פטגוניה
-
בעלי ואני מתכוונים לבקר את בתנו בפטגוניה בתחילת מרץ. 3 שבועות.
היינו מבקשים הצעה כיצד לבנות את הטיול. מתחילים באושוויה ושם נהיה כמה ימים. אחכ בעלי מצטרף ,השאלה איפה כדאי שנפגוש אותו, שם נמשיך שבוע ביחד והוא ימשיך עם בתי עוד שבוע. האם יש לך רעיונות עבורינו? תודה
-
מעט מדי פרטים.
לאן אתם רוצים להגיע?
כיצד אתם מתכוונים להתנייד?
האם תעשו טרקים של כמה ימים או רק טיולים פשוטים?
-
חשוב שתדעו שמרץ זה כבר סוף העונה בפטגוניה, זה כבר סתיו.
כדי לענות לך ברצינות אני צריכה לדעת האם את מטרקים? האם יש בכוונתכם להשכיר רכב
טורס דל פיינה כן/לא באיזה רמה?
מאיפה הכרטיס חזרה?
אגב לאושוואיה כדאי להגיע רק אם אתן באות למינימום 4-5 ימים, מעבר לזה, זה פשוט לא משתלם. יקר להגיע אליה, קשה לצאת ממנה. בדרכ בטיול של 3 שבועות אני נימנעת מלהמליץ עליה
בגדול:
אפשר להפגש עם האבא באל קלפטה ולנסוע לאל צלטן לחזור לקלפטה, לטוס לברילוצה שם לשכור רכב ולטייל באיזור
כאמור יותר פרטים יאפשרו לתת מסלול קונקרטי עם חלוקה לימים
-
תודה קודם כל. אנחנו טובעים במידע לכן אשמח לשתי חלופות. האחת עם אושוויה והשניה בלי, כמו שהצעת.
שנית. אם מרץ הוא סתיו, כיצד זה מגביל אותנו ובאילו מקומות.
אתיל בטורס דל פאיינה , השאלה אם אין מניעה לאור המצב בצילה לטייל בה? האם יש אופציה לעשות תכנית טנטטיבית לגבי הטורס דל פאיינה ולראות כשיתקרב המועד מה המצב.
המחשבה שלנו הייתה לנחות בבואנוס איירס, משם שבוע בערךבאושוויה ( אני ובתי), אחכ לטוס למקום מפגש עם בעלי, אפשר לשכור רכב שלושתינו, הטרקים הם יומיים . בדרגה בינונית ולא אתגרית, קשה.
השאלה אם מאושוויה לטוס לאל קלפאטה ושם נהיה שלושיתנו בערך 5 ,6 ימים ואז אני חוזרת לארץ והם ממשיכים עוד שבוע. מה התכנית ל5 ,6 ימים ביחד, מה הם יכולים לעשות ואיפה אחכ כשבוע? הם יכולים גם לעשות טרקים יותר אתגריים אבל יומיים.
גם לגבי השכרת רכב אשמח לעצות, כי מרב מידע, לא ברור מה אפשרי מבחינת השכרה בטוחה..
תודה רבה
-
@liakochstolov אמר:
אתיל בטורס דל פאיינה , השאלה אם אין מניעה לאור המצב בצילה לטייל בה? האם יש אופציה לעשות תכנית טנטטיבית לגבי הטורס דל פאיינה ולראות כשיתקרב המועד מה המצב.
לדעתי באזורים אלה אין משמעות ל”מצב”. אם יש אי שקט זה בעיקר בבירה ובערים הגדולות.
המחשבה שלנו הייתה לנחות בבואנוס איירס, משם שבוע בערךבאושוויה ( אני ובתי), אחכ לטוס למקום מפגש עם בעלי, אפשר לשכור רכב שלושתינו, הטרקים הם יומיים . בדרגה בינונית ולא אתגרית, קשה.
השאלה אם מאושוויה לטוס לאל קלפאטה ושם נהיה שלושיתנו בערך 5 ,6 ימים ואז אני חוזרת לארץ והם ממשיכים עוד שבוע. מה התכנית ל5 ,6 ימים ביחד, מה הם יכולים לעשות ואיפה אחכ כשבוע? הם יכולים גם לעשות טרקים יותר אתגריים אבל יומיים.
באל קלאפטה והסביבה אפשר לבלות כשבוע הן באל קלאפטה והן בנסיעה לטורס דל פיינה עם רכב שכור מאל קלאפטנ וחזרה.
אפשר לטוס מכאן לבארילוצ’ה ושם לשכור רכב לעוד שבוע ולטייל באזור בארילוצ’ה והאגמים עד לפוקון וחזרה.
גם לגבי השכרת רכב אשמח לעצות, כי מרב מידע, לא ברור מה אפשרי מבחינת השכרה בטוחה..
אם תקראי פוסטים שלי ושל אחרים לגבי ההשכרה תמצאי המלצות על אחד – אדולפו. הוא לבטח ישכיר לך רכב באל קלאפטה וימליץ על בארילוצ’ה.
תודה רבה
-
אני רוצה לחזק את רוני, המהומות בצילה רחוקות מאד ולא קשורות.
באל קלפטה עצמה לדעתי שבוע, זה יותר מידי, אלא באמת בשילוב של הטורס דל פיינה
לדעתי המסלול האוטימלי ביחס לדרישתך הוא המסלול הבא:
את והבת תפגשנה באל קלפטה
יום 1 חיבוקים ונישוקים, ואם מגיעים בשעות האור לגונה מינאג (כמו החולה שלנו ומתאים ליום קצר שמגיעים מוקדם
יום 2 קרחון פריטו מורנו , אם יום יפה כולל סיור על הקרחון. נדרשת הזמנה מראש ביום ההגעה. הסוכנות ניקראת היילו & אדוונצר
יום 3 נסיעה באוטובוס לאל צלטן, אם הגעתם בשעה סבירה אפשר ללכת למצפה הקונדורים
ימים 4-5 מסלולים היוצאים מאל צלטן בהתאם לכושריכן עם/בלי ההעפלה לפיץ רואי. רק הקמ וחצי האחרונים מאתגרים מאד, שאר המסלול קליל, אבל ארוך
יום 6 חזרה לאל קלפטה וטיסה לברילוצה. או אוטובוס של המון שעות , תלוי בתקציב
יום 7 -פגישה עם אבא, השכרת רכב
8 - הר הקמפיניירו, קמ 25 / פיירה בלנקס - הכל מרחק קצרצר מהעיר
9-11 חצייה לפורטו וארס ואתרים סביב הר הגעש אוסרנו, אפשר לחצות ליום-יומיים לאי צילואה
12 נסיעה לסן מרטין
13 פארק לנין - עדיף ביום יפה חזרה ללינה בסן מרטין
14 נפרדים מאמא, אמא טסה מסן מרטין לבואנוס
15 הבת ואביה ממשיכות לפוקון. בפוקון טיפוס על הויאריקה ממליצה על חברת antu, מתמחים בקהל מבוגר
סביב פוקון שפע של אטרקציות: צניחה חופשית, טיולי אופנים, מרחצאות חמים, נשיונל פארק לטיולים רגליים.
מצטרפת להמלצה על אדולפו, אך אני בספק אם להשכרת רכב מברילוצה לפוקון הוא ירצה, הסוכנות שלו יושבת בפונטה ארנס.
מקווה שעשיתי לך סדר בבלגן.
אגב הקרטרה במרץ כבר בלי פריחה ולכן בעיני פחות אטרקטיבית, לכן לא המלצתי עליה.
החסרון בתכנית היא שאבא לא יראה את הקרחון בקלפטה.... אבל יראה המון דברים יפים אחרים
-
@rmatarasso אמר:
אופציה עם אושוויה
1-5אושוויה: יום הגעה טיול על הטיילת, יום לגונה אזמרלדה, יום לפארק טיירה דל פואגו, יום העפלה לקרחון מסטריל וירידה רגלית לעיר, יום שייט לצפייה בבעלי חיים ועופות
יום 6 טיסה לקלפטה אם מגיעים בשעות האור לגונה מינאג
יום 7 מפגש עם אבא השכרת רכב ונסיעה לקרחון פריטו מורנו , אם יום יפה כולל סיור על הקרחון. נדרשת הזמנה מראש ביום ההגעה. הסוכנות ניקראת היילו & אדוונצר
יום 8 נסיעה לאל צלטן, אם הגעתם בשעה סבירה אפשר ללכת למצפה הקונדורים
ימים 9-10 מסלולים היוצאים מאל צלטן בהתאם לכושריכם עם/בלי ההעפלה לפיץ רואי.
יום 11 חזרה לאל קלפטה וטיסה לברילוצה.
12-13 סביב ברילוצה - הר הקמפיניירו, קמ 25 / פיירה בלנקס - הכל מרחק קצרצר מהעיר
14 פרידה מאמא ונסיעה ל7 האגמים עד לסן מרטין
15 פארק לנין - עדיף ביום יפה לינה בכפר ליד
16-19 משיכים לפוקון. בפוקון טיפוס על הויאריקה. סביב פוקון שפע של אטרקציות
20 חזרה ארוכה ומייגעת לברילוצה
21 טיסה
-
@rmatarasso אמר:
מצטרפת להמלצה על אדולפו, אך אני בספק אם להשכרת רכב מברילוצה לפוקון הוא ירצה, הסוכנות שלו יושבת בפונטה ארנס.
כתבתי ש”הוא ימליץ” על רכב בבארילוצ’ה.
הוא מכיר את החברה ויכול לתת המלצה.
לי נתן המלצה על סוכנות בחצי האי ולדז ואף טרח להודיע להם שישמרו לי רכב.
זה למה אני אוהב אותו וממליץ עליו כל אימת ש..
-
-
מציעה לבדוק באינטרנט ממוצעים
אני טיילתי בפטגוניה מ22/11-8/1
כך שלא הייתי במרץ, אבל יודעת שזה כבר סתוי.
גם יש גם בקיץ
-
עדיף לבדוק ממוצעים, ולהתחיל מהחלק הדרומי ביותר, כלומר אושוואיה (אם כוללים אותה). אני הייתי באושוואיה בימים האחרונים של פברואר ועלינו לברילוצ’ה במחצית השנייה של מרץ, והיה סביר. לפעמים שמש ולפעמים גשם. באופן כללי מקומות כמו הטורוסים ידועים במזג אוויר משתנה במהירות גם בקיץ (אצלנו התחיל מושלם, הפך לסופת שלג מפתיעה שחסמה חצי טרק, משם לגשם, ואחר כך בהיר עם רוחות מזעזעות – וזה כשהתחזית היתה הרבה יותר אופטימית). עניין של מזל, בקיצור.
-
גמני הייתי בדצמבר.
אבל מדובר על חצי הכדור הדרומי שם העונות הפוכות לחצי הצפוני שלנו. אז מרץ זה ''סתיו'' וככזה הוא הפכפך ולכן ממוצעים יכולים להטעות אבל זה הכי טוב שיש.
צריך להיות מוכנים גם לימים אבודים מבחינת הטיול.
-
-
טרק בטורס דל פינה:
W זה 5 ימים
O זה 8 ימים
W פרימיום יכול להיות 4 ימים, מחייב תפירה עם סוכן, ועלותו גבוהה
זה לא כלכך משתלב עם דרישתך הראשונה אלא אם כן תתחילו מצפון כלפי דרום
-
תודה רבה. מהי הדרך הכי טובה להגיע לפארק?
-
לא הבנתי את השאלה
אנחנו הגענו מפורטו נטלס, ועשינו את הפרימיום
ההגעה לפארק היתה ההסעה פרטית כיוון שהתחלנו מהכניסה האחורית שאליה אין תחבורה ציבורית
חזרנו אחרי 4 ימים מהכניסה הראשית בתחבורה ציבורית.
-
מה המחיר של הפרימיום? תודה
-
אנחנו שילמו על חודש דצמבר שזה העונה 1100$ לאדם
זה כלל:
2 לינות ברפוחיות פול בורד ופול בד (כל הארוחות, ומצעים שמיכה וכרית)
1 לילה במלון לאס טורס (פול בורד)
2מעבורות (לאגו גריי עד רפוחייה גריי, ומפיינה גרנדה לפאודטו
הסעה פרטית לכניסה האחורית של הפארק
תחבורה ציבורית חזרה לפורטו נטלס
העברות בתוך הפארק (אל מלון לאס טורס, וממנו לנקודה ממנה לוקחים את האוטובוס)
עשינו זאת עם סוכנת מקסימה בשם פריסליה וזה מייל והטלפון שלה
Priscila Dahdal
Teléfono : (56-2) 2231 1588 – [email protected]
-
שאלה : כתבת כי אני אוכל לטוס מסן מרטין לבואנוס איירס, לא מצאתי טיסות משם. תוכלי לכוון אותי? תודה
-
חפשי טיסות מ CPC (שזה קוד השדה של סן מרטין) לAEP השדה המקומי של בואנוס