ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הצ'יפס בהולנד כשר?

פורום אירופה
    אמסטרדם הולנד
    9
    22
    4253
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Itay_3514578
      Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי

אני טס לאמסטרדם לשבוע, וכמובן שמה שאנשים אומרים לי שאני חייב לנסות זה את הצ'פס. אלא מה, אני שומר כשרות. עכשיו, אני לא מחפש חותמת כשרות על כל מאכל ואם אין אני לא אוכל, אבל אני אשמח לשמוע אם יש למישהו מושג מה יכול לפסול את הצ'יפס מבחינת כשרות: שמן שמשתמשים בו לטיגון של עוד דברים, רטבים לא כשרים, שימוש בשומן לא כשר להגברת הטעם. בסוף, צ'יפס בתור צ'יפס זה נטו תפוא מטוגן, אבל בגלל שזה דוכני רחוב, אני רוצה להיות בטוח שאפשר או אי אפשר לאכול שם.
      שקד תומר דוקטור דו ליטל lbd 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד @Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי

@Itay_3514578

אני לא מאוד מבינה בדיני כשרות אבל להבנתי אם הצ׳יפס מוגדר ״צמחוני״ אז אין חשש שיהיו בו מוצרים מהחי. אני קניתי בזמנו בדוכן הזה, האמת כי פשוט הסתקרנתי מה יש שם שאנשים מחכים בתור בשבילו. הדוכן כולו מוגדר כצמחוני, אם אתה לא בטוח לגבי הרטבים אתה יכול לשאול אם גם הם צמחוניים. אם אתה אוצה עוד יותר להקפיד בחר כאלה שהם טבעוניים.

David_3686930 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • תומר
          תומר @Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי

@Itay_3514578

מצטרף לדעת שקד

צמחונות או טבעונות באירופה זה עניין אידאולוגי בעיקרו, והמשמעות בשטח דומה לעניין הכשרות-

לרוב יכינו את האוכל בכלים נפרדים שלא באו במגע עם בשר/שומן בשר/מוצרים מן החי(דרישה טבעונית).

לכן אם אתה פוגש מסעדה או דוכן שמצהירים על עצמם כצמחונים או טבעונים, אתה מבטיח שאין בעיה של בשר לא כשר, כי אין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • David_3686930
            David_3686930 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

כשאתם מעידים על עצמכם שאתם “לא ממש מבינים בענייני כשרות” זה כמו שתענו למישהו ששאל מה אפשר לעשות שבוע בלונדון  “שמע, לא הייתי בחיים בלונדון, אבל הייתי במוסקבה, ויש שם אחלה תיאטרון, וזה גם נחשב עיר אירופאית, לא?….” 😶

אז @Itay_3514578 הייתי ממליץ שתשאל במסעדה או בדוכן עצמו. אם הם מוסיפים עוד דברים לצ’יפס, אם הם משתמשים בצ’יפסר רק לצ’יפס או גם לעוד דברים, ממה עשויים הרטבים, ואם אתה לא בטוח – אל תאכל. או תמצא מקום אחר שכן יענה על הדרישות שלך. נורא פשוט.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • שקד
              שקד @David_3686930 נערך לאחרונה על ידי

@David_3686930

לא בדיוק. ״צמחוני״ זה אומר ללא רכיבי בשר או מוצריו. ״טבעוני״ זה ללא מוצרים מהחי בכלל. מה שאני לא יודעת זה אם יש כל מיני הנחיות לגבי למי מותר לפתוח את בקבוק השמן ואם צריך לעשות לו איזו ברכה לפני השימוש. דווקא מהניסיון שלי, הגדרת ״צמחוני״ היא יותר מחמירה מבשרי / חלבי /פרווה, משום שבעוד שבארץ מוצר חלב עם ג׳לטין מדגים נחשב חלבי, במקומות שונים באירופה הוא מוגדר כ״לא צמחוני״ בגלל זה. לכן, אם משהו מוגדר כצמחוני אז הוא לא מכיל מוצרים שמקורם בבשר או בדגים, ואם הוא טבעוני אז הוא לא מכיל שום מוצר שמקורו בחי. בוודאי לא בדוכן צ׳יפס הולנדי שכל מה שיש בו זה צ׳יפס. 

אני גם מבינה שהשואל לא מחפש תעודת כשרות, אלא מוצר שלא מכיל בשר או מוצרים שמקורם בבשר. כמו אוכל צמחוני.

David_3686930 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • David_3686930
                David_3686930 @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

חבל… חבל שכולם כל כך נבהלים מ”הדתה”
                אולי ככה היית יודעת שלא צריך ברכה מיוחדת לפתיחת בקבוק שמן…. 😄

אז נכון שהבחור לא ביקש תעודה של הרב מחפוד, אבל גם אם זה טבעוני או צמחוני זה לא אומר שזה “בסדר” בעיניים עצומות.

עדיף שישאל שם

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • תומר
                  תומר @David_3686930 נערך לאחרונה על ידי

@David_3686930

ואתה מראה חוסר הבנה בצמחונות וטבעונות 'אירופאית'

אין כאן עניין של הדתה/חוסר הדתה, או משהו דומה.

אבל אם אתה מגדיר  ומפרסם עצמך כצמחוני באירופה, זה אומר שהשימוש הוא בשמן צמחי, ולא שומן בעלי חיים, אחרת אתה עובר על כמה וכמה דברים.

וזה גם אומר שלא מטגנים בציפסר בשר, אלא רק מה שמוגדר תקין צמחונית כלומר גם ביצים וחלב (באירופה זה חלב פרות וכבשים), דברים שלא נחשבים 'בשרי' ב'יהודית'.

ושקד כנראה מבינה יותר ממך, כי במילקי שהוא חלבי, יש מצב שהג'לטין הוא מעצמות בשריות (באישור רבנות- מאבד את זהותו הבשרית, או הסבר דומה). בצמחונות אירופאית זה לא עובר.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי

@Itay_3514578

כמו שאמרו לך, צמחוני או טבעוני זה כנראה בסדר,

אני מניח שאתה מתעניין בעיקר במרכיבים, שלא משנה לך אם תפוחי האדמה גודלו בישראל ולא הגיעו משנת שמיטה (כנראה שלא), לא מעניין אותך דקדוקים כמו האם גוי הדליק את האש לחימום השמן (כל שראיתי ממילא בד”כ מדובר בחשמל) ולא מעניין אותך אם הדוכן עובד בשבת ואם יש סיכוי שיהודי עבד בדוכן בשבת, אם הופרשו תרומות ומעשרות (ככל שרלוונטי) וכו’.

יש באתר פורום יעודי לשאלות כאלה, אם לא נחה דעתך אני מציע שתתעניין שם.

• Itay_3514578
                      Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי Itay_3514578

חברים, תודה רבה על התשובות! לא התכוונתי שהדיון הזה יצא מגבולות הצ'יפס להדתה ו-וויכוח על צמחונות, אבל קיבלתי פה תשובות מעולות, אז תודה לכם 🙂
                      ? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • ?
                        משתמש שנמחק @Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי

@Itay_3514578

חפש ב- Maoz (צ׳יפס ופלאפל), נסה גם ב- Mannekenpis (גם הרטבים צמחוניים).

• ?
                          משתמש שנמחק @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר

אינך בקיא בכשרות ובעיקר לא בצמחונות.

צמחונים, אינם אוכלים מזון שמקורו מן החי: לא דגים, ביצים, חלב, דבש וכו'.

יש אנשים שנוקטים בגישה פחות מחמירה.

למרות הצהרותיכם ש"באירופה מקפידים", אז נראה שגם האירופאים מתקשים להחליט, גם על סימון.

רצוי לדעת, לקרוא ולהבין לפני שכותבים דברים באופן נחרץ.

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • lbd
                            lbd @Itay_3514578 נערך לאחרונה על ידי lbd

@Itay_3514578

אני נהנה מתשובת המומחים.

גם אם כל המרכיבים והכלים  כשרים, מה שכנראה לא, גם אז יש בעיה של בישול נוכרי. אני לא מכיר את אמסטרדם, אבל ידוע לי שיש שם כמה מסעדות כשרות ושם בטח תוכל לאכול.

? תומר 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • ?
                              משתמש שנמחק @lbd נערך לאחרונה על ידי

@lbd

אבל הוא הסביר בעצמו שאינו מחפש כשרות בד"ץ/מחפוד, ביקש מקום שבו יוכל לאכול ללא חשש מטיגון/בישול בשומן חזיר וחבריו בחווה. 

פלאפל Maoz(מעוז-בעברית), היה בעבר כשר(ייתכן שעדיין), מוכר גם צ׳יפסים ועוד. 

• תומר
                                תומר @אורח נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4066966

התבלבלת בין טבעונות לצמחונות, אבל לא נורא

? 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • ?

@תומר אמר:

@מטייל_4066966

התבלבלת בין טבעונות לצמחונות, אבל לא נורא

כבר כתבתי לך שלפני שמגיבים באופן נחרץ, כדאי להבין את החומר, לקרוא ורק אז לחשוב האם כדאי להגיב , גם צרפתי קישור למתקשים - אז  הנה עוד הסבר בשפה יותר מובנת.

"אַל תַּעַן כְּסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן תִּשְׁוֶה לּוֹ גַם אָתָּה;" - אז אסיים כאן. 

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • תומר
                                    תומר @אורח נערך לאחרונה על ידי תומר

@מטייל_4066966

זה קטע, שנתת קישור שתומך במה שאני אומר....

• תומר
                                      תומר @lbd נערך לאחרונה על ידי

@lbd

בסה"כ ביקש לדעת על חומרי גלם

מעבר לבישול נוכרי, גם בישול בשבת.

מעבר לזה, באמסטרדם יש, או היתה, קהילה יהודית מעניינת, מעריך שאפשר (למרות שלא בדקתי לעומק) להשיג בלי יותר מדי טרחה גם בשר עם תעודת כשרות 

• ?

@תומר

"עֲנֵה כְסִיל כְּאִוַּלְתּוֹ, פֶּן יִהְיֶה חָכָם בְּעֵינָיו".

קרא את מה שכתבתי קודם וגם כאן (התוכן בויקיפדיה בשפה העברית, מצומצם ולרוב אינו מדוייק). 

מכיוון שאני צמחוני מגיל צעיר, איני צריך לשמוע הסברים מהדיוטות שהידע שלהם ניזון משמועות. 

imeshy K.Amit 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • imeshy
                                          imeshy @אורח נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4066966

חבל שהצמחונות מתלווה לפעמים בגישה תוקפנית ללא כל צורך. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • K.Amit
                                            K.Amit @אורח נערך לאחרונה על ידי K.Amit

רק להשכלה כללית, יש כמה סוגי צמחנות, כפי שמוסבר להלן, וכדאי לשים לב להבדל בין “צמחוני” ל”טבעוני”. 

גם ההגדרה בויקיפדיה באנגלית, מסבירה שיש למונח “צמחונות” כמה משמעויות אפשריות, והיא עשויה לכלול גם הימנעות ממוצרים שמקורם בחיות (ביצים, חלב, דבש):

Vegetarianism is the practice of abstaining from the consumption of meat (red meat, poultry, seafood, and the flesh of any other animal), and may also include abstention from by-products of animals processed for food

ואלו סוגי הצמחונות:

• תזונה צמחונית הכוללת מוצרי חלב וביצים (Ovo-lacto vegetarian)(אנ') - תזונה נטולת בשר בעלי חיים ודגים, המורכבת מתוצרים מסוימים של בעלי חיים מסוימים, כגון ביצים, דבש, וחלב, ומזונות ממקור צמחי, מינרלים, ויטמינים, ושאר נוטריאנטים,.[2][3]
                                            • תזונה פלקסיטריאנית (semi-vegetarian ,Flexitarian)(אנ') כוללת מעט מאוד בשר, עופות ודגים, כוללת מוצרי חלב וביצים,[3][2]
                                            • תזונה פסקטריאנית (Pescetarian) - אינה כוללת בשר ועופות. כוללת דגים ומאכלי ים אחרים, מוצרי חלב וביצים.
                                            • תזונה צמחונית-חלבית (Lacto vegetarianism)(אנ')[3] תזונה שאינה כוללת בשר, עופות, דגים וביצים, אך כן כוללת מוצרי חלב
                                            • תזונה אגטריאנית (Ovo vegetarians, eggetarians)(אנ')[3] תזונה הנמנעת מבשר, עופות, דגים ומוצרי חלב, אך כן כוללת ביצים
                                            • תזונה טבעונית (Vegan); סוג ספציפי של תזונה צמחונית בה נמנעים גם מאכילת מזונות מן החי שאינם בשר גוף בעלי החיים, כמו חלב וביצים ולעיתים דבש.
                                            • תזונה מקרוביוטית (Macrobiotic diet) תזונה הכוללת דגים אולם נמנעת מבשר, עופות, ביצים, מוצרי חלב, פירות טרופיים, ממתיקים, עגבניות ותפוחי אדמה (ולעיתים גם חצילים ופלפלים).
                                            • תזונה פרותנית (Fruitarian diet) תזונה טבעונית המבוססת על צריכת פירות טריים או מיובשים
                                            • תזונת המזון הגולמי (raw food diet)(אנ') תזונה המבוססת על אכילת מזון שאינו מעובד ואינו מבושל
                                            • תזונה טבעונאית (Raw veganism) תזונה המשלבת טבעונות עם תפיסת תזונת המזון הגולמי

David_3686930 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון