ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שאלות לא שגרתיות לכבוד החג

פורום תאילנד
    6
    17
    2596
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • הרוזן מקוסמוי
      הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

חג שמח ושנה טובה לכולם 

אני מנצל את חופשתי בארץ ל3 ימי החג 

ומקדיש אותם לכל השאלות שלכם 

שהם לא שגרתיות , שאלות שאולי אחרים יתקשו לענות לכם ו/או לא  קיבלתם מענה הולם .

תוכלו לשאול את כל השאלות הקשות , המסובכות ושהן לא על המסלול השגרתי , הקלאסי . 

לא שאלות של כמה עולה מונית מהשדה למלון ? לא שאלות של יש לי 20 יום בתאילנד מה מומלץ לעשות או לאן לנסוע ? 

הכוונה יותר לשאלות שאולי לא מצאתם להן תשובות באינטרנט או בקבוצות פייסבוק כאלה ואחרות . 

דוגמא טובה היא הפוסט של יערי שלצערי ולצערו לא הצליח לראות דולפינים ורודים בביקורו שם והוא שואל האם בכלל יש שם דולפינים ורודים או שזו אגדה אורבנית .

אז רוצה להרגיע ולציין כי יש שם דולפינים ורודים אפילו להקה ולא רק אחד כך שניתן בהחלט לראותם בטיול שייט 

רק צריך להקפיד לצאת ממש מוקדם וככל שמאחרים לצאת לשייט אז הסיכויים הולכים ופוחתים . 

בהזדמנות זו רוצה לאחל לכולם חג שמח ושנה טובה ומתוקה , הרבה טיולים , כיף והנאה מושלמת מתאילנד . 

וגם להתנצל על כך שאיני מרבה לכתוב בפורום ולהיות שותף פעיל כל הזמן 

אני על קו תאילנד - ישראל כל הזמן ולא תמיד במקומות בהם יש אינטרנט תקין 

והכתיבה בנייד לא הכי ידידותית . 

מקווה שתנצלו את 3 ימי החג לשאלות טובות ואשתדל לענות על כולן . 

את השאלות נא לשאול רק באשכול הזה , ככה אדע שהן מכוונות אליי 

שאלות בפוסטים חדשים מן הסתם פתוחים לכל המשתתפים ולכל העונים . 

adivelednizki yaelkline 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • adivelednizki
        adivelednizki @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@הרוזן-מקוסמוי

היי לך הרוזן , חג שמח ושנה טובה ,

בדיוק סיימתי לקרוא את הפוסט של יערי בבלוג וזה הביא אותי למחשבות על איך להגיע למידע על מקומות מחוץ למסלול השחוק ? 

הייתי בתאילנד כמה  פעמים ובחיים לא שמעתי על היעד הזה, וזה כנראה לא מידע שהייתי מוצאת בפורום או בבלוגים שאני מכירה .

די ברור שרוב המידע הנגיש הוא זה הקשור ל"מסלול החומוס" , וזאת אף במכוון , 

וגם ברור שמקומי יכיר טוב יותר את האפשרויות ,

ובכל זאת,  נראה לי תמיד מוזר שתאילנד ככ גדולה , מגוונת ונוחה לטיולים ובכל זאת אין הרבה מידע נגיש למי שמחפש מקומות מלבד קוסמוי/פוקט ( ונגזרותיהן ) או צ'אנג מאי/ קנצנבורי, פאטיה וכמובן בנגקוק עצמה. 

ולא, אני לא מתכוונת להרחבות בסגנון קראבי/ ריילי ביץ'/קאו לאק/קאוסוק /קו סאמט/קו צ'אנג ... בטוח שיש ככ הרבה מעבר לזה, והפוסט של יערי בדיוק חידד לי את זה.

אני מאחלת לעצמי בטיול הבא מקומות בהם עוד מתקיימת תאילנד של פעם . בהם אתה יכול למצוא את עצמך באוגוסט לבד במלון...כמו בקאנום.  

בינתיים... נגיע השבוע דווקא להואה הין... 

ולכן עוד שאלות שעולות לי במיידי , הן לגבי הים/חופים בהואה הין : 

בעוד בפאטיה יש קונצנזוס שמי הים מזוהמים ולא מומלצים לרחצה , אני קוראת/שומעת המון תשובות סותרות בנושא ניקיון הים בהואה הין,  והאם כן או לא בטוח לרחוץ בים.

אני מדברת ספציפית על ניקיון המים , ולא על יופי/ השוואה לאיים בדרום המדינה ( כי ברור שאין מה להשוות ).

כמו כן, אשמח לדעת על המדוזה  שבחופי הואה הין .

מצד אחד אזהרות על כמה היא מסוכנת , ומצד שני אנשים כן נכנסים לים בהואה הין / עושים פעילויות ספורט ימי /  טיולים שחלקם במים .

תודה מראש ושהייה כיפית בארץ, 

עדי

הרוזן מקוסמוי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • הרוזן מקוסמוי
          הרוזן מקוסמוי @adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

@adivelednizki

הי עדי בוקר טוב וחג שמח 

אכן יש מעט מאוד מידע על תאילנד שמחוץ למסלול הקלאסי , אני מגלה כל פעם מקומות חדשים והרבה פעמים שובר את הראש אם לפרסם או לא , האם לכתוב על זה פוסט או 

לא , הרי המקומות הללו נשארו אותנטיים בגלל שלא נתגלו על ידי המוני תיירים ואולי עדיף שכך ימשיך להיות .

את קאנום אני הבאתי לתודעה הישראלית 

כשביקרתי שם לראשונה וכתבתי על כך בפוסט בפורום לפני מספר שנים .

ישראלים לא שמעו עליה ואפילו לא ראיתי תיירים זרים אחרים למעט תיירות מקומית 

אבל לאחר כמה שנים ביקרתי בה שוב 

, היא עדיין עיירה שקטה ואותנטית אבל התקדמה קצת מהפעם הראשונה , אם זה בבתי המלון שנבנו לאורך רצועת החוף או אם במשרדי נסיעות שצצו פתאום . 

יעדים אותנטיים שאינם על המסלול התיירותי הם לא תמיד יעדים שמשפחה שמגיעה לתאילנד לחופשה בפעם הראשונה תרצה להיות בהם , תשתיות התיירות בהם לא קיים או במעט שבמעט , השפה גם היא מקשה כי אין דוברי אנגלית ( כמעט) , האוכל גם יכול להוות בעיה כי לא ימצאו שם מקדונלד או מסעדה מערבית . 

לפרוט כסף יכול להוות בעיה 

אפילו לעשות מסג' זה לא הכי קל כי יש מקומות שיש בהם רק מסג,' אחד במרכז וגם בקושי פתוח ונסגר בערב מוקדם . 

לכן יש חסרונות ויתרונות לכל המקומות המתויירים לעייפה וגם לכל המקומות האותנטיים שבהם אין תיירות 

זה באמת עניין של העדפות אישיות שמצריכות להביא בחשבון את כל החסרונות והיתרונות . 

לגבי שאלתך , חופי הים בהואה הין נקיים וטובים לשחייה , החוף המרכזי תוסס עם המון שמשיות , שולחנות וכסאות שניתן לשכור 

( ינסו לקחת לכם 50 באט עבור כיסא , 100 באט עבור מיטה , אל תסכימו לשלם 

במידה ואתם מזמינים משהו מהתפריט הישיבה הינה בחינם , תסגרו איתם את זה ) 

רצועת החוף מאוד נקייה והמים נקיים וטובים 

לעיתים סובלים מגאות ושפל אבל זה קורה בכל תאילנד . 

על החוף יש גם המון סוסים עם בעליהם כך שאם הילדים אוהבים סוסים בהחלט ניתן לרכב עליהם בתמורה ל 400 באט למשך מסלול של 15 דקות על חוף הים . 

העישון אסור אלא במקומות המצויינים לכך 

והקנס הינו 100000 באט . 

במידה ומרחיקים דרומה תוכלי למצוא רצועות חוף מקסימות ושקטות יותר 

אין הרבה אנשים , המים צלולים , האוירה נעימה 

החלק הצפוני של הואה הין מכיל רצועות חוף מקסימות אבל מניח שאם את לא באחד המלונות על החופים הצפוניים מן הסתם לא תסעי לשם במיוחד . 

ביקרתי בהואה הין מעל 10 פעמים וכל פעם 

היה כיף להיכנס למים בכל חוף שבו ביקרתי שם לכן לא ברור מדוע מספרים אחרת 

לגבי מדוזות כמובן זה עניין שמציק בכל חופי תאילנד כשמגיע תקופת המדוזות ועדכון לגבי זה ניתן לקבל במלון או בשלטים על חוף הים המזהירים על כך . 

טיפ קטן 

אם תבקרי ביער prhanburi forest park

תוכלי ללכת גם לחוף הים שנמצא מצידו השני של הפארק 

המים צלולים , שקט לגמרי , יש אופציה לפיקניק במקום , משחקייה לילדים 

אפשר להעביר כמה שעות בשקט ושלווה ומאמין שתהיי רק את ומשפחתך שם . 

( אצרף מספר תמונות להמחשה ) 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • הרוזן מקוסמוי
            הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

המשך תמונות של היער והחוף
            shimon amar nzvia1 adivelednizki 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • shimon amar
              shimon amar @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

@הרוזן-מקוסמוי

ראשית תודה בעבור המידע.איך כדאי להגיע לשם מבנקוק ללא כאבי ראש.ואם הגעתי ואני עם תיק היכן אני מתחיל לחפש גסט האוס מהר וקל אני בד''כ תרמילאי. תודה.

• nzvia1
                nzvia1 @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

@הרוזן-מקוסמוי

שנה טובה

באיזה חוף בתאילנד הכי יפה וטוב לשנרקל עם משקפת 

• הרוזן מקוסמוי
                  הרוזן מקוסמוי @shimon amar נערך לאחרונה על ידי

@shimon-amar

חג שמח שמעון 

אם אתה מגיע משדה התעופה של בנגקוק אז תוכל לרכוש כרטיס אוטובוס להואה הין קומה 1 מול שער 8 ( ליד הדוכן לפאתיה ) 

הנסיעה 3.5 שעות עד לתחנת האוטובוסים המרכזית בהואה הין המרוחקת כ 12 דק נסיעה מהמרכז ( נניח ממגדל השעון ) 

כדי להגיע למגדל השעון תוכל לקחת שאטל חינם שמגיע לך כנוסע שהגיע לתחנת האוטובוסים . 

אם תרצה למלון מסוים יגבו ממך 100 באט גם אם המלון נמצא דקה הליכה ממגדל השעון לכן תמיד עדיף לרדת במגדל השעון ומשם להמשיך הלאה ליעדך . 

תוכל למצוא המון גסט האוסים , מקומות לינה זולים ברדיוס הליכה של 5 דק ממגדל השעון 

אם תלך ממגדל השעון דרומה ותפנה בפנייה הראשונה שמאלה תגיע למקדונלד שם נמצאת מסעדת העוגן הישראלית ומשם כבר תוכל להתחיל לחפש מקום לינה ( זה המרכז של הואה הין ) , במרחק 2 דק הליכה משם תמצא גם את כל חיי הלילה , הבארים והוולקינג סטריט של הואה הין . 

אם תרצה להגיע מהעיר בנגקוק ולא משדה התעופה תוכל לקחת אוטובוס או וואן 

מתחנת מו ציט , אוטובוסים וואנים יוצאים בתדירויות גבוהות ומגיעות לתחנת האוטובוסים המרכזית בהואה הין 

אבל הם לא מספקים שאטלים למגדל השעון 

וואנים מגיעים למגדל השעון כך שלא צריכה להיות בעיה . 

shimon amar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • הרוזן מקוסמוי
                    הרוזן מקוסמוי @nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

@nzvia1

חג שמח 

ישנם מלא מלא חופים שניתנים לשנירקול יפה 

אם תמקד אותי היכן תהיה בטיולך אוכל לכוון אותך . 

nzvia1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • nzvia1

@הרוזן-מקוסמוי

אוכל לטוס לכל מקום מציאנג מאי .

אשמח לקבל ממך מספר מקומות יפים לשנרקול.

• shimon amar
                        shimon amar @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

@הרוזן-מקוסמוי

המון תודה ושנה טובה.

• adivelednizki
                          adivelednizki @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי adivelednizki

@הרוזן-מקוסמוי

תודה רבה על התובנות , על הטיפ והתמונות!

• הרוזן מקוסמוי
                            הרוזן מקוסמוי @nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

@nzvia1

תאילנד ענקית ויש בה מלא מלא אתרים טובים וראויים לשנירקול 
                            קצת קשה לבחור מבין שפע המקומות שבהם נהניתי לצלול ולשנרקל 

מאחר ואין לך תוכנית או מסלול ספציפי , אנסה לפזר מספר מקומות טובים לשנירקול ותוכל לבחור מהם .

Ao Niang Bay שנמצא באי Koh Kradan מדרום מזרח לקו לאנטה 
                            Kata Beach Phuket 

Koh Ngan Yai שנמצא מול חוף Thong Wua Laen קצת אחרי העיר צ’ומפון 

Koh Larn Pattaya – ידוע גם כאי האלמוגים בפאתייה ( שייט של 20 דקות מהעיר פאתיה ) 

Koh Nang Yuan / Koh Tao 

Aow Leuk Beach – Koh Tao 

Surin Island במפרץ שנקרא Ao Mae Yai Bay ( שם אפשר לראות הרבה דגי “נמו” ) 

Prhanang Beach / Krabi

כל טיולי השייט שיוצאים מקוסמוי / קופאנגאן / פוקט / קופיפי / קראבי ויש בהם ביקור בחופים או איים קטנים שמיועדים לשנירקול יכולים גם להתאים לך בהחלט .

nzvia1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • nzvia1

@הרוזן-מקוסמוי

תודה רבה

• yaelkline
                                yaelkline @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

@הרוזן-מקוסמוי

שלום. תודה לך על המענה. 

אני מעוניינת לשאול שאלה שראיתי מענה חלקי עליה אבל עדיין אני לא מצליחה להחליט. 

אנחנו משפחה עם 4 ילדים מגיל 10-17. 

קנינו כרטיסי טיסה לתאילנד לתחילת אוגוסט 2020. ואז גיליתי את העלות הגבוהה של כרטיסים לקוסמוי. זה יעלה כ 10000 שקלים לכל המשפחה.  

הדעות על קוסמוי גם כן חלוקות. הרבה נהנים אבל הרבה כותבים: שיש שפל בתקופה הזאת. שזה שילוב של טיילת אילת ועזה. שמאוד יקר. וכו.

קראתי המון דעות בניסיון לחפש תחליף ראוי. 

חשבתי לשלב הואה הין וקו סאמט. במקום קוסמוי. 

ראיתי דעות שקו סאמט יפה ונעים. אבל ראיתי שכתבו שיש הרבה מוסלמים... שהחופים לא יפים כמו באיים. שמשעמם. שזה לא באמת תחליף. 

המליצו לי על קראבי אבל הבנתי שבאוגוסט לא כדאי.

אני מאוד מתלבטת ולא מצליחה להחליט. 

אשמח לדעתך. ואם יש עוד אנשים שהתלבטו ונסעו אשמח לשמוע.

תודה יעל

• הרוזן מקוסמוי
                                  הרוזן מקוסמוי @yaelkline נערך לאחרונה על ידי

@yaelkline

חג שמח ושנה טובה 

אכן באוגוסט קוסמוי עמוסה במטיילים ( גם המון ישראלים שמבלים את חופשת הקיץ עם הילדים ) .

לפעמים באמת נדמה שהחוף המרכזי צ’אווינג הוא כמו עזה אבל קוסמוי היא לא רק צ’אוונג וניתן בהחלט למצוא חופים שקטים יותר ורגועים לחופשה עם ילדים 
                                  ללא הרבה עומס של ישראלים ובכלל .

מלונות על חופים כמו : מה נאם , בו פוט , צ’ונג מון , לאמאי יכולים בהחלט לענות לדרישה .

אוגוסט הוא חודש גשום בתאילנד וכולם “בורחים” לאיים המזרחיים ( קוסמוי / קופאנגאן / קו טאו ) ששם עדיין לא החלה תקופת הגשמים 
                                  לכן העומס מובן ( כולם רוצים למזער  נזקים ואופציה למזג אויר טוב יותר ) 

באוגוסט יעדים מסוימים בתאילנד יכולים להוות תחליף באופן סטטיסטי כמובן ליפול על מזג אויר נוח , פאתייה , הואה הין הם 2 יעדים שעונים על כך 

אני יודע שהם לא איים ( אלא ערים עם חופי ים ) ואין את ההרגשה של להיות באי בתאילנד אבל אם זה לא מפריע לכם אז הם בהחלט יכולים להוות פיתרון הולם 

קראבי ובכלל כל הצד המערבי של איי תאילנד גשומים באוגוסט ( למרות שבאמת זה עניין של מזל , לפחות מהשנים האחרונות ) 

קו סאמט הינו אי מקסים וקטן שבהחלט יכול להתאים , אכן יש מוסלמים אז ??? איך הם אמורים להשפיע על טיולכם ?? 
                                  בקראבי , קוסמוי , פוקט אין מוסלמים ??? 

נכון שבקוסאמט אין את כל תשתיות התיירות וחיי הלילה שיש לאיים הפופולריים אבל אם זה לא מפריע לכם אז גם קו סאמט יכולה להוות פיתרון 

צריך להבין קצת יותר את רצונכם והפנטזיות שלכם לגבי טיולכם בתאילנד כדי לדעת להכווין אתכם לפתרונות ראויים 

בכל מקרה אין צורך להיבהל מקוסמוי במידה ובוחרים לא להידחק עם כל עמך ישראל בחוף צ’אוונג 

בקופאנגאן יש חופים קסומים ולא חייב להינעל על האד רין התוססת והעמוסה בישראלים 

לכן אפשר בהחלט להגיע לקוסמוי ולקופאנגאן באוגוסט רק פשוט צריך קצת לזוז הצידה מכל ההמולה במרכז ולקבל חופשה רגועה ונינוחה .

• הרוזן מקוסמוי
                                    הרוזן מקוסמוי @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

@הרוזן-מקוסמוי

ואם תחליטי על קוסמוי / קופאנגאן אז לדעתי אין צורך להוציא סכום יקר לכל המשפחה על טיסה ישירה לקוסמוי 
                                    תוכלו לטוס בזול מבנגקוק לסוראטאני ומשם יש דילים שמשלבים נסיעה באוטובוס של שעה וחצי עד למזח ממנו יוצאות מעבורות לקוסמוי וקופאנגאן 
                                    תנסו לשלב את הטיסה עם חברת השייט לומפראייה ( תרגישו הכי טוב ותגיעו הכי מהר מכל שאר האופציות הימיות ) 

עלות משפחתית כזאת במסלול הנ”ל יכול לחסוך לכם עד 60% מהעלות של הטיסה הישירה .

לגבי הואה הין 
                                    אם תחליטו ללכת על האופציה הזאת אז הייתי ממליץ לכם על מלון שהוא גן עדן לילדים ויכול להוות חופשה נהדרת של בטן גב על חוף הים , טיולים רבים עם המון אטרקציות ומקומות שמתאימים גם לילדים והמלון עצמו שלדעתי הילדים לא ירצו לצאת ממנו לשום מקום 
                                    איני מפרסם את שם המלון כי אני באמת לא מעוניין שכל עם ישראל עם ילדיו יגיע לשם ובעוד שנה זה יהיה מלון ישראלי ססטייל המלך שלמה אילת 
                                    אבל אם הואה הין בהחלט אופציה בשבילך אז תכתבי לי בפרטי . 

חי מזוז תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • חי מזוז
                                      חי מזוז @הרוזן מקוסמוי נערך לאחרונה על ידי

@הרוזן-מקוסמוי

שלום לך הייתי מעוניין לשמוע על בית המלון שאתה ממליץ עליו.

חיים מזוז

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון