כללי ההתנהגות במסלול
-
- A skier or snowboarder must behave does in a way that not endanger or prejudice others.
- A skier or snowboarder must move in control. He must adapt his speed to his driving skills, the terrain, the snow and weather conditions and the traffic density.
- Skiers and snowboarders, coming from behind, must choose their route so that they do not endanger skiers and snowboarders ahead.
- Surpassing is allowed from above or below, from the right or from the left, but always at a distance that leaves enough space for the other skiers or snowboarders and all of their movements.
Additional in Italy: At junctions, skiers or snowboarders coming in from the right are allowed to pass first.
- A skier or snowboarder entering a marked run, starting again after stopping or taking a swing upwards or wanting to start the run, must look up and down so that he can do so without endangering himself and others.
- A skier or snowboarder must avoid stopping in narrow places or places where visibility is not given. A fallen skier or snowboarder must clear such spots as quickly as possible.
- A skier or snowboarder either climbing or descending on foot must keep to the side of the slope.
Additional in Italy: Moving upwards on the slopes is generally forbidden, except in an emergency case.
- A skier or snowboarder must consider and note the information on the warning signs.
- In case of accidents, every skier or snowboarder is duty bound to assist.
- Every skier and snowboarder, whether witness or involved, whether responsible or not, must release his personal data in case of accident.
- Every skier and snowboarder must keep a safe distance to the edge of the slope and to the others.
- Every skier and snowboarder must consider the required road of others.
- A skier or snowboarder must behave does in a way that not endanger or prejudice others.
-
וואי וואי- לפני שנתיים רציתי לעשות את זה ואיכשהו לא הגעתי לזה...... י. פולני הקדים אותי. אז קודם כל שאפו! ושנית- כשירות לציבור- תרגום חופשי לעברית. האמור נוגע כמובן לגברים / נשים ולגולשי סקי/ סנובורד. מה שבסוגריים זה הערות שלי. וביננו- חלק גדול מזה זה פשוט שכל ישר ולהיות בנאדם , אבל לא מזיק לקרוא ולהפנים. כי הכי חשוב זה לחזור מחופשה בריא ושלם. גילשו ותהנו!
- גולש חייב להתנהג בצורה שאינה מסכנת גולשים אחרים
- גולש חייב לגלוש בשליטה ולהתאים אתת סגנונו ליכולותיו, לתנאי/ תוואי השטח, למזג האוויר ולצפיפות התנועה ( כן רבותי הישראלים- זה אומר שאם בדיוק סיימתם את השבוע הראשון של גלישה בחייכם עדיף לא להיכנס למסלול השחור רק בשביל "לספר לחבר'ה")
- גולש שמגיע מאחור ( מלמעלה) חייב לבחור נתיב שלא יסכן את אלו שלפניו
- עקיפה מותרת מימין שמאל מלמעלה או מלמטה אולם תמיד במרחק סביר שיאפשר לנעקף להמשיך לגלוש בבטחה ובחופשיות. באיטליה כשמגיעים ל "צומת" לאלו שבאים מימין נתונה זכות הקדימה
- גולש שנכנס למסלול אחרי שיצא ממנו / עצר/ פנה כלפי מעלה חייב להסתכל לצדדים ולמעלה ולמטה על מנת לוודא שהוא לא מסכן את עצמו ואחרים
- יש להימנע מעצירה במקומות צרים או כאלו שהראות בהם אינה טובה. אם נפלת עליך להשתדל לפנות את המסלול כמה שיותר מהר.
- גולש שמטפס ברגל חייב לעשות זאת רק בצידי המסלול. באיטליה הדבר אסור אלא במקרה חירום.
- עליך להתחשב בשלטי האזהרה וההכוונה
- במידה ואירעה תאונה חובה עליך לעצור ולעזור ( באוסטריה עזיבת מקום תאונה יכולה להיחשב עבירה פלילית!)
- במקרה והיית עד לתאונה או מעורב בה עליך למסור את פרטיך האישיים
- חובה לשמור על מרחק בטוח מגולשים אחרים ומקצות המסלול/המדרון
- עליך להתחשב במסלול התנועה של אחרים ( ובעברית: לא לחתוך)
-
באוסטריה עזיבת מקום תאונה לא יכולה להחשב עבירה פלילית – היא עבירה פלילית. חובה עליך להושיט עזרה ראשונה חוץ מהנשמה מפה לפה
-
ניסוח לא טוב שלי- אבל את האמת? לא ידעתי את זה עד שבן הדודה שלי שבר כמה צלעות בנפילה לפני כשנתיים שלוש- בזמן שטיפלו בו והמסוק הגיע הגיע שוטר ושאל אותי אם מישהו נכנס בו או גרם לנפילה שלו. אמרתי שלמיטב ידיעתי לא [ כי לא ראיתי ] כשסיפרתי את זה לבעלת המלון הנחמדה שלו במיירהופן היא זאת שאמרה לי שאסור לעזוב מקום תאונה ושזאת עבירה [ולפעמים מפרסמים בעיתון המקומי מודעות שמחפשות עדים לתאונות סקי]. האמת? לי יש / היה תמיד את האינסטינקט של ישראלי מבוגר משנים של פיגועים שאם יש תאונה ויש שם “בעלי מקצוע” עדיף פשוט לא להשאר ולא להכביד על עבודתם. עכשיו אני יודע שלא.
-
כשהייתי בקורס בנובמבר ההרצאה של הרופאה על עזרה ראשונה התחילה בדיוק בנושא הזה.
סיפרתי לה שלפני שנים הייתי עד לפינוי מוסק במדרון בפלכאו והיא שאלה אותי מה היה תפקידי בכוח…. (לא אמרתי לה שמאז ימי בדרגון לא עליתי למסוק).
-
איך השתנו הדברים עם השנים!
היה לי טראומה מאוסטריה שלקח לי 30 שנה להתגבר עליה עד שניסיתי לחזור לגלוש שם.
כשהייתי בן 12 טסתי עם אבי וביום האחרון, במהלך קפיצה ממקפצה שהכינו הילדים המקומיים פתחתי את הסנטר בצורה רצינית. אבא שלי חיכה לי למטה באותו הזמן.
בזמן שאני יושב בשלולית של שלג ורוד מהדם שלי, כל איש שעבר עצר לידי, צחק והמשיך לגלוש. כילד שזה עתה הגיע מאמריקה המתורבתת עם ה
Are you OK
שלהם, הייתי בהלם מוחלט.
בשנים האחרונות מעולם לא חוויתי שום יחס כזה בכל הפעמים שהייתי באוסטריה, אז מסקרן אותי מה בא קודם, החוק כדי לשנות התנהגות, או שינוי תרבותי שעוגן בחוק.
-
כשהתרסקתי בנובמבר הרבה אנשים עצרו לידינו לשאול אם אני בסדר.
גם לפני שידעתי על החוק, תמיד כשעברתי ליד מישהו שנפל שאלתי אם הוא צריך עזרה.
-
גם אני עוצר, עניין של דרך ארץ – אבל אם אני רואה מישהו שנפל ולידו כמה אנשים שעוזרים ומטפלים אז פשוט אמשיך לגלוש. כמה כבר אני יכול להועיל? .עכשיו שאני יודע שזה “אסור” [ אם היית התאונה רצינית הכוונה] אז אדע להשאר שם.
-
ואני חשבתי שאלו הכללים: https://www.youtube.com/watch?v=YPg4HuIQt9c -
ענק
-
-
, מקווה שלא פגעתי ברצינות השירשור. אך נושא הנפילות הזכיר לי את הסירטון. בקיצור: אם אתם נופליםת חפשו סנובורדיסט קרוב ותרביצו בו קללה. ברור שהוא האשם.
-
מ-ע-ו-ל-ה!