כניסה לצ'כיה עם אזרחות כפולה ישראלית וצ'כית - באיזה תור לעמוד?
-
שלום רב,
אני מעוניין לנסוע לצ’כיה עם עוד מספר ישראלים וברשותי גם דרכון צ’כי ביומטרי נוסף לישראלי. לקבוצת הישראלים הנוספת יש רק דרכון ישראלי, רציתי לשאול האם אני חייב להציג את הדרכון הצ’כי בכניסה ולעמוד בתור נפרד או שאני יכול להציג את הישראלי בלבד? אנחנו לא מעוניינים לעמוד בתורים נפרדים ולא מעוניינים להיפרד לרגע.
תודה רבה. -
גם לי יש דרכון צכי .
אני עומד בתור לדרכון האירופי מסיבות אחרות.
אין בעיה שתציג בכניסה דרכון ישראלי עם כל הקבוצה.
-
אתה חייב להכנס עם הדרכון הצ’כי, אבל תוכל לעמוד בתור של הזרים בפרט עם אתה עם בני משפחה. -
-
•"האם אני חייב להציג את הדרכון הצ’כי בכניסה ולעמוד בתור נפרד או שאני יכול להציג את הישראלי בלבד? אנחנו לא מעוניינים לעמוד בתורים נפרדים ולא מעוניינים להיפרד לרגע."
- אם אתה לא מעוניין להפרד מהם גם בזמן הטיול, *אין* צורך לקחת את הדרכון הזר, תשאיר אותו בכספת.
- אם תרכוש מוצרים תוכל גם לקבל החזר-מס(עם הצגת דרכון ישראלי).
- היתרון בכניסה לצ׳כיה עם דרכון אירופאי, הוא התור שלרוב יותר קצר ואפשרות שהיה באיזור שנגן ללא הגבלה ואת זה אתה ממילא לא תעשה.
תבלו.
-
חוקית, מי שהוא בעל דרכון של מדינה כלשהי חייב להשתמש בדרכון של אותה מדינה כדי להכנס ולצאת ממנה, במקרה של האיחוד ושל הסכם שנגן, לכל מדינה באיחוד ולכל מדינה שמפעילה את ההסכם.אבל הוא לא חייב לעמוד בתור מסויים אלא יכול לעמוד גם בתור פחות טוב ונוח.
אם הוא יגיע לצ’כיה ללא הדרכון הצכי עלולות להגרם לו בעיות מאד לא נעימות.
-
משגרירות צ’כיה בת”א, המחלקה הקונסולרית: אתה יכול להיכנס עם איזה דרכון שאתה רוצה.
-
טל ידידי .
אתה והשגרירות צודקים ואין פה בכלל בעיה והחוקים ברואים.
מי שהוא אזרח ישראלי אז הוא קודם כל נכנס ויוצא מהארץ עם דרכון ישראי .
ופה למעשה הסתיימו החובות.
מרגע זה הוא יכול להזדהות ולהשתמש באיזה דרכון שבא לו ולהחליף כל יום .
וגם אני שקיבלתי את האזרחות הצכית בגרירות בתל אביב שאלתי את השאלות האלו.
וגם בחול שאלתי בבית מלון כאשר הצגתי לו את שתי הדרכון ושאלתי אם יש משמעות ונאמר לי שאין.
ההבדל הוא מסיבות בטחוניות שאם אינך רוצה להזדהות כישראלי אז אתה מציג את הדרכון הזר. כמו שאני בדרך כלל עושה.
-
תודה רבה לכולם, אם זו תשובת השגרירות – אני אטוס עם שני הדרכונים (הם בכל מקרה נמצאים בנרתיק אחד) ואציג את הישראלי בלבד בכניסה לצ’כיה. רק אם הוא ישאל שאלות (אולי תקפוץ לו הערה במחשב) אני אציג לו את הדרכון הצכי.
אגב, בספטמבר האחרון טסתי ליוון (אתונה) וגם שם הצגתי את הישראלי בלבד בכל המקומות, ובחזרה בבידוק הביטחוני נציגת “אל על” ראתה במקרה את הדרכון הצ’כי מבצבץ (הוא בצבע בורדו ולכן בולט יחסית ביחס לישראלי הכחול) ודרשה בכל תוקף לראות גם אותו. אח”כ שאלה את כולנו האם למישהו יש דרכון זר נוסף, ענינו שלא ואז לקחה את שניהם, חזרה אחרי כמה דקות ושחררה אותי בטענה ש”הכל בסדר וזו בדיקה שגרתית”. עד עכשיו לא הבנתי מה היא עשתה עם הדרכונים.