ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איזה פסגות בשוויץ הן בעיניכם הכי הכי?

פורום טיולי משפחות
    טיול כוכב יעדי קיץ לוצרן מרכז שוויץ שוויץ
    8
    17
    1641
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אביבית555
      אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

בקיץ הקרוב ניסע לשוויץ עם 2 הילדים, שיהיו בני 7 וחצי ו 10. 

יהיו לנו כ 3 שבועות ב 3 כוכבים: וילאר, גרינדלוואלד ואזור לוצרן.

רק התחלתי בקריאה וכבר מוצפת בהרבה מקומות שנשמעים כמאסט. אז כדי להימנע מ"רעלת פסגות" (וכנראה גם מפשיטת רגל....) אשמח לשמוע מכם איזה פסגות הכי עשו לכם את זה. 

כרגע אשמח אם תתעלמו מהצד הכספי ורק תכתבו לי איזה פסגות הן בעיניכם wow וגם נראים לכם הכי מתאימים לילדים ולא  דומים מידי זה לזה.

ממה שראיתי בינתיים: 

בוילאר - גליישר 3000

באזור לוצרן - טיטליס, פילאטוס,  או ריגי. ואולי פספסתי עוד כמה. 

בדרך מלוצרן לגרינדלוואלד - אחד ממסלולי הגמדים במיירינגן.

ה"בעיה" העיקרית שלי היא באזור אינטרלקן. אינספור אפשרויות. גרינדלוואלד-פירסט? יונגפראו? הארדר קולם? שילטהורן? הרכבת מברינץ? וזה לפני שדיברנו על וונגן, מורן וקליינה שיידג.

אשמח אם תתעדפו לי בינהם ותוסיפו מה שהשמטתי, תוך התחשבות גם במה שנעשה לפני כן. 

תודה תודה 🙂

Niv3267314 adivelednizki dinz קניוניניג 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Niv3267314
        Niv3267314 @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי Niv3267314

@אביבית555

היי,

במהלך שיא הקיץ – שלג של ממש בו ניתן להשתעשע, תפגשו רק בטיטליס וביונגפראו. שאר הפסגות נמוכות מדי בשביל שמיכת שלג רצינית בשיאו של הקיץ. לדעתי, שלג זהו הפקטור העיקרי הן עבור ילדים והן עבור מבוגרים, מפני שנופים מרהיבים תמצאו בכל פסגה גבוהה ולכן כלל לא פשוט לקבוע היכן הנוף יפה יותר.
        שימי לב שהיונגפראו יקר להחריד (לא שהטיטליס זול). היתרון בטיטליס הוא הגשר התלוי המדהים (Titlis Cliff Walk).
        בשתי הפסגות יש מערת קרח ובהחלט מומלץ לשחק בשלג (יחד עם גלישה ואבובים).

קרחון 3000 שייך לרכס Les Diablerets, הממוקם יחסית בדרום שוויץ וסובל מאוד מההתחממות הגלובלית. שמיכת השלג בפסגתו מפשירה בדרך כלל כבר בתחילת הקיץ, כך שעבור מטיילי הקיץ נותר לרוב רק הקרחון אשר לצערנו הולך ומצטמצם משנה לשנה… 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • adivelednizki
          adivelednizki @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

לא יודעת כמה אני יכולה לייעץ .. כי הייתי לפני יותר מדי שנים... אבל בהחלט זוכרת שהעליה ליוגפראו היתה ארוכה מדי וסוג של מתישה , ולא הרגשנו שזה הצדיק את הזמן שהקדשנו לזה, או את העלות המטורפת.

יפה ? כן ברור, אבל הכל יפה שם..

• dinz
            dinz @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

כשאנחנו היינו באזור האלפים הברניים עלינו ברכבלים הבאים:

טיטליס, שילטהורן, וונגן – מניליכן – קלינה שידג, פירסט, הארדר קולם, ניהדרהורן, שינגא פלטה, מיורן  – אלמנדהובל, אושינן – אגם אושינסי

יש לציין שטיילנו בתחבורה ציבורית עם סוויס פאס כך שהכל עלה לנו חצי מחיר ואפשר לנו לעלות על הרבה פסגות.

קשה לי מאד לאמר על מה לוותר מבינהם כי מבחינתי לא הייתי מוותרת על כלום.

אולי רק על השילטהורן שהוא תצפית בלבד ומגבוה מאד - מה שפחות מדבר אלינו. גם לילדים פחות מתאים. (למרות שהעליה עצמה ברכבל היתה מדהימה)

מבחינתי לא הייתי מוותרת על יום באזור גרינדלוולד, יום באזור מיורן, יום באזור וונגן ויום באזור האגמים. כל אחד מהם משקיף על האזור המדהים הזה מכיוון אחר.

גרינדלוולד – לא הייתי מוותרת על עליה לפירסט ומסלול לאגם באכלפ. מהאגם ניתן ללכת לוולדפיץ ומשם לבורט. או לחילופין לחזור חזרה, לרדת ברכבל עד בורט ומשם קורקנטים עד גרינדלוולד בנוף מדהים. יש גם אומגה באחת מתחנות הרכבל. לכן יום כזה נראה לי מתאים לילדים.

מיורן – עליה למיורן, משם פינוקולר לאלמנהובל, משם מסלול north face חזרה עד מיורן, ממיורן ירידה ברגל לגימלוולד, משם רכבל לסטכלברג ומשם אוטובוס חזרה ללאוטרברונן (כשלפני כן אפשר לבקר גם במפלי טרומלבאך אם מספיקים..)

וונגן – עליה לוונגן וטיול בה, משם רכבל למניליכן ומסלול עד קלינה שידג, משם אפשר להמשיך ללכת עד וונגר אלפ.

אגמים – עליה ברכבת ברינז, שייט באגם ברינז וטיול באחת העיירות בו, מפלי גיסבאך. או לחילופין עליה לניהדרהורן, שייט באגם טון וביקור בעיר טון

בהצלחה!

אביבית555 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אביבית555
              אביבית555 @dinz נערך לאחרונה על ידי

ניב - תודה. אני באמת מתלבטת בין טיטליס ליונגפראויוך. האחרון אני ובעלי היינו לפני הרבה שנים אבל לא עם הילדים. לגבי גליישר 3000 קיבלתי תמונות מהקיץ האחרון ודווקא נראה מושלג מאד. אולי זה תלוי בעיתוי.

עדי - תודה. בדיוק החשש שלי שהדרך הארוכה והצפיפות יוציאו לילדים את הרוח מהמפרשים. נראה לי שבטיטליס יהנו יותר.

דינץ - תודה רבה על התשובה המפורטת. מאמצת את המסלולים שהצעת. אני מבינה נכון שהיונגפראויוך לא נכלל במסלול שלך?

dinz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • dinz
                dinz @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

נכון, לא עלינו ליונגפראו, באופן כללי משטחי שלג ותצפיות גבוהות מאד פחות מדברים אלינו. אוהבים יותר שטחים ירוקים שלצידם פסגות מושלגות 🙂

אבל הסיבה העיקרית היתה הפעוטה בת השנה ותשעה חודשים שטיילה איתנו וחששנו לעלות איתה גבוה כל כך. (וזאת בנוסף לנסיעה המתישה, לצפיפות ברכבות העולות לשם וכו’)

הטיטליס ידידותי יותר לילדים, בתחנת הרכבל הראשונה ישנו אגם נחמד וכן אפשר לרדת משם עם קורקנטים. למעלה יש את הגשר התלוי והרכבל הפתוח והאבובים. והעלייה לשם מתישה פחות.

• אביבית555
                  אביבית555 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

תודה דינץ. מחזק את הכיוון לוותר על היונגפראויוך

okmju תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • okmju
                    okmju @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

גם אנחנו לא עלינו ליונגפראו מכל הסיבות שהוזכרו כאן, וכן עלינו לטיטליס. מומלץ מאד, המון פעילויות למעלה ובתחנת הביניים.

בפילאטוס גם נוף מקסים וגם פארק חבלים מוצלח ומגלשות הרים בתחנת הביניים.

הגשר התלוי בפירסט מהמם, אנחנו התאכזבנו מההליכה לאגם האכאלפ כי  עד שהגענו אליו נהיה מעונן והאגם היה אפרורי וממש לא משהו..

חשוב-בדקי את האפשרות של הפאסים השונים- כאשר רוכשים  HALF FARE  למבוגרים, הילדים ככל שזכור לי בחינם. וזה תקף בכל שוויץ לחודש. משתלם מאד .

bambi19 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • bambi19
                      bambi19 @okmju נערך לאחרונה על ידי

@okmju

אצלנו הטיול לאגם באכלאפ היה אחד השיאים והוא מסלול טיול מומלץ מאוד.

הטיול שלנו היה הקיץ היה ביולי 19 וכלל 2 כוכבים אחד בגרינדנוולד ואחד בשאמוני.

מצורפות תמונות משם

-

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • imeshy
                        imeshy @bambi19 נערך לאחרונה על ידי

@bambi19

אני אהבתי את שיינגה פלאטה יותר מאשר פירסט. אם כי למשפחה עם ילדים – הירידה המשולבת אומגה / סקוטר יכולה להיות חוויה אדירה

למי שמתעניין – הנה אלבום התמונות שלי משוויץ

• אביבית555
                          אביבית555 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

Imeshy,  okmju,   במבי - תודה על תשובותיכם. עשיתם לי קצת סדר

למדתי ש:

1. זאת לא תהיה "כפירה בקודש" לוותר על היונגפראו

2. יש די קונצנזוס שהטיטליס אחלה באופן כללי ובפרט עם ילדים

3. פירסט מאד מומלץ, עם או בלי אגם באכלפ

אז יש כיוון אבל הביצוע בפועל יושפע מאד ממה שמזג האוויר והילדים יאפשרו. אני גם לא שוכחת שתמיד אפשר לחזור להשלמות 🙂

• imeshy
                            imeshy @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

בשמחה.

ממליץ לך להסתכל באלבום שצירפתי, באיזור האלפים הברניים, יש עוד המון אטרקציות משפחתיות כיפיות, רכבות הרים, מוזיאון פתוח, אומגה, טרוטיבייק, 

ומעבר לכך – הטבע עצמו , פרט לפסגות ומסלולי טיול הוא נהדר – למשל מפלי טרומלבאך הייחודיים. 

• אביבית555

@imeshy

תודה עירא. ניסיתי להסתכל באלבום אבל התמונות מתקבלות בקטן ולא ניתן לקרוא את המלל המצורף. יש דרך להגדיל את התצוגה? לחצן "מסך מלא" לא עוזר

• imeshy
                                imeshy @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

הלחצן “מסך מלא” עובד אצלי.. 

• אביבית555

@imeshy

אנסה מאוחר יותר ממחשב. מהמובייל לא עובד

• קניוניניג
                                    קניוניניג @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

כשהייתי בשוויץ אמר לי מישהו "לא תמיד הפסגה הכי גבוהה הינה הכי יפה" ומה שנכון נכון.

פירסט זכור לי כאתר עוצמתי ויפה, ונהדר אם ישנים בגרינדלוואלד. 

לא צריץ גם טיטליס גם יונגפראו, תבחרי אחד זה יספיק.

איזה כיף לכם שוויץ

• אביבית555
                                      אביבית555 @קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

@קניוניניג

תודה קניוניניג. אני כבר מחכה לקיץ.

אני מקווה שהילדים ישתפו פעולה יפה ולא יתבאסו שלראשונה לא נכלל שום פארק שעשועים בתכנית

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון