הגיגי סתיו על צפון הודו והודו בכלל
-
הי צילה
אני לא מתיימר לערוך איזו סקירה מקיפה ורשמתי רק כמה מחשבות ושאלות שעלו לי בראש.
מצד שני, בהחלט מעניין אותי לשמוע איך את משווה את סיקים לנפאל.
מתמונות שלך ומהרבה סרטונים שראיתי הנופים מתערבבים לי.
אולי את יכולה להסביר מה שונה בסיקים שאת כל כך אוהבת. האם זו האוכלוסיה?
אני יכול לתת רמז בתמונה למה מה מצאתי בקינור שלא ראיתי בנפאל אבל זה לא רק מה שרואים אלא אופי הטיול וההתחככות באוכלוסיה שונים לגמרי.
תמונות מרוהגי בקינור
ועוד אחת
-
רוגהי כפר במיקום יפיפה יש בו גם גסטהאוס ממשלתי מהטובים שנתקלתי בהודו
-
לרגע לא טענתי למשהו על דרור....להיפך ! אולי נפלתי בנסיון להחמיא לו כי הוא באמת משהו מיוחד.
גם אני כמוך.....אוהב מאוד לקבל ולהבין מנסיונם של אחרים ובהחלט מאמין כי אין חכם כבעל נסיון.
-
שמח לראות ולשמוע שאכן מקדש הזהב נגע בך. התלבטת והלכת עם רוח החברים כאן בפורום. כך עשיתי גם אני כאשר הייתה זו התחנה הראשונה שלנו עם הילדים בהודו.... כשראיתי שההליכה ברגליים יחפות על המשטחים הדביקים אין לה שום משמעות לעומת החוזק של הרוחניות וקליטת הרגע בעיניים שלהם .
-
דרור…
סיקים

️ המקום ההרגשה של קסם מסויים שלא ניתן להסביר ; וכמובן האנשים הוואי החיים שלהם והמסורת שלהם – בודהיסטית… פשוט טוב לי שם.הר הקנצ׳נדזונגה שביופיו לדעתי; אין שני לו כאשר זורחת השמש על השלג בבוקר . ( אולי האמא דאבלאם במקום שני -ההר הרוקד אני קוראת לו )
העושר בחי ובעיקר בצומח שיש בסיקים…
נפאל מדהימה המקום שתמיד עולה לי במחשבותי על הטרקים שלי בנפאל – פון היל ! הנוף המטריף של הרים ענקיים שלג ועצי הרודודנדרון המדהימים!
EBC הדרך והמפגש עם השרפה שגרים בסולו קומבו – יש לי מקום מיוחד בלב לקבוצה האתנית הזו שמוצאה מטיבט .
כפי כבר כתבתי לאדאק היא מס 2 אחרי סיקים … כאן הנופים והמרחבים והאנשים גם כן נותנים לי הרגשה טובה … שונה בכל זאת מדברי … גם בלי שמש על השלג הקנצ׳נדזונגה מדהים
️
-
צילה
איך ישנים בקנצ׳נדזונגה? זה גסטהאוסים כמו בנפאל? אוהלים? הומסטייס או משהו אחר?
איפה פוגשים את האוכלוסיה
מוטי
הכל טוב, לרגע לא הרגשתי ביקורת …. חוץ מזה גם ביקורת לגיטימית
אהוד
אני מבין שישנת ברוגהי שאני הייתי בה רק שעתיים בטיול יום. מה עשית שם וכמה ימים שהית? איפה אכלת שם?
האם ישנת גם בקאלפה? מה היו השיקולים?
-
@dregev03 אמר:
הי צילה
אני לא מתיימר לערוך איזו סקירה מקיפה ורשמתי רק כמה מחשבות ושאלות שעלו לי בראש.
מצד שני, בהחלט מעניין אותי לשמוע איך את משווה את סיקים לנפאל.
מתמונות שלך ומהרבה סרטונים שראיתי הנופים מתערבבים לי.
אולי את יכולה להסביר מה שונה בסיקים שאת כל כך אוהבת. האם זו האוכלוסיה?
אני יכול לתת רמז בתמונה למה מה מצאתי בקינור שלא ראיתי בנפאל אבל זה לא רק מה שרואים אלא אופי הטיול וההתחככות באוכלוסיה שונים לגמרי.
תמונות מרוהגי בקינור
ועוד אחת
דרור,
למרות שהיא ענתה –
“למה ללכת לסיקים” זו לא שאלה ששואלים את צילה.
שואלים “לאן ללכת בסיקים” ופשוט הולכים בעקבות התשובה.
ונהנים מכל רגע.
-
הגעתי לרוגהי אחרי שעליתי לקאלפה והבנתי שיש המשך לכביש.. טיילתי עם רכב שלי, אז לא היית מוגבל ובמקרים רבים ישנתי בנקודה האחרונה אליה הצלחתי להגיע עם האוטו.. ישנתי שם לילה אחד קסום, בגסט האוס ממשלתי (pwd rst house) שמנוהל ע"י בחור חמד מהכפר, שגם בישל מצוין. היתה שם רק תופעה אחת מעניינת שלא נתקלתי בה במקומות אחרים בצפון, היו שם עשרות עקרבים בגסטהאוס. השתדלתי לא לדרוך עליהם והפיניתי אותם אל מחוץ לחדר עם כף מדי כמה שעות
. הנוף של קנור קאילאש מהכפר פשוט מדהים. לא ישנתי בקאלפה. המשכתי משם צפונה לנאקו. -
תודה אהוד
טוב לדעת לגבי רוגי. אם אתה חוזר עם משפחה אז קח בחשבון שהנוף בקאלפה גם מדהים ואפילו מהטלפון שלי (לצביקה יש משם תמונות שמימיות).
הנוף של הפסגות מצ׳אקה שמעל קאלפה (עליה תלולה ברגל מקאלפה) יפיפה גם הוא אבל אולי לא טריוויאלי למשפחה.
תמונה מקאלפה
ואחת מצ׳אקה
-
רוני
יש קצת עינייני טעם .…
למשל אני חושב (לא בטוח) שצילה לא התלהבה ממנאלי שאני דווקא מצאתי כחביבה.
לתפוחים שקטפתי מהעץ במנאלי בדרך לכפר גושאל לא מצאתי מתחרים לא בקאלפה ולא ברוגי ולא בשווקים.
״סתם״ ביית באולד מנאלי

בית אריזה בדרך לגושאל
הכפר גושאל
לעומת זה אני זוכר שגולני מאוד אהב את שימלה

אני לא מצטער שנסעתי אבל שימלה לא מדורגת אצלי גבוה

משימלה אחרי התלבטות והתחבטות נסעתי ליעד שהיה מבחינתי ההפתעה והגילוי של הטיול שלי אפילו שלא היו לי המלצות חמות ביד
מכל מקום זה לא המקרה של סיקים!.
אין לי שום ספק שאת סיקים אוהב בוודאות (דומה לנפאל?) ולכן אני מתעניין כל כך אבל לא שוכח שגם קשה ויקר להגיע לשם.
-
-
צחקתי בקול רם על התגובה של רוני !
נכון לא אהבתי את מנאלי 2011– אהבתי כן את קאזה
️ 2009הטרק האהוב עלי קליל עם נוף מדהים – לצערי היום גם עמוס וגם לאורך כביש בטון לסאנדאק פו 3500 אפשר להמשיך הלאה שם לא היה לפני שנים כביש פאלוט.
יש את הגזונגרי גוצ׳אלה גם עמוס אבל יפה
בארדצה שמורת הרודודנדרון .
האגם הירוק בצפון סיקים – כאן יותר מסובך צריך קבוצה והיתר .
בייס קמפ מזרחי של הקנצ׳נדזונגה.
טרק הקנצ׳נדזונגה בנפאל – שאל את צביקה .
אינני בבית-אשלח מפות כאשר אחזור .
יש אוהלים יש אכסניות תלוי היכן ואיזה טרק.0
ישגם טרק בעמק דזונגו צפון סיקים אוכל לקשר אותך עם הבחור שמארגן זאת – גם כאן היתר וקבוצה
-
תמונות יפהפיות, והגיגים מעניינים.
נשמע שחזרת ב”רגשות מעורבים”. אנחנו באים לטיולים האלה עם ערימה של ציפיות, שהחיטוטים ברשת עוד מעצימים. ומטבע הדברים הן לא תמיד מתממשות במלואן.
לא חושב שיש הבדלים עקרוניים בין ההימלייה ההודית לזו הנפאלית, למעט אולי לדאק וספיטי (וגם דולפו ומוסטנג בנפאל) שנמצאות מצפון לרכס בצל הגשם, מה שיוצר נופי מדבר ייחודיים (וכמובן גם התרבות שונה).
בנפאל קל יותר למצוא אזורים וכפרים נטולי דרכי רכב, והיא גם עשירה יותר בפסגות ענק שמעל 8000 מ’. היא גם נוחה יותר לטרקים על בסיס לינה בגסטהאוסים או בכפרים. בהודו הכל “גדול” יותר – הערים, המקדשים, הפסטיבלים, מגוון התרבויות וכדומה.
בהודו ש”לא בצפון” תוכל למצוא הרבה ממה שמצאת במקדש הזהב – מקדשים פעילים מלאים בהמוני מאמינים, פסטיבלים וכדומה. וגם הרבה היסטוריה וארכאולוגיה, שפחות רואים בהימלאיה. ופה ושם גם סוגי נוף אחרים לגמרי. וערים גדולות ומרתקות.
-
@dreg
רוגהי, גם אני הייתי, 4 שעות הליכה יפייפיות מקאלפה חזרתי בלוקאל. נופים עוצרי נשימה תרתי משמע… לנהוג שם, אלוהים ישמור…

-
שמח מאוד לראות את השרשור הזה, תודה רבה דרור!
אבל לצערי יש כרגע עומס עבודה שלא מאפשר לי לשבת בנחת ולקרוא…מקווה למצוא זמן בקרוב

-
ולעצם העניין הודו פנים רבות לה, אזורים גיאוגרפיים אזורי אקלים, נופים, מסורות, דתות ותרבוית, אוכלוסייה, גיוון מדהים.
שנים לא יספיקו להכיל את זה.
כל אחד וההודו שלו.
הבעייה היא שחובבי ההרים והטרקים כל הזמן משווים לנפאל שבאמת אין שנייה לה ואז בדרך כלל קצת מתאכזבים.
זה מה שקרה לי בטיול הראשון בגיאורגיה.
אחר כך חזרתי פעמיים נוספות משוחרר מכבלי ההשוואה.
לנסוע לסיקים כדי למצוא את נפאל? חבל, סע ישר לנפאל…
-
אבל למה לחפש את פתח תקוה בחיפה ?
נפאל כבודה במקומו מונח, גם הימצ׳אל , לאדאק ספיטי , אוטרטקאנד וגם סיקים.
כל מקום והנאותיו והמיוחדות שלו.
-
אהוד
צ׳אקה זה לא כפר. אלו אפרים שנמצאים מעל קו היער שמעל קאלפה. אם אני לא טועה מדובר בטיפוס די תלול של 900 מטר לגובה לאורך אמת המיים שמובילה לקאלפה מהנביעה שבצ׳אקה.

בעליה לצ׳אקה.

לקראת סוף העליה יש בייס קמפ

וכמה מאות מטרים מעליו הנביעה שעוברת מתחת לגשר

המשכתי לעלות עוד כמה מאות מטרים מעבר לנביעה

וישבתי לאכול ארוחת צהריים ממש למרגלות ההר החשוף.

אני מעריך שלמשפחה נמרצת עם ילדים מעל גיל 6 זה יקח בערך 4 שעות בעליה.
בכל מקרה זה טיול יום מקאלפה למרות שאפשר ויש כאלו שישנים למעלה באוהל או בבקתות. לא פגשתי אבל היה אמור להיות למעלה בחור ברזילאי ״שגר שם״. אני ראיתי רק רועה ועדר מרחוק על מדרון ההר.
לגבי קאלפה עצמה, אז קרדיט ראשון לצביקה שלפני מספר חודשים כששאלתי כאן אם יש ב״צפון הודו״ מקום שאפשר לשרוץ בו כמו בלה או פוקהרה, הוא השיב שלדעתו בקאלפה יש פוטנציאל ״להיתקע״.
אני לשמחתי מימשתי את הפוטנציאל ו״נתקעתי״ 5 ימים. אפשר להיתקע שם עוד הרבה יותר מזה עם הזריחות והשקיעות המרהיבות

זריחה בקאלפה.
תמונות שקיעה כדאי לראות בבלוג של צביקה.
אני מניח שעוד אחזור להתעכב על קאלפה
-
הסיבוב הזה נקרא suicide point, אף פעם לא הבנתי למה…
לגבי הנהיגה, איכשהו תמיד העדפתי שההגה יהיה בידיים שלי, וגם קיבלתי לזה אישוש מדי פעם עם טרמפיסטים שאחרי נסיעות איתי נהגו לציין שאני הנהג היחיד בהודו שהם לא פחדו לנסוע איתו
אפילו אם זה היה על הגגון.. גם עליה מקרית לאיזה לוקאל פעם בכמה שנים החזירה אותי להגה חזק מתמיד..
לדעתי הדרכים היותר מסוכנות הן כבישי המישורים בהם שילוב של: עומס תנועה, מהירות, אלכוהול, מונוטוניות הדרך, ותחזוקה "בינונית" של הרכבים והדרכים, מחזקות את גורם האי וודאות. בהרים בדרך כלל הכל תלוי בך, ובאיתני הטבע.
דרך אגב, בין שלל החוויות בדרכים יצא לי גם להרים כוסית עם נהג משאית בקשמיר, כאשר בכוס שלי היו מים, ולכוס שלו הוא מזג.. בנזין!.
-
צילה
לא סתם הכותרת למלכת הסיקים…..
אני קצת לא בטוח, התמונה עם הרודנדרון היא מסיקים או מאיזור פונהיל?.
מזכיר לי נופים שמדרום לאנאפורנה? אבל נראה בכל זאת קצת שונה