מוסקבה או סנט פטרסבורג
-
אנחנו 3 זוגות שרוצים לנסוע לרוסיה בסוף דצמבר
המטרה היא לראות את הקישוטים של הכריסמס, להנות מהאווירה מבילויים וקניות
מתלבטים בין מוסקבה או סנט פטרסבורג
יש מישהו שיכול להמליץ? -
שלום לדעתי ללא ספק. סנקט פטרסבורג יותר יפה. וגם גדולה פחות . היא נגישה לתיירים מחול להבדיל ממוסקבה יש בה לשכות תיירים שדוברים אנגלית נכון ללפני ארבע וחצי שנים שהיינו במוסקבה לא היו בה לשכות תיירות לתיירים. יש גם רכבת מהירה למוסקבה . פטרבורג קרובה לארצות הבלטיות אם רוצים לנסוע יש מעבורות
-
מוסקבה שינתה את פניה מבחינת גישה לתייר בעקבות המונדיאל.
-
תודה רבה על ההתייחסות

-
מוסקבה במקור, האחזות קטנה שגדלה במשך השנים. סנט פטרסבורג עיר צעירה יחסית שניבנה מראש ע"מ ליצור רושם, ובהמשך שימשה למגורי האליטות של אותה תקופה. לכן היא יפה הרבה יותר ממוסקבה. כל העיר הינה מוזיאון פתוח, בניגוד למוסקבה שמירב האטרקציות הינן סביב ובאזור הכיכר האדומה והקרמלין. אבל שתי נקודות למחשבה: סנט פטרסבורג יותר צפונית ויותר קרה. היום לדוגמא במוסקבה 10° + בסנט פטרסבורג 1° +. לא בדקתי מה מזג האויר בדצמבר. ודבר שני היצע הטיסות למוסקבה הרבה יותר גדול וע"פ כל שעות היום, לסנט פטרסבוג הרבה יותר מצומצם.
-
@ meshy
בלי קשר. פטרבורג לדעתי יותר יפה
-
ההצע הטיסות לא צריך להשפיע אליכם. אנחנו טסנו לפטרבורג עם חברת של אירופלוט אחרי ביקור בעיר . זה היה בתחילת הקיץ נסענו ברכבת למוסקבה. מזג האויר יהיה קר /מאוד ממילא בשני במקומות וסביר שיהיה שלגלדעתי שיקולים שהועלו כאן הם זניחים ביחס לשיקול העקרי האם העיר יפה יותר. זה מה שחשוב
-
בסקר שנערך לפני כשנה, סט. פטרסבורג הגיעה למקום השלישי המכובד מאוד מאוד
מוסקבה הגיעה למקום ה- 15 (מתוך כ- 40)
ועם זאת, בעיני מוסקבה הייתה אחד המקומות המרגשים בהם יצא לי להיות. עם כל הכבוד לסט. פטרסבורג, הכיכר האדומה, הקרמלין ומספר מקומות נוספים בעיר ממש מייצגים את “רוסיה” בפני המערב. ורק בשל זה, הייתי נוסע קודם למוסקבה. כמו”כ, אם חשבתם להיות בשני המקומות, אולי כדאי להיות במקום שנחשב לקצת פחות יפה “קודם”
בכל מקרה – לגבי שתי הערים בחג המולד – אין לי יידע בנידון.
-
אני תמיד אומר שבתכנון טיול וגם בביצוע - הבעיה העיקרית זה מה לא לראות, על מה לוותר.
שתיהן יפות ומענינות. בשתיהן יש שכיות חמדה ידועות ומפורסמות.
אם יש לכם מספיק זמן (יותר משבוע) אז שתיהן.
אם לא - תטילו מטבע. לא תתאכזבו.
-
עדיין לא הייתי בסנט פטסבורג, בינואר האחרון הייתי במוסקבה, מדהימה, התאורה, החגיגות, האווירה. מומלץ בחום (מינוס 15 מעלות)