ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כסף מזומן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    טיול עצמאי
    4
    14
    1723
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שגב א
      שגב א נערך לאחרונה על ידי

היי חברים אני מתחיל את הטיול בוייטנאם ורציתי לדעת כמה מומלץ להביא כסף במזומן?

אנחנו מתחילים חודש בוייטנאם ואז עוברים.

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor @שגב א נערך לאחרונה על ידי

@שגב-א

לחודש וחצי הבאתי איתי 2000 אירו, חזרתי עם 500.

רק שני הלילות הראשונים בהאנוי שולמו מראש באשראי.

הסכום הזה כלל גם מעט קניות.

שגב א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • שגב א
          שגב א @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

יהיה  לי באשראי את כל הכסף,אני טס לחצי שנה בערך אז רציתי כמה כדאי להסתובב עם כסף מזומן 

• Sailor
            Sailor @שגב א נערך לאחרונה על ידי

@שגב-א

אשראי ברוב המקומות בדמ”ז אסיה יקר.

ברוב המקומות גובים על תשלום באשראי תוספת, עד 3% ובנוסף אתה משלם המרה כפולה, כך שאפילו עם כרטיס בעל תנאים מיוחדים תגיע לס”ה כ-5% או יותר.

משיכת מזומן ב ATM עולה ברוב המכשירים 1%-2% מסכום המשיכה המירבי ועל זה נוספות העלויות של משיכת מזומן עם המרה כפולה.

בשורה התחתונה, שימוש במט”ח מזומן זול בכמה אחוזים משימוש בכרטיס אשראי.

רוני סופר כתב פה על בנק/ים שלא גובים עמלה מקומית בכספומט. אם הוא לא יכתוב כאן בתגובה, פנה אליו בהודעה פרטית.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • תומר
              תומר @Sailor נערך לאחרונה על ידי תומר

@Sailor

בנק ישראל מחייב את חברות האשראי הישראליות להמרה לפי שער יציג שקל/מטבע מקומי. 

המרה כפולה כבר לא קיים במידה ואתה משלם רק במטבע מקומי (גם באשראי לפעמים שואלים באיזה מטבע לחייב)

• Sailor
                Sailor @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

למטבעות של דמ”ז אסיה, למעט תאילנד, הונג קונג  וסין אין שער של בנק ישראל.

למוסדות הפיננסיים המתווכים יש שערים שונים. הבנק רשאי לגבות את עלויות ההמרה בתוספת עמלה משלו.

המרה של מטבע שאינו סחיר בשוק המטבע הבי”ל עולה מראש כאחוז אחד יותר מהמטבעות הסחירים, אז אתה משלם עמלה הרבה יותר גבוהה מאשר כרגיל ובנוסף, המוכר גובה תוספת על תשלום באשראי ברוב המקומות שאינם מלונות בינלאומיים. אפשר להגיע בויטנאם לעלות כוללת של תשלום עד מעל 8%!

כדאי לקחת את זה בחשבון.

• תומר
                  תומר @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

הערתי רק על עניין ההמרה הכפולה.

במקרה ובנק ישראל לא קובע שער יציג, מסתמכים על שער המרה שנקבע ע”י ארגונים בינלאומיים

שימוש אשראי בחול

• Sailor
                    Sailor @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

ומי בוחר על שערים של איזה ארגון להסתמך? חברת האשראי כמובן.

הקישור שהבאת לא מעודכן. ככל הזכור לי כאל העלו ל-2.8% וישראכרט ל-2.7%. על מטבעות אחרים גובים  3.2-3.5% ועל מטבעות של ארצות מסוימות כמו אלה שמדובר בהן, יותר.

את העמלות של חברת האשראי שלך על הכרטיס שלך אתה יכול למצוא באתר החברה (עלול להיות קשה למצוא) או לבקש טלפונית ולקבל במייל.

רוני סופר תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • רוני סופר
                      רוני סופר @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

בוא נשים שוב את הדברים לאשורם:

אם אתה רוצה לעבוד במזומנים:

אתה הולך לבנק ומוציא שקלים. איתם הולך לצ'יינג' וקונה מט''ח ($ או €). עם זה אתה טס לוייטנאם ומחליף לדונג. קניית המט'ח בארץ היא בד''כ כ 2% מעל היציג. בוייטנאם - כמה שבא להם.

ס''ה 3-4 אחוז מעל היציג.

באשראי (כולל כספומט):

אתה הולך לקיר בהאנוי ומושך דונגים. הרבה . והולך לבזבז.

חברת האשראי ממירה הדונגים לדולר לפי אותו היציג הבסיסי שהחלפן הוייטנאמי מתבסס עליו. את הדולרים היא ממירה לש''ח לפי היציג בארץ. ולפני שמחייבת את חשבון הבנק שלך לוקחת 3% עמלה.

ס''ה 3-4 אחוז מעל היציג.

כן. זה נכון. בדקתי אקסלית עשרות אם לא מאות טרנזקציות שביצעתי בכל העולם. כמעט תמיד הייתי יכול לחשב מראש כמה אשלם בשקלים.

וכמ​​​​עט תמיד אין הבדל בין משיכת מזומן מהקיר, תשלום בגיהוץ הכרטיס או בתשלום בכסף שהומר מהדולרים שלקחתי איתי.

לכן המסקנה שאני חוזר עליה שוב ושוב היא כך:

1. מעט (יחסית) מט''ח בכיס למקרים חריגים בשטרות נוחים. נגיד נחתת בעיר זרה והכספומט לא נותן ואתה צריך מונית. הנהג תמיד יקח ירוק ולא משנה השער (כי נתקעת).
                      2. לפחות שני כרטיסי אשראי לגיבוי.
                      3. הוצאת מטבע מקומי מהקיר בכמות שבועית (תוך ניהול נבון של הימים האחרונים במדינה).
                      4. גיהוץ כרטיס היכן שניתן.

טיפקס בשנים האחרונות פתחתי חשבון מט'ח במיוחד לטיולים. אני קונה בבנק מט'ח כשהשער נמוך (נמוך מ 3.6 ש''ח לדולר)  ומשתמש רק בטיולים.

גם אם אני לא מרוויח, יש לי שער מובטח.

• תומר
                        תומר @Sailor נערך לאחרונה על ידי תומר

@Sailor אמר:

@תומר

ומי בוחר על שערים של איזה ארגון להסתמך? חברת האשראי כמובן.

הקישור שהבאת לא מעודכן. ככל הזכור לי כאל העלו ל-2.8% וישראכרט ל-2.7%. על מטבעות אחרים גובים  3.2-3.5% ועל מטבעות של ארצות מסוימות כמו אלה שמדובר בהן, יותר.

את העמלות של חברת האשראי שלך על הכרטיס שלך אתה יכול למצוא באתר החברה (עלול להיות קשה למצוא) או לבקש טלפונית ולקבל במייל.

טוב אני יודע שכנראה כתבה מ2015 לא מעודכנת מבחינת גובה העמלות, הכוונה היתה להראות את ההתנהלות.

בכל השאר אתה טועה. דולר, אירו, או כל מטבע אחר העמלה זהה ('בתוך' כל חברת אשראי), והיה מאוד קל למצוא את זה בשלושתן.

נכון שמטבעות 'אחרים' לשם חישוב שקלים מחושבים לפי יציג של חברה בינלאומית מוצהרת דולר/אירו ואז לשקל, אבל העמלה עצמה נלקחת רק פעם אחת- בהמרה לשקלים

שווה לך לבדוק בחברת האשראי שלך, תופתע

כדי לחסוך לך מאמץ-

https://www.cal-online.co.il/goingabroad/tips/cashwithdrawl/calculator/

https://www.max.co.il/he-il/Abroad/Tips/Pages/ExchangeVisa.aspx

https://digital.isracard.co.il/abroad/lobby/before/exchangeratesabroad/

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • Sailor
                          Sailor @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

בנסיעתי האחרונה לויטנאם קניתי אירו אצל החלפן שלי ב-0.8% מעל היציג, זה מה שיצא באותו יום. ביום לא טוב זה יכול להיות 1.1% מעל ליציג.

בכל מקרה זול יותר מקניה לחשבון מט”ח בבנק.

בנ”ת נוי באי המרתי 50 אירו שהספיקו להרבה זמן. קיבלתי כמה מאות דונג פחות לאירו מאשר אצל חלפן בהאנוי.

אוטובוס להאנוי זמין ומהיר (ויקר, פי 15 מאוטובוס רגיל, כ- 15 ש”ח לעומת כ-1 ש”ח) ומשם מונית למלון שהיה קרוב עוד כ-5 ש”ח.

כל הטיול בתוך ויטנאם עלה לי כ1500 אירו לחודש וחצי.

באשראי (אז עוד לא היה לי כרטיס HTZ) הייתי משלם עמלת המרה מאירו לדונג, אז כ-2% ועוד על קנית מט”ח לחשבון ועוד עמלה מקומית 1-3% ובקיצור הרבה יותר ועל משיכת מזומן שדרוש שם 1% עמלה מקומית במשיכה ועמלת מזומן בכרטיס האשראי.

בס”ה עלות הכסף יצאה לי פחות מ-2% לעומת ממוצע מעל 5% עם כרטיס.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • רוני סופר
                            רוני סופר @Sailor נערך לאחרונה על ידי

@Sailor

ונגיד שאתה יותר מדוייק ממני.

לא יודע מה איתך, אבל לשלם 30€ לחודש עבור ''ביטוח'' מזומנים נראה לי הגיוני יותר מאשר להסתובב בעולם עם סטיפות של שטרות יורו או דולרים.

אבל כבר היינו בדיון הזה.

שגב א תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • שגב א
                              שגב א @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

@רוני-סופר

רוני כמה אתה ממליץ להביא כסף במזומן? 1000 דולר ואז שנגמר למשוך או שכדאי להסתובב עם פחות כמו 500-700 דולר.

טס לאזור החצי שנה

• תומר
                                תומר @שגב א נערך לאחרונה על ידי

@שגב-א

לקחת 500-1000 מזומן לצורך גיבוי, ולהתבסס על אשראי. בגלל עניין בטחון- מזומן, אם נגנב אז הלך הכסף, אשראי אם נגנב אפשר לחסום והכסף נשאר, וחברות הבינלאומיות לרוב גם מספקות כרטיס חלופי עם תוקף מוגבל (נגיד עד חזרה משוערת לארץ), מניסיון.

אין הכרח לפתוח חשבון מט"ח (למרות שחלק מהאנשים נוח ככה).

בכל מקרה, אתה צריך להיות עירני אם ביעד הבא יש כספומטים או אופציה להחלפת כספים. זה מידע שקיים בין מטיילים ובסוכניות נסיעות. ולפי זה לדעת גם כמה כסף מקומי מסומן להחזיק עליך, אני הייתי מוציא מושך כסף ל5-7 ימים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון