ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יוון או שיש על מה לדבר?

פורום אירופה
    אירופה טרקים יוון
    6
    7
    758
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דור ברגר
      דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

אהלן שלום,

צברתי ימי חופש וחשבתי לנצלם בטיול קליל (7-10 ימים). אני מחפש יעד קרוב, זול (יחסית), שיש הרבה מה לראות – הרבה “מקומות שוליים”, כאלה שלא מתויירים במיוחד. כוונתי להתמקד בעיקר באיזורי טבע - הרים, אגמים, נחלים, יערות. לטייל בלי מחויבות רבה, המון ספונטניות ואפשרויות לשנות את המסלול בכל רגע. 
      יוון רחבה ונשמעת מתאימה מאוד, תוכניתי הייתה לבחור איזור ביוון (תחילה חשבתי על איזור אתונה, עכשיו לאחר שקראתי על איזורים שונים אני כבר לא בטוח) ולהתמקד בעיקר בו מבלי לבזבז זמן על נסיעות ארוכות. 
      אבל… לא הייתי ביוון בעבר, ואני תוהה – האם יש לפנטזיות שלי על יוון ביסוס כלשהו? אולי בכלל על פי התיאור שלי יעדים אחרים (ספרד, איטליה וכו’) יספקו בצורה מלאה יותר את כל אותם רצונות?

תודה מראש לכולכם!

Sailor Aviv3152857 עמיחי13 דוקטור דו ליטל 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

@דור-ברגר

בלי נסיעות ארוכות, באתונה עם שני טיולי יום קרובים זה בסדר.

כל טיול אחר ביוון (פלופונסוס, הרי פינדוס, חצי האי פליו ועוד) כרוכים בנסיעות ארוכות, לפחות בזמן אם לא במרחקים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Aviv3152857
          Aviv3152857 @דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

@דור-ברגר

ביוון תמצא את כל מה שאתה מחפש, מצד שני בשביל להנות מיוון תצטרך אוטו ולעבור מספר מקומות לינה.

לא הייתי מציע להישאר באתונה לכל התקופה גם כי הלינה יקרה, גם כי אין מספיק טיולי יום שמצדיקים שהייה שם.

תוכל אולי להישאר ביואנינה שהיא עיר נחמדה ואפשר לעשות משם לא מעט טיולי יום אם אתה נעול על מקום לינה אחד.

• עמיחי13
            עמיחי13 @דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

@דור-ברגר

לפי ההכנה שאני עושה לטיול שלנו בצפון יוון, אני מתרשם שביוון יש הרבה מאוד תיירים מישראל, כך שזה לא יעד שנופל לקטגוריה של ““מקומות שוליים”, כאלה שלא מתויירים במיוחד”. אבל פרט לכך כנראה שהיעד מתאים בשאר הפרמטרים.

Aviv3152857 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • Aviv3152857
              Aviv3152857 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

אכן הישראלים די כבשו את צפון יוון וקל להבין מדוע, טיסות זולות, אוכל טוב, מזג אוויר נהדר ונופים שלא מביישים אף מדינה באירופה.

אנחנו טסנו בחגים לפני שנתיים ונתקלנו בעיקר בתיירים מישראל אז מהבחינה הזו תהיו מוכנים.

• דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @דור ברגר נערך לאחרונה על ידי

@דור-ברגר

בלי נסיעות ארוכות ובעיקר אזורי טבע - הרים, אגמים, נחלים, יערות – לא מסתדר לי ביחד.

כמובן שאזור אתונה לא מתאים, כדי לחוות נופים כאלה צריך להתרחק ממנה בצורה מאוד משמעותית.

• אורה.ג.
                  אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

הי ,

אם יוון אינה מאסט מבחינתך, לדעתי בולגריה מתאימה מאד לתנאים שהצבת.

יש בה טבע מהמם, היא קרובה וזולה, ובשבוע עד שבועיים של טיול אפשר בהחלט להספיק בה לא מעט.

לא ציינת באיזו עונה אתה מתכוון לטייל אבל בין חודש מאי לחודש אוקטובר היא לגמרי יעד מתאים.

הייתי ממליצה לך לשלב בין טיול בהרי רילה לבין הרי פירין (או רודופי) - כ- 4 ימים בכל אחד מהאזורים, עם יום מעבר ביניהם.

את ההגעה אל היעדים בתוך בולגריה ניתן לעשות בתחבורה ציבורית, במונית (שהוא עניין מאד מאד זול שם!) או לשכור רכב.

מצרפת את סיפור הטרק שעשינו בהרי רילה ביולי האחרון.

מוזמן לקרוא כאן.

בהצלחה,

אורה

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון