ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איך חוסכים בעמלות מט"ח?

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    ים המלח
    9
    25
    2119
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4091444
      מטייל_4091444 נערך לאחרונה על ידי

זה דבר שלא ידעתי, אבל גיליתי שחברות האשראי שלי גובות בין 2.3% ל3.9% עמלה על כל משיכה/גיהוץ בחו"ל. כשלוקחים בחשבון זאני טס לחצי שנה והולך להוציא קרוב ל30 אלף ש"ח זה כבר הופך לקנס לא הוגן.

איך אני יכול להימנע או לצמצמם את התשלום הגבוה הזה? (מובן מאליו שלא אסתובב עם 30 אלף שקל בכיסים כן?)

רוני סופר מטייל_4083140 keves160 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Sailor
        Sailor נערך לאחרונה על ידי

יש כרטיסים עם תנאים מועדפים בהם העלות רק 1% מעל שער יציג למטבעות שיש שער כזה.

אבל, שים לב שבכל מדינות הודו-סין יש עמלת משיכה מכספומט בגובה לפחות אחוז אחד מסכום המשיכה המירבי המותר והיא חלה במלואה גם במשיכה של סכום קטן יותר.

גם בתשלום באשראי עם כרטיס אשראי זר, בתי עסק רבים מכל הסוגים יגבו ממך תוספת שיכולה להיות 3% או אף יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רוני סופר
          רוני סופר @מטייל_4091444 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4091444

הנושא נטחן עד דק.

נכון גובות עמלות אבל ממירות בשער יציג.

כשאתה קונה מט”ח (בצ’יינג’ או בבנק) אתה משלם לפי שער מכירה, שמגלם בתוכו 2-3% עמלה, תלוי המוסד.

אבל זה לא השיקול. אתה נוסע לחצי שנה ומדבר על כעשרת אלפים דולר.

מה, תסחוב הכל בגרביים או בחגורה או חס וחלילה בתרמיל?

הפתרון היחיד שאני מכיר, משתמש ומציע הם כרטיסי האשראי. 

sailor מציע לחפש כרטיס אשראי זול יותר.

אני משתמש בחשבון דולרי עם דולרים שקניתי בזול יחסית (עכשיו הדולר זול. בעוד חצי שנה אלי יתייקר )

אבל בעקרון זה הפתרון הכי טוב והכי בטוח.

מטייל_4083140 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מטייל_4083140
            מטייל_4083140 @רוני סופר נערך לאחרונה על ידי מטייל_4083140

@רוני-סופר

נטחן עד דק אך טרם מוצה…

זה באמת מאכזב כל פעם מחדש השוד של הבנקים (בעיקר שלנו) בכל משיכה, העמלה הכוללת יחד עם עמלות הבנק המקומי הם ממש מוגזמות.

מישהו פה יכול להמליץ על כרטיס ספציפי שעמלת המשיכה בו 1% במקום 3%?

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מטייל_4083140
              מטייל_4083140 @מטייל_4091444 נערך לאחרונה על ידי מטייל_4083140

@מטייל_4091444

לא מאוד עם קשר לשאלה…

אתה אומר שאתה טס לחצי שנה ותבזבז קרוב ל30 אלף שח שזה (בהנחה שתהיה במדינה אחת בלי מעברים בטיסות וכו’) משאיר לך קרוב ל 160 שקלים ליום..סתם מנחש שלא הזמנת מלונות לחצי שנה מראש

אתה בטוח שתקציב כזה יספק אותך לחצי שנה ?

keves160 מטייל_4091444 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • keves160
                keves160 @מטייל_4083140 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4083140

אפשר לטייל בתקציב הזה, תלוי איפה ואיך מטיילים. חוץ מזה, אין לנו גם מושג אם הוא התכוון לכלל התקציב או רק למה שהולך לצאת באשראי (כשבנוסף יש גם מזומן). 

• keves160
                  keves160 @מטייל_4091444 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4091444

במקום לשאול אותנו ולהתעצבן על עמלה שאינך יודע מהי, למה לא לגשת לבנק שלך, לברר מה העמלות הספציפיות על משיכה ועל גיהוץ (לכל אחד מהם יש עמלה שונה, אגב), ואז לברר אם יש דרך שהם יכולים להציע כדי להקטין את העמלה. נראה לי יותר פרודוקטיבי. 

ובכלל, גם אם תסתובב עם מזומן בכיסים, תשלם “קנס”. תשלם בהמרה לדולרים (לפעמים עמלה ולפעמים סתם הפסד כלשהו בשער ואולי שניהם), ואז בהמרה למטבע המקומי באיפה-שלא-תיסע-אליו. 

• דוקטור דו ליטל
                    דוקטור דו ליטל @מטייל_4083140 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4083140 אמר:

@רוני-סופר

נטחן עד דק אך טרם מוצה…

זה באמת מאכזב כל פעם מחדש השוד של הבנקים (בעיקר שלנו) בכל משיכה, העמלה הכוללת יחד עם עמלות הבנק המקומי הם ממש מוגזמות.

מישהו פה יכול להמליץ על כרטיס ספציפי שעמלת המשיכה בו 1% במקום 3%?

בוודאי, בבקשה

טיול נעים

• מטייל_4083140
                      מטייל_4083140 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה!

וואלה כזה אני רוצה!

אבל מה הקטע של ללא דמי כרטיס?? זה הרי חייב לעלות לנו משהו בסופו של דבר..

יש לך כזה?

תומר יוסי ל דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • תומר
                        תומר @מטייל_4083140 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4083140 אמר:

צרוויחים מעמלות עסקה. הרבה אופציות כרטיסים מציעים 'פטור' מדמי כרטיס כאשר מתבצעות עסקאות בכרטיס מעל היקף מסוים.

שם הציבור שהכרטיס הקישור מופנה אליו, מרמז על כאלה שמבצעים קניות בהיקף גבוה.

• יוסי ל
                          יוסי ל @מטייל_4083140 נערך לאחרונה על ידי יוסי ל

@מטייל_4083140

מצטרף להמלצה על הכרטיס של “כזה אני רוצה” העמלה אכן 1% בלי דמי כרטיס.

בנוסף, בקניות באינטרנט אני משתמש גם בתוכנית הPAYBACK  של MAX ומקבל החזרים לחשבון.

מטייל_4083140 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • מטייל_4083140
                            מטייל_4083140 @יוסי ל נערך לאחרונה על ידי

@יוסי-ל

מכיוון שזה כרטיס חוץ בנקאי ואין לי ניסיון עם כאלה, שלי בנקאי

הוא יכול להתחבר ישירות לחשבון העו”ש שלי או במילים אחרות להחליף את כרטיס האשראי הבנקאי שלי?

תומר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • תומר
                              תומר @מטייל_4083140 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4083140

לא 'עד הסוף'יש דברים שתצטרך כרטיס מטעם הבנק (בסגנון כרטיס בנקט שפעם היה, ואולי עדין יש)

• מטייל_4091444
                                מטייל_4091444 @מטייל_4083140 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4083140

זה תקציב נטו: אחרי ביטוח, כרטיסי טיסה, ציוד וכו’...

• דוקטור דו ליטל

@מטייל_4083140 אמר:

@דוקטור-דו-ליטל

תודה!

וואלה כזה אני רוצה!

יש לך כזה?

היתרון העיקרי בכרטיס הזה שכמעט כל אחד יכול לקבל אותו, הקריטריון הוא חשבון בפייסבוק.

לי יש קצת יותר טוב, אבל לקצת יותר טוב יש עוד קריטריונים ולכן המלצתי על כזה שכל אחד יכול לקבל.

הכרטיס עולה לנו בעקיפין כי חברות האשראי לוקחות עמלת סליקה מבתי העסק שיכולה להגיע בקלות ל 3% ובסופו של דבר בתי העסק מעמיסים את העלות על הלקוחות.

הכרטיס מחייב את חשבון הבנק שלך דרך הוראת קבע.

יש כמה דברים שאולי הוא לא ב 100% מחליף את כרטיס האשראי הבנקאי, השאלה אם הם רלוונטים לך. למשל בכרטיס הזה משיכת מזומן היא חלק ממסגרת האשראי, בכרטיס הבנקאי היא לא. לא יודע כמה עולה לך הכרטיס הבנקאי ואם העלות הזו שווה לך.

• מטייל_4083140
                                    מטייל_4083140 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

לא ברור לי מה הקשר בין פייסבוק ללאומי קארד אבל שיהיה….

בכל מקרה, אם הכרטיס לא עולה לי כלום מעבר למה שהם גובים מבעל העסק איתו אני מבצע עסקה, והוא לא מחייב מינימום שימוש(את זה אבדוק מולם) אז הוא טוב גם ככרטיס נוסף לעסקאות באינטרנט ולקניות/משיכות בחו”ל

• דוקטור דו ליטל

@מטייל_4083140

ומה הקשר בין תחנת דלק לעיתון ידיעות אחרונות? למה בתחנת הדלק מחלקים את העיתון בחינם? מדפיסים את העיתון בתחנת הדלק?

לכרטיסי אשראי יש “מועדונים”, זהו איזשהו קוד למתן הטבות. חברת לאומי קארד החליטה שכדאי לה שיווקית לדחוף את הכרטיס דרך דף פייסבוק מסויים.

יכול להיות שכדאי להם כי דרך אותו דף פייסבוק בעל הדף ממליץ על כל מיני רכישות בחו”ל לכל מיני מבצעים (שמעתי שחלקם טובים) ואת הרכישה האנשים יעשו עם כרטיס האשראי הזה, שהוא כדאי יותר לרכישות בחו”ל, וכך חברת האשראי תרוויח. אני מנחש, לא הייתי בישיבת הדירקטוריון שלהם.

ככל שאני יודע אין מינימום רכישות והכרטיס חינמי בלי הגבלת זמן (יענו עד שפעם יודיעו אחרת), אבל תמיד כדאי לוודא.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • ?
                                        משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

ומה הטעם לתת לפייסבוק גם מידע בנוגע לחשבון הבנק, בנוסף לכל מה שהם כבר יודעים עליך?      *בנוסף למידע שהם "שותים" מוואטסאפ, אינסטגרם(למי שמחובר). 

"...פייסבוק, במהלכים שהתפרסמו שלא ברצונה, הדגימה שהיא ממשיכה לראות במידע המשתמשים מטבע עובר לסוחר ואף מחפשת דרכים לצבור יותר ממנו ולהוון אותו".

*יעני, אין מתנות בחינם. 

• דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל @אורח נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

אה, זה פשוט, לא נותנים לפייסבוק מידע על חשבון הבנק, נותנים את המידע לחברת האשראי

? מטייל_4083140 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ?
                                            משתמש שנמחק @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

טוב, אם אתה בקיא בכל ההסכמים שנחתמו בין כל המעורבים בכרטיס הזה, אז אפשר להיות רגועים. 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון