טיול 9 ימים מניו יורק לשיקגו
-
הי בתחילת אפריל ננחת בניו יורק - זוג+3 ילדים די גדולים. צריכים להגיע עד שיקגו - פסח עם המשפחה:)
לא עשינו עוד טיול במזרח ולאחר מס ימים בניו יורק יהיו לנו 9 ימים למסע.
וושינגטון, האמיש, מפלי ניאגרה, הרשי, פילדלפיה ועוד- הכל בא בחשבון , כמובן שלא הכל נספיק. ניאגרה מאד רוצים השאלה אם כדאי לראות באפריל( למרות שהרבה אטרקציות סגורות- להתרשם מהטבע והעוצמה)
אשמח להמלצות /רעיונות למסלול?
תודה
-
דיברתם על טיול באוקטובר. אני מבין שהוא לא יצא לפועל בסוף? והטיול במערב כן יצא לפועל או שזו פעם ראשונה בארה”ב?האם הטיול הזה כולל רק את ניו יורק עד שיקגו? או שכולל גם חלקים אחרים (למשל במערב)? משפיע על אופי הדברים שרואים, עייפות מצטברת וכו’.
האם אתם בטוחים שיש לכם 9 ימים למסע? כלומר בחנתם כמה ימים אתם רוצים לשיקגו וכמה לניו יורק וזה מה שנשאר?
האם הימים בשיקגו כוללים גם טיולים באיזור שיקגו (מחוץ לעיר)? או שאפשר להציע לכם בחלק מתשעת הימים גם לטייל קרוב יחסית לשיקגו?
מה אתם מחפשים? טבע (עד כמה שאפשר בעונה)? אטרציות? עיירות? אטרקציות אקטיביות? מוזיאונים? היסטוריה? פארק שעשועים? פארק מים?
אני לא מומחה גדול, אבל מה שהפריע לי ברשימה שלכם הוא שהיא כולה מרוכזת קרוב יחסית לניו יורק. זו רשימה קלאסית לטיול מחוץ לניו יורק, + אולי הניאגרה (שלא ממש בדרך לשיקגו). כלומר לפחות על פי הרשימה הראשונית הזו החצי הראשון של הטיול (מבחינת מרחק) יהיה יחסית משופע באתרים, ואז יהיה לכם יום או יומיים יחסית משמימים עם 5 שעות נסיעה ביום ואטרציות ליגה ב’ וג’.
הייתי שוקל לשנות את מבנה הטיול. לדלג על האיזור שקרוב לניו יורק ולהתמקד באיזורי המיד ווסט. לא הייתי שם אבל זה אמור להיות איזור מעניין, וישראלים רבים נוטים לא להגיע אליו בגלל שהוא לא קרוב לאחד החופים. אם כי עכשיו עם טיסה ישירה לשיקגו אולי זה טיפה משתנה. למשל טיול עירוני דרך פיטסבורג קולומבוס ואינדיאנפוליס, ואפשר לראות איזה דברים מעניינים יש בדרך.
במהלך החצייה של פנסילבניה אפשר לשלב אתרים “קלאסיים” כמו איימיש, סיורי מפעלים (הארלי דיווידסון, טרקטורים של ניו הולנד, פרצים ועוד), או אתרי מלחמת האזרחים.
כשבמתקרבים לפיטסבורג אפשר לשלב את האתר של טיסה 93 שהתרסקה ב 9/11, או את הבית על האשד של פרנק לויד. יש כמה אתרים לסיורי מפעלים בסביבות העיר, וכמובן אתרים הסטוריים שקשורים למפעלי הפלדה הגדולים ששלטו באיזור
באוהיו אפשר לשלב את דייטון מולדתם של האחרי רייט ומן הסתם יש שם מוזיאון ועוד בנושא. ולא רחוק משם יש גם מוזיאון גדול של חיל האויר האמריקאי.
והנה מפה של חלק מהאתרים שהזכרתי
אלו רק אתרים שנתקלתי בהם בעבר בלי לחקור. אני בטוח שחקירה קצרה תעלה שלל אפשרויות נוספות
-
בהמשך לתגובה של אנשים טובים, אני מצרף לכם את סיכום הטיול שערכתי בסתיו 2017. אמנם הטיול שלי לא הגיע לשיקאגו, אבל הוא הגיע למדינת מישיגן, “מרחק יריקה” משיקאגו.
סיכום טיול לצפון מזרח ארה"ב + אונטריו בסתיו 2017
ספציפית, אני מכוון אתכם לפוסטים מ- 30 לספטמבר ועד 7 לאוקטובר (יום 11) לחלק הטיול בצפון מדינת ניו יורק, וכן לפוסטים מ- 12 לאוקטובר (יום 16) ועד 25 לאוקטובר (יום 28). הם מתארים את הביקורים במישיגן (כנראה לא יהיה רלבנטי עבורכם), אוהיו, ופנסילבניה. אני מניח שלא תבחרו לבקר בכל המקומות (ולו רק בשל חוסר הזמן), אבל אולי תקבלו רעיונות למקומות שנראים לכם מענינים.
אני מוכן להוסיף עוד הערות מהטיול ממנו חזרתי בשבוע שעבר שחלקו הגיע גם לאוהיו ולמערב וירג’יניה. קולומבוס – די מיותר לכלול ברשימה. דייטון (מהטיול הקודם) – אולי קצת מרוחקת, אבל שווה ביקור אם אתם בעניני תעופה ותעשיה. קליבלנד – ביקרתי רק במוזיאון הרוקנ’רול, אבל בהחלט יש שם אתרים נוספים.
ואוסיף את העירה Welling במערב וירג’יניה, שם נולדה מדינה זו (בהתפצלות מוירג’יניה). היא נמצאת כמה עשרות קילומטרים מדרום לפיטסבורג.
-
תודה. אכן היינו במערב באוקטובר. יש לנו משפחת בשיקגו ולכן גם הגענו לשם לחלק מהחגים. וזה התכנון גם עכשיו. רק שנעשה את הצד השני כך שלא נצטרך טיסה לשיקגו אלא נגיע עם הרכב. יצא רעיון ספונטני מעכשיו לעכשיו ומצאנו כרטיסים יחסים זולים.
אנחנו אוהבים טבע אבל לא טרקים מטורפים או מסלולים ארוכים מידי. מסלולים של שעה שעה וחצי תצפיות . יותר מזה עם הילדים לא ילך.. והשאלה בתקופה זו מה כדאי מהבחינה הזו. אוהבים שילוב של נוף , אורבני, ועיירות ציוריות ואותנטיות. לכן במערב היה מוששלום מהבחינה הזו.
9 ימים זה ללא ניו יורק וללא שיקגו- רק הדרך עם העצירות
חשבנו באמת ניו יורק וושינגטון ופנסילבניה ( האמיש)
מוזיאונים פחות- אולי תעופה וחלל , ראינו את הביקור בהרשי וקורנינג שיכול להתאים. לא סגורה עוד די טרי.
מבחינת קור שרדנו את שיקגו בסוף אוקטובר.. נגיע מוכנים.
את הסוגיות היא מפלי הניאגרה כן או לא. אין שייט נכון. השאלה אם אנחנו כבר שם אז כן שווה לעשות את הנסיעה.
מקווה שעניתי על כל השאלות...
-
תודה רבה אני אכנס ואקרא
-
בטיול ממנו חזרתי זה עתה עברתי גם במחוז לנקסטר בפנסילבניה, מה שמכונה “האמיש”. הגעתי לעירה Bird at Hand וגם לזו שאחריה. ראיתי מספר עגלות עם סוס שרכבו על השוליים. צעבר לכך, ראיתי רק מיסחור של תופעת האמיש. למשל, מכירת בובות אמיש. בפועל, נתקלתי באמיש במקומות אחרים בארה”ב, למשל באחד המלונות בהם לנתי. אפילו ראיתי עגלה עם סוס כמו אלו של האמיש על שולי אחד הכבישים (אם אינני טועה, בקנטאקי). בקיצור, בלוח הזמנים הצפוף שלכם אל תבזבזו זמן על מחוז לנקסטר.