הארלם - כמה בטוח לעשות סיור לבד ?
-
היי,
אשמח לשמוע עד כמה בטוח להסתובב היום ברחובות הארלם לבד (זוג) ללא סיור מודרך ?
מעוניינים לבקר באחת הכנסיות במיסות של יום ראשון (אשמח לקבל המלצה על אחת מומלצת עם תור לא ארוך)
תודה
-
הייתי בהארלם ביום שישי האחרון, היה מקסים ביותר.
אנחנו אומנם לקחנו סיור מודרך (שאגב אני מאוד ממליצה היה מעניין בטירוף!) אבל אני חושבת שלא הייתי מפחדת להגיע גם לבד.. ראינו שמגיעים לשם המון תיירים ומסתובבים לבד..
תלכו ביום ראשון לכנסייה אומרים שזו חוויה מדהימה.. חבל שלא הספקתי
-
-
אין שום בעיה להסתובב בהארלם לבד
עשינו טיול דרך free tour , עם מדריכה שגדלה בהארלם , והיה ממש מרתק , לראות את השינוי מהשכונה עוברת
-
הארלם של שנות שמונים כבר לא קיימת.
במקומה צומחת שכונה חדשה עם הרבה זרימה של אנשים בעלי יכולת
לצד שימור הוואי שחור אוטנטי, בעיקר סביב הכנסיות והאוכל.
קח את התחתית ותגיע לשם עצמאית ללא חשש.
-
האם כוונתך לסיור הזה ?
https://freetoursbyfoot.com/harlem-walking-tours/
רשום בדף : NOTE: We do not enter these buildings on the tour.
אני מחפש סיור עם כניסה לכנסיה כדי להרגיש את ה GOSPEL.
-
גם אנחנו עשינו את הסיור הזה והיה מרתק. אבל הוא מאד בדגש היסטורי חברתי למי שזה מעניין אותו, ופחות ״אטרקציות״.
מה שהרבה אנשים עושים, זה להרשם לסיור ביום ראשון בשעה 2, וללכת עצמאית לגוספל בבוקר. אנחנו רק הגענו לעיר ביום ראשון בצהרים אז לא הסתדר לנו.
לא הרגשנו חשש להסתובב באיזור. וגם באיזור הצפוני של סנטרל פארק שהוא יפה ולא עמוס. אבל נשארנו על הרחובות הראשיים.
-
אכן הייתי בסיור הזה , היינו באמצע השבוע והכנסיות היו ריקות
-
עשיתי את הסיור הזה עם הבת שלי לפני כשנתיים. הרעיון לראות ולשמוע גוספל בכנסייה נשמע מלהיב. בפועל זה היה חלש מאד מאד.
נרשמנו לסיור של יום ראשון 09:00 בבוקר עם חברת Harlem Gospel Tour
הקבוצה היתה מאד גדולה אז חילקו אותנו בין שני מדריכים. מדריך אחד לא עשה רושם מעניין כל כך, מיד עברנו למדריך השני שבאמת היה מרתק.
החלק של הכנסיה היה הכי פחות מעניין. כנראה שרעיון הגוספל הוא שמושך תיירים להירשם לסיור אך בפועל (לפחות בביקור שלנו) לא היתה מקהלה אמיתית בכנסייה. הביאו כמה ילדים /נוער שישירו. ראינו עליהם שזה לא “הקטע שלהם” והם מעמידים לכבודנו סוג של הופעה מאד לא אותנתית. כל הרעיון הזה ממוסחר לגמרי. בהתאם למה שהמדריך אמר, האוכלוסיה שם מאבדת את האיפיון הקהילתי שלה וכמו בתרבויות רבות, ניכרת התרחקות מהדת ומסממנים עדתיים. זה מסביר את זה שהכנסיה היתה ריקה…
חוץ מזה, הרחובות שוקקים חיים, מסעדות וחנויות טרנדיות והמוני תיירים שנהנים שם מגלידה/מסעדה טובה.
אז גוספל- לא ממש. אבל הארלם-בהחלט אפשר!
אירית
-
הארלם הפכה לסוג של מלכודת תיירים, במיוחד ביום ראשון – את יכולה גם להסתובב לבד ללא שום חשש.
אנחנו הלכנו על ההמלצה של עמיחי בפורום הזה , להכנס עצמאית ללא סיור :”מקום קטן ומהנה.בכנסיה הזו מקבלים אורחים בשמחה. מותר להיכנס עם תיקים, מותר לצלם. הטקס מתחיל בשעה 11”
Mother African Methodist Episcopal Zion Church. –
אכן קטן נחמד וקהילתי .לטעום מגוספל אמיתי, להבדיל מהסיורים בכנסיות שהמופע שם נראה מבויים לצרכים תיירותים.
-
הי
הייתי כמה פעמים בגוספל בהרלם, היה מקסים ולא והרגשתי נוח מאוד להסתובב שם. לפי מה ששמעתי אין שום בעיה להצפין עד רחוב 125 או 140 לא זוכרת כרגע איזה משני הרחובות. אני חושבת שהכנסיות המדוברות הם ברחובות האלה ולא צפונה יותר. אני הייתי ב-Greater Refuge Temple . הטקס ביום ראשון בשעה 11. כדאי להגיע מוקדם יותר כי יש ביקוש. אסור לצלם. בסוף הטקס הם מעבירים קערה לאיסוף תרומות. היה מאוד מרשים ומרגש. צריך לקחת בחשבון שהטקס כולל גם נאומים של המטיף ולא רק שירים.
למי שחושש להסתובב בהרלם, למרות שאין באמת סיבה לחשש, יש לי הצעה נוספת לשמוע גוספל.
לאחרונה הייתי בגוספל בברוקלין בכנסיה שנקראית Brooklyn Tabernacle. במקהלה יש מכל הלאומים והצבעים כולל הרבה לבנים. השירה היתה מאוד מרשימה. אסור לצלם. גם הם מעבירים בסוף קערה לאיסוף תרומות. לפי האתר הטקסים הם ביום ראשון ב9, 11, 13. אנחנו הגענו קצת לפני 9 והיה מוצלח מאוד. כשיצאנו ראינו תורים ארוכים לכניסה לטקס של 11. הגענו ברכבת התחתית. יש בקרבת הכנסיה 2 תחנות תחתית שמגיעים אליהן הרבה קווים.
דבורה