התייעצות שוויץ - לאן לטוס ואיך לחלק את הזמן?
-
אנחנו משפחה עם 2 ילדים שיהיו בקיץ בני 7 וחצי ו 10. אחרי התייעצות בפורום הכיוון כרגע הוא שוויץ.
חשוב לנו לשלב בטיול מגלשות הרים ופארקי מים ולא אוהבים טיול עירוני.
יהיו לנו כ 3 שבועות וחשבנו לעשות 3 או 4 כוכבים כשהמרכזי (7-9 ימים) באזור אינטרלקן / גרינדלוואלד
מתלבטים לאן לטוס ואיך לחלק את הזמן בין האזורים. מטעמי מחיר לא נטוס לציריך וחשבנו כרגע על האפשרויות הבאות:
1. טיסה כיוון אחד ג'נבה והשני באזל ואז להוסיף כוכב בלוצרן ועוד 1-2 אזורים בשוויץ (איפה?)
2. טיסה הלוך ושוב לג'נבה ואז אפשר להוסיף כוכב בצרמט ובאזור שאמוני ו/או אאוסטה
מה נראה לכם עדיף ואיך הייתם מחלקים את הזמן בין האזורים השונים??
יש לציין שבמפלי הריין כבר היינו במסגרת טיול ביער השחור.
שאלה נוספת - אם רוצים להוסיף לטיול פארק שעשועים, איזה פארק יש באזור שמתאים לילדים שלא אוהבים אקסטרים? הפארקים היחידים שמצאתי הם קונילנד ליד אגם קונסטנץ או וואליבי בצרפת. האם אחד מהם עשוי להתאים ושווה להגיע אליו במיוחד (כשעה וחצי נסיעה)?
תודה וחג שמח

-
3 שבועות בשוויץ נשמע לי שחיטה כספית. הייתי מנסה לגוון עם אחת המדינות השכנות - אוסטריה, גרמניה, צרפת, איטליה, בהתאם לטיסה. השאלה איפה כבר הייתם.
שימו לב גם לבעייתיות בלינות - אם אינני טועה, בשוויץ הרוב המכריע של דירות הנופש בעונה החמה דורשות שבת עד שבת, מה שמקשה מאוד על הגמישות בחלוקת הזמנים.
-
תודה פסגות. היינו ביער השחור כולל מספר ימים בקונסטנץ ובמפלי הריין.
ופעמיים באוסטריה (זלצבורגלנד וטירול).
האמת שהכל נשמע מקסים ומאד קשה להחליט לפני שמתעמקים בכל המידע הרב.
אם רוצה קודם כל להזמין טיסות ורק אחכ להתארגן על מסלול מה ישאיר לי הכי הרבה גמישות? טיסות ג'נבה-באזל? רק ג'נבה? או בכלל מילאנו ומשם אגמים + לוגאנו?
-
ואגב, אם כבר הייתם באיזור, לא כדאי לגוון עם נוף קצת שונה?
-
השנה היינו בהולנד ומתגעגעים לנופים אלפיניים (והילדים למגלשות הרים)
-
ברגע שתקבעי את הטיסות, לדעתי די איבדת את הגמישות. אם תזמיני לז'נבה אז ברור שהטיול מושך לכיוון האלפים הצרפתיים או אאוסטה, אם מילאנו - צפון איטליה בחלקים שגובלים בשוויץ, באזל - היער השחור (הייתם) ואפשר גם אוסטריה-וורארלברג דרך שוויץ-היידילנד.
הכי גרוע בעיני לטוס ממקום אחד ולחזור משני. אז את מקבעת גם את הסדר המדויק והרבה יותר קשה לאלתר אחרת.
אני לא בטוחה שטיסות כעת יהיו יותר זולות משמעותית מאשר בעוד חודש, כי איזיג'ט ממילא כבר פרסמו, אבל אולי אני לא מספיק בעניינים...
-
במקביל ענו לך גם בפורום אירופה.
ומצטרפת לפסגות---- אל תמהרי לקבע טיסות כי אז את גם מקבעת את המסלול.
-
מסכימה עם פסגות.
אם מגלשות הרים נדרשות, יכולה להציע לך את צפ צכיה- יש שם מלא ובזול, וחוץ מזה יש שם שמורות סלעים וטיולים יפים. לא אלפיני אבל מאוד יפה.
רעיון אחר - אלפים בצרפת בשילוב איזור אחר, בצרפת או באיטליה, שייתן גיוון בנופים ובאוירה.
-
פסגות, יונית, איה - תודה על התשובות.
נעשה עוד חושבים לפני הזמנת טיסות.
אבל כן יודעת שרוצים השנה שוויץ למרות העלות הגבוהה. צריכה רק לחשוב עם מה לגוון מהמדינות שמסביב. גם כמה ימי מנוחה במקום עם נוף יפה ומרחבים לילדים הם בסדר מבחינתנו.