האם לנשים בהריון באמת מסוכן לעלות על רכבל? וגם: מישהו היה פעם בהר ריגי ליד לוצרן?
-
שלום לכולם,
ראשית- תודה רבה לכל המשתתפים בפורום על עזרתכם הרבה.
יש לי 2 שאלות:
- בכל מקום אני רואה שאסור לנשים בהריון לעלות לרכבלים. האם זה באמת מסכן אותן או שזה סתם כלל גורף ליתר ביטחון… ? אם אשתי בחודש חמישי בהריון תקין, כדאי פשוט להתעלם ולעלות בכל זאת?
- מישהו היה פעם בהר ריגי ליד לוצרן? איך שם? האם אפשר לעלות לפסגה ולרדת ממנה באמצעות רכבת השיניים בלבד? האם אפשר לשלב חלק מהדרך עם רכבל? ובאופן כללי… האם יש נקודות מסויימות בריגי שמומלץ להגיע אליהן?
-
לא יודעת לגבי רכבל בהריון.רק יודעת שלהר הפילאטוס (שגם בו יש תצפית על אגם לוצרן) אפשר לעלות ולרדת רק ברכבת שיניים ללא צורך ברכבל.
השאלה היא אם יש בעייה בעצם השהייה בגבהים, ולא רק ברכבל עצמו.
-
הנקודה הגבוהה ביותר בריגי היא בגובה 1798 מ’. לא נראה לי בעייתי… או שאני טועה? -
-
שימו לב שאם נכתב במפורש “אסור” אז אם חלילה קרה משהו הביטוח עשוי להתנער מכם. למשל באחת הפוליסות נכתב כי המבטח לא יכסה “חשיפה עצמית לסכנות ללא לצורך”. -
אתה צודק. זו נקודה שצריך לבדוק בכל מקרה.
-
בנוסף, אם זכור לי נכון, רכבות שיניים למיניהן הן די מיטלטלות. אולי כל הטלטלות לא יהיו נוחות לאשתך שבהריון.
-
בהחלט שכדאי להיוועץ ברופא, לדעתי לא רק לבדוק את הפוליסה אלא גם לקבל הסבר. לא כל אחד חושב שעליה ברכבל מסוכנת.
הייתי בריגי לפני שנים רבות (מידי) כשהיה מכוסה שלג. בטח השתנה מאז. לא זכור לי שהיה הרבה מה לעשות למעלה. לא עלינו ברכבל, זוכרת שליד מסלול הנסיעה של הרכבת היה מסלול בוב.
-
מה לעשות בריגי- אני לא מתכוון לאטרקציות בשלג, או כל אטרקציה שהיא בעייתית לאשה בהריון.
אני מתכוון יותר- תצפיות יפות, מקום לטיול רגלי קצרצר,
דברים כאלה….
מישהו?
-
אני מבינה שאתה מתכוון לטייל בקרוב.
התצפית זכורה לי בטוב אבל כשיש ערפל יש בעיה. מתוך 3 ימים שהייתי בלוצרן ולא ברצף היה רק יום אחד מתאים לעליה. כשיש שלג מסוכן לטייל אם אין ציוד מתאים כך שאני כלל לא התענינתי במסלולי הליכה אלא רק צפיתי. לא רשמתי שיש בוב כמשהו שכדאי לעשות. כנראה שהתעלה המושלגת מאוד הרשימה אותי.
אם תחפש hiking at rigi in november תמצא מידע שאולי יעזור לך.
ד.א. בספטמבר טיילתי בדולומיטים אחרי שלג. בשני מקומות אנשים טיילו בשלג. אני לא הרחקתי לכת כי החלקתי (והיו לי נעלי טיולים ומקלות הליכה). כשנוצרת שכבת קרח אין אחיזה..
-
-
אשמח לחוות דעתך על הטיול שתכננו בסיועם הנדיב של חברי הפורום:
נוסעים בתחילת דצמבר לארוע חשוב בארצות הברית (לא טיול), נמצאים בשוויץ 22 שעות (טיסת קונקשן...)
נחיתה ב- 11 בבוקר בציריך. את המזוודות נשמור בלוקרים בשדה- התעופה, מלבד תרמיל גדול לטיול בו נארוז מראש אוכל וציוד ללילה.
בחרנו באיזור לוצרן כיוון שהגישה משדה התעופה הלוך וחזור היא נוחה ולא ארוכה (מתניידים בתחבורה ציבורית) , וכן בגלל שבלוצרן יש כמה אפשרויות בשבילנו- גם ליום בהיר וגם ליום סוער.
בחרנו לבקר בריגי, כיוון שההר לא גבוה מדי (אשתי בהריון ופסגה מעל גובה 2000 מטר לא מומלצת), וכן בגלל שהכניסה וההגעה בכל אמצעי התחבורה תהיה חינם עבורנו ברכישת saver day pass.
אם יישאר זמן לאחר הביקור בריגי, נטייל מעט ברגל ליד האגם וגשר- העץ בלוצרן.
אנחנו מתכננים לטייל החל מ- 12 בצהריים ועד 6 בערב (שקיעה ב- 5), ואז לחזור ברכבת לציריך לארוחת ערב ולינה. ב- 6 בבוקר משכימים ונוסעים לשדה התעופה לטיסת- המשך. (- 9:30 בבוקר).
הערות? המלצות?
-
מבקשת להמליץ לכם על מסעדה מיוחדת בלוצרן swisshouse.ch
אחרי הארוחה לחזור לציריך לא תצטערו. כדאי להזמין .
בילוי נעים
-
אוקי -השיקולים ברורים.
מציעה לבחון בעיתוי סמוך לנסיעה גם את היבט השלג והקרח- במיוחד כשמדובר באישה בהריון שעדיף לא להחליק.
-
-
שים לב- הרכבל לריגי הוא גונדולה -קופסה סגורה
מאידך מזג האוויר לאחרונה נע סביב מעלות ספורות מתחת לאפס ומושלג.
מציעה להתעדכן מול מזג אוויר ומצב שלג עדכני לעיתוי הטיול למשל כאן
-
תודה לכל המשתתפים בדיון על העזרה
כשאחזור מהטיול אספר איך היה