הרי הטטרה
-
מי יכול להמליץ על מסלול ברכב בהרי הטטרה עם עצירות להליכה קצרה של עד רבע שעה למוגבלים בניידות. תודה. -
הליכה של רבע שעה זה יכול להיות רק מהחניה לאטרקציה. או יותר אפילו. וזה לא שטוח.
לא ברור מה זה מסלול ברכב. זה איזור הררי ורואים פסגות וירק מכל מקום.
כמו כן לא ציינתם תקופה. בחורף יכול להיות מסוכן לנסוע בכבישים קטנים.
-
תודה. מדוטר על חודש מאי. הכוונה היא אכן לאגמים, פסגות או אטרקציות אחרות שהגישה אליהם ברכב. ידוע לי שיש הרבה אטרקציות שדורשות הליכה ממושכת.
מי שיכול לכוון אודה לו.
-
קודם כל יש שתי טטרות, הגבוהה והנמוכה. האם ברור לך לאיזה מהשתיים את מתכוונת?
אנחנו היינו רק בטטרה הגבוהה והסתפקנו רק בשתי עצירות. האחת ליד האגם הקרחוני סטרבסקה פלסו ששם ירדנו והקפנו אותו בהליכה קלה במישור וכמובן שאפשר להסתפק בפחות, והשנייה בעיירה המתוקה טטרנסקה לומניצה שבה הסתובבנו קצת ואכלנו צהריים. את כל השאר ראינו מחלון הרכב. זה גם היה במאי והיה יפהפה.
-
אנחנו היינו ב 2 הטטרות, לא יודע להגיד לגבי חודש מאי מה פתוח, שווה לבדוק באתרים שמצויינים מטה. מפורטים מטה מספר אתרים שיכלוים לבוא בחשבון מבחינת הליכה , לא מתאים להתניידות על \עם עגלות):
High אגם דדינסקי High מפלי הרבניוק עלייה בפוניקולור. אפשר ללכת רק למפל אחד או הלוך חזור למפל קרוב High טירת ספיש מרכז השלטון של ממלכת הונגריה High שיט בערוץ דוניץ שיט ברפסודה עם 2 משיטי סירות. אח”כ אפשר להסתובב במנזר האדום ובשמורת הטבע High טריקלנדיה שעשועים אופטיים. אפשר לנסוע ל POPRAD תאח”כ ,יש שם מרחצאות High טירת ספיש High אגם שטרבסקה פלאסו High שביל צמרות העצים מגיעים ברכבל,שביל הליכה על גשר עץ,הרבה לעלות ולרדת ברגל (שיפוע, לא מדרגות) אבל אפשר לעצור בכל רגע בגשר Low הר חופוק עלייה ב 3 רכבלים Low אגם ורביציקה פלאסו האגם הנסתר (צמוד לחופוק). מסלול קצר וקל , אפשר הלוך חזור בהתאם ליכולת Low הבית ההפוך אפשר לשלב עם ביקור בליפטובסקי מיקולאש Low נקיק דיירי אפשר לעשות את המסלול הכחול עד ההתפצלות ולחזור Low ולקוליניץ כפר חקלאי שמשחזר איך חיו Low טירת אורובה חיי אצולה בימי הביניים. Low ליפטובסקי מיקולש בית כנסת, מרכז קניות,חופי האגם, מסעדות -
העיירה Dedinky על שפת אגם נחמד בגן העדן הסלובקי ולא בטטרה.
נדמה לי שגם הגישה לStrbske pleso די נוחה. לא חייבים ללכת סביב. זה יהיה יותר מידי. היינו ביום ערפילי מאוד, וזה פחות נעים.
אני לא בטוחה שאם מבקשים טיול ברכב עם הליכות קצרות השייט מתאים. תלוי במוגבלות- להכנס ל"סירה-רפסודה" ולצאת
לפי מיטב זכרוני אחרי השייט בדונייץ גם הלכנו קצת ברגל בLesnica
צריך הסעה חזרה לרכב.
אבל אם מגיעים לMajere, אפשר לעצור ליד הנהר וגם לטייל קצת בCerveny Klastor.
על טירת ספיש אפשר לתצפת מרחוק מ Spisske podhradi.
האם למעלה מעניין כל אחד?
אהבתי את הטיול בLevocaאבל מדום מה בזכרוני עליה מהרכב לעיר העתיקה. אולי אני טועה.
לפי מיטב זכרוני לאגם Vrbicke pleso יהיתה עליה קצרה לפני שיכולנו לראותו ולטייל לידו.-פינת חמד.
גם לטירת אורובה יש עליה אבל נחמד לטייל גם קרוב לחניה. הנוף באזור מרשים .
לגבי הר חופוק היה לנו קפוא ברכבל כסאות בתחילת יוני. אולי יש דרך אחרת לעלות…
בליפטובסקה מיקולש אפשר להגיע לככר, נחמד מאוד. אין לי מושג איפה חניה קרובה.
בולקולינץ זכור לי שהדרך לא היתה קצרה מהחניה לכפר. בכל מקרה הנוף שווה, גם מהדרך.
-
-
למי מופנית הבקשה ?
-
@Beez אמר
למי מופנית הבקשה ?
בְּבַקָּשָׁה, ברצון, בחפץ-לב, בשמחה, בכיף... - מילת קריאה לתשובה חיובית להצעה שהוצעה.
* לכל מי שמתעניין במסלול שעשתה.
-
רוב תודות לכל העונים. נראה שאוכל להיעזר בתשובות ובמסלול שצורף במיוחד לאור הפרוט שיש בו. -