ספר טיולים לטיול עומק בארגנטינה/צ׳ילה
-
שלום!
מתכננת טיול של כמה חודשים בארגנטינה/צ׳ילה. עיקר הטיול יהיה מסנטיאגו דרומה, כאשר בתלות במזג האוויר בדרום – נשאיר כמה שבועות בסוף לצפון צ׳ילה וארגנטינה.
נטייל ברכב את כל הטיול, אני עובדת כרגע על המסלול.
אשמח להמלצה על ספר טיולים – בעיקר חשוב לי המלצות על מסלולי הליכה יומיים – לא רק בפארקים המפורסמים אלא גם בשמורות הפחות ידועות, ונקודות חן אחרות בדרך.
בטיולים בארה״ב וקנדה השתמשנו בספרי הטיולים של נטע דגני שהיו מצוינים,
לצערי בטיולים לאירופה לא מצאתי ספרי טיולים שאהבתי.
האם יש לכם המלצות על ספר טיולים?
אפשר גם באנגלית כמובן אם אין תרגום טוב.
** אני יודעת שספר טיולים זה אולי ״פחות הולך״ היום, אבל אני עדיין מאוד אוהבת להשתמש, מה גם שבטיול ארוך שבו אני לא מתכננת הכל לפרטי פרטים מראש (בעיקר מפאת חוסר זמן האמת), אז יעזור לי שיהיה לי חומר מסוכם איכותי שיתן אפשרויות בזמן באמת. מנסה לא להסתמך על קליטת אינטרנט באמצע הטיול...
תודה מראש

-
אני אתחיל מהסוף, שאני לא מכירה ספר, כי היום הכל באינטרנט.
אבל אני אספר לך מה אני עשיתי, ואולי ככה תמצאי את המקומות הפחות מתויירים…..
ידעתי שאני רוצה להגיע מאריקיפה בפרו לסן פדרו דה אטקמה וראיתי שמדובר במרחק די גדול, אז החלטתי לפתוח את המפה של גוגל ולחפש שמורות טבע בדרך, וככה הגעתי לשמורה שניקראת לאוקה ולוס ויקונייס (שתיהן בצפון צילה) התחלתי לקרוא עליהן וגיליתי שיש מעט מאוד כתוב עליהן ובכל זאת פישפשתי וחיפשתי, ובסוף זה התגלה כאחד ההיי לייטים שלנו בטיול.
לאורך כל הדרך בטיול חיפשתי להיות במקומות שפחות מכירים. (שמורת פטגוניה -עמק קצ’בוקו), האי צ’ילואה ועוד).
לפעמים זה היה וואו ולפעמים קצת פחות. בטוח שממש כייף לגלות שמורות לבד.
היום הכל באינטרנט, ועם קצת עבודה תמצאי.
-
מזדהה מאוד עם הרצון בספר בטיול שכזה – יש יתרון גדול במשהו שמישהו כבר ערך וסידר על פני ים של ידע באינטרנט שבו לרוב קשה לדעת בכלל מה לחפש.
ספר מומלץ מאוד לאיזור שבו תטיילי הוא walking in the patagonian andes של לונלי פלנט. הוא יוצא דופן באיכותו – המון מידע באמת מצויין וממש לא רק למסלולים המפורסמים.
יש בו דגש על טרקים של מספר ימים כולל תיאורי הולכה מפורטים, אבל בכל מקום היה גם לרוב פירוט של מסלולים יומיים.
מאמין שיהיה קשה מאוד להשיג אותו בארץ (אני בזמנו קניתי אותו בחנות ספרים בבואנוס איירס), אבל מניח שלא תהיה בעיה להזמין אותו מאמזון
-
תודה על השיתוף!
זה בדיוק התהליך שאני עושה עכשיו – מסתכלת על מפות, מזהה איזורים ״ירוקים״ וקוראת על השמורות השונות.
וגם חופרת אחורה בפורום – ושמחתי לקרוא המלצות שלך על מקומות נוספים על השביל ה״ידוע״ – כבר סימנתי לי את השמורות בצפון ארגנטינה וצ׳ילה, הרבה בזכותך

הבעיה שלי היא לא רצון למפות את הכל – אלא חוסר זמן. בנוסף – אני אוהבת שבזמן אמת יש לי כמה אלטרנטיבות. (וככה גם מתכננת את הטיולים שלנו)
זכור לי שקראתי פוסט שלך שסיפר שבטיול שלכם למשל הייתם צריכים לשנות מסלול עקב כביש שהיה סגור – מקורות מידע זמינים יכולים לעזור למצוא אלטרנטיבות במצב כזה.
מכיוון שמתכננים לישון בעיקר בעיקר בטבע ובקמפינג, הנחת היסוד שלי היא שהזמינות שלי לאינטרנט שם תהיה מוגבלת מאוד.
ממש כיף לגלות לבד! אבל אני שמחה תמיד להעזר בתגליות של אחרים גם
אשמח לשמוע מה גיליתם שהיה וואו ומה היה קצת פחות (גם לאן פחות כדאי להתאמץ להגיע זה מידע ששווה זהב!)
מסכימה שהכל באינטרנט – ועובדת קשה על למפות את הדברים,
הספר עבורי לא יחליף מחקר מקדים, אלא יהיה עזר תומך למהלך הטיול.
שוב – תודה על השיתוף בתהליך ובכלל על התגובות בפורום.
-
תודה איתי!
אני אחפש את הספר, נשמע מבטיח.
מקווה שלא אתבאס על כל הטרקים שלצערי אני לא יכולה לעשות

-
הספרים של לונליפלנט נותנים מענה לא רע למה שאת מחפשת. יש ספר לכל מדינה – צ’ילה, ארגנטינה וכו’. אפשר לרכוש ספרים ממש,או גרסאות PDF.