ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הגעה מסלוניקי לבנסקו.

פורום סקי וסנובורד
    בנסקו
    9
    23
    4006
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Omerk.omk
      Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

היי, אני מתכנן חופשה של שבוע בבנסקו, אני ועוד שלושה נערים מתבגרים.

כרגע חשבנו על התאריכים 12-19 לינואר, מה אתם אומרים? יהיה באתר מספיק שלג ותנאי גלישה טובים?

התאריכים לא סופיים אך חשוב לנו שלא יהיהו תורים ארוכים מדי ושלא יהיה עמוס מדי.

עוד שאלה שהייתה לי יותר חשובה אם זה אפשרי לנסוע משדה התעופה של סלוניקי לבנסקו, הטיסות לסלוניקי הרבה יותר זולות והנסיעה אורכת שעתיים וחצי לפי גוגל מפות. אם כך לא ראיתי אף אחד שעשה את זה. מה אתם אומרים, זה בסדר לעשות את הנסיעה הזאת בחורף?

drporat yotam k 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat @Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

@Omerk-omk

מזג האויר אף פעם לא צפוי, אך ברור שיהיה שלג רב בינואר.

אישית הייתי בבאנסקו  בחודשי מרץ ובפברואר, תמיד היה שלג מוצלח אך צפוף מאוד במסלולים. אם יש ערפל קשה ותנאי גלישה למעלה, תנצלו את תחנת הביניים של הגונדולה, יש שם 2 מסלולים אדומים ומסלול שחור מאתגרים.

תורים יהיו תמיד, האתר הרי מלא רוסים, יוונים, ישראלים, רומנים ובריטים. אה כן, גם בולגרים (בעיקר בסוף שבוע). ינואר עדיף על פברואר כי אז האירופאים בחופשת בתי ספר.

עדיין זה לא נורא, חיכיתי בבקרים גם בעליה לרכבל מדרן בVerbier.  יש לכם 2 אפשרויות: או שתבחרו להתיצב ב8 גג בתור, ואז זה ילך די מהר, או שתעלו בעצמכם  לתחנה הסופית של הגונדולה עם מונית מקומית/רכב שכור עם צמיגי חורף (חובה!) ושרשראות בהישג יד ותחנו שם, גם סביב 8.

תמיד טסתי לסופיה, כך שאני לא יכול להתיחס לנסיעה מסלוניקי. ל4 אנשים יכול להיות חסכון משמעותי, הכל תלוי בזמני הטיסות ועלות ההשכרה.

על פי גוגל מפס תוואי השטח לא יהיה בעיתי, רק הקטע האחרון בכביש נמצא בעליה וזה ממש מתון. עדיין הקפידו על צמיגי חורף ולוודא שניתן לצאת עם הרכב מגבולות יוון. לא ראינו הרבה תחנות דלק באמצע הדרך, תדאגו למיכל מלא.

יש גם אפשרות להעברה מאורגנת מסלוניקי, 150 יורו לכל כיוון לפי האתר הזה https://www.banskoexpress.com/prices

בדקו מה משתלם לכם יותר, אם אתם תבואו עם רכב אני יכול להמליץ על מלון מעולה שנמצא ממש מחוץ לבאנסקו, לקחנו וילה פרטית הכוללת סאונה.מסעדה מקומית טובה וזולה לארוחות ערב, לפעמים חזרנו לעיירה. זה לא יתאים למי שרוצה לדפוק את הראש בערב/בלילה בבאנסקו

ענבל אין על סקי Omerk.omk 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

אתה מציע להם לרדת בתחנת ביניים למסלולים אדומים ושחורים.רק מה שעדין לא ברור לי באיזו רמת גלישה הנערים האלה.האם יצליחו להתמודד עם המסלולים  האלה?

drporat Omerk.omk 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • Omerk.omk
            Omerk.omk @drporat נערך לאחרונה על ידי

קודם כל תודה רבה, עזרת לי מאוד.

רמת הגלישה שלנו היא בינונית מינוס, פעם קודמת התחלנו מסלולים אדומים אבל אני מאמין שהפעם כבר נוכל קצת יותר להתקדם ברמה.

הטיסה לסלוניקי יוצאת למשפחה שלנו זולה יותר ב1500 שקלים אז אני מבין שאם אין בעיה מהותית להגיע לבנסקו ברכב זה יהיה לנו מצוין כי גם מחירי הרכב זולים ביותר(70€ לשבוע).

אנחנו כן נטייל עם רכב שכור כך שאשמח שתמליץ לי על המלון.

חיי הלילה פחות חשובים לנו אבל יותר חשוב לנו לשמור על מחירים נמוכים יחסית.

תודה רבה.

עומר

? drporat 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • drporat
              drporat @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי אמר:

@drporat

אתה מציע להם לרדת בתחנת ביניים למסלולים אדומים ושחורים.רק מה שעדין לא ברור לי באיזו רמת גלישה הנערים האלה.האם יצליחו להתמודד עם המסלולים  האלה?

אני לא מצליח להבין את הפוסטים שלך בכל הפורומים. מדוע את חושבת שכולם מתחילים שלא יודעים לגלוש, גם כעת וגם בפוסט של הבחור שכבר הייה בAprica.

איש לא יגלוש במסלול אדום רק מפני שמישהו בפורום אמר שזה אפשרי. הוא יעשה זאת כשירגיש מוכן לאדום ולשחור.

אגב, רשמתי זאת כי בראות גרועה/שלג חזק כולם מתבאסים ונתקעים בUmbrella bar כשיש אפשרות חלופית באמצע ההר.

וכן, אני אישית חושב שהכחולים של 5, 10 ו11 בבאנסקו טומנים יותר סיכון להפצע (במיוחד בתחילתם) מאשר האדומים באמצע. הכחולים שציינתי מלאים במתחילים שמאבדים שלחטה ונתקעים באחחרים. ראיתי יותר חילוצים במסלולים הללו מאשר בkandahar בSt. Anton

ענבל אין על סקי תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • ענבל אין על סקי

@drporat

אז בוא אשתף אותך בעוד משהו שקרה בבנסקו לפני מספר שנים.היינו עם קבוצת ישראלים נפגשנו איתם שם באתר והתאחדנו לקבוצת לימוד.בסוף השבוע המדריך החמיא לאחת הבחורות (לא זכור לי גילה)שהיא גולשת מצויו והיא יכולה אפילו לגלוש במסלולים אדומים.מה עשתה הבחורה הלכה וגלשה במסלול אדום כמובן ללא המדריך נפצעה קשה וחזרה הביתה בכסא גלגלים.כך שאולי כדי לשים לב מה אנו מצעים לנערים לעשות.אני מסכימה שבמסלולים כחולים יש יותר אנשים ויותר צפוץ.אבל שם גם יש מדריכים ועוד אנשים שיכלו להגיש עזרה אם יש צורך.במסלולים השחורים בתחנת הביניים לא זכור לי שיש אנשים שיגישו עזרה אם חלילה מישהו יפול במקרה הטוב או ייפגש עם עץ במקרה הפחות טוב.

drporat ldude 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Omerk.omk
                  Omerk.omk @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

תוכל בבקשה לתת לי את שם המלון ואת מחירו?

• ?
                    משתמש שנמחק @Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

@Omerk-omk

"...הטיסה לסלוניקי יוצאת למשפחה שלנו זולה יותר ב1500 שקלים אז אני מבין שאם אין בעיה מהותית להגיע לבנסקו ברכב זה יהיה לנו מצוין כי גם מחירי הרכב זולים ביותר(70€ לשבוע)."

- לפני שאתה קונה את כרטיסי הטיסה הזולים ליוון, רצוי לבדוק בחברות ההשכרה אם הן מאפשרות מעבר עם הרכב השכור לבולגריה.

yotam k תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • drporat
                      drporat @Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

@Omerk-omk

אם אלו המחירים, ברור שרכב. רק תדאגו לצמיגי חורף ולשרשראות בגודל המתאים אם תרצו לעלות עם הרכב לתחנה העליונה של הגונדולה בבוקר. ולתדלק בזמן כאמור כי בולגריה מחוץ לסופיה היא די neck of the woods.

אנחנו שכרנו וילה בRedenka Lodges, מערכת מבנים קילומטרים בודדים מבאנסקו עצמה. יש גם מלון עם בריכה פנימית מחוממת קטנה, היינו כמה חבר’ה ונהנינו לקחת וילה דו קומתית עם 3 חדרים נפרדים וסאונה משלנו. לכאורה אתה אמור לגשת לקבלה ולקחת כל פעם מפתח לסאונה ולשלם על זה, בפועל השארנו פתוח כדי שלא נטזז ובצ’ק אוט הוספנו כסף, לא נעים….

מהמלון ועד למגרש החניה של הגונדולה התחתית זה כ10 דקות. בתי מלון הסמוכים לגונדולה היו יקרים, לא רצינו לתזז עם הציוד עלינו ואנו לא party animals, אז לנו המלון הזה התאים. מה גם ששכרנו רכב בשדה מלכתחילה.

בסוף כל יום גלישה ישבנו לאפרה סקי לצד מגרש החניה של הגונדולה, נקרא הפי אנד/אופוריה לדעתי. בחוץ מנגנים מוזיקה קצבית, אפשר גם לשבת בפנים ולאכול.

היו ימים שחזרנו מוקדם למלון ויצאנו בערב לעיירה שוב. יש מקומות ששווה להזמין בראש, בקשו מהקבלה במלון:

Baryakova Tavern 

steak house Lazur

שווה לכם לקחת שיעורים פרטיים, אתם 4. צור קשר עם Bansko SkiMania, קרא עליהם המלצות ותבין למה.

השכרה דרך alpinresorts.com, קחו הצעת מחיר ודברו עם סקי מניה. זאת ארץ הקומבינות, הם יארגנו לכם יותר זול. אל תשכרו ממקום שדורש שתשאירו ציוד אצלם, סתם בזבוז זמן בבוקר. קנו אונליין מייבשי נעליים ותביאו מפצל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • drporat

@ענבל-אין-על-סקי

ואילו אני מכיר אדם שהחליק עם אופניו בהרי ירושלים ונותר משותק מהצוואר ומטה. יישמע הגיוני שארשום ‘אל תעלו על אופניים’?

את חייבת להבחין בין סיפור אישי/אנקדוטה שאת תמיד מספרת לבין סטטיסטיקה והסתברות.

לענייננו, ציינתי את המלון. כאמור הלכתי על הוילה, אין טעם לדעתי לקחת את זה כמלון.

לא טרחנו לבשל, בבוקר יש מתחת לחנית הגונדולה דוכן של בורקס בולגרי חם, מלוח עם גבינות/מתוק עם תפוחים או דלעת. טעים בטירוף לצד איירן. ראיתי שזה מה שהמדריכים לוקחים בדרך לגונדולה, זה הייה ממש שווה. גם השווארמות שם טובות, אחר הצהריים

ענבל אין על סקי 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • ענבל אין על סקי

@drporat

הלכת רחוק עם על תעלו על אופניים. רק צריך להפעיל שיקול דעת היכן אנו רוכבים על האופניים קל וחומר במסלולי סקי.

• ענבל אין על סקי
                            ענבל אין על סקי @ענבל אין על סקי נערך לאחרונה על ידי

@ענבל-אין-על-סקי

סליחה אל תעלו

• ענבל אין על סקי

@drporat

ואין קשר בין סטטיסטיקה והסתברות! זה קשור בזה שאנשים שלא שולטים בסקי שלא ייגלשו במסלולים מסוכנים! והסיפורים שאני מספרת הם על מנת שאנשים ילמדו מזה ויפעילו שיקול דעת ויגיעו להחלטות מושכלות

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • drporat

@ענבל-אין-על-סקי

😵

• ענבל אין על סקי
                                  ענבל אין על סקי @Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

@Omerk-omk

מלון מומלץ הוא אמרלד אנחנו מאד נהנו שם.

• Omerk.omk
                                    Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

תודה לכולם, עזרתם לי מאוד😁😁
                                    • yotam k
                                      yotam k @Omerk.omk נערך לאחרונה על ידי

@Omerk-omk אמר:

עוד שאלה שהייתה לי יותר חשובה אם זה אפשרי לנסוע משדה התעופה של סלוניקי לבנסקו, הטיסות לסלוניקי הרבה יותר זולות והנסיעה אורכת שעתיים וחצי לפי גוגל מפות. אם כך לא ראיתי אף אחד שעשה את זה. מה אתם אומרים, זה בסדר לעשות את הנסיעה הזאת בחורף?

שים לב:

משדה תעופה סלוניקי אתה לוקח אוטובוס לתחנת האוטובוסים של סלוניקי הנקראת ktel , כשעה נסיעה , עולה 2 יורו . יש 24 שעות ביממה, פעם ב20 דקות אם אני לא טועה.

מktel אוטובוס של 3 שעות לblagoevgrad , צריך להזמין מקום מראש, אפשר לקנות כרטיסים באינטרנט, יש 3 אוטובוסים ביום , עולה בין 12 ל18 דולר לכל צד.

מblagoevgrad לbansko אמורים להיות  הרבה אוטובוסים , זה כשעה נסיעה.

יש גם רכבת פעם ביום מסלוניקי לblagoevgrad אבל זה לוקח 7 שעות , עדיף אוטובוס.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • yotam k
                                        yotam k @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje אמר:

@Omerk-omk

"...הטיסה לסלוניקי יוצאת למשפחה שלנו זולה יותר ב1500 שקלים אז אני מבין שאם אין בעיה מהותית להגיע לבנסקו ברכב זה יהיה לנו מצוין כי גם מחירי הרכב זולים ביותר(70€ לשבוע)."

- לפני שאתה קונה את כרטיסי הטיסה הזולים ליוון, רצוי לבדוק בחברות ההשכרה אם הן מאפשרות מעבר עם הרכב השכור לבולגריה.

שים לב:

חיפשתי השכרות רכבים בסלוניקי שמאפשרות לחצות את הגבול וטרם מצאתי

בתנאי ההשכרה חפש border cross: allowed

יונתן פלהיימר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • יונתן פלהיימר
                                          יונתן פלהיימר @yotam k נערך לאחרונה על ידי

@yotam-k

תוכל ליצור איתי קשר? אנחנו גם חבורה שמנסה לעשות בדיוק את אותו דבר

יונתן 0524311948

• halfpipe
                                            halfpipe נערך לאחרונה על ידי

חברים, מעוניין בפרטים על אפשרויות הסעה משדה התעופה סופיה לבנסקו וחזרה.
                                            barishansky תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון