תאילנד בצל הקורונה
-
שלום לכולם.
רוצה לטוס לתאילנד החודש.
לפי הנתונים בתקשורת, תאילנד יותר בטוחה מהארץ,
פחות מקרי קורונה שם מהארץ (ביחס כמות האוכלוסין).
בכל זאת אני חושש... בעיקרון אני מתכנן שלושה שבועות רק בפוקט.
מה דעתכם האם לטוס או לא?
-
טוס גם אני טס השבוע
-
@Aviel-Rent-Apartmentos_4054909 אמר:
טוס גם אני טס השבוע
הוכחה הזמנתי עכשיו כדי להרגיע אותך. נמאס לי מאתונה.
-
אם אתה לא חושש – סע
אם אתה כן חושש – סע
המדינה הגדירה אזהרת מסע. לשיקולך אם להפר אותה או לא.
-
@Aviel-Rent-Apartmentos_4054909
מר אביאל אתה צריך לכתוב" גילוי נאות אני איש עסקים שם"
-
אין איסור גורף
יש המלצה של משרדי החוץ והבריאות לשקול טיסה לשם אבל אף אחד לא אוסר עליך כל עוד אתה מוכן לבודד את עצמך שבועיים אחרי
-
@יו-יו_3899222 אמר:
שלום לכולם.
רוצה לטוס לתאילנד החודש.
מה דעתכם האם לטוס או לא?
איפה תהיה בתאילנד?
בבנגקוק יש בתי חולים ברמה מערבית טובה כך שאם תעשה תוכנית ביטוח רפואי טובה, אם תדבק ותסתבך תוכל לקבל טיפול רפואי טוב.
באזורים פחות מרכזיים רמת הרפואה עולם שלישי אמיתי ואם תגיע למצב רפואי לא טוב – אללה ירחם עליך כי גם אף אחד לא יטיס חולה קורונה למקום בו יש בית חולים נורמלי.
אני לא סומך על משרד הבריאות שלנו, אני בודק את ההמלצות של ה CDC, גוף הרבה יותר מקצועי ורציני
-
לפי מה שהבנתי המחלה לא כל כך נוראה..
מישהו יודע איך תהליך הבידוד בחזרה לארץ מרחש?? כלומר כבר בשדה התעופה יש אכיפה או שאני חוזר עצמאית הביתה ומשם ואילך מבודד עצמי??
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@יו-יו_3899222 אמר:
שלום לכולם.
רוצה לטוס לתאילנד החודש.
מה דעתכם האם לטוס או לא?
איפה תהיה בתאילנד?
בבנגקוק יש בתי חולים ברמה מערבית טובה כך שאם תעשה תוכנית ביטוח רפואי טובה, אם תדבק ותסתבך תוכל לקבל טיפול רפואי טוב.
באזורים פחות מרכזיים רמת הרפואה עולם שלישי אמיתי ואם תגיע למצב רפואי לא טוב – אללה ירחם עליך כי גם אף אחד לא יטיס חולה קורונה למקום בו יש בית חולים נורמלי.
אני לא סומך על משרד הבריאות שלנו, אני בודק את ההמלצות של ה CDC, גוף הרבה יותר מקצועי ורציני
תפסיק להפחיד כאן אנשים ,,אללה ירחם’’ הקורונה וירוס קבל ועובר לבד ואין הרבה שהבית חולים יכולים לעשות גם אם הוא יבוא לאחד.זה עובר לבד.
והבתי יכולים היו מקבלים אותו גם ללא ביטוח ובגרושים לכל דבר שהוא צריך.
-
@shimon-amar אמר:
@Aviel-Rent-Apartmentos_4054909
מר אביאל אתה צריך לכתוב" גילוי נאות אני איש עסקים שם"
אני לא איש עסקים בתאילנד אני בא לחופשה
Apartmentos – דירות בספרדית.
זה היה שחיפשתי דירה בקולומביה בעמודים בפייסבוק ולא היה AIRBNB,
-
-
@Aviel-Rent-Apartmentos_4054909 אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
@יו-יו_3899222 אמר:
שלום לכולם.
רוצה לטוס לתאילנד החודש.
מה דעתכם האם לטוס או לא?
איפה תהיה בתאילנד?
תפסיק להפחיד כאן אנשים ,,אללה ירחם’’ הקורונה וירוס קבל ועובר לבד ואין הרבה שהבית חולים יכולים לעשות גם אם הוא יבוא לאחד.זה עובר לבד.
והבתי יכולים היו מקבלים אותו גם ללא ביטוח ובגרושים לכל דבר שהוא צריך.
בטח עובר לבד, בכ 2% מהמקרים עובר לבד אחרי שמתים, וזה אחרי ש 15% מאושפזים בטיפול נמרץ – וזה לא קורה לבד. אם לא מאושפזים בטיפול נמרץ כנראה שה 2% יהיה הרבה יותר.@יו-יו_3899222 אמר:
לפי מה שהבנתי המחלה לא כל כך נוראה..
מישהו יודע איך תהליך הבידוד בחזרה לארץ מרחש?? כלומר כבר בשדה התעופה יש אכיפה או שאני חוזר עצמאית הביתה ומשם ואילך מבודד עצמי??
כיום כבר מסיעים אותך באמבולנס הביתה כבר משדה התעופה ואתה נדרש להשאר בבית במשך שבועיים
האכיפה נעשית באמצעות פקחים שמגיעים לבדוק שאכן אתה בבית
-
אמבולנס?! חח מטורף..לפחות יש טרמפ הביתה ....
-
במקום לעשות בדיקת דם לוודא שאינך נושא את הנגיף, אומרים לך לשבת בבית שבועיים בתקווה שלא תצא מהבית . פשוט טמטום
-
לא ציינת, אבל אני מניח שאתה איש צעיר ללא מחלות רקע משמעותיות.
עבורך, הסיכון של המחלה קטן באופן יחסי. 0.4% תמותה וקצת יותר מזה (לא פורסם) אחוז תחלואה משמעותי (כלומר – סיבוכים רפואיים).
אבל, כנשא של המחלה, אתה יכול להעביר אותה ביודעין או שלא ביודעין לאנשים שעבורם המחלה כן מסוכנת.
למבוגרים, ולחולים, אחוז התמותה גבוה משמעותית – 7-15% תמותה ואני מניח שכפול מזה לסיבוכים רפואיים.
אז יש כאן את החבר שאומר שאין חשש – אכן החשש עבורך הוא קטן.
אבל בהסתכלות של “חברה” או “קהילה” – אתה אכן מסכן אנשים אחרים. וכדי לא לצאת לחלוטין רוחני מדי – תחשוב על הדבקה של סבא/סבתא שלך או של ההורים שלך וסיכון ממשי עבורם
-
@יו-יו_3899222 אמר:
במקום לעשות בדיקת דם לוודא שאינך נושא את הנגיף, אומרים לך לשבת בבית שבועיים בתקווה שלא תצא מהבית . פשוט טמטום
יש לך בדיקה כזו? שאפשר לבצע אותה ככה על אלפי אנשים?אם כן אני בטוח שלא רק משרד הבריאות הישראלי ישמח לשמוע ממך.
-
ותצרף לזה שתאילנד כאמור פחות מסוכנת ביחס לארץ שיש כבר כ12 חולים נכון להיום ובתאילנד רק 41 חולים. ביחס לכמות האוכלוסין והשטח הגאוגרפי של המדינה.
אז כאמור, אם הנתונים שהתאילנדים מפרסמים אכן נכונים.
-
לא פחות מסוכנת כי אתה מניח ש- אמינות הדיווח התאילנדית דומה לישראל, שאין בתאילנד אוכלוסיות/אזורים שאף אחד לא אכפת לו מהם ואם יהיו שם המון חולים אף אחד לא ידווח עליהם לשלטונות.
- רמת ההיגיינה בתאילנד דומה לישראל. ככל הידוע כרגע הנגיף עובר בעיקר במגע ולא בנשימה ולכן עיקר המניעה הוא ברחיצת ידיים לפני שנוגעים במשטחים ובטח באחרים.
- רמת הטיפול במי שנפגע מהנגיף ומפתח תסמינים חמורים דומה לרמת הטיפול בישראל.
- האנשים שנדבקו מבודדים משאר האוכלוסיה ברמה דומה לישראל.
אם ההנחות האלו נכונות, אכן מבחינת הסכנה בקורונה תאילנד פחות מסוכנת מישראל.
להערכתי ההערכות האלו רחוקות מלהיות נכונות.
-
יש הבדל בין אמינות דיווח במדינות שהמשטר בהם דמוקרטי לאלה שלא מהסיבה הפשוטה שבדמוקרטיות גם אם רוצים להסתיר הרבה יותר קשה לעשות זאת.
אם תוסיפו לכך את העובדה שתאילנד היא אחת המדינות המתויירות בעולם ובין היתר מגיעים אליה לא מעט תיירים גם ממדינות שההתפרצות בהן גדולה כמו איראן, קוריאה ואיטליה למשל, אז יש לא מעט סימני שאלה..
מה שכן בניגוד למדינות שציינתי כולל סין וישראל, בתאילנד אין חורף ועכשיו בכלל במרץ אפריל זה יותר קיץ מיולי אוגוסט בארץ, מה שככל הנראה עוזר להם להחזיק את העסק (לפחות למראית עין) בשליטה
-
לא ברור על מה אתה נשען כשאתה אומר את זה,
לעניות דעתי אם לא מדובר בחולה עם תסמינים מחשידים אף אמבולנס לא יחכה לך בטרמינל..
חבל סתם להטעות
אגב..לכשזה יקרה אם וכאשר השאלה המתבקשת אם זה יעשה על חשבון הנוסע או על חשבון משרד הבריאות