת בפירוט רב בתשובתי הקודמת וגם המלצתי על מיקום נוח. באואהו אין סיבה ללון בחוף הצפוני, זה קרוב להונולולו, מרחק של שעה ומשהו. גם במאווי לא חייבים לפצל לינה אבל אם מתעקשים אז אפשר לילה בהאנה, זה מאפשר נסיעה נינוחה יותר בדרך לשם.