שאלת סקרנות: מאיזו טמפרטורה אתם מגדירים את הגלישה כקפואה במיוחד
-
מה שמחייב אתכם להערכות גדולה יותר (מחממי ידיים, שכבה נוספת וכו’)? -
מינוס 5 מוגדר כקר שמצדיק שכבה נוספת על האייסברייקר.
מינוס 15 כולל אפקט רוח מצדיק מיטנס. וגם סגירה של חורי האוורור בקסדה.
רוח מעל 30 קמ”ש מצדיקה כיסוי פנים/ראש מתחת לקסדה.
מתחת למינוס 15 מותר לעשות הפסקת קפה כל שעה וחצי.
לדעתי הכי קר שהייתי היה מינוס 18 מעלות בחניה. לא יודע כמה היה למעלה, אבל אפילו לי הרגיש קרררררר
-
במינוס 17 מעלות בקלאב מד הפסיקו את הגלישה אחר הצהרים וחזרנו למלון.ממש היה לא נעים על המסלולים .
-
אצלי הכי קר (מתועד, כמובן) היה מינוס 22 מעלות בטופ בבלו סקיי באזין, שהוא האיזור המרוחק ביותר בוייל. הלכתי למקום חשוב בסגנון בול קליעה הררי, והפלתי פנימה את הכפפות שלי החדשות (שקניתי בלמטייל). מאחר ומדובר בבול פגיעה, לא היה סיכוי שניתן יהיה לחלץ אותן, מאחר והן המשיכו אי שם פנימה לתוך ההר. נאלצתי לקחת כפפות מהגברת בדלפק המידע במקום (היא היתה ממש בסדר ותרמה לי את כפפותיה עד שאגיע לאיזור שהוא יותר לכיוון הfront side), ומשם כבר לקחתי כפפות שנפלו לאנשים, אחת שחורה ואחת אדומה. מאז, אני תמיד לוקחת איתי בתיק הגב כפפות ספייר.
-
לדעתי מינוס 7 זה הטמפרטורה המושלמת לסקי ..
מה נחשב לקיצון ? זה כבר תלוי ברוח .. אבל מניסיון אישי שלי -
מינוס 17/20 בלי רוח
כבר מרגיש ממש קר ומצדיק שכבת פליז נוספת מתחת למעיל .
-
מינוס ארבע- שכבה נוספת מתחת למעיל [פליז דק] אחרת אני מסתדר עם מעיל וחולצה מנדפת זיעה. – לדעתי באיזור המינוס 8-10 אז גם חם צוואר עבה שסוגר את המעיל מלמעלה. יש לי מעיל טוב אבל לא מדהים. של קולומביה עם האומני היט [ זה שנראה כמו נייר כסף]- עושה יופי של עבודה. הכי קר שגלשתי היה -23 לדעתי. אבל -10 עם רוח זה גם סבל. לדעתי הקריטי בכל הסיפור זאת הרוח , פחות הטמפרטורה.
-
גלשתי באישגל ב 27- , כן זה קר מאד. ממש בלתי אפשרי. אבל לא הייתה רוח.
מה שקופא בעיקר זה המצח האף והידיים. הטיפים שלי:
4 שכבות. מעיל סגור הרמטית. כובע תרמי ומסיכה שכוללת את הצוואר. שיכסו את המצח. כלומר כיסוי כפול על הראש.
הידיים מאחורי הגב בגלישה שלא מצריכה מקלות.
וכן, כל שעה שעה וחצי צריך להיכנס למסעדה \ בית קפה להתחמם כי הקור מקפיא אותך בסופו של דבר.
-
מתחת למינוס 15 הקור כבר ממש מציק. גם מיטנס+ כפפות דקות מתחת, לא ממש עוזר.הפיתרון, עצירות תכופות להפשרה וקיצור יום הסקי.
הכי קר בסקי, היה מינוס 22.
הכי קר בכלל, בדרום דקוטה בחורף, מינוס 30 (צלסיוס). חמש דקות באויר הפתוח גרמו לי להרגיש כאב בעצמות הפנים.