מסלול עתידי למערב ארה"ב - טיול משפחתי - אשמח להערות/הארות
-
שלום לכולם
מכיוון שכרגע אין ממש טיסות או טיולים, כל שנותר הוא להתחיל ולתכנן את הטיול הבא למערב ארה"ב.
קצת רקע: לכשניסע אנחנו נהיה זוג + 3 (16,14,11), ביקרנו כבר מספר פעמים בארה"ב (במזרח), מתורגלים כבר לנסיעות ארוכות, אנחנו משכימי קום, ואוהבים למצות את הימים. המטרה היא יותר טיולי טבע ופחות ערים. בטיולי עבר נעזרתי כאן ותמיד היו לאנשים תובנות וראיה של דברים שלא חשבתי עליהם.
הכנתי סוג של מסלול מתוכנן, לאחר קריאה של הרבה סיפורי סיכום ושאלות בפורום של רבים וטובים שביקרו והעלו לאתר את מסעותיהם, ואשמח אם יש לכם הערות/הארות/המלצות או כל דבר אחר, בין אם זה שינוי כלשהו, או משהו שפיספסתי או משהו שכדאי לוותר - כל דבר יתקבל בברכה. ליקטתי את כל נק' העניין והאטרקציות שרלוונטיות לגבינו (רשמתי הכל, יכול להיות שיש כפילויות יכול להיות שאולי יותר מדי וצריכה להוריד)
הטיול מתוכנן לסוף יולי עד אמצע אוגוסט (עוד אין תאריכים, אבל כן מבוסס על ימים בשבוע - אז שוב אם יש המלצות לשינוי אשמח)
יום 1 - רביעי
טיסת לילה לסן פרנסיסקו
יום 2 - חמישי
נחיתה בבוקר בסן פרנסיסקו, השכרת רכב וסיור בעיר (לינה בסן פרנסיסקו)
יום 3 - שישי
סיור בסן פרנסיסקו ולקראת אחה"צ/תחילת הערב להדרים לכיוון תחילת המסלול בכביש 1 (לינה באיזור מונטריי או איזו עיירה לפני)
יום 4 - שבת
כביש 1 - דרך 17 מיילים, פויינט לובוס, ג'וליה פייפר, Limekiln Falls Trail, Elephant Seal Vista Point, Morro Bay
(לינה כמה שיותר קרוב לפיסמו ביץ')
יום 5 - ראשון
טרקטרונים בפיסמו ביץ' ואז נסיעה לכיוון סקויה (לינה בויסליה או טולייר)
יום 6 - שני
טיול בסקויה - Giant Forest Museum, Big Trees Trail, Moro Rock Trail, General Sherman Tree (לינה אוקהרסט)
יום 7 - שלישי
יוסמטי - גליישר פויינט, Tunnel View, Sentinel Dome Trailhead (לינה באל פורטל)
יום 8 - רביעי
מעבר טיוגה - אולמסטד פוינט, אגם טנאיה, Tuolumne Meadows, Lyell Canyon Trailhead, Bodie (לינה בממות')
יום 9 - חמישי
ממות' - Convict Lake ,Devil's Postpile National Monument, Manzanar National Historic Park, המשך נסיעה לעמק המוות וביקור ב-Mesquite Flat Sand Dunes (לינה בעמק המוות)
יום 10 - שישי
עמק המוות - Badwater Basin - ונסיעה לפארק ציון (לינה ספרינגדייל)
יום 11 - שבת
פארק ציון - ,Canyon Overlook Trail Narrows - (לינה בברייס)
יום 12 - ראשון
פארק ברייס - תצפיות + מסלול Sunset - Navajo - Queens Garden - Sunrise (לינה במואב)
יום 13 - שני
מואב - ארצ'ס וקניונלנד (לינה במואב)
יום 14 - שלישי
מואב - ראפטינג של יום שלם (לינה במואב)
יום 15 - רביעי
נסיעה לאגם פאוול - מקסיקן האט, goosenecks, monument valley, פרסת סוס (לינה בפייג')
יום 16 - חמישי
פייג' - אנטילופ, סכר גלן (לינה בפייג')
יום 17 - שישי
פייג' - שייט בסירה (לינה בפייג')
יום 18 - שבת
גראנד קניון - נסיעה למספר תצפיות המשך על כביש 66 (לינה קינגסמן)
יום 19 - ראשון
לאס ווגאס - הגעה בבוקר ובילוי בעיר - בערב לימוזינה (לינה בווגאס)
יום 20 - שני
לאס ווגאס - סיורים, שופינג ואטרקציות בעיר (לינה בווגאס)
יום 21 - שלישי
לאס ווגאס - סיורים, שופינג ואטרקציות בעיר - טיסה לילה לאורלנדו
1. התלבטות ראשונה היא האם צריך לקחת את הרכב בשדה בסן פרנסיסקו או לקחת בעיר - מכיוון שמתוכנן רק לילה אחד חשבתי שיותר הגיוני יהיה לחסוך את הזמן של שכירת הרכב בעיר ולקחת מראש כבר בשדה התעופה
2. בארה"ב תמיד שכרנו רכב דרך אלאמו, ותמיד היינו מרוצים, מההיצע, ממצב הרכב, השירות והכל, הבעיה ששוכרים רכב מסן פרנסיסקו בתקופת הקיץ יש דמי החזר של 399$, יש דרך לעקוף זאת איכשהו?
3. איזור העמק ביוסמטי - ממה שקראתי בתקופת יולי/אוגוסט מאד עמוס שם, וזרימת המפלים לא ממש חזקה, לכן החלטתי לוותר - צודקת?
4. מתלבטת אם ביום 11 לישון גם בציון וביום 12, לעשות את ברייס ולהגיע ללינה במואב?
5. לאס ווגאס, יש טעם להחזיק ברכב לשלושה ימים האלה? או שעדיף להתנייד ברגל/מונורייל/אובר וכו (בהתחשב שצריכים לטוס משם, ולהחזיר את הרכב במרכז החזרה שרחוק מהשדה), עלות מול תועלת?
תודה מראש לעונים ולמגיבים
-
שתי הערות קטנות ליומיים הראשונים:
- אני לא בטוחה שכדאי להשכיר רכב ליום בו תהיו בסן פרנסיסקו, עדיף בעיר להיות ללא רכב.
- ג’ט לג: בהגעה לארה”ב, ובחוף המערבי זה אפילו יותר חריף מאשר במזרחי, הג’ט לג אצלנו לפחות נמשך כמה ימים, שבמהלכם מתעוררים מוקדם מאוד בבוקר (אפילו לפנות בוקר או באמצע הלילה), ומתחילים “ליפול” בשעות אחר הצהריים המוקדמות. הייתי מציעה לקחת את זה בחשבון, ולא לצאת בשעה כזו לנסיעה.
-
הכוונה לקיץ 2021? במקרה כזה אני חושב שקשה להתחייב על ימי הטיסות. בסופו של דבר אם למשל הטיסה יום קודם או יום אחר כך תהיה זולה יותר ב-100 דולר – לא תשקלו את זה?הזכרת טיסה לאורלדנו – זה אומר שהמערב זה לא כל הטיול? רוצה לפרט על שאר חלקי הטיול?
אם המטרה בפארקי שעשועים צריך לזכור שהפארקים של דרום קליפורניה יכולים להתחרות חלקית באלה של אורלדנו. אם מדובר על ללכת ל-7 פארקים באורלנדו אז לקליפורניה יהיה קשה להתחרות. אבל אם מדובר על 2-4 פארקים קליפורניה בהחלט יכלה להתחרות בפלורידה.
לגבי טיסת לילה לאורלדנו. יש לזה כמה יתרונות וכמה חסרונות. היתרון הברור הוא שלא מבזבזים זמן על הטיסה (טיסת יום בזבזת כמעו יום שלם) ועל הדרך חוסכים לילה במלון. אבל החסרונות מאד לא זניחים ואסור לשכוח אותם:
הטיסה היא 4 שעות נטו בקירוב.גם אם ישנים בטיסה אי אפשר להשוות 4 שעות שינה במטוס לשנת לילה. התוצאה היא שלמחרת תהיו עייפים אחר הצהריים. ואם משום מה לא תרדמו במטוס אז תהיו עוד יותר עייפים. בכל מקרה ללכת לפארק למחרת נראה לי לא רלוונטי, אבל גם דברים אחרים זה לא אידאלי.
בנוסף צריך לזכור שוגאס זו עיר של לילה. כן, אפשר להסתובב במלונות ביום כמו גם בשופינג, אבל רוב האקשן הוא בלילה. אז טיסת לילה (כלומר בסביבות 7-9 בערב יוצאים לשדה) מאבדת את השעות החשובות.
בקיצור – הייתי שוקל בחום לוותר על אורלדנו, להעביר את הימים למערב, לשלב את הפארקים של לוס אנג’לס בסוף, על הדרך אולי גם חוסך דמי החזר על הרכב
-
1.הבעיה שאם מפנים את החדר בבוקר אז צריכים לנוסע לאיזה מקום בעיר לקחת את הרכב (לבזבז זמן על זה) ואז לחזור לקחת מזוודות...מתלבטת
2. האמת שהפעם האחרונה שהייתי בחוף המערבי היה מזמן, אבל אולי לקום מוקדם בבוקר זה דווקא דבר טוב -
אני תמיד נהנית לקרוא את ההערות שלך, אז תודה.
אני תמיד קוראת שאתה מדבר על טווחי נסיעות, בזבזוז זמנים, ג’ט לג, מה דעתך?
בעיקרון, גם חשבתי על מה שהצעת על לוותר על אורלנדו, אבל יש לי אחות שגרה קרוב למיאמי, והתוכנית היא לסיים אצלה ומשם לחזור לארץ, אז אמרתי כבר נעשה את אורלנדו (בה זה יהיה כבר ביקור חמישי של המשפחה) אותה אנחנו מאד אוהבים. מצד שני בעלי לא רוצה להפסיד כלכך הרבה ימי עבודה בגלל התוספת של אורלנדו. כשהסתכלתי על הפארקים בלוס אנג’לס הם נראים לי דיי עלובים לעומת אורלנדו (אם כי לא ביקרתי אז לא יודעת).
כשאתה מדבר עיר של לילה, מה אפשר לעשות עם הילדים שם בלילה (מלבד מה שכבר רשמתי)?
המשך המסלול אמור להיות:
יום 22 - רביעי
הגעה לאורלנדו – יום מנוחה (לינה ביוניברסל)
יום 23 - חמישיפארק יוניברסל (לינה ביוניברסל)
יום 24 - שישי
פארק יוניברסל (לינה ביוניברסל)
יום 25 - שבת
יום מנוחה (לינה בוילה)
יום 26 - ראשון
פארק דיסני (לינה בוילה)
יום 27 - שניפארק דיסני (לינה בוילה)
יום 28 - שלישי
יום מנוחה (לינה בוילה)
יום 29 - רביעי
פארק דיסני (לינה בוילה)
יום 30 - חמישיפארק דיסני (לינה בוילה)
יום 31-34 - שישי – שנימשפחה – טיסת לישראל
חושבת עוד לעשות קונקשיין ארוך בניו יורק בחזור מהבוקר עד הערב -
לגבי סן פרנסיסקו- יש מצב שלא תרצו לנוע עם הרכב ( חניה וכו’- יקרה ומוגבלת..)- אולי תרכיבו לכם את מה שאתם רוצים לעשות שם ותראו מה אפשר עם הרכב ( כי באמת לשכור אותו אח”כ יכול להיות גוזל זמן)
לגבי חלקי הטבע- ימי אטרקציות אצלכם מקבלים את היום המלא, ימי טבע די נדחסים- האם זה אומר שאתם לא מכוונים על יותר מדי הליכות? אם כן- אתם עשויים לגלות שהערכות הזמן שלכם פספסו הפסקות אוכל, עצירות התרעננות וכו’ והימים יוצאים ארוכים.
את יום 12 שלכם עשינו בצורה דומה- היה יום נורא ארוך שכבר ממש רציתי לסיים, והסתיים מאוד מאוד מאוחר בלילה. ככה שלשאלתך אם לישון בברייס או בציון ביום 11- שוב לפי איך שנראה שאתם מסדרים את ימי הטבע- זה כנראה חצי או קצת יותר מחצי יום בציון ולכן תסעו כבר לברייס ואל תוסיפו גם את הנסיעה הזו ליום 12…
ארצ’ס וקניונלנדס זה הרבה ליום אחד- תבחרו באחד. במיוחד א יש לכם תוכניות לרדת מהרכב וללכת ( בארצ’ס יש יותר סיכוי שתלכו מבקניונלנדס- אבל באחרונה נוהגים יותר כדי בכלל להגיע פנימה)
-
לגבי הג’ט לג – לקום מוקדם בבוקר זה טוב בטיול, השאלה כמה מוקדם… אנחנו בטיול למזרח ארה”ב בסתיו האחרון התעוררנו ב-2-3 לפנות בוקר, והכרחנו את עצמנו להמשיך לנסות לישון עד 6-7 ואז להתארגן ליציאה (אין טעם להגיע לאתרים לפני שהם נפתחים...). ואני מדברת על מזרח ארה”ב שנמצאת 3 שעות קדימה מהמערב. הבעיה האקוטית יותר היא לא שקמים מוקדם, אלא זה שגם מתעייפים מוקדם מאוד בערב או אחה”צ. זה לא נורא, רק לא הייתי מתכננת נסיעה ארוכה בשעות האלה בימים הראשונים. אגב, אצלנו זו היתה אחת הסיבות שבחרתי להשאיר את ניו יורק לסוף הטיול במקום לתחילתו.
ועוד תוספת קטנה ששכחתי, ליד אנטילופ קניון חובה כמובן לעצור גם ב-Horseshoe Bend. זה ממש קרוב, התצפית בחינם, חונים ליד הכביש והולכים אליה כ-800 מטר ברגל.
-
תודה על התשובה, אקח לתשומת ליבי. לפני שנתיים עשינו נסיעה מלייק פלאסיד עד קורנינג, עם טיולים ועצירות באמצע, הגענו ב22:00 והיה מאד קשה לנהג, אז נראה לי שאכן נפצל ונישן בברייס.
-
סן פרנסיסקו היא סוג של ברירת מחדל, נקודה טובה להתחיל את הטיול, אבל מצד שני לא יותר מדי קוסמת לנו, גם יקרה מאד מבחינת לינה וגם לא יותר מדי חובבים טיול עירוני. אבל משיקולי ג’ט לג ועייפות וגם אם אנחנו כבר נמצאים שם אז אמרתי נבלה שם לילה אחד ואז נתקדם, אבל ברור לי שתהיה עייפות כזו או אחרת עד שנתאקלם.
את פרסת הסוס רשמתי בעיקרון ביום ההגעה לפייג’ כי מגיעים עם הרכב בכיוון וזה יהיה כבר בשעות אחהצ המאוחרות (אז פחות חם), אבל אם לא יסתדר נזיז ליום שלמחרת. -
דרך אגב- הארוך שלנו היה עם לינה באזור ברייס. אז כן- תקדמו לינה לברייס – רצוי. -
אורלדנו – אם מדובר על מעל שבוע ו-6 פארקים – וודאי שאורלגדו הרבה יותר טובה מלוס אנג’לס. על זה אין ויכוח. הייתי רק פעם ראחת באורלדנו ואני לא באמת יכול להשוות, אבל להבנתי בגדול פארק מול פארק אין הבדל מעניין. כלומר יום פארק בלוס אנג’לס משתווה ליום פארק באורלדנו (אלא אם כן יש מתקן ספציפי שחשוב לכם). ההבדל העיקרי הוא בכמות – בלוס אנג’לס יש שני פארקים של דיסני ואחד של יוניברסל בעוד שבאורלדנו יש כפול. למי שמשקיע 3 ימי פארקים זה לא משנה יותר מדי, אבל למי שמשקיע 6 ימי פארקים זה קריטי. ואם יש משפחה שרוצים לבקר אז ודאי שאין לי מה לאמר.
אגב – אם בעלך לא רוצה להפסיד הרבה עבודה – האם הייתם שוקלים להתפצל? את והילדים נשארים באורלדו בזמן שבעלך כבר חוזר לארץ?לאס וגאס – אני לא מומחה לעיר. בגדול בגלל החום אזש בשעות היום לא מסתובבים ברחובות יותר מדי (לא לשכוח שהמרחקים עצומים). בשעות היום אפשר לבלות בתוך המלונות השונים (לא רק המלון שלכם), לעשות קניות, ולאכול במסעדות. בשעות הערב כשנהיה פחות חם (לא אמרתי קריר) האורות נדלקים בשיא תפארתם וכולם מסתובבים בחוץ עד השעות הקטנות. אם רוצים הופעות אז כמובן שרובן בערב (יש גם הופעות צהריים בחלק מהימים והמופעים).
אם סן פרנסיסקו לא מושכת אתכם – אפשר לשקול לוותר עליה, ומהשדה לצאת ישר דרומה במקום צפונה. באופן אישי אני חושב שזו עיר נהדרת. אבל אם אתם לא אוהבים ערים זה לגיטימי לדלג עליה, בדיוק כמו שויתרתם על לוס אנג’לס למשל. ואם מוותרים על סן פרנסיסקו אפשר גם לשקול לטוס ללוס אנג’לס ולא לסן פרנסיסקו, כולל מעגלי ללוס אנג’לס. צריך לבדוק אפשרויות טיסה מדוייקות. סן פרנסיסקו טיפה יותר קרובה, אבל רק בטיפה. בסופו של דבר נסיעה מ LAX למונטריי תוסיף 3 שעות מול סן פרנסיסקו.
טיול מתגלגל ומהיר – אני פחות מתחבר לקטע של מעבר לינה בכל יום. לא בשביל תחושת הבייתיות אלא בשביל הגמישות. כשכל יום עוברים מלון הכל חייב לתקתק לפי התוכנית. ואם משהו לא תקתק פספסתם את התוכנית לאותו יום. אם קמתם בבוקר ומישהו לא הרגיש טוב, נתקעים עם בעייתי כביסה, חלילה יש בעיה באוטו, או בעיה בבית שדורשת כמה שעות בטלפון, או סתם עייפות – כל התוכנית להיות משתבשת. ואי אפשר לדחות למחר, כי מחר כבר נהיה באיזור אחר. אז באופן אישי אני חושב שהמסלול שלכם מהיר מדי ומתגלגל מדי. אבל יש לכם נסיון ואתם מכירים את עצמכם הרבה יותר טוב ממני. אם זה מתאים לכם – לכו על זה.
קונקשים בניו יורק לפחות מיום – לא אוהב. הלוגיסטיקה מאד גבוהה. בהנחה שהמזוודות עוברות לבד עדיין יש את הטרולים שאתם “תקועים איתם”. שמירת חפצים לא טריוויאלית בשדה. מהשדה לעיר יש לפחות שעה נסיעה כל כיוון (תלוי איזה שדה, אבל אני מזכיר שמדובר על יום שני בבוקר). ועוד זמן דומה בחזרה. עוד חצי שעה לצאת מהשדה אחרי הנחיתה ועוד שעתיים לפחות להיות בשדה לפני ההמראה, זה כבר מביא אותנו ל4.5-5 שעות “תקורה” לא כולל פתרון של שמירת חפצים אם אתם שוקלים, וללא קשר לעלות של הכניסה והיציאה מהעיר (למשל מונית ל-5 אנשים זה 70-120 דולר תלוי בשדה). אם לקחתם טיסה מאד מוקדמת מיאמי אז הייתם צרכים לקום מאד מוקדם בבוקר, ויותר מזה להעיר את המשפחה להפרד מהם מאד מוקדם – לא חבל לסיים את הטיול ככה? ואם לא לקחתם טיסה מאד מוקדמת הרי שתנחתו בניו יורק רק בשעות הבוקר המאוחרות יותר ואולי אפילו צהריים. אז לא נשאר המון זמן לניו יורק
-
השיקול לנחיתה בסן פרנסיסקו היא ההמלצה של כביש 1 לנסוע מצפון לדרום, אבל משערת שאפשר לעשות את המסלול גם מהכיוון השני ולסיים בל.א מכיוון צפון – אבדוק
השתדלתי היכן שיש הרבה פעילויות בקרבה ללינה רצופה, כמו 3 לילות במואב ובפייג’. רואה עוד מקום כלשהו שאפשר ליצור בסיס כלשהו?
לגבי ניו יורק, חשבתי אולי לקחת חדר במלון לחצי יום (יש אפשרויות כאלה) – אבל באמת זה דיי יומרני ומשבש הכל, עדיף באמת לצאת אחהצ ברוגע כמו שכתבת -
הקנקשין בניו יורק זה כדי להוזיל עלויות?השיקול של טיסה ללוס אנג’לס או לסן פרנסיסקו הוא בעיניי בראש וראשונה שיקול של עלויות וזמינות טיסות. כאמור בהנחה שסן פרנסיסקו עצמה לא מעניינת, אז הייתי טס לאיפה שמצאתי טיסה יותר טובה. הנושא של נסיעה מצפון או מדרום נראה לי יחסית שולי. יותר מזה בתשלום של שעתיים אפשר לנסוע עד מונטריי במקום עד פיזמו ואז לעשות את הדרך דרומה על כביש 1
-
שלום
האמת הילדים באו לכייף ולא למסע אלונקות.
אנחנו עשינו את החוף המזרחי עם חברה ישראלית שיושבת בארהב כולל הכל ונהננו מאוד.הגענו לכל האטרקציות בכייף
אותה חברת טיולים ישראלית עובדים גם במערב ארהב ויש להם מסלול דומה לשלכם
המחיר כולל מלונות ברמה גבוהה.אוכל.אוטובוס ומדריך.תעשו השוואת מחירים ויוצאת לכם חופשה נוחה ונעימה.מלאת חוויות
נגמור עם הקורונה בשלום אמן
והילדים יהנו בלי לחץ.אפשרות שניה קרוואן זה אך ורק לבעלי ניסיון בנושא.תהנו -
זה עניין של אופי משפחתי, יש משפחות שאוהבות לישון ולקום ב-10:00 ולהתחיל את היום, אנחנו אוהבים לקום מוקדם ולהספיק הרבה, יש כאלה שמבחינתם זו לא חופשה, אבל במשפחה שלנו אלו החופשות

קרוואן עד כמה שזה חלום שלי, זה לא בשבילנו.
-
לפני שנתיים פעם ראשונה שנסענו לארה”ב דרך אירופה ולא טיסה ישירה (עד אז תמיד טיסות לילה) – אז זה מוזיל עלויות אבל היה יום מתיש מאד, 5 שעות קונקשיין בציריך…
הכיוון בגדול הוא לטוס עם יונייטד, ממיאמי/FLL הטיסות עוברות בניוארק, אם המחיר של אל על יהיה בקירוב (שאלו שתי טיסות ישירות) אעדיף, אבל אם הבדל של כמה מאות טובות של $ אז עם קונקשיין.
פעם לבד עשיתי חצי יום בניו יורק, בחזור מפלורידה והיה נחמד, לא היה לי טרולי או משהו כזה, אבל 5 נפשות, זה באמת קצת מטורלל.