איי אורקני וצפון מערב סקוטלנד - סיכום טיול (קיץ 2019)
-
מקסים!! מקסים!! מקסים!!!! -
לימור – תודה על הפרגון.
הימים האחרונים בטיול:
למעשה, ביום העשירי התוכנית היתה להגיע אחה”צ לאדינבורו לשני לילות אחרונים. היתה מחשבה אולי להספיק את הטיול לעמק הנעלם בגלנקו אולם לבסוף ויתרנו כי רצינו להספיק קצת יותר מאדינבורו במיוחד לאור העובדה שסה”כ מגיעים לשני לילות.
במקום העמק הנעלם טיילנו באגמון המראה בגלנקו שאף פעם לא מאכזב (מוכר לנו מטיולים קודמים). הסתובבות ברחוב המרכזי בגלנקו ותצפית מהחנייה של “שלושת האחיות” על כביש A82 לכיוון שלוש הפסגות הדרמטיות המכונות “שלוש האחיות”. מרחק 2 דקות נסיעה משם עוד עצירה על כביש A82 במקום שנקרא THE MEETING OF THE THREE WATERS או בשמו העממי מפל גלנקו. ומכאן בנסיעה ישירה עד לעיירה CALLANDER על כביש A84, שם עשינו עצירה לקפה ומאפה מומלץ במקום קטן ופופולרי בשם MHOR BREAD AND TEAROOM.
ממשיכים ליעד הבא: אתר פסלי ראשי הסוסים – THE KELPIES. מקום מרשים וחדש יחסית. חנייה ענקית בתשלום. הכניסה למקום בחינם. אפשר להצטרף לסיור מודרך בתשלום למי שמעוניין. לטעמי מיותר. המקום מרשים ומיוחד. ניתן להסתפק בעד שעה הסתובבות במקום ולהמשיך הלאה.
מכאן בנסיעה לא ארוכה הגענו למתחם של דקתלון ליד אדנבורו – קצת שופינג לנשמה והגעה לדירות שהזמנו במרכז אדינבורו. דירות נחמדות. היתרון שלהן שהן ממוקמות ממש במרכז ליד תחנת הרכבת ורחוב פרינסס. משם הכל ברגל כולל לדין ויליג’.
לא ארחיב בנוגע לאדינבורו. הגענו יומיים לפני תחילת הפסטיבל (בכוונה) למרות שהעיר בכל זאת היתה צפופה ועמוסה. אחת הערים המיוחדות באירופה לטעמי.
לא לותר על סיבוב בדין ויליג’, רויאל מייל, קאמרה אובסקורה, המצודה, פארק הולירוד, קלטון היל.
הטיסה לארץ היתה נעימה כמו ההלוך עם החברה הפינית. קונקשיין של 5 שעות בהלסינקי שעבור ביעף. תם עוד טיול מקסים ומיוחד בסקוטלנד.
וברור שתם ולא נשלם…. הפרק הבא ככל הנראה ההיברידיים החיצוניים והפנימיים. יש למה לצפות!!
ולסיום הסיפר, איך אפשר שלא לצרף את הקטע של מארק קנופלר מדייר סטרייט מתוך הסרט “גיבור מקומי”. מעבר למוסיקה הנפלאה שימו לב לתמונות – בוודאי תזהו גם מקומות שהופיעו בסיפורינו כולל מאיי אורקני ומה NC500.
https://www.youtube.com/watch?v=6pR1cVgk7Is

-
תמונות נוספות:
וגם לסיום הקטע המוסיקלי עוד להקה סקוטית שאני מאד אוהב. להקה פחות מוכרת אבל מאד מיוחדת שפעלה בשנות השמונים והתשעים: AZTEC CAMERA
שיר הנושא מתוך האלבום הנפלא KNIFE משנץ 83. פשוט לעצום עיניים, לשמוע ולהיכנס לאווירה הסקוטית הרגועה והקסומה.
אצטק קאמרה

-
@אלון-ח אמר:
BEALACH NA BA
איזה יופי של טיול !!
פירוש השם BEALACH NA BA- מעבר של בקר – זו היתה הדרך הישנה בה העבירו את הבקר. -
איזה כיף לחוות שוב דרכך את הטיול שאתה עצמך תכננת לנו.
מחכה בסבלנות לקרוא את ההמשך
אוחחח... הגעגועים...
-
נהנתי לקרא על הטיול שלכם
אמנם ברוב המקומות ביקרנו, אבל יש את האי הנדה שאשמח להגיע אליו בהזדמנות, וגם אפלקרוס והסביבה.. בכלל, הצד הזה של כביש 500 הוא פשוט נפלא!
התמונות נהדרות

-
אלון
איזה טיול נפלא , סקוטלנד נכנסה לי ללב ממש. היא היחידה שהיה לי ממש קשה להשתחרר ממנה כשחזרנו ארצה מטיול השלכת שלנו שם באוקטובר 18 , התיעוד שלך מסקוטלנד בעבר היה אחד מאותם הסיפורים ששבו את ליבי ובעקבותיהם הגענו למדינה המדהימה הזו .
חייב לחזור אליה שוב
תודה שחזרת לספר לנו ..
-
תומא – תודה רבה ותודה על העדכון בנוגע לתרגום מגאלית. בהחלט עושה שכל.
אורנה יקרה – אין ספק שהעבודה על תכנון הטיול שלכם לאורקני עשה את שלו והיה ברור לי שאני הולך ליישם את החלק של אורקני. אורקני שבתה את ליבי למרות שהנופים בה פחות דרמטיים כפי שדיאנה ציינה.דיאנה יקרה – את ממש חייבת לעשות השלמות ב NC500. האי הנדה ממש תפור עבורכם! ויש עוד מסלולי טיול באיזור שלא ציינתי בפוסט הזה אבל הוזכרו בפוסטים קודמים כמו הטיול לאולד מן אוף סטור של כביש 869 (לא זה של האי סקאיי). וכמובן הטרק להר סאליבן.
שרה יקרה – תודה רבה על התגובה החמה. אין לי ספק שעוד תחזרו לסקוטלנד. אגלה לך סוד…. הטיול הבא לסקוטלנד כבר מתוכנן אצלי לפרטי פרטים….
-
-
מקסים –
איזה תמונות ונופים נהדרים.
בסקוטלנד עוד לא היינו , סיפור מסוג זה מקרב את המועד.
תודה על השיתוף
טל
-
@taldar
טל – תודה. מומלץ בחום!!
פנינית – שמחתי לשתף. -
הוזכר על-ידי
pninit1234
-
הוזכר על-ידי
pninit1234