מבקשת עזרה בבניית מסלול ממומבאי באמצע דצמבר, לחודש וחצי,
-
אנחנו זוג בני 65, פעם שלישית בהודו, הפעם נוחתים במומבאי ורוצים לרדת לדרום, מעונינים להגיע לאג’נטה ואלורה,
ומה שנקרא שביל החומוס, הטיסה חזרה לארץ ממומבאי בסוף ינואר.
תודה

-
פעם שלישית ושאלה כ'כ כללית?
הייתי באלורה. אלא אם אתם חוקרי דתות או אנטרופולוגים, יום נטו שם מספיק. יש 12 אתרי ''מערות'' מדהימים. אבל זה מצטבר ובסופו של עניין מעייף. יציאה וחזרה למומבאי אפשרית. בכל מקרה באלורה צריכים שנת לילה.
לכן הייתי מוותר על אג'נטה, או להיפך.
לצערי ביקרתי גם באלפנטה. וותרו.
הייתי מקדיש למומבאי עצמה זמן. 3-6 ימים ולא מוותר על חצי יום בסלאמס ותצפית על ה''מכבסה'' ( לבוא בשעות הבוקר).
ההגדרה של ''דרום'' היא רחבה לכן תצקדו השאלות.
אפשר להתחיל מצ'נאי (לטוס לשם ממומבאי) ולעשות מעין U דרך ממליפוראם, פונדישרי, מדוראי, קוצ'ין, קראלה, מונאר וצפונה דרך אוטי, מייסור, בנגלור, האמפי וסיום בגואה.
אפשר כמובן סיבוב הפוך ואפשר חלקי.
חודש וחצי זה זמן לא רע בשביל זה.
תכינו שאלות יותר ספציפיות.
-
@רוני בוקר טוב.אני אמור לטוס עוד שלושה שבועות בערך לדרום הודו.מוגבל בזמן של כשבועיים.תכננתי מסלול כללי.נחיתה במומבאי בבוקר,אחה”צ טיסה לצ’נאי הגעה ב 20.30 ומשם נסיעה לקנצ’יפורם ללינת לילה.סביר? איך מגיעים מצ’נאי לקנצ’יפורם?
למחרת קנציפורם ומשם למאמבליפורם.כמה שעות שם ובערב נסיעה לטנגיוור.סביר? איך נוסעים? מה עושים בשני המקומות האלו?
למחרת ביקור בטנגיפור,נסיעה לטריצורפאלי וחזרה לטנגיוור הנסיעה למאדוראי ללינת לילה.הגיוני?
מדוראי יומיים כולל נסיעה למייסור וסומנטפור.
יום אחרי-סרבנבלגולה האלביד וביילור.
הגעה להאמפי ומשם לגואה (פלולים או אנג’ונה ) לכמה ימים וחזרה למומבאי.
לו”ז מאוד לחוץ אבל צריך להספיק הרבה בקצת זמן.
חוץ מהטיסה,טיסת פנים לצ’נאי ומלון ראשון בקנצ’יפורם לא הזמנתי כלום.
כל מה שתוכל להעשיר אותי במסלול ובמקומות-אודה לך מאוד.
-
מהבליפוראם רובה הרבה יותר לצ’נאי. אפשר לנסוע במונית משדה התעופה בזמן דומה לנסיעה למרכז צ’נאי, או כ-30-40 דקות ממרכז צ’נאי באוטובוס.לקנצ’יפוראם יש אוטובוס מקומי ממהבליפוראם, םחות משעתיים, בערך אותו זמן כמו מצ’נאי.
-
איך אני מגיע מצנאי לקנציפורם?
-
פוסט זה נמחק! -
הגענו לאורנגבד בטיסה ממומביי. אפשר גם ברכבת – 400 ק”מ.
הקדשנו יום לאגנטה ויום לאלורה – בניגוד לרוני דווקא נהננו (לא היינו באלפנטה)
-
פוסט זה נמחק! -
שלום,
חזרנו לפני מספר ימים מטיול בין 19 יום שרובו בקרלה וטמיל נאדו (דרום הודו) אך גם גואה.
התחלנו במונאר והמשכנו לטאקאדי, מדוראי, קניאקומארי, פוואר, אלפי ופורט קוצין.
יצרנו קשר עם חברה הודית שמספקת לך נהג צמוד ויחד בונים את המסלולים ואת האטרקציות בכל מקום כגון:
שייט בתעלות קרלה עם לינת לילה. מלון צף.
שייט בסירת מנוע בתעלות כשעה וחצי
חוות תבלינים
האכלת פילים
הופעות פוקלור של קטקלי ואומנות לחימה הודית
היה לנו נהג מקסים בשם פאולוס שנהג בצורה בטוחה וסייע בכל דרישה.
אני מצ”ב פרטים ליצירת קשר עם החברה ובעליה:
Ganesh Voyages
G.Balaji
Mobile & Whats Up +91-7299215277
Email – [email protected]
Web Site – www.ganeshvoyages.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009714330222
יש להם סניפים במקומות רבים בהודו כגון:
Pondicherry,Trichy,Madurai,Dindigul,Coimbatore,Cochin,Bangalore,Trivandrum, Mumbai, Delhi
נחמיה
-
@יוסי-ל אמר:
הגענו לאורנגבד בטיסה ממומביי. אפשר גם ברכבת – 400 ק”מ.
הקדשנו יום לאגנטה ויום לאלורה – בניגוד לרוני דווקא נהננו (לא היינו באלפנטה)
לא אמרתי שלא נהניתי. פשוט חושב שלבקר בשני האתרים זה למקצוענים. אני הסתפקתי באתר אחד. אבל, הי - זו רק דעתי.
-
לדעתי הביקור באלפנטה נחמד. אמנם הפסלים במערות לא מרשימים כמו במקדשי מערה אחרים, אבל הטיול לאי בהחלט נחמד ונותן תצפית יפה על המפרץ של בומבי. ב נוסף אתן טיפ קטן למעוניינים: בקירבת הדובי גהאט נמצא אחד מבתי הכנסת הפעילים של בומבי – בית הכנסת תפארת ישראל. למי שמתעניין קצת ביהודי בומבי – בהחלט כדאי לקפוץ לבקר בבית הכנסת! הדרך מאד פשוטה: מהדובי גהאט ממשיכים לכיון מזרח עם הכביש עד שמגיעים למעגל תנועה גדול – Jacob circle במעגל הולכים ימינה ובפניה הבאה פונים שוב ימינה החוצה מהמעגל. בית הכנסת נמצא בסימטא מאחורי הקולנוע. לצערי אני לא יכול להוסיף מפה בגלל בעיות בחיבור של האינטרנט. ועוד מקום מעניין לבקר בבומבי (אם לא הייתם) – מוזיאון הנסיך מוולס שבקולאבה.
לגבי הדרום: הייתי ממליץ בחום לבקר בהאמפי – מקום מקסים שגם נמצא על המסלול. מהאמפי אפשר להמשיך ברכבת לילה לבאנגלור ומשם שעתיים באוטובוס למייסור. במייסור וסביבתה אפשר בקלות להעביר שבוע פלוס ואפילו יותר (את רוב האתרים כבר ציינו מקודם). ממייסור הייתי ממליץ לעלות לאוטי לכמה ימים ולרדת מאוטי לכיון קוימבטור ברכבת הצעצוע. מקוימבטור אפשר להמשיך או מזרחה לכיון מדוראי וערי המקדשים של טאמיל נאדו או מערבה לקוצ’ין וקראלה