רכבת מרומא לפירנצה
-
היי,
אני וחבר נהיה ברומא לשבוע בחודש נובמבר ונרצה לעשות טיול מהבוקר עד הערב בפירנצה.
נרצה לעשות את הדרך הזאת ברכבת ויש לי כמה שאלות לגביי זה:
1. יש 2 אתרים שראיתי שאפשר לרכוש דרכם כרטיסים לרכבת הראשון נקרא omio שעושה סוג של השוואות מחירים והשני הוא האתר של חברת הרכבות italo. המחיר שהיה באתר omio היה משמעותית יותר זול בדיוק באותן השעות מהאתר של italo למרות שההצעה שהייתה שם הייתה בנסיעה בחברה italo האם זה הגיוני? או כדאי להזמין כרטיסים בכלל באתר של italo ישירות?2.באתר omio בבחירת התאריכים וכו’ הוא נתן לבחור את גיל הנוסעים והייתה אפשרות של עד גיל 26 ומעל גיל 26, לאומת זאת, באתר של italo לא הייתה האפשרות של מתחת/מעל גיל 26 אלא כרטיס מבוגר כללי. מה הוא הנכון מבין השניים?
3. אם קניתי 2 כרטיסים בבת אחת האם נשב ביחד ברכב או שצריך להוסיף בשביל כרטיס ישיבה ביחד?
4. מאיזה תחנה צריך לעלות מרומא ואיפה לרדת בפירנצה?
תודה לכל העונים! -
התקופה פחות לחוצה, כך שהרכבות יהיו פחות צפופות.
יחד עם זאת, ברכישת כרטיסים מראש, תוכל לבחור מקום ואמת נסיעה מראש. כמו כן, שים לב, שיש הבדל בתעריף הנסיעה, בהתאם לזמן הנסיעה.
במידה וחשוב לך לשבת יחד ואצה מעדיף קרון באמה טובה, סגור מראש.
מציעה שתעשה חברות באפליקציה או באתר.
Italo היתה לנו בחירה טובה
-
נכנסתי דרך האפליקציה של italo (לא הצלחתי ליצור משתמש משום מה) והמחיר שם זול בהרבה מהמחיר באתר האינטרנט (הבדל של משהו כמו 35 יורו בכללי) וזה כולל הושבה ביחד הלוך ובחזור. זה הגיוני? -
באיטליה שתי חברות רכבת - Italo ו- Trenitalia. מומלץ להכנס לשתיהן ולהשוות מחירים.
את כרטיסי הרכבת מומלץ להזמין מראש בכדי להוזיל את עלותם ולהבטיח את המקום ביום ובשעה המבוקשים.
בדרך כלל כמה שיותר זמן מזמינים מראש – כך המחירים נמוכים יותר.
ההזמנה מתבצעת באתר הרכבת והתהליך פשוט וקל.
את כרטיס הנסיעה, עליו מופיעים מקומות הישיבה ומספר הקרון בו הם נמצאים, יש להדפיס בסיום התהליך ואין צורך להמירו לכרטיס אחר בתחנת הרכבת.
בהצלחה,
אורה
-
-
עשיתי השוואה וראיתי שנסיעות ארוכות עם italo זולות משמעותית מאשר עם treniatalia. השאלה היא אם גם הרכבות שלהן פחות נוחות מאלו של treniatalia או במילים אחרות, יש כאן איזהו קץ’? -
המחיר באפליקציה זול משמעותית מהמחיר באתר (אותן השעות) . כדאי להזמין באפליקציה או באתר?
-
אולי קצת לא קשור, אבל בטיול לשבוע ברומא לא הייתי נוסע לפירנצה, אלא עושה דברים אחרים
-
לא ברור איך הצלחת לראות הבדלים במחירים בין האפליקציה לאתר, תמתין כמה שניות עד שיופיע המחיר הסופי.
המחיר הסופי עבור כרטיס הלוך-חזור, לשני נוסעים, דומה:
לשני אנשים בתאריך 11.11 בשעה 08:45, תשלם: 115.60 €, באפליקציה או באתר (התשלום באפ', עלול להיות בעייתי - לפי הביקורות באפליקציה).
-
אנחנו עלינו על הרכבת בתחנת הרכבות המרכזית – Termini.
אבל אם יש מקום שיותר נוח לך לקחת ממנו את הרכבת, תעלה משם…
אורה
-
קנינו כרטיסים דרך איטלו, אז אין לי דרך להשוות לרכבות של טרנאיטליה.
הרכבת של איטלו היתה סבבה לגמרי. הגיעה בזמן, המקומות היו נוחים ולשלושתנו יחד.
לא נראה לי שיש שום קאץ’.
אורה
-
נסענו גם עם איטלו וגם עם טרנאיטליה. אין הבדל בקרונות שלהם באופן כללי.
שים לב שיש לתקף את הכרטיסים במכשיר בתחנת הרכבת.
עולים ברומא בטרמיני ובפירנצה בתחנת סנטה מריה נובלה.
תהנה.
-
רק כדי לדייק , אם קונים את הכרטיס דרך אתר האינטרנט אז ב PDF המודפס יש קוד שהכרטיסן ברכבת סורק אותו. תיקוף במכונה זה רק למקרה שקונים את הכרטיס במכונה האוטומטית בתחנה או בקופה הכרטיסים.