תכנון טיול - שאלה כנראה כמעט אחרונה.
-
שלום זאת שוב אני

זוג + שתי בנות עשרה
יש לרשותנו כ45 ימי טיול. טיסות כבר הוזמנו.
אשמח אם תוכלו לתת לי 1. דעתכם על האטרקציות והמסלולים שנבחרו בכל אזור 2. זמן מוערך לכל אזור בהתחשב באטרקציות שנבחרו (פחות או יותר)
אלפי תודות
נוחתים בניו יורק (אחרי שעשינו מיאמי , שייט לקאריבים קייז ואורלנדו) – סה”כ שבועיים
מתוכננים שישה לילות ניו יורק – אפשר פחות
ואז סובב ניו יורק , איתקה, ניאגרה , הרי האדיראנוק, הרים ירוקים צפון, הרים לבנים, בר הרבור , בוסטון – סה”כ בסביבות 25 יום
1 מניו יורק לאיתקה : שמורת הר הדוב , memorial Perkins , טיול בעיירה Poughkeepsie , Vanderbilt mansion national , Rhinebeck התרעננות + אוכל
, Howe caverns ואז שינה באיתקה. בתקופה שנהיה אין מסלול אתגרי ב Howe caverns האם עדיין מעניין לבנות העשרה?
2 איתקה לבאפלו : הליכה למפל טוגאנוק , טיול Cayuga lake , ביקור בייקב , ביקור בקורנל , בטרמילק , לטייל באיתקה עצמה , שמורת רוברט טרימן , שמורת ווטקינס גלן
מוזיאון זכוכית קורנינג , לטייל ברובע גאפר , שמורת לצ'וורת , נסיעה לבאפלו שינה ליד המפלים בצד הקנדי
3 באפלו לאלכסנדרה ביי : שייט בסירה maid of mist , צפיה במפלים מהצד הקנדי. מפארק קווין ויקטוריה , צפיה במפלים ממרפסת חצובה , נסיעה לניאגרה און דה לייק ואז לצאת לדרך לאלכסנדרה ביי: בדרך רוצסטר וצפיה במפלים מגג בירה גינס , טיול אופניים בעיירה fairport , לאכול בcheese cake factory , עצירה ב Skaneateles גנבה וסירקוס , Onondaga Lake Park
4 אלכסנדרה ביי לייק פלסיד : הפלגה לאלף האיים נסיעה לליק פלסיד ואז
5 לייק פלסיד ברלינגטון : High falls Georg , Natural Stone Bridge and Cave , Peninsula Nature Trails , Poke-O-Moonshine , הר whiteface , מרכז מבקרים wild center
מסלולי הליכה בWilmington , טיסה בשמי הרי האדירונדק , השכרת סירה ב Saranac Lake Marina , שיט נהרות שמתחיל בישוב Indian , מסלול ampersand mountain , הר baker
6 ברלינגטון סטואו : אגם מירור , קניון ausable chasm , ביקור בעיר פלטסבורג , לנסוע במעבורת לגראנד איילנד בלב אגם צ'מפליין , לבקר חוות סוסים בnorth hero ? (לא בטוח) , לעבור במעבורת / רכב את אגם שמפליין , לטייל ברחובות ברלינגטון , טיסה בכדור פורח
7 סביבת סטואו : מוזיאון שלבורן ,שמורת green mountains national forest , מסלול בשמורת גיפורט , מוזיאון שלבורן , טיול בWoodstock , שייט אבובים / קייאקים נהר מד , מסלול long trail , Bartlett fall , ביקור במפעל סיידר , מפלי warren + moss glen falls , ביקור בחנות גבינות וזכוכית
8 סטואו לינקולן : State Forest , ביקור בעיר מונופליה , ביקור במחצבה Rock of Ages Granite Quarry ? (לא בטוח) , Flume Gorge , Artists Bluff פרנקוניה
9 ההרים הלבנים : צעידה ביער Lincoln woods , lost river (לא בטוח? ) , מגלשות הרים Attitash , רכיבה באתר הסקי לון , פיקניק rocky gorge + מסלול קצר , גשר Albany covered bridge , מסלול פורסט דיסקברי , מסלול בשם גרילי פונדס , מסלול לסבאדי ודיאנה , מסלול champney fall , מסלול הר פוטש , מסלול מעגלי church pond , עליה על צוק Cathedral Ledge , קניות
10 ההרים הלבנים ובר הרבור : הר וושינגטון , מפלי ג'קסון , מפלי גלן אליס , הר ווילדקט - zip rider , מסלול בפינקהם נוץ – lost pond ,crystal cascade, square , נסיעה לאקדיה עצירה בRumford / Farmington
11 בבר הרבור לפחות שלושה ימים להנות מהשמורה ואז לבוסטון: קמדן הילס , טיול ברחובות קמדן , עליה לתצפית מההר battie mountain , Damariscotta לבדוק פסטיבלים , Monkey Trunks פארק חבלים (האם מומלץ? ) , קניות אחרונות The Kittery Outlets
יום וחצי בבוסטון עד לטיסה לישראל חזרה
-
טיילנו בסתיו האחרון ברוב האיזורים שציינת, היינו כיומיים בכל איזור והספקנו בערך חצי או שליש מהמקומות שהזכרת בכל איזור. קשה להתייחס למסלול בצורה של סלים עמוסים שכאלה, עדיף שתנסי לחלק אותם לימים, תוך סידורם על מסלול הגיוני מבחינה גיאוגרפית, ולקיחה בחשבון של זמני נסיעות בין מקום למקום בתוך כל איזור, וכמובן גם זמני נסיעות במעברים בין איזור לאיזור.
בגדול, יומיים או שלושה לכל איזור הם קצב סביר בעיני (שלושה ימים לאיזורים המלאים יותר כמו אכדיה וההרים הלבנים). הנטו יוצא פחות, כי מעבר מאיזור לאיזור מכלה כחצי יום לפחות.
הערה קטנה: אגם מירור נמצא בלייק פלאסיד ולא בסטואו.
-
שלום
תקני אותי אם אני טועה מדובר על ספטמבר עם פלישה לאוקטובר?
ואם נכון מה שרשמתי האם אפשר לקבל תאריך מקורב התחלתי של היציאה
מניו יורק למסלול צפון מזרח, ותאריך מקורב לטיסה חזרה?
אני אבין אם לא תסכימי לציין תאריכים.
בגדול רואים אצלך הכנה כללית טובה עד טובה מאוד(לפחות לגבי דידי)
ברור שאי אפשר יהיה לכסות את כל נקודות העניין,אבל יפה עשית שהכנת את בנק האפשרויות.
האם יש לך תכנון של כמה ימים עבור כל יעד, או שאת מבקשת הצעות?
לגבי מערות howe , לא ברור לי מהוא המסלול האתגרי ,אנחנו עשינו את המסלול שהיה
שייט בנחל התת קרקעי,ולא חשבתי שיש משהו אתגרי אחר.
לגבי הכדאיות לקיים ביקור במערה הזו , מצד אחד לא הייתי פוסל, אבל צריך לבדוק כמה זמן
את נותנת לניו יורק>>עד ההגעה לאיתקה, ולפי זה אפשר להביע דיעה .
בגדול הדעות הן לכאן ולכאן, ובטח שלא יהרג ובל יעבור.
הנה אני מעתיק לך התייחסות של הגולשת גלית הוותיקה בענין המערה הזאת-
משם המשכנו בדרכנו למערות האו. אף על פי שמהתגובות בפורום הבנתי שהמקום חביב אך לא משהו מיוחד, חשבתי שמדובר בתופעת טבע יחודית השווה עצירה.
הדרך עצמה קסמה לנו מאד: מרחבים עצומים, נופים מדהימים. הכביש המוביל למערות הזכיר לנו רכבת הרים והיה תלול ביותר והוסיף ליחוד של האזור.
האגדה מספרת כי האו היה חוואי אשר גילה כי הפרות שגידל נוהגות להתרכז בנקודה מסויימת במרעה. כשבדק את פשר הדבר, גילה פתח שדרכו זורם אוויר קר וכך גילה את מערות הנטיפים.
כששאלנו במקום אם הסיפור נכון, אמר המדריך שזו פרשנות אחת אך לא בטוחים אם היא מדוייקת. בכל מקרה, מדובר במערות נטיפים הנמצאות 15 קומות מתחת לפני הקרקע. הסיור אורך שעה וחצי ובעיננו היה מרתק. (כולל גם שייט קצר בסירות). מתאים למשפחות עם ילדים. חובה לקחת בגדים חמים ולזכור שמתחת לפני האדמה אין שירותים.מוני
-
הזכרת שבעבר הייתם בהולנד ותאילנד. אני מניח שאלו היו טיולים של שבוע עד שבועיים להולנד, ושבועיים עד שלושה לתאילנד?
טיול של חודש וחצי שונה מהותית מטיול של שבוע או שבועיים. לאורך הזמן העייפות מצטברת, וקהות החושים משתלטת
מה שתראו ביום ה-20 פחות מרגש ממה שרואים ביום השלישי. שלא לדבר על היום ה-35.
והעייפות די מונעת מאיתנו לרוץ כל יום כל היום. אנחנו מתחילים להאט את הקצב, יוצאים מאוחר, חוזרים מוקדם, אולי אפילו עוצרים ליום שלם בטיול.
בנוסף הבלת”מים מצטברים. אולי משהו שנשבר וחייבים לקנות חדש, אולי בעיה כזו או אחרת, אולי משהו שצץ בארץ ודורש התייחסות. בטיול של שבוע מזניחים את זה ומטפלים כשנחזור לארץ. בטיול של חודש וחצי קשה לדחות דברים עד שנחזור.
גם מעברי לינה כל יום יומיים זה לא בהכרח נעים ונחמד בטיול ארוך. יש כאלה שזורמים אבל יש כאלה שלא.
-
תודה רבה.
-
אנחנו יוצאים לארה”ב ב04/09/2020
ב05/09/2020 – אל שייט לקארייבים ממיאמי עד ה12/09/2020
משם קייז , טיפה טעימה ממיאמי (מה שלא נספיק אם בכלל אחרי נחיתה ביום שישי) נסיעה לאורלנדו עד ה17/09/2020
ב17/09/2020 – טסים אחה”צ לניו יורק.
בניו יורק עושים סופ”ש ארוך חשבתי עד ה22/09/2020 כולל (עוד לא שכרתי רכב ) ואז טיול סובב ניו יורק עד בוסטון כדי לא לפספס שלכת קניתי כרטיסי טיסה חזרה ל14/10/2020 טיסה לישראל מבוסטון.
באתר של מערת האו יש פרסום למסלולים שונים שאחד מהם נכתב כאתגרי. פניתי במייל ושאלתי על המסלול האתגרי ואמרו שהוא מתקיים רק בקיץ.
תודה רבה על הציטוט והתשובות. כף לקרוא את התשובות שלך גם לאחרים. אני לומדת המון. וזה אחרי חמישה ספרים שקראתי על האזור.
מהפוסט של הבחור שנתת לי בשאלה הקודמת על הרי האדירונדאק אני מבינה שבהרים הלבנים (שהיו טובים אליו יותר) כדאי לקחת יותר ימים. מה גם שיש שם יותר גיוון מ”רק” מסלולים וקניות לבנות. מקווה גם לתבל בפסטיבלים למינהם שעדיין לא פורסמו ואשמח לקבל גם עליהם המלצות אם יש. אבל כן, השאלה העיקרית כמה ימים כדאי להיות בכל אזור כדי להנות מהמיטב.
תודה רבה שוב.
יומצויין
-
אורלי שוב שלום
אם רושמים יציאה מניו יורק ב-23/9 וחזרה בטיסה מבוסטון ב-14/10
אזי יש בקופה 22 יום של מסלול רכוב וביום ה-22 הטיסה חזרה ,ככה שבגדול 21 יום נטו (האם מניתי נכון?)
לדעתי בסדר גמור לסיבוב קלאסי בסתיו של צפון מזרח.
ביעדים שנרשמו בהודעה הפותחת את השרשור יהיה גם צורך ביום כזה או
אחר להישאר רק לילה אחד(אני לא מבין כאלה שרואים בזה אסון),ואילו בנקודות הידועות כמובן יותר.
כשניגשים להציע חלוקה לימים ויעדים ,במקרה שלכם אני לפחות אציע על מנת לנסות למקסם
עד כמה שניתן גם מראות שלכת מרשימות יחסית(ואני מדגיש יחסית), לחשוב במקרה הצורך אפשרות ויתור על 1000 האיים!
כתבת נכון שההרים הלבנים דורשים יותר ימים מהאדירונדאק, אבל באותה נשימה לדעתי ההרים הלבנים דורשים גם
יותר ימים מפארק אכדיה,אבל מעבר וביקור כלשהו באדירונדק הוא חובה לפחות מכך שהשלכת בו בסוף ספטמבר
וממש בשלושה ארבעה ימים ראשונים של אוקטובר נותנת יותר מהנקודות הצפוניות בוורמונט ובהרים הלבנים בתאריכים הנ”ל.
אני מניח שיצא לך לעקוב אחרי הדיווח של הגולשת taldar , הם הגיעו לדרום האדירונדאק ב-1/10 ומשם הלאה
ללייק פלאסיד>>stowe בוורמונט>>ואחרי ההרים הלבנים סיימו בבוסטון, לכם יש כמובן יותר ימים אבל בתוכנית שלכם
גם אכדיה.
הנה התייחסות שלה-
טיול השלכת שלנו התחיל ב- 1 לאוקטובר והסתיים ב- 10 לאוקטובר.
מוני המליץ להתחיל ב- Adirondack (צפון מדינת ניו יורק), ומשם לעבור לורמונט, הרים לבנים ובוסטון (במקור תיכננתי הפוך).
אומנם לא הגענו לפיק בכל מקום, אבל הפיכת הסבב איפשרה לנו למכסם את טווח מנעד הצבעים: ב- Adirondack הגענו ל- 90% , בורמונט והרים לבנים בערך 70% , אולי קצת פחות. מה שבטוח שיפה זה היה.
אם היינו מתחילים הפוך, דרכנו הייתה פחות צבעונית
ואלו היו התאריכים ביעדי השלכת של טל-
יום ג, 1 לאוקטובר, נסיעה מניו יורק דרך עמק ההדסון ועד OLD FORGE
יום ד, 2 לאוקטובר – OLD FORGE, נסיעה בלב אדירנודאק ולינה בלייק פלסיד.
יום חמישי, 3 לאוקטובר, נסיעה דרך ברלינגטון / שבורן ללינה ב- STOWE.
שישי , 4 לאוקטובר, -צפון ורמונט Stowe: טיול אופניים , טיול רגלי ורכוב באיזור, לינה נוספת ב- STOWE
שבת – שני 5-7 לאוקטובר: הרים הלבנים בניו המפשייר ( North Conway), פסטיבל סתיו ב- Fryeburg במיין, מלווה בימי טיול בהרים הלבנים.
9-10 : בוסטון , ביום ההגעה לבוסטון
בהצעה הגסה מאוד והלא מחייבת שלי אליך אורלי ניסיתי במסגרת התאריכים הנתונים להגיע
לאדירונדאק לפחות קרוב לאותם תאריכים של טל
כך-
23-25/9 -
הגעה לעמק ההדסון התחתון דרך מפלי מזרח הפוקונו מאונטיין
ביקור בעמק ההדסון התחתון, ובהמשך עמק ההדסון העליון כולל הגעה לביקור במערת הנטיפיםץ
26/9
הגעה מוקדמת יחסית ותחילת ביקור באיתקה.
27/9
איתקה וסביבתה כולל ווטקינס גלן
28/9
קורנינג>>לצ’וורט פארק>>והגעה יחסית מאוחרת אחהצ לניאגרה.
29/9
למרות שמומלץ ליילה אחד אני מציע עוד יום ולילה בניאגרה, או קידום
ללינה לכיוון רוצ’סטר.
30/9
כמה יעדים שרשמת בצפונם של אגמי האצבעות, והגעה ללינה באולד פורג’ באדירונדק
אם תסכימו אפשר ללכת על המלון של טל ראי התיחסות שלה בעניינו.
1/10
דרך לב האדירונדק הגעה ללייק פלאסיד,ראי מיפוי של טל ליום הזה כולל העליה לתצפית
המדהימה סמוך לאולד פורג’,לא הייתי מחמיץ.
2/10
יום ולילה נוספים בסביבות לייק פלאסיד
3/10
סטוה וורמונט (מבחינת שלכת עלול להיוח רק הרמה הנמוכה יותר של צבע,ואני מדגיש עלול)
4/10
מעגלי צפון וורמונט לילה נוסף.
5/10
הגעה להרים הלבנים
6/10
הרים לבנים
7/10
הרים לבנים
8/10
השלמות הרים לבנים והגעה אחה”צ לאכדיה
9/10
אכדיה
10/10
אכדיה
11/10
ירידה דרך קמדן, דמריסקוטה(אולי פסטיבל כלשהו ערב הקולומבוס דיי)
אפשר להמשיך ללינה עד עיירת המותגים פריפורט
12/10
הגעה לבוסטון
13/10
בוסטון
14/10
טיסה חזרה הביתה?
עד כאן הצעה ראשונית לבדיקת היתכנות מצידכם
הערה – ממליץ להוריד יום מאכדיה לטובת ההרים הלבנים ובכך להקדיש יום אחד להצפין מהם לדיקסויל נוץ’
ובכלל צפונית להרים הלבנים.
מוני
-
-
היי
על דיקסויל נוץ’ קראי בדיווחים של הגולשים
רבקה ק, ועודד
הדיווח של עודד צריך לגלגל להרים הלבנים לאחר הדפים על בוסטון
הבלוג של רבקה ק
רק חובה מצידי להוסיף שגולשת אחרת (בהמשך אחפש את שמה והתייחסותה לכך ואחזור לשרשור הזה).
שהגיעה בתאריכים מתקדמים יותר באוקטובר
ועלו לדיקסויל נוץ’ דיווחה על אכזבה
מוני
-
תודה רבה.
שכחתי לציין. הטיסה באמת ב15. רשמתי 14 – כי את היום האחרון נעשה בבוסטון (14-15) ו15 היא הטיסה עצמה לישראל
-
-
בשרשור הזה של הגולשת רותי ב-15/10 תאריך מאוחר לכל הדעות
עלו לדיקסויל נוץ’ ודיווחה על אכזבה
כעיקרון התאריכים שלכם בהרים הלבנים נוח יותר ומה עוד שניתן לברר
במרכזי מבקרים מה קורה צפונה ללבניפ.
מוני