תכנון טיול בפרו- 3 שבועות
-
שלום,
אנחנו מתכננים טיול לפרו (בודקים טיסות כרגע) אבל לא כל יודעים איך להתכנן, מאיפה להתחיל. אין לנו חברים שנסעו דווקא לפרו ובאינטרנט יש הרבה מידע אבל מבולגן. אנחנו זוג נשואי בשנות ה30 אז לא כל כך טיול תרמילאים אלא משהו יותר נח….
לא בטוחים איפה כדאי לנחות, בלימה או ישר בקוסקו (עלות בערך אותה עלות טיסה מהארץ). אם ישר בקוסקו אז מפספים את לימה ליומיים-שלושה, אם כן ללימה אז צריך לקחת טיסה פנימית או אפשר באוטובוס?
חשבנו אולי ככה: נחיתה בלימה, יומיים-שלושה ואז אוטובוס/טיסה לקוסקו, בקוסקו עצמה יומיים-שלושה. ואז איך עדיף להגיע למצאו פיצו? רכבת, אוטובוס? הבנתי שכמה שעות מספיק שם? יום 1 שלם?
אז יש לנו עד כה 7 ימים גג, ומפה קצת נתקעו, מצד אחד אנחנו לא רוצים לנסוע מרחקים ארוכים מדי, בכל טיול שעשינו באירופה עד עכשיו לקחנו רכב, פה לא נראה לי יהיה חכם לקחת רכב…
אבל לאן עוד אפשר לנסוע באזור? לפחות עוד כ10-11 יום…
תודה מראש!
-
טיסה ישירה לקוסקו נשמע טוב, אבל זה לא באמת ישיר אלא כנראה קונקשן בלימה; אם הוא ארוך (מעל 3-4 שעות) עדיף כבר שתתחילו בלימה.
אם הגעתם לקוסקו, קחו יוומיים רגועים להתרגל לגובה וליהנות מהעיר – אפשרויות בסביבת קוסקו זה מאצ’ו פיצ’וי (חד יומי, יומיים או 3 ימים), יש אפשרות לנסוע לג’ונגלים או לאגם טיטאקה –מדובר בנסיעות ארוכות באוטובסים די נוחים. מעבר לכך בעמק הקדוש יש עוד אתרי עתיקות מרשימים.
מקוסקו טיסה ללימה ומשם אפשר לבקר בוואקצ’ינה (דיונות חול ליד איקה) או שייט בפיסקו לראות כלבי ים ועופות. וליהנות מהקולינריה שבלימה עצמה, יש מסעדות עם מאכלים מגוונים במחירים נוחים מאוד לישראלים.
בגדול הייתי מחלק 12 ימים לאזור קוסקו ועוד 8 ימים לאזור לימה. אפשר להוסיף אריקפה אם חפצה נפשכם
-
בשלושה שבועות אפשר להספיק כמה איזורים בפרו וזאת כאמור על פי העדפותיכם. קחו בחשבון שהסתגלות לגובה הוא תהליך שלוקח כמה ימים, גם לאחר ההסתגלות הקצב בגבהים אינו דומה לקצב שאתם רגילים ביום יום, וסביר להניח שתדרשו יותר למנוחה.
אם אתם חובבי טרקים – אז בטוח תרצו להיות באיזור של הווארז – יש שם מספר טרקים מיומיים ועד של כמה ימים. כיוון שאני הייתי בפרו פעמיים אבל לא הייתי באיזור הזה, אם הוא מעניין אתכם תוכלו לשאול ודרור ישמח לענות הוא היה בשנה האחרונה בטרק עם הבן.
הדרך מלימה לקוסקו היא מאד מסוכנת ולא מומלצת בכלל לעשותה עם אוטובוס, אלא רק בטיסה
אם אתם פחות בעניין של טרקים
אז אפשר לעשות טיול כזה:
3-4 לימה עם גיחה ליומיים לווקצינה
3-4 גונגליםאיקטוס או פורטו מלדונדו – היתרון של פורטו מלדונדו שיש טיסות ישירות ממנו לקוסקו.
7-10 קוסקו שממנו יוצאים לטיולים יומיים לאיזור העמק הקדוש, מראס ומוראי, הר הצבעים, וכמובן גולת הכותרת מאצ’ו פיקצו, שאותו אני ממליצה לעשות בלפחות יומיים ולא כחד יומי. יש טרק עם המון אטרקציות, ומאוד נחמד למאצו פיקצו שניקרא ג’ינגל טרק (יש עליו פרוט כאן באתר של עפתי?), זה טרק שכולל דאון היל מהנה מאוד באופנים, רפטינג, יום של הליכה שמסתיים במחצאות חמים, זיפ ליין וכמובן הגעה למאצו פיקצו. זה טרק של 4 ימים 3 לילות שבכל הלילות ישנים במלונות/הוסטלים מאד פשוטים אבל אפשר לבקש חדרים עם מקלחת ושירותים. מאחר ועשיתי את הטרק הזה פעמיים אני יודעת שעלותו מושפעת בעיקר בתנאי הלינה!!!
גם בקוסקו עצמה יש מספר אתרים שכייף לטייל בהם: פלזה די ארמס, והסימטאות הקטנות, שוק סן פדרו, כריסטו בלנקו והעיר העתיקה מעל קוסקו שניקראת סקימניאן- את כל האתרים שמניתי כאן אפשר לעשות תוך כדי התאקלמות לגובה בנחת.
1 אגם טיטיקקה והאיים הצפים – מגיעים מקוסקו באוטובוס לילה עושים את האטרקציה בבוקר ונשארים ללון בפונו. אם אתם מסוגלים לעשות לילה אחר לילה באוטובוס אפשר להספיק גם לאוטובוס לילה לאריקיפה, אם לא את היום הבא תקדישו לנסיעה לאריקיפה
4 – אריקיפה – כולל לפחות יומיים באיזור של קניון קולקה. יש גם טיולים חד יומיים שיוצאים ב4:00 בבוקר וחוזרים בערב, עשיתי אחד כזה ומאד לא נהנתי, עדיף לקחת טיול של יומיים לפחות – אם אתם חובבי טרקים אז גם אפשר אפילו 3 ימים.
מאריקיפה אפשר לקחת אוטובוס ארוך חזרה ללימה או לקחת את הטיסה חזרה מאריקיפה שמן הסתם תעשה קונקשיין בלימה.
שימו לב אריקיפה נמוכה יותר מקוסקו ולכן יש למטייילים רבים נטייה לחשוב שכדאי להתחיל בה. הבעיה היא שהטיול לקניון קולקה עובר בגבהים של 5000 מטר, ואם לא תהיו מאוקלמים מספיק אתם עשויים לסבול מאוד בטיול הזה, מה עוד ששירותי רפואה, ומרפאות מטיילים יהיו זמינים יותר בקוסקו ולא בכפרים הקטנים של קניון קולקה. לכן עדיף להגיע מאוקלמים אחרי קוסקו לאריקיפה.