ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. איתי א.
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 3
    • פוסטים 1138
    • הגבוה ביותר 41
    • קבוצות 0

איתי א.

@איתי א.

42
    מוניטין
    306
    צפיות בפרופיל
    1138
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3109733 גיל 56

איתי א. הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי איתי א.

• RE: שיט זול לאנטארטיקה

ותוספת קטנה – זה לא שאושואיה היא מקום יקר, אבל גם היא לא מאוד זולה. העלות של המתנה של שבועיים יכולה לחסל את החיסכון הפוטנציאלי 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: סיכום טיול 8 חודשים באמריקה

מגניב!

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: שאלה לטיול לאקוודור/קיטו

אכן לאקוודור צריך להביא בעיקר טי-שירטס… Smile

עם הסתייגות אחת חשובה – אם הכוונה היא גם לטפס על ההרים עצמם (לא בהכרח לפסגה, אלא במסגרת מסלולי הטיול שבהחלט יש ועולים לנקודות די גבוהות על צלע ההר) אז בהחלט יכול להיות קר מאוד ומנקודה מסויימת גם מושלג.

לכן, הייתי מביא נעלי טרקים רגילות אך אטומות למים, וכן שכבה מחממת אחת (מעיל פליז למשל) ושכבה אוטמת אחת (מעיל רוח דק ונושם זה אידאלי).

ולגבי השנה החדשה – אני מעריך שיהיה הרבה יותר שמח בעיקר עצמה מאשר על צלע ההר...

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: Dientes de Navarino

כמה דברים:

1. הגעה – מלבד הטיסות, שמעתי כבר על כמה אנשים שהלכו למרינה באושואיה וסגרו עם אחד מבעלי הסירות על הסעה לפוארטו וויליאמס תמורת תשלום. לא עשיתי זאת בעצמי, אבל זו בהחלט דרך אפשרית שאולי גם תצא זולה יותר מאשר טיסה מפונטה ארנס
      2. אוכל וגז – בעיקרון יש מכולת קטנה בפוארטו וויליאמס, אבל ליתר ביטחון הייתי מנסה להגיע מראש עם דברים, בדגש על גזיה.
      3. ניווט – אישית אני מטייל בשנים האחרונות עם שילוב של GPS ומפה קשיחה ואני חושב ששיניהם ביחד זה שילוב אידאלי שמחפה על החסרונות של האחרים. לגבי איכות הסימון, אני מצטרף למה שאמרה כבש – אל תבנו בכלל על איכות הסימון כי הוא מאוד לא איכותי ומאוד לא עקבי. זה נכון למרבית המסלולים באיזור הזה של טיירה דל פואגו (אושואיה-פונטה ארנס)
      פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: דרום אמריקה באוגוסט - מסלול מומלץ?

מסכים עם רעיון היפוך הכיוון – ככה יתן לך יותר זמן להיות ממש בתוך בעונה במדינות שבהן זה באמת חשוב (פרו ובוליביה). לגבי קולומביה, אם אכן תעשי מסלול עולה, תוכלי פשוט להחליט תוך כדי. לדעתי אין שום בעיה לטייל כבחורה לבד בקולומביה, מדינה מדהימה ללא הבדל גזע, דת ומין Smile

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: אכסניה של בקפאקרים בלימה שבפרו

אני ממליץ להעיף מבט בעמוד של לימה ב”עפתי!” (הנה לינק) וכן במדור הטיפים. תמצא שם לא מעט המלצות.

בהצלחה!

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: Dientes de Navarino

הערה לגבי נאבארינו - זה לא רק שזה לא טרק למתחילים, זה עמוק בתוך ההגדרה של טרק למתקדמים. מזג האוויר לא פשוט, הסימון והשביל בעייתיים מאוד ואין כמעט אנשים שמטיילים בו ולכן אתם גם מאוד מאוד מבודדים במקרה של מצוקה כלשהי.

הנוף, לעומת זאת, פשוט בלתי נתפס...

במידה ותלכו על זה שתי המלצות -

1. מפה ממש טובה זה קריטי, ואני ממליץ בחום גם על GPS

2. קחו אקסטרא אוכל למקרה שתצטרכו להיתקע, בגלל מזג אוויר או בגלל שהלכתם לאיבוד

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: עלויות טיול בדרום אמריקה למשפחה

וואו! נשמע חוויה מדהימה. סחתיין Smile

אני מודה שקשה לי מאוד להתחיל אפילו להעריך עלויות למשפחה בטיול כזה. אנסה לתת לכם לפחות כמה מספרים כללים –

1. טיסה הלוך וחזור ליבשת – נע לרוב סביב 1200-1500 דולר לאדם
      2. ביטוח – תלוי מה וכו, אבל עוד 3-4 דולר לאדם בוגר (לא יודע לגבי ילדים..)
      3. תחבורה – טיסה פנים בתוך מדינה תהיה 100-200$ לאדם, טיסה בין מדינות לרוב 300-500$. אוטובוסים למרחקים גדולים (12+ שעות) ישתנו במחיר בין מדינות ואיזורים, אבל לרוב גם זו הוצאה משמעותית יחסית, לפחות כמה עשרות דולרים לנוסע.
      4. לינה – כמובן המשתנה הכי גדול וגמיש, אבל סביב 100$ ללילה אמור לייצג עלות של מלון לכולכם. כמובן שטרקים, נסיעות וכו ישנו את זה.
      5. אוכל – גם סופר קשה להעריך וגם מאוד משתנה לאורך הטיול (לפעמים אוכלים סנדוויצ’ים, לפעמים במסעדות וכו’). באופן גס על פני טיול שלם, הייתי מניח משהו בסביבות ה-15$ ליום על אוכל לאדם.

כל המספרים הללו מאוד מאוד גסים ואני אומר אותם מאוד בזהירות, זה יתן לכם סדר גודל.

בהצלחה!

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: ציוד לטיול

הדעות מעט חלוקות, אבל לדעתי האישית אין מה לחכות לקנות שם. הדברים הטובים עולים כאן ושם אותו הדבר ואת הזיופים והדברים הגרועים אתה בכל מקרה לא רוצה, אז...

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: מחיר נסיעה מסלבדור לריו
      מחיר נסיעה מסלבדור לריו

תבדקי באתר - www.buscaonibus.com.br

הוא הכי אמין ונוח שאני מכיר

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי איתי א.

• RE: איגואסו- מעבר בין הצדדים

@Shira_3703072

למיטב זכרוני ישנה חברה אחת שעושה את הקו הזה ויוצאת מהתחנה המרכזית (של כל אחת מהערים). זה קו סדיר ככה שהכי טוב יהיה לברר בתחנה עצמה. בנוסף, בטוח שגם במלון/הוסטל ידעו להגיד 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: הרי האנדים הקסומים

@rmatarasso

מגניב! תודה רבה על ההמלצה 🙂 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: ספר טיולים לטיול עומק בארגנטינה/צ׳ילה

@rmatarasso

מזדהה מאוד עם הרצון בספר בטיול שכזה – יש יתרון גדול במשהו שמישהו כבר ערך וסידר על פני ים של ידע באינטרנט שבו לרוב קשה לדעת בכלל מה לחפש. 

ספר מומלץ מאוד לאיזור שבו תטיילי הוא walking in the patagonian andes של לונלי פלנט. הוא יוצא דופן באיכותו – המון מידע באמת מצויין וממש לא רק למסלולים המפורסמים. 

יש בו דגש על טרקים של מספר ימים כולל תיאורי הולכה מפורטים, אבל בכל מקום היה גם לרוב פירוט של מסלולים יומיים. 

מאמין שיהיה קשה מאוד להשיג אותו בארץ (אני בזמנו קניתי אותו בחנות ספרים בבואנוס איירס), אבל מניח שלא תהיה בעיה להזמין אותו מאמזון 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: מה מותר לקחת לצ'ילה?
      אכן צפוי להיות בסדר, אבל בדגש על זה שהדברים בחבילות סגורות. קפה פתוח יהיה כנראה בעייתי ותה פתוח בוודאות יוחרם
      פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: תקציב כסף בדולרים שמומלץ לקחת לטיול של חודש לארגנטינה צ'ילה וברזיל

מסכים שאשראי + כספומטים בהחלט עדיף, התעסקות עם החלפת דולרים בארגנטינה עשויה להיות קצת מאתגרת (או לחילופין עם עמלה יקרה)

בצ’ילה וברזיל המצב פשוט יותר וזמין כמו החלפת כסף באירופה

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: המרת מטבע

@יטבת_4067632

בגדול תמיד עדיף בדרום אמריקה להגיע עם דולרים, הם יותר נפוצים ועם שער טוב יותר לרוב

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: תכנון טיול באיזור האגמים בצ'ילה

@erezzi

איזור מדהים! 

זה כמובן מאוד תלוי כמה תרצו להקדיש כל יום לנסיעה, וכמה אתם “יסודיים” במקומות שתרצו לעצור בהם, אבל בגדול אפשר בסביבות השבוע לעשות שם טיול מדהים עם רכב כל עוד באמת אין טרקים של מספר ימים

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: סיור פבלות

הי יונתן, ממליץ בחום לחפש במדור הטיפים פה באתר – שם הכי סביר שתמצא

מעבר לזה, עד כמה שאני זוכר רוב המלונות וההוסטלים מאפשרים להזמין את הסיור דרכם מהיום למחר כזה, כך שגם זו אפשרות (הסיורים בגדול די דומים)

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: טיולים מברילוצ'ה

@rmatarasso

אם ממש חייבים לבחור, אזי הטיול הכי מוצלח הוא נסיעה עם רכב דרך כביש שבעת האגמים לסן מרטין דה לוס אנדס, ומשם חזרה לברילוצ’ה

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.
    • RE: עזרה בתכנון מסלול

@ROSNER

נשמע בהחלט אפשרי! 

הדבר היחיד לקחת בחשבון זה מתי חשבת להגיע לצ’ילה – הייתי מנסה להימנע מלהגיע לפני תחילת נובמבר כי זה עדיין מאוד מאוד חורפי, קר וגשום. לחילופין, אם הטיול בצ’ילה יהיה רק בצפון (האיזור שליד בוליביה) ודרומה רק עד סנטיאגו, אז העונה פחות קריטית 

פורסם בפורום דרום אמריקה
      איתי א.
      איתי א.