הגיגי סתיו על צפון הודו והודו בכלל
-
זהו בדיוק.
נסעתי לא מעט בלוקלים בהודו, לאוס, קמבודיה, בורמה וויטנאם.
ישבתי בין בעלי חיים, על שקי קמח, מלח ומינרלים, על ספסלים במרכז האוטובוס אפילו ישבתי על מושב הנהג יחד איתו.
זה מעניין, מלמד ומרתק ומלא חוויות.
אבל בסוף זה גם מעייף וצורך זמן.
אז כמו כל דבר בחיים - המינון חשוב.
-
אהבתי את סרהאן, הייתה נקודת פתיחה טובה לקינור אחרי שני לוקאלים של 7.5 שעות...

-
תודה גולני
רוני
אז איך אתה ממליץ לגשר בין דלהי לסראהן/קינור?
וואן ונהג?
קצת ארוך?, אז מה עושים בדרך, במישורים?

עצירות בדרך לראמפור

-
אני יצאתי מצ'אנדיגאר לקאלקא ומשם ברכבת הצעצוע של גולני לשימלה. אחרי יומיים שלושה שכרתי בשימלה ג'יפ עם נהג לקינור וספיטי לעשרה ימים.
גם מדלהי את יכול להגיע ברכבת לקאלקא ומשם לשימלה.
אכן, מדלהי לסארהאן זו נסיעה ארוכה ליום אחד, וכרגיל, לא אמליץ על זה.
אפשר גם לטוס לשימלה (Simla airport) עם אייר אינדיה בכ 150$ ומשם במונית (20 ק'מ ב 50 דקות !!!!!).
-
קצת אחרת – משימלה להגיע לקנאפו ולעשות את הבבה פאס עד למוד – ואז בספיטי לשכור ג’יפ או בלוקאל לבקר בכל המנזרים שיש בעמק…
-
אז שימלה נשארת בכל מקרה “עצם בגרון”?
-
לא נורא תחשוב שאתה בכפר אנגלי למשך יום יומיים

-
כפר אנגלי אבל עם כבישים פקוקים וזיהום אוויר
רוני בטוח ימצא פיתרון

אני מאמין שאפשר להגיע כמו שאני הגעתי (בהמלצת צביקה) דרך ג׳יבהי עם טיסה לקולו
-
ממש לא כבישים פקוקים וזיהום.
שימלה היא היל סטיישן עם טיילת יפה על קצה הפיסטין, מלאה בקופים שמסתובבים חופשי, עם שוק נהדר ומעניין. שווה ביקור של יום יומיים, גם אם רק להתארגנות.
אני מוכרח להכניס כאן שלא רק טרקים ונופי הימלאיה בונים טיול. יש משהו בנוף העירוני שמלמד ומעשיר לא פחות מתמונת נוף מקסימה.
ואני לא מזלזל חלילה. רק מוסיף.
-
הייתי יום יומיים בשימלה.
לא מתחרט לרגע כבר כתבתי אבל לא מרגיש צורך לעבור שם שוב. מסכים לגבי השוק והעליתי תמונה שלו.
בתמונת הגגות הסתתרו למיטב זכרוני שני קופים.
השאלה שלי הייתה מכוונת יותר לטיול ״קצר״ שנגיד מתמקד רק בקינור ו ספיטי ואולי לא הדגשתי את זה.

ואגב עוד לא כתבתי מה היה היעד שהפתיע אותי ולא בגלל נופי ההימאליה שלו.
מסכים איתך גם בזה
תיקון כבל טלפון בשימלה
ומעל ״אירופה בהודו״

-
-
@גולני אמר:
אהבתי את סרהאן, הייתה נקודת פתיחה טובה לקינור אחרי שני לוקאלים של 7.5 שעות...

במקדש בסראהאן הלינה היתה חינם (עם אפשרות להשאיר תרומה כמובן), מענין אםזה עדיין באותה מתכונת. סראהאן זאת חניה נעימה לפני הכניסה לקינור.
הנסיעה בלוקאל היא חוויה נעימה סה"כ, אם כי אחרי 25 שעות נסיעה כל הדרך מנייניטאל עד מנאלי, 3 בכסא עם חבר ועוד הודי שנרדם לנו על הכתף רוב הדרך, מיצינו ועברנו לנהיגה עצמית. למרחקים קצרים לוקאל זה המצאה גאונית

-
-
@ehudze אמר:
@גולני אמר:
אהבתי את סרהאן. סראהאן זאת חניה נעימה לפני הכניסה לקינור.
הנסיעה בלוקאל היא חוויה נעימה סה"כ, אם כי אחרי 25 שעות נסיעה כל הדרך מנייניטאל עד מנאלי, 3 בכסא עם חבר ועוד הודי שנרדם לנו על הכתף רוב הדרך, מיצינו ועברנו לנהיגה עצמית. למרחקים קצרים לוקאל זה המצאה גאונית

25 שעות בלוקאל נשמע לי קשוח ואחרי התאונה שהייתה לי בדרך למנאלי נשמע גם לא אחראי ולא אעשה זאת. בדרום אמריקה כשנכנסים לנסיעות לילה כאלו יש בהרבה מקרים שני נהגים.
לא נסעתי בסליפרים של לילה שהרבה צעירים נוסעים בהם. הבנתי שאלו אוטובוסים משודרגים. האם יש בהם נהג מחליף?
נהיגה עצמית מעבר לסכנה שאני רואה בה יכולה מבחינתי להוות גורם מגביל. אני אוהב ללכת ברגל גם כשזה לא בטרק מרובה ימים אני אוהב חד יומיים רגליים. כך נתקעתי בקאלפה 5 ימים ומי שיש לו זמן יכול להישאר גם יותר. אני מניח שאם היה לי רכב לא הייתי נשאר להרבה ימים?
גם במקום כמו מנאלי או דראמקוט קשה להיתקע עם רכב?
ומעניין מה יש לסרטנים לעשות בשימלה? קישרתי ביניהם לבין ים או מקווה מיים גדול אחר
-
הדרך בזאנסקר מקרגיל לפאדום היא דרך יפה ואפילו מאוד אבל מה שאהבתי בה במיוחד היא ההרגשה שנוסעים בסוף העולם .…
קארגיל

פניקאר

״הפאס של צביקה״ בין פניקאר לפרקאצ׳יק עם ההרים נון וקון.

מעל פרקאצ׳יק הישובים מדלדלים

-
-
תודה צילה
קצת בהמשך לכיוון פאדום

בראנגדום איפה שתאי ישן עם הקבוצות שלו עצרנו לארוחת צהריים מאוחרת

את אלו פגשנו על גשר
בפנסי לה
הקרחון דורונג דרנג

-
-
לא המקום שהכי אהבתי אבל בהחלט הגעתי ללא תכנון מוקדם ועם ציפיות נמוכות.
דראמסאלה
וסליחה אם אני מאכזב פה מישהו?

אשמח לחזור לשם אבל אולי בפעם הבאה להגיע ברגל מההרים.
-

ועוד
ועוד
לא משנה באיזה עמק באיזה כיוון – יפה נקודה !