אוכל כשר ללא גלוטן בלונדון (וגם גלוטן..)
-
שלום,
אנחנו טסים לחמישה ימים מה28 ביוני עד ה2 ביולי (ראשון עד חמישי) ואשמח לשמוע אם יש אוכל כשר ללא גלוטן בלונדון.
טיול של נער בגיל 13 ונערה בת 15 וסבתא שלהם.
הנערה בת 15 צריכה אוכל כשר ללא גלוטן, מישהו מכיר?
כמו כן, אוכל כשר בלונדון רגיל.. יש בשפע נכון? יש אולי באיזורים קרובים יותר לBromley?
כמו כן,
אשמח לשמוע רעיונות על אטרקציות ומקומות מעניינים לטווח הגילאים הזה..
תודה רבה,
איתן
-
-
אוכל כשר בשפע יש בגולדרס גרין , מבחר מסעדות חלבי/בשרי וסופרמרקטים גדולים.
אין לי מידע לגבי ללא גלוטן..אבל מניחה שאפשר לשאול מראש במסעדות, יש לנושא הרבה מודעות היום.
-
פוסט זה נמחק! -
תודה לכל העונים.. האם ידוע לכם על אוכל כשר בקרבת איזור Bromley? שם אנחנו נהיה פשוט...
-
אתה יכול להסביר למה הכוונה ״אוכל כשר״, מבחינתך? הכוונה מסעדה? אוכל שקונים בסופר ומכינים לבד? כמו כן, האם כשרות מבחינתך זו תעודת כשרות או שאוכל טבעוני זה מספיק?
ברומלי זה לא האזור שבו מתרכזים רוב היהודים של לונדון. למעשה, זה בדיוק הפוך, זה נמצא בדרום מזרח והשכונות ה״יהודיות״ הן בצפון ואפילו צפון מערב. באופן כללי זה אזור שרחוק מלהיות אידיאלי בשביל טיול בלונדון: הוא רחוק ואין בו חיבור לטיוב. נסיעה לאטרקציות של לונדון תיקח לך בין חצי שעה לשעה לכל כיוון. לעניות דעתי האוכל הוא הבעיה הקטנה פה. אני אישית הייתי מבלה את היום במרכז ואוכלת שם, ואז בהגעה לדירה (?) מתבססת על דברים קטנים מהסופר. בסיינסבורי יש הרבה מוצרים כשרים, כולל מהארץ. אני בטוחה שחלק הם גם נטולי גלוטן. אפשר גם הפוך – לבחור אוכל נטול גלוטן ולבדוק אם יש לו כשרות מקומית. אם אפשר להסתפק באוכל טבעוני אז לא תתקשו למצוא. למשל, הרבה תבשילים הודיים הם טבעוניים ונטולי גלוטן.
-
קודם כל ממש תודה על התשובה המפורטת.
אוכל כשר מבחינתי, זה אוכל שיש לו תעודת כשרות. התכוונתי לכל מקום בו אפשר למצוא/ לאכול אוכל כשר, מסעדות, מוצרים כשרים, אוכל להכין בבית וכדומה.
אני יודע שברומלי זה איזור מרוחק מלונדון ומהאטרקציות ובכללי מהאיזור היהודי, אנחנו מתמקמים שם כי יש לנו שם בית פרטי גדול משלנו.
כמובן שחשבנו על אופציה אולי של לינה כדי לחסוך בתחבורה ציבורית, מה המחירים המינימיליים לדירה ל3 אנשים במיקום יותר טוב? מישהו יודע?
מה זה סיינסבורי?
-
אני לא יודעת להגיד לך מה מחיר מינימלי כי אי אפשר להכיר את כל האפשרויות הקיימות. אני גם לא יודעת מה המחיר שאתם מוכנים לשלם (אתה גם לא חייב לחלוק, אני לא מרגישה צורך להתערב בשיקולים כספיים). האופציות לא חייבות להיות ״דירה בכיכר פיקדילי״ אל מול ״ברומלי״. יש הרבה טווחי ביניים. כשהמשפחה שלי הייתה בלונדון במאי בשנה שעברה שכרנו דירה נוחה ומרווחת עם 3 חדרי שינה, 2 מקלחות וסלון גדול בעלות של 200£ ללילה, נמצאת באזור 1 ובמרחק 5 דקות הליכה מתחנת טיוב. אני לא מתערבת בשיקולי תקציב וזה לגיטימי אם זה יקר לכם. הייתי מנסה לכוון למשהו שנמצא קרוב יותר לאזור גולדרס גרין או פינצ׳לי שאלו אזורים הרבה יותר יהודיים, וגם הם מקושרים טוב יותר למרכז לונדון. שם תמצאו גם סופרים כשרים וגם מסעדות כשרות. זה עדיין לא אזור מאוד מרכזי אז יש סיכוי שהמחירים שם יהיו נוחים יותר.
סיינסבורי היא רשת סופרים גדולה מאוד בטווח מחירים בינוני. מהניסיון שלי יש להם לא מעט מוצרים מהארץ, לפעמים לא מתוך כוונה לתת אוכל כשר אלא ״סתם״ – יש שם פתי בר של אסם, שוקולד טבעוני ישראלי ועוד.
-
כנראה שנשאר על לינה בברומלי. ראיתי שזה אמור להיות בערך 45 דקות נסיעה במטרו, קרוב לטיוב.
יש לכם המלצות על אטרקציות חובה? כתבות?
-
הנסיעה מברומלי היא ברכבת רגילה עד תחנת ויקטוריה (לרוב) ומויקטוריה תצטרכו תחבורה נוספת לכל מקום שתרצו בעיר. זה לא נורא אבל זה לא מאוד מאוד נוח. במיוחד כי כנראה תצאו בבוקר ותחזרו בערב וזהו, לא סביר (לדעתי) שתחזרו לדירה לנוח קצת במהלך היום או להניח קניות או משהו כזה. שוב, לדעתי אם אתם כבר שלמים עם הרעיון של לישון מחוץ למרכז אז עדיין יהיה לכם נוח יותר בסביבת גולדרס גרין כי לפחות יהיה לכם פשוט יותר עם האוכל הכשר.
**ערכתי אחרי שראיתי את השאלה השניה שלך **
ה״מרכז״ של לונדון, נניח, רק אזור 1, הוא מאוד גדול. בקלות של חצי שעה נסיעה, אם לא יותר, בין קצה אחד לקצה השני. ה״אטרקציות״, מטבע הדברים, מפוזרות בכל האזור הזה. אין אזור אחד שקרוב להכל. גם אם תבחר לישון בקובנט גארדן יהיו לך בכיף 15-20 דקות נסיעה למזרח או למערב. מה שאני מתכוונת זה שאי אפשר לצפות למצוא משהו באזור רבע שעה נסיעה מ״כל האטרקציות״, כי הן לא באותו אזור. אתה יכול למצוא משהו במרחק רבע שעה נסיעה מאיזשהו מקום באזור 1 וממנו כנראה תצטרך לנסוע עוד. אני שוב חוזרת, לדעתי הפתרון שלך הוא אזור גולדרס גרין או פינצ׳לי.
אני אישית לא טיילתי עם מתבגרים או עם ילדים צעירים יותר, אבל יש פה אינספור הצעות בפורומים ובבלוגים שאפשר לבחור מהם. בכל מקרה, לאנשים שונים יש טעם שונה אז כדאי לבחור לפי מה שמעניין אתכם.
-
איך שזה נשמע, אתם מוטים לטובת ״הבית הגדול״ בברומלי.
אתם רוצים למרכז, שזה רחוק ממנו
ואפילו לא מרחק טיוב
וזה עוד יותר רחוק מגולדרס גרין, ששם מרכז האוכל הכשר (אא״כ אתם לא מתכוונים כמעט בכלל, ללכת לשם)
לדעתי, חפשו יותר באזור גולדרס גרין.
לא סביר שרק בברומלי יש את הבית שאתם רוצים\צריכים.
-
זה לא רק נסיעות ארוכות למרכז מברומלי, אלא עוד יותר ארוכות לאזורי האוכל הכשר. גם נסיעות עולות כסף, וכשהזמן קצר הרבה נסיעות גם גורעות מזמן הטיול שלכם בפועל. עם כל הכבוד ל”בית גדול”, אם אתם מבזבזים המון זמן בנסיעות וממילא תהיו בבית רק לשינה כי נסיעה הלוך-חזור לקפיצה בצהריים זה יותר מדי – למה לא פשוט לקחת מקום קטן יותר אבל מרכזי ונוח יותר בגישה למקומות שבאמת מעניינים אתכם?
-
תודה לכל העונים.
חשוב לי להבהיר. כשאני אומר “בית גדול” בברומלי, אני מדבר על בית ששייך לקרובי משפחה, בית פרטי גדול. הוא לא יעלה לנו אפילו לא לירה אחת ללילה, בגלל זה אנחנו די מקובעים עליו.
אלא אם כן יש פתרון נורמלי במחיר סביר שמישהו פה מכיר, בלונדון. ערכתי חיפושים בAIRBNB ובבBOOKING אבל המחירים היו יחסית גבוהים, אנחנו פשוט רוצים לנצל את הכסף בעיקר על אטרקציות ולא על טיסות ולינה.
נשמח לשמוע רעיונות ללינה נורמלית.
-
לינה בחינם זה משהו אחר. תכלס גם מהבית שלי זה בערך שעה ברכבת, פלוס רבע שעה הליכה לתחנה, פלוס תחבורה בתוך לונדון, ואני עדיין עושה את זה לפחות פעם בחודש בעצמי וגם עם מבקרים שבאים אלי. לא הייתי מזדרזת לוותר על לינה בחינם.
אם ככה, בכל הנוגע לאוכל הפתרון לפי דעתי הוא בעיקר לקנות מוצרים ולהכין. אפשר לשאול את המשפחה אם הם יודעים מה יש בסביבה, וגם אם הם יכולים לעזור עם קניות בסופר. כמו שאמרתי, בהרבה סופרים יש אוכל כשר ובכולם יש אוכל ללא גלוטן. מניחה שבחלק מהמקרים אוכל הוא גם כשר וגם ללא גלוטן. אם המשפחה יכולה לעזור לכם עם הזמנות אונליין מהסופר אז יש כמה סופרים עם מלאי כשר לא רע. סיינסבורי, שהזכרתי, אבל גם Ocado, אלא שאוקאדו עושים רק משלוחים, אין חנויות פיזיות. מצד שני, יש שם פתיתים, טבעול וטחינה הר ברכה.
-
תודה על התשובה.
שאלה נוספת, האם בלונדון יש פיצריות, אוכל מהיר יותר עם משלוחים / או בלי?
אם יש משלוחים, האם יש מצב שישלחו לברומלי?
-
פיצה כשרה ו/או ללא גלוטן?
-
כן, כמובן. מי שיעשה את המשלוחים יהיו סניפים מקומיים או מסעדות מקומיות. אפשר להעזר בשירותים כמו Deliveroo או Uber eats שהם פשוט שירותים של משלוחי אוכל, לא ממסעדה ספציפית (כמו וולט בארץ). הם מראש יראו לך רק מה שזמין באזור שלך ובזמן שאתה רוצה לעשות את המשלוח. תוכל לבחור גם ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני, מה שתרצה. לא נראה לי שיש סינון לפי כשרות (אם כבר אז חלאל) אבל כמו שאמרתי בהודעה הראשונה – אם אתם מוכנים להתפשר על טבעוני או אפילו צמחוני או לא תתקשו למצוא. ההגדרות שלהם יותר נוקשות ממה שבארץ. למשל, בארץיוגורט עם ג׳לטין מעצמות דגים נחשב חלבי ו״ברור״ שהוא צמחוני. באנגליה אם יש ג׳לטין מאיזושהי חיה המאכל לא צמחוני.אגב, יש בסופרים הרבה אוכל מוכן, קפוא או מקורר. מטבע הדברים פיצה מהסופר זולה יותר מפיצה ממסעדה.
-
כן, כל אוכל מהיר כשר, אם יש ללא גלוטן גם אז עוד יותר טוב.
-
אנחנו לא יכולים להתפשר על צמחוני/טבעוני.
האם החברות משלוח האלו ישלחו אוכל גם ממסעדות/דוכנים כשרים?
-