לינה ביער השחור
-
לפני שאת מתחילה עם היער השחור ישנם אתרים שניתן כבר לדקור במועד יום ההגעה מהארץ וזה משתלב במסלול ומייעל את התכנון וממצה.
הכל תלוי היכן נוחתים , אם זה מינכן ( נכון שזה קצת רחוק עוד שעה יותר מפרנקפורט או ציריך אבל לפעמים זה יתרון).
אני הגעתי ממינכן ואז יכולתי לשלב יום טיול ראשון ממינכן ליער דרך לגולנד ובהמשך ירידה דרומה לאגם בודן ועד ליער השחור.
יום עמוס אבל אפשרי במידה ומתחילים בבוקר ויוצאים ממינכן לא אחרי 0900 .
אם נוחתים בשדה תעופה אחר אז כדאי לשלב אתרים מחוץ ליער בכדי למקסם את הטיול.
-
הטיול שלנו ליער השחור היה אחד האהובים. אבל בשלב התכנון, המידע היה עצום ומאוד מבלבל.
אחד הטיפים הכי חשובים שאני יכולה לומר לך זה שכל משפחה/הרכב מעדיפים דברים שונים ולכן , במיוחד ביעד כזה כשיש אינסוף אטרקציות ומסלולים, חשוב לקרוא קצת על המקום ולסמן על המפה לפחות את רוב הדברים שכרגע נראים must בעיניכם, בכדי להבין היכן כדאי להתמקם והאם בכלל יש צורך בפיצול.
נטיית הלב שלי אומרת ש- 10 ימים במקום אחד זה קצת הרבה מידי. אבל שוב, זה תלוי במיקום הלינה ביחס לאטרקציות, וגם בגילאי הילדים (האם קל לארוז ולעבור למקום אחר?).בנוסף, האם כבר קניתם כרטיסי טיסה? מהיכן אתם נוחתים ומהיכן ממריאים? אנחנו למשל חזרנו ממינכן ולכן שילבנו גם בה מספר ימים. כך שחילקנו את מקומות הלינה למלון מעולה ליד טיטיזי, מלון נוסף באזור קונסטנץ (גם שם יש אטרקציות וכך גם התקרבנו למינכן), ומלון אחרון במינכן עצמה.
לגבי מקום הלינה ביער השחור, אוכל להמליץ לך על המלון בו היינו – best western. מיקום מושלם לטיול כוכב (היינו בו 8 לילות) . יש מגוון חדרים ברמות שונות. סגרתי מראש את החדר המודרני שמתאים ל- 5 והוא פשוט מקסים (שני חדרים מחוברים לחדר משפחתי ענק, תוכלי לראות את התמונות בסיכום הטיול). מרפסת לנוף, ארוחת בוקר מצויינת, וכאמור מיקום מושלם. יתרון חשוב (לפחות לאטרקציות שאנחנו רצינו, וכן לגילאי הילדים) הוא קבלת הכרטיס האדום שחסך לנו מאות שקלים.
מוזמנת להיעזר בפירוט התוכנית היומית שלנו : https://bit.ly/2NhpS9d
יש שם הפנייה למלון וגם ציינתי זמני נסיעה ממנו לאטרקציות, והיכן השתמשנו בכרטיס האדום (והכרטיס השחור,שאותו ניתן לרכוש).תהנו !
-
@מרי_3814003 אמר:
תודה! הבעיה שלהתגבש על מסלול טיול יקח יותר זמן ובינתים המקומות הטובים נתפסים. התכנון הוא לאוגוסט 2020
כבר פנינו לשני מקומות שהמליצו לנו חברים והם נתפסו…. מה גם שלמצוא מקום לשתי משפחות זה עוד יותר קשה….
ישראלים אלופים בתופעת העדר,מישהו היה בצימר נחמד, ממליץ עליו באתר כמו “למטייל” (מריה משהו למשל
), המונים מזמינים אחריו ואם שני המקומות שהומלצו ע”י ישראלים כבר נתפסו או עוד לא שוחררו לקהל נדמה שכל היער השחור נתפס…לדעתי אחד הפרמטרים החשובים שהופכים מקום לינה ל”טוב” הוא המיקום שלו, קרוב לאטרקציות שאתם מעוניינים בהן.
כך שאם יתברר שבחרתם מקומות לינה שהמיקום שלו לא מוצלח, ו/או שחילקתם את הזמנים לא נכון כנראה שמקום הלינה איננו טוב.
יש המון מידע על היער השחור, גם בעברית וגם באתר הזה הוא נטחן לעייפה.
להערכתי תוך פחות משבוע אתם יכולים לסמן את כל האטרקציות שתרצו לראות ואז תוכלו לבחור מקום נכון גאוגרפית.
ממילא תצטרכו לעשות את העבודה הזו, לא חבל לבחור מקום לינה לא מוצלח רק בגלל שעשיתם אותה אחרי שבחרתם מקום לינה?
אם את מבקשת המלצה על מקומות ספציפיים חשוב שתכתבי יותר על הרכב המשפחות,
צרכי משפחה עם זוג פעוטות בני שנתיים וארבע בד”כ שונים ממשפחה עם שלושה מתבגרים.
בנוסף כדאי שתחשבו מה מתאים לכם יותר, וילה? דירה? מלון? צריכים מטבח?
מה אתם רוצים? חדר אחד לכל משפחה? חדרים נפרדים להורים והילדים? החדרים מקושרים?
וכו’ וכו’ וכו’.
אחרת יכול להיות שתקבלו הרבה המלצות לא רלוונטיות
-
פוסט זה נמחק! -
מבקשת כי תפתח שאלה חדשה עם ההתלבטות המשפחתית שלכם
ולא “להתלבש” על דיון אחר עם משפחות אחרות,צרכים אחרים, מיקוד אחר.
-
יונית זה נכון שיש מקומות שעדיין לא פתחו הרשמה לקיץ. עדיין, הופתעתי מאד לגלות שיש מקומות שמתחילים את מכירת הקיץ מוקדם ונתפסים מהר. קרה לי גם ביער השחור וגם בהולנד שמקומות שרציתי הציעו לי תאריכים סמוכים אחרים שלא התאימו או שהיה להם מקום רק למשפחה אחת.
לכן אני חושבת שכן כדאי לפחות לברר זמינות ולבקש לשריין מקומות עד שתהיה החלטה סופית (שזה אומר שעדיין לא משלמים מקדמה אבל כן יעדכנו אתכם שהחדרים עומדים להיתפס לפני שימכרו אותם למישהו אחר).
לגבי ההתאמה של פלדברג לכוכב, אולי ליעדים צפוניים כמו טרייברג גוטאך ופארק אירופה אזור הינטרצרטן מעט עדיף (כ 10 דק פחות לכל צד). מאידך ליעדים דרומיים (שלוכזי, שביל הפסלים, טננמולה, אגם קונסטנץ, מפלי הריין) פלדברג עדיפה אז זה בסה"כ מתקזז. לנו זה התאים מאד.