ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אטרקציות בצפון מערב ארה"ב

פורום צפון אמריקה
    ונקובר מערב ארהב סיאטל צפון אמריקה
    8
    8
    959
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גילית8
      גילית8 נערך לאחרונה על ידי

משפחה עם 3 מתבגרים. פעם שלישית בארה”ב הפעם נוסעים לאזור סיאטל – ונקובר- הרוקיז הקנדיים עם כמה ימים בסוף בניו יורק.

מחפשים אטרקציות באזור שאינם נופים וטבע ( נמצה את כל נושא הטבע והנופים ברוקיז). הילדים מתעניינים במרכזי מבקרים כדוגמת בואינג בסיאטל ומוזיאונים מעניינים . למישהו יש רעיון על אטרקציות מעניינות באזור ?

בנוסף, אני מבינה שאין טיסות לילה ישירות מהארץ לטורנטו . אני גם לא מוצאת טיסות לילה עם עצירה באירופה ( טיסת לילה מאירופה לטורנטו) . מישהו מכיר טיסות כאלו?

dhz masa55 sd_love_nature galialon 4 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dhz
        dhz @גילית8 נערך לאחרונה על ידי

@גילית8

ראשית, האטרציות העיקריות של האיזור הן אכן הטבע היפהפה שלו.  מערב מדינת וושינגטון הוא איזור יפה מאד ואין קשר בין הרוקיז הקנדיים לאיזור הזה.   אזכיר במיוחד את חצי האי אולימפיק על חופיו וההרים שבמרכזו.  תמונה מצורפת מ- Hurricane Ridge. מצד שני, אני מבין שיש אפשרות של טעמים שונים ולא כולם אוהבי טבע גדולים.  יש מה לראות בסיאטל ובטאקומה ובאיזור ביניהן מעבר ליופי מפרץ Puget.

ראשית, בסיאטל ישנו איזור שנקרא Seattle Center.  זהו איזור המתמקד בתרבות (אולמות מופעים, מוזיאונים וכו’).  האטרקציה הבולטת ביותר בו היא ה- Space Needle, אותו מגדל עגול שהפך לסימלה של סיאטל.  מעבר לכך, נמצא שם מוזיאון MoPop (Museum of Pop culture), שבעבר נקרא EMP.  זה מוזיאון שיתאים במיוחד למתבגרים.  התמקדות במוזיקת רוק, ובמדע בדיוני ופנטזיה.  גם אני, שעברתי את הגיל בכמה עשורים נהניתי בו מאד.  יש גם מוזיאון מדע, עליו פסחתי.

מעבר לכביש נמצא מרכז המבקרים של הקרן של ביל ומלינדה גייטס.  ניתן לראות ולשמוע שם על פעילות הקרן הזו בארצות העולם השלישי בנושא של מזון ומים נקיים, ובנושאים אחרים.

המלצות נוספות בסיאטל – טיול ה- Seattle Underground.  יציאת הטיול מ- Pioneer Square.  הסיור מתמקד בשכבה התחתונה של סיאטל, שמעליה נבנתה העיר המודרנית.  מעין סיור ארכיאולוגי, אלא שהשכבה התחתונה היא מהמאה ה- 19 ולא מלפני אלפי שנים.  יחד עם הסיור מסופר סיפורה של העיר.

לכל אלו ניתן להגיע במהלך הליכה רגלית במרכז סיאטל.  אני אוסיף גם את הטיילת לאורך הים ואת השוק.

בשולי העיר ובפרבריה ניתן לבקר במפעל בואינג, אותו הזכרת (בפרבר הצפוני Everett) ובמוזיאון התעופה (מדרום לעיר סיאטל, ולא רחוק משדה התעופה).

בטאקומה ביקרתי במוזיאון מכוניות, שנמצא ממש על אחת היציאות מ- I-5.

לגבי פארקי שעשועים – אינני מכיר כאלו באיזור, אבל גם לא חיפשתי אותם.

יש עוד מוזיאונים ומקומות לביקור בסיאטל ובטאקומה מעבר לאלו שהזכרתי.  לא מתיימר להיות מומחה לכל האטרקציות שם.  הבאתי רשימה של כאלו שבהן ביקרתי או שאני מכיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • aviatiko
          aviatiko נערך לאחרונה על ידי

בסאטל יש גם את הגן הטרופי של אמזון שפתוח לקהל הרחב שני ימי שבת בחודש ודורש הזמנת מקום (אבל הכניסה חינם):

https://www.seattlespheres.com/the-spheres-weekend-public-visits

כשיש את הימים הפתוחים לציבור יש גם יריד קטן בין שני הבניינים של אמזון שמכיל דוכנים שקשורים למוצרים טבעיים/ממוחזרים/תכשיטים בהשראה של צורות מהטבע. מאוד נינוח ונגיש.

אם כבר הגעתם לspheres ויש דור של מתבגרים יכול להיותמעניין לבקקר בחנות של Amazon Go שנמצאת 200 מטר מהם. בהנחה שיש לכם חשבון של אמזון (חשבון רגיל, ממש לא צריך prime) ניתן להוריד אפליקציה עבור אנדרואיד או iOS שתאפשר לכם כניסה לחנות ולחווית קניות עתידנית. החנות היא בעצם חנות מכולת/נוחות קטנה כך שאפשר להתרענן עם סנדוויץ או חטיפים (כולל אופציות בריאות) במסגרת החוויה.

אביה

• masa55
            masa55 @גילית8 נערך לאחרונה על ידי

בוודאי שיש טיסות ישירות מהארץ לטורונטו.

גם אל-על וגם אייר קנדה טסות לשם ישירות.

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr @masa55 נערך לאחרונה על ידי

@masa55

היא שאלה על טיסות לילה ישירות, לא על טיסות ישירות בכללי. 

• sd_love_nature
                sd_love_nature @גילית8 נערך לאחרונה על ידי

@גילית8

היי,

מחזקת את שנאמר כבר – לגבי זה שהטבע במערב וושינגטון שונה מהרוקיז – פארק אולימפיק מיוחד מאוד, אני נהנתי במיוחד מיער הגשם שנראה ממש מהאגדות. לא ראיתי ברוקיז דבר כזה. 

מוסיפה גם את האפשרות לעשות שייט צפייה בלוויתנים – אנחנו עשינו לפני כמה שנים שייט שיוצא מהעיירה אנאקורטז (קצת צפונה מסיאטל), היה מוצלח מאוד, ראינו בעיקר אורקות אבל בכמויות גדולות. היה מרגש ומיוחד (לוויתנים לא ראינו נראה לי בשייט הזה, אבל החוויה של צפייה באורקות היא מיוחדת ושונה ושווה בזכות עצמה)

בואנקובר יש אקווריום די מוצלח, יכול להיות נחמד ליום גשום (או בכלל)

תהנו!

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • galialon
                  galialon @גילית8 נערך לאחרונה על ידי

@גילית8

אני התרשמתי ממוזיאון התעופה בסיאטל, אם אתם חובבי הז’אנר. המוצגים מעניינים (אפשר להיכנס למטוס הקונקורד, אבל הוא הרבה יותר מרשים מבחוץ!) והעובדים במקום מאוד מסבירי פנים ומלאי ידע וסיפורים מרתקים. חנות המזכרות יקרה, ואולי טוב שכך – אחרת הייתי חוזרת עם חצי ממנה במזוודה!

אם אתם בעניין של אמנות קלילה, נהניתי מאוד גם בגנים של צ’יהולי הצמודים למחט החלל. עשינו שם סיור של פחות משעה (היינו בלחץ זמן) והיה מקסים. אנחנו היינו בחושך והתאורה מוסיפה מימד מעניין וקסום, אבל יש חלקים בחוץ שלדעתי יהיו מרשימים יותר דווקא באור.

• גדליהו מהגרעין
                    גדליהו מהגרעין @sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

@sd_love_nature

גם אנחנו יצאנו לשייט ליויתנים מאנקורטז והיה מוצלח. תלוי כמובן אם זו עונת הנדידה. 

האקווריום בונקובר עבר שיפוץ ושינויים רבים בשנים האחרונות. לדעתי האישית לא ממש מוצלח. אבל רכבת אופניים מסביב לסטנלי פארק על קו המים היא אטרקציה עירונית. יש גם מוזיאון מוצלח באיזור האוניברסיטה. יש גם כל מיני פעילויות במתחם של גשר קפיליאנו.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון