ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קוסטה ריקה

פורום מרכז אמריקה
    ארנל טורטוגרו לה פורטונה מונטה ורדה מנואל אנטוניו קוסטה ריקה
    2
    18
    2450
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אמא שלהם
      אמא שלהם נערך לאחרונה על ידי

הי, יוצאים בפברואר, לשבועיים וחצי. אשמח לדעתכם בכמה דברים. קצת הגענו לרגע האחרון, אבל זה כי חשבנו שניעזר בסוכנת ובסוף לא הסתייע...

הזמנו לינה-

לילה ראשון – סאן חוזה

לילות 2-3 – טורטוגרו

לילה 4 – פואס

לילות 5-8 – לה פורטונה/ארנל

לילות 9-10 – רינקון דה לה וייאחה

לילות 11-13 – מונטה ורדה

לילות 14-17 – מנואל אנטוניו

אנחנו זוג בני 50+, עם קצת מגבלות בריאותיות והקצב שלנו איטי יחסית.

כמה שאלות – 

האם המסלול נראה הגיוני?

בהבנה שזו אינה עונת ההטלה, האם כדאי לעשות את הנסיעה מסן חוזה לטורטוגרו? מה אפשר להוסיף במקום?

הבנו שמומלץ רכב 4X4, האם מספיק רכב כזה, אבל קטן? משהו כמו סוזוקי ג’ימני?

תודה מראש

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @אמא שלהם נערך לאחרונה על ידי

@אמא-שלהם

המסלול הגיוני. בין מקום למקום יש נסיעה של כמה שעות- אז בימי נסיעה כדאי לצאת מוקדם.

טורטוגרו זו אכן לא עונת ההטלות – באופן אישי אנחנו ראינו הרבה בעלי חיים ומקרוב בשייט שעשינו לשם ( אבל מציין שזה היה שייט ממוין ולא מקריארי ולפיכך שייט ארוך יותר), ולכן זה עדיין יצא מוצלח. ויש גם את אוירת הכפר המבודד שם.

אני מבין שהלינות הוזמנו- או שיש לכם אפשרות לשנות?- כי אם אתם רוצים לעשות החלפות ועדיין לחפש הטלות צבים- אתם צריכים להחליף לפנינסולת ניקויה- מה שהכי יסתדר אחרי רינקון… אם הלינות לא ניתנות להחלפה צריך למצוא משהו שימלא חסר בין סן חוזה לפואס/פורטונה.

כל עוד הרכב נותן לכם את אופציית ה- 4X4 למקטעי כביש קשים, הגודל פחות רלוונטי, לדעתי האישית, אבל אני רחוק מלהיות מומחה לרכב.

היום הכי בעייתי שאני רואה מבחינת נסיעה הוא יציאה מטורטוגרו עד פואס- יש לכם  בד”כ טיול בוקר בטורטוגרו ( במנגרובים) ואז שייט לרכב שהשארתם בקריארי ואז עוד כמה שעות נסיעה טובות כולל ניווט בסן חוזה- תנסו כמה שיותר מוקדם לצאת באותו יום. כי  בגלל שתכננתם שני ימים הייתי עושה מנגרובים ביום מספר 3- ככה שבאמת תוכלו לצאת משם ביום 4 עם הסירה הראשונה. ולא בטוח שלכך התכוונתם- אבל לעלות לפואס ביום 5 על הבוקר ( אח”כ הרבה פעמים ערפילי, למרות ששום דבר לא בטוח שם) ואז להמשיך לפורטונה.

אמא שלהם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אמא שלהם
          אמא שלהם @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין

תודה!

הלינות אכן הוזמנו, אבל בבוקינג עם אפשרות ביטול.

אנחנו לאו דווקא לחוצים על הטלות צבים.

האם קאנו נגרו יכול לספק חלופה לטורטוגרו?

חשבנו אולי, במקום הימים הראשונים בטורטוגרו – לקחת רכב כבר עם הנחיתה ולצאת לכיוון קרתגו, לילה ראשון בקרתגו, למחורת לטייל בהר הגעש אירוזו ולרדת לאזור פורטו ויאחו במקום, מה דעתך?

• גדליהו מהגרעין

@אמא-שלהם

האמת שקאנו נגרו היתה אחת האופציות שחשבתי עליה שלא יותר מדי תחייב הגדלת זמן נסיעה. מתי אתם נוחתים שחשבתם להגיע לקרתגו? אל תשכחו שיש גם ג’ט לג ולא בטוח שאתם רוצים לנהוג יותר מדי…. לא ראיתי  שממש הלכתם לכיוון חוף ולכן אני לא חושב שהייתי הולך רחוק עד פוארטו וייחו..

אם אתם מגיעים ביום ההגעה לקרתגו ולמחרת עולים לאירזו.. אני לא חושב שהייתי הולך על הנסיעה לפוראטו וייחו- מה עם איזה סיור קפה באזור?

אתם יכולים בכלל לוותר על כניסה לסן חוזה- אם יש זמן ביום הנחיתה ללכת על סיור קפה ( אם מסתדר בשעות) באזור אלחואלה- להקדים ליום 2 את פואס+ מפלי לה פאז לעלות ביום 3 עד קאנו נגרו( נסיעה ארוכה ופחות מלהיבה), ביום רביעי לשוט בקאנו נגרו, בעיקרון אם עשיתם את זה בבוקר יש לכם כבר חצי יום לקצר טווח ללה פורטונה- עם ביקור באיגואנות במואייה בדרך. ציינת שאתם מוגבלים קצת בהתניידות- אבל אם המסלול בריו סלסטה נראה כמשהו שתוכלו לעמוד בו- אז  אתם יכולים להגיע לאזור שם אחרי הביקור בקאנו נגרו ולהתחיל שם את יום 5.

• אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

אנחנו נוחתים ב15:30, הגיוני להגיע לקרתגו? כדאי להגיע לאיזור בכלל? אירוזו שווה? מה עוד יש שם?

ביום הנחיתה לא נספיק סיור קפה ולא נראה לי שנספיק כלום, מלבד להתקרב לאן שאנחנו רוצים לטייל למחורת.

נאמר לי שאיזור קאנו נגרו לא בטוח ומאוד לא כדאי ללון שם, זה נכון?

אז לוותר בכלל על החוף הקריבי?

• גדליהו מהגרעין

@אמא-שלהם

הנחיתה שלכם די מאוחרת , ועד שתאספו מזוודות, תקבלו את הרכב , אתם בשקט כבר יכולים להיות באזור השעה 17:00. מחשיך ב-אזור 18:00. אני באופן אישי, ואחרי ג’ט לג לא חושב שהייתי רוצה בכלל להיכנס לשעת העומס של עיר כמו סן חוזה, במדינה לא מוכרת,  ובכלל הייתי מחפש לינה יחסית בקרבת השדה תעופה.

בהתחשב במסלול שלכם הייתי מוותר על החוף הקריבי- אלא אם זה העוגן החשוב לכם. לא שמעתי משהו מיוחד על חוסר בטחון באזור קאנו נגרו, אני יכול לחפש מידע על זה. אנחנו לפני הרבה שנים בכלל ישנו בלוס צ’ילס בשביל לטייל שם. היינו התיירים היחידים כמובן… אבל לא הרגשתי פחד. ואתם גם לא חייבים לישון ממש שם. שוב- אם תעשו קודם פואס, אתם יכולים לקדם לינה לכל מיני ישובים בדרך ורק להגיע לשם בבוקר. .

אירזו מקום יפה, קרתגו עיירה שנחשבת לנחמדה. אין כ”כ הרבה באזור הזה מבחינת אטרקציות לתיירים.

אמא שלהם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

אתה צודק!

צריכים להחליט אם לוותר על טורטוגרו או לא...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

אז החלטנו לא לוותר על טורטוגרו. 

האם 3 לילות במונטה ורדה זה יותר מדי?

4 במנואל אנטוניו?

לגבי היום של הנסיעה מטורטוגרו לפואס – ההסעה חזרה תוריד אותנו בגואפילס ב13:00 ושם ניקח את הרכב, בטח לא לפני 14:00. מאוחר מדי לצאת לפואס?

תודה שוב

• גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין @אמא שלהם נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@אמא-שלהם

אני מאוד אהבתי את מונטה ורדה ולכן 3 לילות שם לא נראים לי בעיה. אל תשכחו שהיום הראשון הוא כחצי יום נסיעה. תגיעו לארוחת צהריים מאוחרת. לא תספי קו הרבה מבחינת אור יום  אפשר סיור לילה.  

יש דמיון בחלק מהפעילויות במונטה ורדה ופורטונה וכדאי מראש לחלק ביניהן.

לגבי השאלה על נסחעה מטורטוגרו לפואס- חשבתי שכתבת שאתם מוותרים עליה? או שאתם עדיין מגלגלים שתי אופציות. אם תגיעו ב-2.  ונוסיף שעה לאוכל.. יש מצב סביר מאוד שתצטרכו לנהוג פה קצת בחושך. אולי תקדמו לינה למזרחית לסן חוזה.

4 ימים במנואל אנטוניו- אם אתם בעניין החוף- אז הגיוני. אם זה בעיקר מיקוד שמורה. זה הרבה.  שימו לב שבימי שני השמורה סגורה בחלק מחודשים השנה. זה משתנה כל שנה זמן הסגירה בימי שני.

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי גדליהו מהגרעין

@גדליהו-מהגרעין

העריכה שלי לא נקלטה פה- תיקנתי להגעה ב-2  ועוד הפסקה לאוכל. יש מצב מאוד סביר לנהיגה גם בחושך. או שתקדמו לינה למזרחית לסן חוזה.

לגבי 4 ימים במנואל אנטוניו. אם אתם בעניין של חופים- אז כן. אם אתם ממוקדי שמורה. זה קצת הרבה. מזכיר שהמורה סגורה בימי שני , בחלק מהשנים כל השנה בחלק רק למספר חודשים.

אז בעיכוב לא ברור מתברר שכן נקלט וחזרתי על עצמי.. 😀

אמא שלהם 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

תודה!

אין כמוך!

• אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

יש לך רעיון מה להוסיף ולקצר את מנואל אנטוניו?

• גדליהו מהגרעין

@אמא-שלהם

קודם כל אני מניח שאתם נשארים עם טורטוגרו? ואני ממשיך מפה. ואני גם מניח שלינות ניתנות עדיין לשינוי.

אופציה 1: אתם יכולים אחרי רינקון להוסיף  שני לילות באזור אוסטיונל- ואולי שם לראות צבות מטילות, מהזנים הקטנים יותר- לא מובטח, אבל אפשר לנסות. למען האמת קראתי על מישהו שראה בפברואר לפני שנתיים הטלה של כ-2000 בבת אחת… ואז ישארו לכם רק שני לילות במנואל אנטוניו.

אופציה 2- להישאר עם יותר מנואל אנטוניו- אבל לעזוב לשם קצת יותר מאוחר אחרי מונטהורדה- ככה שתגיעו לשם לפנות ערב בלילה ה-14. ואז ביום 15 או 16 תעשו את השמורה וביום השני תוכלו לעשות את טרקולס, אולי שייט ליויתנים ( לוודא שיש מה לראות לתקופה, לדעתי יש), או את שמורת קררה ( שאין בה הרבה מסלולי הליכה בכלל- והם קצרים. רק לוודא שם שאין לכם ציוד ברכב- נודעת בפריצות לרכבים)

ואז מה שתכננתם לילה 17 לחזור לכיוון שדה התעופה ולנסוע אולי בסיבוב ארוך יותר דרך סן איזידרו דה ג’נרל – אני זוכר שהיו שם מפלים יפים בדרך, שלו הייתי עם רכב ולא באוטובוס הייתי עוצר… ואם הגעתם מוקדם לאזור שדה התועפה- אפשר גם לשקול סיור קפה ליד אלחואלה.

ואם הטיסה ביום 18 בשעה מאוחרת- נשאר לכם למצוא עוד משהו לאותו חצי יום...

• אמא שלהם

@גדליהו מהגרעין 

שוב תודה!

בנתיים התהפך לנו כל הטיול (ואפילו הספיק להתבטל ולחזור...)😅

כרגע התכנון הוא כזה – 

יום 1 – נחיתה ולינה בסן חוזה

יום 2-4 – חבילת טורטוגרו עם הסעות מסן חוזה. אוספים את הרכב בגואפליס ונוסעים לפואס

יום 5-6 – פואס 

יום 7-9 – מנואל אנטוניו

יום 10-12 – מונטה ורדה

יום 13-14 – רינקון דה לה ויאחה

יום 15-18 – לה פורטונה ארנל

דעתך?
                                כרגע מה שמקובע וחשוב לנו זה ה2 לילות האחרונים שהזמנו בטאבאקון.

חבילת טורטוגרו הזמנו מבוקינג וביטלנו ועכשיו מנסים לבטל את הביטול 

• גדליהו מהגרעין

@אמא-שלהם

לדעתי בסדר גמור ואפילו יש לכם פה קצת מרווחים לדברים- האם הימים המצוינים אומרים לינה באותו היעד? נראה לי שכן אבל רוצה לוודא.

אם ככה- האם חבילת טורטוגרו מוציאה אתכם משם על הבוקר ביום הרביעי? – זהו יום הנסיעה שנראה לי הכי מורכב וארוך רכרגע…

אם יצאתם בבוקר הרי שהגעתם לפואס לקראת סוף היום. פואס לא מכיל הרבה מסלולים או מצריך המון זמן- ככה שבאמצע יום מספר 5 יש מצב שאתם יכולים להתקדם או שתוסיפו גם את מפלי לה פאז- ואז תוכלו ביום מספר 6 לצאת מוקדם לכיוון מנואל אנטוניו ( כי הוספתם לכם דרך, כי ההגיון אמר להכניס פה את פורטונה שכבר מעוגנת לכם בסוף). מה שזה יאפשר לכם- אם היתה עננות על פואס ביום החמישי- אולי תתנו לו עוד צאנס ביום השישי על הבוקר…

לגבי רינקון- יום 13 הולך על נהיגה – אם ישנים  באיזה חווה קרוב לרינקון או בליבריה?. וכמה מתכננים ללכת שם- תכלס יש 3 מסלולים- אד קשה לפסגה ( מניח שלא תעשו אותו- גם בד”כ מעונן שם), אחד קצר- למפל שיש בו מים בעונה הרטובה, למעיינות בוץ וכו’, ואחד יותר ארוך למפלים יפים. אפשר טכנית להספיק את שניהאחרונים ביום למי שרוצה. אם אתם עושים רק את הקצר- אתם לא חייבים לישון את אותו לילה שוב ברינקון/ליבריה ואולי יכולים לקצר ולהוסיף לינה באזור הר הגעש טנוריו ואפילו לטייל שם בבוקר יום ה-15 כמה שעות… לפני ההגעה לפורטונה.

• אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

תודה!

אנחנו אוספים את הרכב באחת בצהריים, לא בבוקר. לפי גוגלמאפ מדובר על נסיעה של כשעתיים וחצי עד למלון, עם עצירות וכזה, נגיע לשם בחמש – הגיוני? או שלישון במקום אחר בדרך?

התכוונו באיזור פואס גם את דל טורו כי פחות מתאים לנו לה פאז, אם בכלל נרצה להוסיף משהו. הקצב שלנו איטי בגלל המגבלות ובדכ “עניין” אחד ביום זה מספיק.

רינקון – בפברואר יש בוץ?

• גדליהו מהגרעין

@אמא-שלהם

רינקון- זה בוץ מבעבע ( חם) – לא משהו שאתם הולכים בתוכו…. אם כי תמיד יכול לרדת גשם שלא יספיק להתייבש 🙂

לגבי הרכב- אני מניח שמארגני החבילה יודעים מתי הם מורידים אתכם- קחו בחשבון שלא כ”כ אפשר לסמוך על גוגל במדינות הללו- בגלל מצב הכבישים ( לא כ”כ סביר שתנהגו את המהירות המותרת ע”פ חוק), אופציה להיתקע וכו’. וגם אתם נוהגים שם די בדרכים צדדיות ולא ראשיות. באופן אישי עם תוכנית כזו- אני הייתי מנסה ל”דרבן” את מוכרי החבילה להגיע מוקדם יותר לגואפילס. מה שכן לא הייתי נכנס ללחץ- ואם תראו שאתם לא מצליחים להגיע למלון לפני החשיכה, ונראה לכם שמצב הכבישים שם אתם לא רוצים לנהוג בחשיכה- תחפשו החל משעה מסוימת מקום לינה חלופי-  זה יעלה לכם בלשלם לילה כפול על לינה שלא בוצעה… אבל זה רק כסף.. הסתכלתי בגוגל בישובים שבדרך ויש בהם מקומות לינה- אולי לא בסטנדט שלכם ( סביר שלא) אבל לפחות אתם יודעים שיש תוכנית ב’ אם הנהיגה מתבררת כגולשת לחושך ונראה לכם שאתם לא רוצים לנסוע ככה בחושך ( בהתאם לתנאי הדרך הספציפית)

• אמא שלהם

@גדליהו-מהגרעין

תודה רבה 🙂

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון