המלצה לחופשת סקי
-
בסופו של יום, ההבדלים בין מתחילים למתקדמים הינם (פחות או יותר):
- צבע המסלול לא באמת מעניין
- מפה אינה מעניינת (מלבד לקראת סוף היום...)
- איפה עוצרים בצהריים – מעניין
- לא חושבים יותר מדי, העיקר מתקדמים….
- הסקי פס – הינו המקסימלי
- שעת סגירת המעליות – מעניינת
- ולחלק – צידי המסלול, או קיצורים למסלול ליד או כל שטות אחרת – כן מעניין
-
ורק לא להתקרב מדיי לעצים, לא לשורשים שלהם, טפו, ולא לחבק אותם בטעות. והמבין יבין.
-
אני למדתי לגלוש בחרמון. את חופשת הסקי הראשונה שלי ביליתי בקלאב מד בלה מוניר, כי הצטרפתי לחברים שנסעו לשם. זה היה ב-1994 ואינטרנט עוד לא היה. הגעתי לאתר עצמאית מגרמניה (שם שהיתי אז) עם רכבות ואוטובוס. בסיום השבוע החלטתי שאני רוצה להשאר שם לעוד כמה ימים, אז מצאתי מלון ונשארתי לבד. הייתי בת 22.
אז לא, אני לא רואה בעיה לארגן חופשת סקי עצמאית בעידן האינטרנט. כמובן שזה רלבנטי רק לאנשים שיש להם ניסיון בארגון חופשות עצמאיות בחו"ל.
-
ולכן שוב ושוב אומרת חופשה ראשונה ממליצה משהו מאורגן רואים מה קורה מתחילים להבין דברים ובחופשות הבאות מארגנים כבר לבד.
אני למשל דוברת הרבה שפות אז כמובן שלי יותר קל. מה עם אנשים שאפילו לא דוברים אנגלית. איך בדיוק הם יתקשרו : הזמנה באיטרנט,לשכור דירה רכב וכ’ו.
מה ישכרו מתורגמן שיתרגם להם הכל! אז לא תמיד לכולם זה מתאים לעשות חופשה בהרכבה עצמית.
-
ענבל, אין פתרון בית ספר. יש אנשים שמתאים להם מאורגן. שיש להם בעיה עם השפה, או הארגון, או לא רוצים ללכת לאיבוד בכל המטלות הנדרשות בחופשה ראשונה, או שניה או יותר, ויש אנשים שמשגשגים בתכנון עצמי. את יכולה להמליץ מתוך החוויה הסובייקטיבית שלך, אבל כך גם מי שנהנה לתכנן בעצמו מהרגע הראשון. ייטיב הגולש המתחיל לקבל את כל העצות, ולהחליט עבור עצמו מה שהוא מעדיף מתוך הכרת סגנונו האישי. הואיל ולא תכננת מעולם חופשה עצמאית, הידע שלך בנושא זה מצומצם בדיוק כפי ששלי מצומצם בנושא חופשות מאורגנות (חופשה אחת מאורגנת שקיבלתי בפרס כאמור, מול 30 חופשות לפחות בארגון עצמי). אבל כפי שציינתי כבר קודם, וכפי שציינה מיכל, אם הגולש הוא מטייל מנוסה, הרבה יותר קל לו להערך ולתכנן לבד חופשת סקי.