בודפשט בטרום כריסמס – דצמבר 2019 - חגיגה נהדרת
-
בודפשט בשנית. בלי ילדים. בלי אתרי חובה. בלי לו"ז. ועם הרבה מאוד אווירת טרום כריסמס.
שנה רביעית ברציפות בחגיגות הטרום כריסמס. חיידק מדבק… 🤩
הפעם לבודפשט, בה כבר ביקרנו בעבר ואהבנו. הפעם בזוג. הפעם בתקופה הכי חגיגית. הפעם זו מתנה. מתנה שקיבלתי מהעבודה לרגל 25 שנה. טיסה ומלון מומנו, בזבוזים עלינו. כמה כיף!!

כתבו פה בעבר המון סיפורים מפורטים על בודפשט, גם אני. הפעם זה יהיה קצת שונה, לא סיפור מפורט, יותר תמונות וחוויות וכמובן, כרגיל, טיפים טובים.

-
טיפל'ה טכני ונתחיל:
טיסות – אל על (מחיר יצא כמו WIZZ). סה"כ היו בסדר גמור, עמדו בזמנים.
לינה - מלון Carat ברחוב קיראלי. מלון נחמד מאוד במיקום מנצח לדעתי. היינו ברחוב זה בעבר וידעתי בדיוק מה אני רוצה. הכי בצנטרום שאפשר אבל לא ברחוב ראשי. חדרים נחמדים מאוד וארוחת בוקר מצויינת.
הסעות הלוך חזור מ/אל השדה בוצעו ע"י זולטן, עליו קיבלתי המלצות חמות בקבוצת הפייסבוק הנהדרת בודפשט איי אל. חיכה בזמן ואף טיפה הקדים. מצויין! מזמינים בווטסאפ באנגלית 36707701571+
בכלל, לטיול הזה נעזרתי, כמו תמיד, בסיפורי המטיילים בלמטייל וכן באתר אינטרנט הממש מוצלח של בודפשט איי אל.
עוד על תחבורה. למרות שהלכנו המון, קנינו מראש את כרטיס התחבורה ל 72 שעות, לא מוגבל בנסיעות ולא מצריך תיקוף. הכי נח ופשוט שאפשר. אולי לא לגמרי כיסה את עצמו אבל היה שווה בהחלט בשביל הנוחות.
נחתנו בבודפשט למזג אוויר משגע לאמצע דצמבר. מעל 10 מעלות בכל 4 הימים שלנו. לא יכולנו לחלום על טוב מזה בתקופה הזו. הכפפות, צעיפים והבגדים הטרמיים נשארו יתומים במזוודה. גשם ירד רק בחצי יום האחרון.
יאללה מתחילים. לחיים

אם יש דבר שבודפשט צריכה ללמוד בענייני שווקי הכריסמס זה בעניין הכוסות של היין החם. כוסות חד פעמיות
. הפעם לא חזרתי הביתה עם אוסף כוסות כריסמס. בכל מקרה, הרבה מאוד יין חם (ולא חם) זרם בעורקנו ב 4 ימים הללו. -
לא סגרתי כמעט כלום מראש (רק מסאג') והזמנות לארוחות ערב. לא הכנתי לו"ז יומי. ידעתי על דברים שבא לי לעשות ושיבצנו שם לפי החשק. בעיקר, בעיקר חרשנו ברגל את שווקי הכריסמס והרחובות.
שווקי הכריסמס של בודפשט
שווקי הכריסמס של בודפשט נפלאים ועם אווירה נהדרת. היה ממש כיף להסתובב בהם ולהנות מהאווירה, מהשתיה, מהאוכל. לעיתים באנו במיוחד, לעיתים עברנו בדרך בין לבין, תמיד היה צבעוני וכייפי.
שוק הכריסמס בכיכר וורושמרטי - Vörösmarty Square Market
נחשב לשוק הגדול ביותר. מגוון אוכל גדול, אם כי ממה שטעמנו לא ממש טעים (בשוק הבזיליקה הרבה יותר טעים). כיף לראות את הצבעוניות, את האנשים. ולאם לא ציינתי קודם לכן אז גם את העברית. המון עברית שומעים ברחובות בודפשט ובשווקים.

-
איזה כיף ! אז יש סיפור כריסמס חגיגי !
בודפשט היתה היעד כריסמס הראשון שלי ( לצערי לא כתבתי סיפור ) והיא תמיד תיזכר לטובה במיוחד בגלל זה , כך שאני בטוחה שיהיה פה כיף ,
ואיזה כיף שהעבודה צ'יפרה אותך ( ומזל טוב ל 25 שנים ).
לבודפשט תמיד אפשר לחזור מבחינתי...אז אל תחסכי בטיפים. גם לי יצא לישון באותו מלון בדיוק , כשרציתי מלון במקום דירות, במיקום המעולה הזה, ממש סמוך לדירות המפורסמות של 7 העונות שגם בהן לנו כמה פעמים .
ובמלון אפילו היתה שמפניה בארוחת הבוקר.
-
עדידי
תודה רבה יקירה
“הרומן” בינינו התחיל לקראת 2014 שתיכננתי לנו הטיול המשפחתי לבודפשט וקירצצתי לך כהוגן לגבי אותן דירות של 7 העונות
קשה לי להאמין שאני אחדש לך משהו אבל אנסה 
-
ברור שאני זוכרת איך התחיל ה"רומן" שלנו - לקראת הנסיעה שלך ושל עופרה לבודפשט.
מאז הרבה מים עברו בדנובה... והייתי בבודפשט כמה פעמים ... ועדיין אני בטוחה שתוכלי לחדש לי ( ספא ?? )
ואני גם מקווה שתצליחי לחדש לי , כי באפריל אני שוב שם לגיחה קצרה עם מטרה.... וזה אחרי שנשבעתי שמיציתי לגמרי ולא חוזרת לשם שוב...
את ככ צודקת לגבי הכוסות של היין החם... אבל איכשהו בבודפשט היה את היין חם שהיה הכי טעים לי עד כה... אז נסלח להם על החד פעמי .
ואולי שוב... זה רק כי זו היתה החוויה הראשונה של הכריסמס שלי ... ?
-
הי לימור תופסת מקום בשורה הראשונה ! -
הי לימור
איזה כיף של מתנה מהעבודה. כנראה את שווה את זה, כל הכבוד!
גם אני תופסת מקום! אוהבת את סיפורי הטיולים שלך. הפתיחה עם התמונות הנפלאות נהדרת ואני ממשיכה איתך עד סוף הטיול.
השנה התגברתי על הפחד מהקור ונסעתי עם אחד הבנים לבקר את הבן והכלה בניו יורק בטרום כריסמס (ואפילו סיכמתי בסיפור טיול). נהניתי מאוד אבל סבלתי מהקור ולכן תפסו את עיני הנעלים/מגפיים שאת לובשת. תוכלי לספר מה זה? והאם הוכיח את עצמו גם בטמפרטורות שהן אפס ומטה?
דבורה
-
לימור היקרה!!
הבטחת וכל כך מהר קיימת!
איזה כיף לנו שאת מכינה לנו סיפור עם כל הטיפים…
בבודפשט בכריסמס טרם היינו, קודם נשלים את אלזס ואחר כך… (למרות שאכן צריכים ללמוד בנושא כוסות היין החם!! אבל נסלח להם עם כאלה תמונות..)
מחכה להמשך

-
הפוך פנינית הפוך…קודם לבודפשט... ותשמרי את אלזס לסוף .
זה מה שאני עושה , שומרת את השיא לסוף.
מצד שני, הקריאה של האשכול של דבורה גרמה לי להבין שאולי השיא זה בכלל במנהטן... רק הקור מרתיע אותי... נראה לי שבניו יורק זה ברמות אחרות.
דבורה,
עד שלימור תענה :
לי יש מגפיים עם פרווה מבפנים , ואותן אני תמיד אורזת איתי בעונת החורף לאירופה.
הפרווה הפנימית עושה את ההבדל , ואפילו לא תמיד צריך גרביים תרמיות בזכות זה.
קניתי אותן בחנות נעליים במדרחוב של בודפשט בכריסמס הראשון שלי שם ( טמפרטורה של אפס עד מעלה אחת ) ואחכ נעלתי אותן גם בוינה ובברלין בטמפרטורה של סביב האפס ועד מינוס 3 ולא סבלתי מקור , אבל כמובן גם עשינו הרבה עצירות להתחממות במקומות סגורים.
-
דפנה ופנינית – ברוכות המצטרפות. תודה רבה
דבורה – תודה גם לך. הקור בניו יורק בתקופה הזו שונה והרבה יותר קר (להבנתי אבל לא מניסיון אישי). לגבי הנעליים, יש מגוון נעליים מחממות נהדרות של קולמביה אבל לא זול. אני השקעתי במעיל שלהם. הנעל הספציפית היא של דקלטון ונקנתה ב 40 יורו ועושה את העבודה מצויין מבחינתי. תמיד אפשר להוסיף גם גרב תרמית.
יום טוב לכולם
מקווה להמשיך בחגיגה הבודפשטית הערב
לימור
-
סיפור שלך אני אף פעם לא מפספסת.
גם אצלנו בודפשט היתה היעד הראשון שלנו של טרום כריסמס ומאז נדבקנו בחיידק.
השנה אגב היינו בפראג ולמרות האזהרות שלא לנסוע בימי הכריסמס עצמו (אין ברירה שבן הזוג במערכת החינוך וחופשת חנוכה יצאה באותו הזמן), גילינו עיר תוססת והרבה מקומות פתוחים. התארגנו מראש עם הזמנות למסעדות. אפילו הופעת בלט ראינו. תחבורה צבורית היתה פעילה. היה נפלא.
טל
-
תודה טל

כיף לשמוע שנהנתם. אצלנו פראג היה הטרום כריסמס הראשון והמדבק 🤩 פראג נהדרת!
שווקי הכריסמס של בודפשט – המשך
המלון שלנו ממוקם פסיעה וחצי מכיכר Deák Ferenc שגם בה יש שוק נחמד, למעשה יש סביבה כמה שווקים קטנים וחביבים.
לאן שלא הלכנו (כמעט) עברנו בשווקים. תענוג. בעיקר משעות אחה"צ שמחשיך והכל מואר והאווירה נוצצת, חגיגית, מקסימה.
סופגים את האווירה עם כוס יין טוב. יין חם, פונץ' עם אלכוהול, פונץ' בלי אלכוהול, הכל הולך

וכיף שלא כל כך קר ולא צריך כפפות שלא תמיד מסתדרות עם כוסות היין
ובכלל כיף שלא כזה קר ואפשר להסתובב ברחובות ולאורך הדנובה.
בין כיכר Deák Ferenc לשוק המרכזי שבכיכר Vörösmarty עובר רחוב האופנה, ה Fashion Street. הרחוב הכי מושקע וחגיגי, כריסמס במיטבו

מה Deák Ferenc, דרך ה Fashion Street לכיכר Vörösmarty וממנו לואצי אוצה, רצף של שווקים ססגוניים ומאוד חגיגיים.
בד"כ אני לא כזו, אבל רק בטרום כריסמס מחפשת את הקיטשיות וכמה שיותר. בודפשט מספקת את הסחורה

הואצי אוצה:

-
שוק הבזיליקה - Christmas Fair at St. Stephen’s Basilica
אולי קצת פחות מרכזי מהשוק שבכיכר Vörösmarty (5 דקות הליכה נעימות) אבל לא פחות גדול. שוק נהדר!!
אותו הכי אהבתי. אווירה מדהימה. אוכל מגוון וטעים יותר. השוק היחידי שמכר מרק גולש בלחם, השאר מכרו גולש בלחם (בלי המרק) וטעים ביותר.

יפה מאוד ובנוסף שימו לב למספר 05:12 – פרטים בהמשך

-
והשוס של שוק הבזיליקה זה מופע אור קולי מהמם על מבנה הקתדרלה. כל ערב. כל חצי שעה החל מהשעה 5 אחה"צ ועד 8 בערב, כל פעם מופע שונה. מומלץ מאוד!!!

מצליחים לזהות מה כתוב לעיל
?…. הפוך גוטה הפוך.… 
-
איזה יופי בבזיליקה!
פעם אחרונה גרנו ממש שם אז אני זוכרת אותה היטב.
קטעים הכיתוב בעברית.. זה התחלף בין שפות שונות?
-
3 שפות. אנגלית, עברית ועוד שפה שלא היתה מזוהה לי, מניחה שהונגרית. אז אולי לא לגמרי נעים שרשמו אותנו הפוך אבל מאידך אני ראיתי בזה כבוד שנבחרנו.
-
כפי שכבר הבנתם, מאוד נהנתי מהשווקים. מכרו שם הכל, מזכרות, עבודות יד, נרות, תכשיטים, תיקים, כלי חרסינות מדהימים ועוד ועוד. אהבתי מאוד את דוכני הפרחים הצבעוניים והפיטריות. (איך לא הצטיידתי בכמה כאלו?)

-
והפינה האחרונה לענייני שווקי הכריסמס – המתוקים!!!
אנחנו פחות התחברנו אבל נמשכתי מאוד לפוטוגניות שלהם, לצבעוניות.
הבטחתי פוסט צבעוני 🤩

מי רוצה קרמבו?

-
ארבעה ימים שוטטנו לנו בשווקים בבודפשט המקסימה. אבל לא רק בשווקים. יש לבודפשט בהחלט עוד הרבה מה להציע.
התגעגענו אז באנו. התגעגענו לדנובה ושוב נהננו מאוד לטייל לאורכה. גם אותה חרשנו בכל ימינו בעיר. הדנובה לא כריסמסית
בכלל אבל יש לה את היופי שלה בכל עונות השנה

ולמרות שפוסט חגיגי, לא יכולנו לפסוח על אנדרטה הנעליים המצמררת כל פעם מחדש, בעיקר עם תמונות של נעליים קטנות…

עברנו גם ליד בניין הפרלמנט המפואר. ממש בניין יפייפה. לא נכנסנו פנימה. נכנסנו לידו לבית קפה מקסים. זכור לי מהמלצה של שירלי Smúz- viragneked (נמצא בחנות פרחים ופירוש השם "פרחים בשבילך"). שתינו שוקו חם נהדר.