ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דאבוס - צוגשפיצה

פורום אירופה
    3
    9
    726
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • משה 22
      משה 22 נערך לאחרונה על ידי

שלום

אשמח לקבל נקודת עיניין לעצירה קצרה והתרעננות בקטע שבין מעבר פלואלה ( שוויץ ) לעלייה לצוגשפיץ מהצד האוסטרי ( אוברמוס). 

אני עובר בקטע דרך זה בתאריך  20.06.2020 בטיול עצמאי ברכב לבד.

יציאה ממעבר פלואלה תהיה בשעה 08:30 – 08:45 - הדגש בעיקר לנוף וארוחה קלה.

יונית נירית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

שים לב- אתה חוצה את כמעט כל מערב טירול אחרי שיוצאים משוויץ. אם הכוונה להגיע לצוג שפיצה באותו היום-ולעלות עליו...שים לב גם לשעות הפתיחה,הרכבל וכל היתר. לא הייתי מתעכבת יותר מכוס קפה ושחרור איברים--וכמובן גם גמישות בהתאם למזג האוויר. מספיק ענן ערפל שמתיישב על הפסגה ואין עבור מה לעלות (קרה לי פעמיים ורק בפעם השלישית הצלחתי).

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נירית
          נירית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

שלום גם לך,

לטעי בשוויץ יש כל כך הרבה הרים משתווים ואף אטרקטיביים יותר מהצוגשפיצה…

לא כתבת מה התכנון לשוויץ עצמה? אתה רק באזור הזה של דאבוס או יש לך זמן לטיול? לא הייתי מחמיצה את עמק אנגדין בכל מקרה. ואם לא תספיק לטייל לפני, שווה לנסוע דרכו. 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • משה 22
            משה 22 @נירית נערך לאחרונה על ידי

@נירית

לדעתי הייתי כבר על כמעט

כל פסגה נחשבת בשוויץ אוסטריה ובוואריה כולל הצוגשפיצה .

אני נמצא בטיול לבד בדגש על השלמות הכוללות נהיגה במעברי הרים קשים ברכב ספורט מאתגר וטיפוס הרים שטרם עליתי בדגש לצופן איטליה הפעם .

לכן נבחר המועד הזה בכפוף לפתיחת המעברים הגבוהים בשוויץ וצפון איטליה ולוחות זמנים של רכבים רלוונטיים .

הנסיעה מדאבוס לצוגשפיץ היא למעשה יום האחרון לטיול אשר מסתיים קצת אחרי גרמיש .

הכוונה להספיק למחרת לטיסת הבוקר של אל על לארץ ממינכן כולל זיכוי הרכב.

בטיולים שאני בונה אני מתכנן הכל כולל מסעדות ובתי קפה שאוכל בהם על מסלול הנסיעה או פסגות הרים  כולל זמני שקיעה וזריחה ועוד מרכיבים.

פשוט בקטע הדרך המצויין לא מצאתי מקום אידיאלי לעצור לקפה ועוגה להתרעננות ברך לצוגה.

• משה 22
              משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

שכחתי לציין כי הרעיון לטיול הפעם התבסס על חציית האלפים דרך כבישי המעברים הגבוהים ( בטיול ישנם למעלה מ – 25 מעברים מעל 2000 מטר גובה ).

משך הטיול 9 ימים מתחיל ונגמר במינכן  למרות שאידיאלי לסיים בציריך אולם היות ומדובר ברכב יקר לא ניתן להחזירו בשום מקום למעט יעד הלקיחה.

אין לי בעיה של נהיגה של שעות רבות וניסיון נהיגה במעברים אף במזג אויר גרוע כבר צברתי .

העליה ברכבל מכיוון אוסטריה לצוגה לוקחת בערך 15 דקות כשאין תור ובתחילת יוני אין תורים בהשוואה לעליה מהצד הגרמישי .

גם אני נאלצתי לוותר לא פעם על עליות להרים/קרחונים, חציית מעברים  בשל מזג אוויר וגם זה נלקח בחשבון ולצורך כך תמיד מתכן דפ”א נוספת.

• משה 22
                משה 22 נערך לאחרונה על ידי

לאחר חישוב מסלול מחדש ולאור כי עליתי לצוגה לפני כשנה, הכנתי דפ”א למצב בו העלייה לצוגשפיץ לא תתאפשר עקב מזג האוויר ותיכננתי שינוי מסלול לטירות של לודוויג ליד שוואנגאו .

המרחק למלון יעד הסופי אינו משתנה ולכן לו”ז נשארו בהתאם.

היות והקצבתי 3-4 שעות לצוגה, השאלה הנשאלת האם 4 שעות יספיקו לביקור איכותי בטירות ?

הייתי לפני 15 שנה בטירות ואינו זוכר את משך הזמן שהקצבתי .

הפעם מדובר בטיול לבד בלי “חפירות משפחתיות” ורצון ליהנות מהאתרים הטירות והמוזיאון למלכים הבווארים.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • יונית
                  יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

לא תספיק ב3-4 שעות מעבר לטירה אחת כולל כל האופרציה של העליה והירידה ממנה.

אם אתה רוצה את טירת ההורים גם או את ארמון לינדהוף- או לבקר בפוסן

תצטרך להקדיש לכך יותר זמן ולא מציעה ביום מעבר ממעברי ההרים בשוויץ לטיסה במינכן.

• משה 22
                    משה 22 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אני לא נוסע למינכן . סגרתי לינה בסמוך כשעה נסיעה כך שיש לי זמן עד שיסגרו את הטירות .

כך שאם יקח חותר מ 3 או4 שעות אין פאניקה .

הטיסה היא למחרת.

• משה 22
                      משה 22 @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

טירת לינדהוף ביקרתי שנה שעברה וכנל בפוסן.

כך שאין צורך

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון