פוקונו או ורמונט? אולי איזור אחר?…
-
.
היי כולם. באמצע אפריל אנחנו מתוכננים להגיע לניו יורק. 5 לילות אחרונים אנחנו בניאק,עיירה על ההדסון אצל חברים. יש לנו עוד 9 לילות כולל יום הנחיתה .
אנחנו רוצים ללון בביקתה יפה ונוחה לטיולי כוכב ומנוחה. בהתאם לעונה פסלתי את איזור אגמי האצבעות מכיוון שבווטקינגס גלן לא נוכל לטייל מעדיפה לשמור לעונה אחרת.בניו המפשייר היינו. בורמונט היינו רק בברלינגטון. מתלבטת האם איזור הפוקונוס מרשים מספיק ויספק לפחות 5 ימי טיול? האם יש עיירות חמודות בסביבה?
הנסיעה לשם הרבה יותר קצרה מהשדה אחרי הנחיתה ב 12 בצהריים.
אין מניעה כמובן ליסוע ביום הראשון וללון בדרך לורמונט.
האם בורמונט יש יותר אפשרויות טיול? אני רואה את סטו,כאפשרות מקסימה אבל ל 8 לילות?
אשמח מאוד לשמוע מכם
תודה
פירו
-
אינני מכיר את ורמונט או את הרי הפוקונו באפריל. אני מכיר את ההרים הלבנים בניו המפשייר בחודש אפריל. בזמן ביקורי שם בחודש אפריל, הם היו עדין מושלגים, ומכאן אני מסיק שיש סבירות די גבוהה שגם ההרים הירוקים בורמונט והרי הפוקונו יהיו עדין מושלגים.
בהרי הפוקונו ביקרתי באיזור נהר הדלאוור על הגבול שביו ניו יורק – ניו ג’רזי ופנסילבניה. יש שם מפלי מים וכמובן גם מסלולי הליכה. רוב השטח הוא בניהול שירות הפארקים הלאומיים (ללא דמי כניסה) ולכן כנראה פתוח (לא ראיתי ציון שכבישים בסביבה סגורים בחורף). ישנו אתר פרטי בשם Bushkill Falls, בו לא ביקרתי. על פי האתר שלהם, ובהסתמך גם על לוח שעות הפתיחה באפריל (של 2019), נראה שהמקום יהיה פתוח בין 9 ל- 16:00 כתלות במזג האויר בתחילת החודש ובחציו השני שעת הסגירה מתאחרת ל- 18:00.
במזרח פנסילבניה יש אתרים היסטוריים שיאפשרו עניין גם במזג אויר רע. בורמונט יש גם מספר מקומות בהם ניתן לבקר במזג אויר רע. למשל, בבירת המדינה, מונטפלייר (ב- state house וב- state museum). אני מבין שגם באיזור ברלינגטון יש מוזיאונים ומקומות בהם ניתן לבקר במזג אויר רע.
לסיכום, אני תומך יותר בפנסילבניה על פני ורמונט.
-
ולמה לא עמק ההדסון עצמו?
-
-
גם אנחנו מזדמנים לאזור באמצע אפריל וחשבנו לטייל צפונה. די הורידו אותנו מהעניין.
מזג האוויר עדיין קר (מאוד) והקרקע בוצית והצמחיה עירומה.
כנראה שנרד דרומה ונטייל בוושינגטון ופילדלפיה.
נעשה את ניו אינגלנד באחד הסתוים הבאים.
-
ורמונט באמצע אפריל זה קר ומושלג.
עמק ההדסון אפשרי, פוקונוס (חלקים מסוימים) אפשרי ואם יש לכם מספיק זמן הייתי שוקל דרומה לאזור וושינגטון (שננדואה, הרפרס פרי וכו’).
-
אם אנחנו בטרום האביב מבחינת העצים, יתכן מאד והם יהיו עדין עירומים. אני ביקרתי השנה בפארק שננדואה בסתיו, אבל לאחר שיא השלכת. הרבה, אולי רוב העצים היו כבר ללא עלים. זה בודאי לא יפה כמו בזמן בו העצים מלאים עלים (גם אם מדובר בעלים ירוקים, לא בצבעי השלכת). אני לא בטוח שבאפריל העצים כבר מגדלים עלים. אם הם עדין עירומים, אינני בטוח שפארק שננדואה הוא אידאלי לטיול. לגבי הרפרס פרי, אין כל בעיה לטייל באפריל, היות ומדובר קודם כל באתר היסטורי. ניתן לעשות שם גם מסלולי הליכה (מודה שלא עשיתי). בכל מקרה, סביר שהפוטומק והשננדואה יהיו עם זרימה די חזקה באפריל יחד עם תחילת המסת השלגים בהרי האיזור.בצפון וירג’יניה יש עוד הרבה מה לראות מעבר להרים.