גווטמלה שבועיים
-
היי,
אני רוצה לטוס לגווטמלה שבועיים, לא יכולה יותר בגלל עבודה
הייתי שמחה לעזרה בתכנון מסלול , אני פחות בעניין בטן גב, יותר בעניין של נופים, תרבות, מסעדות, קניונים, קניות וכאלה
תודה על העזרה,
נופר
-
תרבות יש בשפע וביחוד זה שזו המדינה עם הכי הרבה ילידים אינדיאנים. יש גם תרבות עתיקה שהם עתיקות המאיה- האם שתיהן מעניינות אותך?. נופים גם אין בעיה. מסעדות - לא מתפארת במטבח מיוחד. אולי במסעדות היקרות יותר, אבל אני בדכ אכלתי אוכל מקומי. קניונים- אין למה לצפות וקניות? בשווקים האינדיאנים הצבעוניים אפשר להתפתות לקניות- אם זה הסגנון שלך .
מסלול לשבועיים שיכלול רק היי ליייטס יהיה משהו כמו אנטיגואה- אגם אטיטלן- סמוק שמפיי- טיקל וחזרה לגווטמאלה סיטי. שימי לב שיש כמה נסיעות ארוכות במסלול כזה ולא קלות. אם יש לך תקציב אולי חזרה מטיקל בטיסה? או אם יש עוד יום לעצור ברחו דולסה לשבור את הדרך וכיוב.
-
תודה, עזר ליהאם זה נכון לעשות את המסלול, נחיתה בגווטמלה סיטי, משם לעבור לאנטיגואה, אגם אטיטלן, סמוק שמפיי וחזרה לגווטמלה סיטי
ציינת אם יש זמן אפשר לעצור בדולסה ?? מה זה ??
בגווטמלה סיטי הבנתי שאין הרבה מה לעשות מעבר לזה שזה אזור מסוכן, אני חושבת להיות שם יומיים , את היום של הנחיתה ויום למחרת.
כמה זמן להקדיש לשאר המקומות הנ”ל ?
-
הייתי מוותר לחלוטין על גווטמאלה סיטי- עיר מזוהמת ולא נעימה שאני לא חושב שיש בה שום מקום שממש ראוי לציון. בעוונותי באחד הטיולים נאלצתי להיות בה 3 ימים, יש במדינה כ”כ הרבה דברים מעניינים , שהדבר הראשון שאת רוצה לעשות זה לברוח ממנה לאנטיגואה. איזו שעה את נוחתת?מהאטיטלן לסמוק שמפיי זו דרך נורא ארוכה- לכן אני בד”כ מציע לפצל את אנטיגואה- למשל על ההתחלה 2 לילות באנטיגואה ואז לאטיטלן למשל 4-5 ימים, לחזור לאנטיגואה לעוד לילה או שניים ומשם להמשיך לסמוק שמפיי ל-2 לילות… ריו דולסה יושבת על אגם איזבל שאפשר לעשות עליו שייט עם כמה נקודות עצירה, יש בעיירה אל אסטור מרחק שעה ממנה מפל מים חמים, זו לא נקודה שמטיילים עם זמן קצוב עוצרים בה.
אבל עם הימים שציינתי למעלה יש לך עוד שני ימים בערך- אם השאטלים מסמוק לריו דולסה אכן עובדים ( נקודה שאני יודע שיש פרסום, רק שהשאטל לא תמיד עובד) אז את יכולה לרדת לשם ליום או שניים לפני החזרה לגווטמאלה סיטי.. וויתרת על טיקל אני מבין? אם טיקל אחרי סמוק- לפי הימים שלך או שתצטרכי לטוס מטיקל לגווטמאלה סיטי או לרדת ל-4 ימים באטיטלן כדי להשאיר עוד יום נסיעה ( או ספרתי לך ליל הגעה בגווטמאלה סיטי- אבל אם את נוחתת מוקדם אולי לא יהיה נחוץ...)
-
עדיין לא קניתי כרטיס ואני לא יודעת מתי תהיה הנחיתה אבל אני אשאר ביום הנחיתה בגווטמלה סיטי ויום למחרת אמשיך לאנטיגואה
אם הדרך ארוכה מהטיטלן לסמוק שמפיי, אני יכולה לקחת טיסה פנימית, אפשרי? ? וככה אני מקצרת את זמן ההגעה משמעותית
לא וויתרתי על טיקל,
אם אני אעשה מסלול של , נחיתה בגווטמלה סיטי, יום למחרת ממשיכה לאנטיגואה 3-4 ימים , משם ממשיכה לאטיטלן לעוד 4-5 ימים , משם ממשיכה לסמוק שמפיי לעוד שני לילות וממשיכה לריו דולסה וטיסה חזרה לגווטמלה סיטי והביתה . מסלול הגיוני ??
אם הנסיעות ארוכות ממקום למקום, אין לי בעיה לטיסות פנים
אשמח לתגובה ,
הרבה תודה
נ.ב כמה מסוכנת נחשבת גווטמלה ? אנחנו שתי חברות
בארבע שנים האחרונות אני מטיילת במזרח ושם יש הרבה ישראלים, מתארגנים ביחד לטיולים והאווירה שם בטוחה
פעם ראשונה שאני מחליטה לשנות כיוון מהמזרח אבל חוששת קצת בגלל הרבה תגובות שאומרים שגווטמלה מסוכנת
-
באזור סמוק שמפיי אין שדה תעופה. אפשר לטוס לקובן וזה כמה שעות משם באוטובוס..
אם לא ויתרת על טיקל תצטרכי לוותר על משהו כדי להגיע לשם.
אם את לא נוחתת מאוחר בלילה בגווטמאלה ממליץ לקחת שאטל לנסיעה של שעה לאנטיגואה גווטמאלה ישר מהשדה.
לגבי ביטחון אישי. גם קבוצה לא מהווה ערובה לביטחון בשום מקום. ישראלים או שלא ישראלים. אם את לנה בהוסטלים ונוסעת השאטלים סביר להניח שיש לך הרבה אינטראקציה עם תיירים מסביב.
גווטמאלה לא ממש מדינה בטוחה, אבל רואה המוני מטיילים בשנה שלרוב לא קורה כלום. זה לא המזרח ויצטרכו לחדד פה את חושיכם ולהתנהל בצורה בטוחה. מה שאומר לא לנסוע אחרי החושך. בלילות לא להסתובב לבד ( ולבדוק איפה יותר בטוח), להיזהר כשמוציאים כסף וכו.
-
תודה רבה
-
שבועיים זה מצויין. אנחנו ביקרנו כ10 ימים נטו (לא כולל טיסות) וזה היה מקסים. שני זוגות לקחנו נהג מדריך עם רכב. ביקרנו באנטיגואה , קובן וסמוק שמפי, משם לפלורס וטיקאל, אח”כ לריו דולצה ליוינגסטון, חזרה לאנטיגואה ואז לציצקסטנגה ואגם אטיטלן. הסידור היה כדי שנהיה בשוק של ציצקנסטנגה. אם את רוצה כתבי לי במייל ושלח לך את התוכנית בשלמותה (באנגלית)
-
שלום רב
אני מתכוונת ליסוע ל 10 ימים ואשמח לקבל את המסלול שלך.
כמו כן הייתי רוצה לדעת אם כדאי לארגן הכול מהארץ או להגיע לאנטיגואה ומשם לקחת טיולים .
אם כן איזה חברה מומלצת?
-
אני חושב שבגדול הוא נתן לך את היעדים למסלול. הנקודות התיירותית בגווטמאלה די קבועות. את יכולה בהחלט לארגן ציר של מסלול ולא לקבוע את הפעילויות מראש. . הרבה תלוי בסגנון הטיול שלך.
את יכולה להגיע לאנטיגואה ולמצוא שם למשל טיול חצי יום לפקאיה ביום שיתאים לך ( ואולי גם לפי מזג אוויר). בלי הזמנה מראש אפשר להיות מופתעים לעיתים. אני באופן אישי כמעט מעולם לא נתקלתי בבעיה או בקושי למצוא חלופות לא פחות טובות.
לגבי חברות- אם את לא מארגנת מישהו שיסיע אותך בכל הביקור, אלא מתניידת בשאטלים למשל, את יכולה למצוא סוכנויות ומקומות להזמין בישובים ובמקומות הלינה ( גם אם את לא ישנה בהם)