ייעוץ לדולומיטים וטירול 🙏
-
שלום
סוף סוף הוחלט על יעד לקיץ (דולומיטים וטירול) וקניתי כרטיסים שבוע שעבר לברגמו.
אנחנו זוג +4 (16, 14, 12,
ויש לנו 12 לילות (11 ימים) טיול.אני מתלבטת איך לחלק את הימים, בהינתן שנוחתים מאוחר ולא רוצים לסוע רחוק, אבל אולי בכל זאת נעשה יום הראשון בונציה אז כדאי להתקדם לכיוון.
(לילה אחרון קרוב לשדה)
אני מחפשת המלצות על נקודות לינת כוכב בדולומיטים (וגם בטירול) כאשר אנחנו לא אוהבים נסיעות ארוכות כל יום.
גם מחפשת אטרקציות (טבעיות כמו קניונינג) מומלצות באזור. (אני לא ממש מצליחה למצוא בחיפוש עם האתר החדש הזה)
לפני שנתיים היינו שבוע בשאמוני והיה מושלם (מרכזי ויפה עבור שבת גם - אנחנו שומרי שבת וכשרות) ומחפשים את השאמוני של הדולומיטים

תודה לעזרה
-
ליד קאנזיי יש מלון כשר
-
המלון הכשר בקנזיי הוא בעצם באלבה די קנזיי. שזה עיירה קטנה שצמודה לקנזיי.עיירה שקטה וחמודה , כמובן שלא תוססת כמו שמוני. אבל שם אתם יכולים להיות בטוחים שיש מניין ותפילות, ושתוכלו לקנות לחם כשר.
מעבר ללחם (ואולי גם חלב) הם לא מאפשרים לקנות. אפשר לבוא לארוחה במלון אבל יקר מאד מאד.
מקנזיי אפשר לטייל בעמק פאסה ומרמולדה, וגם בעמק גרדנה. כך שלדעתי המיקום מוצלח (מנסיון).
נסיעה לאזור קורטינה, אגם ברייס וכו’ כבר די ארוכה (משהו כמו שעתיים), אבל אפשר להתאמץ יום אחד אם ממש רוצים.
-
תודה – לא חשוב לנו המלון הכשר. אני כבר מביאה את כל האוכל ומסתדרים.
פשוט מתלבטת איפה להתמקם באזור נוח ולא רחוק מטיולים יומי, לפני המעבר לטירול.
ואיפה כדאי להיות יותר זמן – דולומיטים או טירול?
(לא נראה לי נעבור ל2 כוכבים בטירול – כוכב אחד מרכזי. יש גבול לכמה מטבחים אני יכולה להכשיר בחופש
-
אנחנו היינו בדירה בעיירה אורטיזיי-VAL GARDENA. המיקום נוח מאוד. -
עמק אוטס בטירול מתאים לבקשות שלך – הוא עתיר פעילויות מכל סוג והדרך ממנו לדולומיטים מרהיבה ביופיה. כאן שרטטתי מפה עם מסלול מעגלי הפוך.
ברגמו עצמה שווה גם שהייה.
תיהנו.
רבקה
-
יש לך 11 ימים
1 יום ירד לטובת וונציה (היום הראשון כאשר נחיתה בברגמו ?)
1 יום לטובת עליה מוונציה לדולמיטים (כן, עם טיול-אבל עם אוכל שהבאת מהארץ במכונית גם)
1 יום (אחרון) חזרה ללינה באזור ברגמו
1 יום לטובת שבת
כלומר מתוך 11 יום נשארו לך בעצם 7 ימים לטיול ללא מגבלות.
מה דעתכם לשמור את הטירול לטיול אחר בעיתוי אחר- והפעם להתמקד בדולמיטים את כל ימי הטיול?
-
שלום
הקיץ אני מחדשת את אותו טיול קורונה שנכנס למגירה.צפון איטליה. זוג + 2 (15, 11) שומרי שבת/כשרות.
נוחתים חמישי לילה בונציה - 13 לילות. שבת ראשונה בגטו בונציה.
יום ראשון להצפין לדולומיטים לשבוע לפחות. אולי 2-3 לילות באזור גארדה/גרדלנד בסוף עד טיסה חזרה רביעי צהריים מונציה.
(כבר עשינו אפטלינג ופארק אירופה ואשמח לשבור קצת את שביל החומוס).
אני מחפשת 2 כוכבים מומלצים בדולומיטים ללינה.
אנחנו אוהבים אטרקציות טבעיות (קניוניג וכוי) וטבע עוצר נשימה (כמו שהיה לנו בשאמוני).
יש מסלול מומלץ? טיפים? איפה כדאי לישון בדולומיטים?