תכנית ב לאוגוסט
-
היי חברים
מתוכנן לנו שבועיים אחרונים של אוגוסט לאלפיים הצרפתיים.
לפי כיוון הרוחות... צרפת לא תהיה מאלה שיפתחו קודם לתיירים.
מכוון שקשה לנו להספיד את הטיול חשבתי לשריין בקתה ללא תשלום מראש ואם אפשרות ביטול לאלפיים הברניים בשוויץ.
( הנחת יסוד שהמצב שם היה פחות חמור והיא מהמדינות שכן ייפתחו...)
וכמובן אם הכל כפוף לכך שאין חובת בידוד פה או שם.
דעתכם?
-
נכון לעכשיו לא ראיתי שום עדכון של השוויצרים לגבי פתיחת הגבולות (בעוד שחלק מהמדינות כבר צייצו בנושא זה)
לעומתה – אוסטריה, שדומה לה מאוד מבחינה גאוגרפית – מנהלת ניסיון לארגן מעבר בטוח למספר מדינות, ובכללן ישראל.
לתחושתי אוסטריה תהיה הימור טוב יותר מאשר שוויץ (וכנראה – גם לא פחות יפה)
-
חודשים יוני יולי אין מה לדבר על האזורים שציינת.
אוגוסט וספטמבר הן נעלמים גדולים בשאלה אם כן ואיך ?
אבל במידה ואוגוסט יהיה אופציונאלי אז התיירים ינהרו בהמוניהם כמו שמוציאים אצבע מסכר והכל מתפרץ.
שוויץ או אוסטריה באוגוסט בשגרה מלאות ועמוסות בתיירים.
בכל מקרה יחולו הגבלות בדוד מה משיגדיל את העומסים באתרים מבוקשים עוד יותר .
גם אני דחיתי טיול לאלפים שתכננתי לחודש יוני והתלבטתי למתי ולבסוף צמצמתי סיכון לחודש אוקטובר .מאותם ביבות שכתבתי.
אבל גם אוקטובר נכנס למעגל הסיכון בשל ההתפרצות המחודשת של הגל השני.
אין באמת אף אחד שיכול לייעץ לך באחריות מתי לנסוע לאירופה השנה.
כל תאריך יהיה בגדר הימור לפחות עד מאי יוני 2021 או עד מציאת חיסון וביצוע התהליך של חיסון אוכלוסיית העולם כולו.
הכי קל היה לי להגיד לך סע תהנה והכל יהיה בסדר אבל המצפון ואחריות אישית שלי מונעת זאת ביושרה.
-
תודה רבה
הסיבה ששלחתי את אוסטריה היא בגלל שהטיסות והרכב הם בג'נבה ואני מעדיפה לבצע כמה שפחות
שינויים...
מניחה שפשוט נחכה:(
-
הי, מצטרפת להתלבטות ומוסיפה:
גם לנו יש טיסות לג’נבה באמצע אוגוסט (SWISSׂ), ללא אופציית ביטול, כשהתכנון היה להגיע לאלפים הצרפתיים.
2 לינות הוזמנו ושולמו מראש, דרך בוקינג, גם הן ללא אופציית ביטול.
במייל האחרון שקיבלנו מ-SWISS נאמר, שהטיסות מתוכננות להתקיים כרגיל.
במידה ואכן כך יהיה, נותרת השאלה לגבי אופציית המעבר לצרפת (ראיתי בפורום השכן שמישהו כתב, שממשלת צרפת הודיעה שלא תהיה כניסה לתיירים שאינם בריטיים, עד ספטמבר, האמנם?).
גם אני חשבתי על האפשרות לחפש לינות בשווייץ, למקרה שהטיסות תתקיימנה אך לא יהיה מעבר לצרפת, אבל מה שרשמו כאן בשרשור אכן מרתיע גם מאפשרות זו.
אם הטיסה מתקיימת, אבל אין מעבר לצרפת, או שיש חובת בידוד בשוייץ, האם מבחינת חברת התעופה במידה ואבחר לא לטוס, הפסדתי את כספי? (ראיתי את “כלל האצבע” שרשמה יונית, אלא שכאן יש עוד מורכבויות..).
בקיצור, אני בעיקר מבולבלת.. ברור שאף אחד עדיין לא יודע מה בדיוק יהיה באוגוסט, ובכל זאת אשמח לשמוע מחשבות/תובנות מאחרים כאן בפורום.
תודה!
-
@עידיש אמר:
אם הטיסה מתקיימת, אבל אין מעבר לצרפת, או שיש חובת בידוד בשוייץ, האם מבחינת חברת התעופה במידה ואבחר לא לטוס, הפסדתי את כספי? (ראיתי את “כלל האצבע” שרשמה יונית, אלא שכאן יש עוד מורכבויות..).
לדעתי כן.
אם הטיסה מתקיימת, ואת זכאית לעבור ביקורת דרכונים, שזה דבר שהוא באחריות מסוימת של חברת התעופה לא להעלות אותך לטיסה במידה ולא (דרישות לויזה וכו'), אז מגבלה כגון בידוד לא נמצאת תחת אחריות חברת התעופה.
פורסם בשבוע האחרון על ישראלים שטסו לבוקרשט בלי לבדוק אם הם יכולים להכנס. חברת התעופה הטיסה אותם, אבל לא נתנו להם להכנס כי הם לא עמדו בקריטריונים מסוימים. ועדיין- חברת התעופה מילאה את חלקה בהטסתם לשם.
-
@עידיש אמר:
הי, מצטרפת להתלבטות ומוסיפה:
גם לנו יש טיסות לג’נבה באמצע אוגוסט (SWISSׂ), ללא אופציית ביטול, כשהתכנון היה להגיע לאלפים הצרפתיים.
2 לינות הוזמנו ושולמו מראש, דרך בוקינג, גם הן ללא אופציית ביטול.
שימי לב- אם המדינה המיועדת (צרפת,שוויץ) לא יהיו פתוחות לתיירות חוץ אירופאית אפשר לנהל מו”מ דרך בוקינג עם בעלי המקום לביטול ההזמנה.
במייל האחרון שקיבלנו מ-SWISS נאמר, שהטיסות מתוכננות להתקיים כרגיל.
ברמה התיאורטית בלבד, בשלב זה- כי כל עוד יש חובת בידוד על שוויצרים המגיעים לארץ, ויש חובת בידוד לישראלים חוזרים, ושוויץ לא פתחה תיירות לכלל העולם- טיסות ללא תיירות אינן “על אמת” טיסות.
במידה ואכן כך יהיה, נותרת השאלה לגבי אופציית המעבר לצרפת (ראיתי בפורום השכן שמישהו כתב, שממשלת צרפת הודיעה שלא תהיה כניסה לתיירים שאינם בריטיים, עד ספטמבר, האמנם?).
צרפת נכון לעכשיו לא מתכננת כניסת זרים עד ספטמבר. זה נכון. אבל כמו כל דבר והחלטה יכול להשתנות מחר.
גם אני חשבתי על האפשרות לחפש לינות בשווייץ, למקרה שהטיסות תתקיימנה אך לא יהיה מעבר לצרפת, אבל מה שרשמו כאן בשרשור אכן מרתיע גם מאפשרות זו.
בנקודת הזמן הנוכחית מבחינת חברת התעופה את מבטלת?-העלות עלייך.
אם מגיעים לגשר (אוגוסט) וחברת התעופה מבטלת- העלות עליהם וההחזר מתי שהוא אלייך (החזר או שובר וכו)
בקיצור, אני בעיקר מבולבלת.. ברור שאף אחד עדיין לא יודע מה בדיוק יהיה באוגוסט, ובכל זאת אשמח לשמוע מחשבות/תובנות מאחרים כאן בפורום.
תודה!
-
לנו היה מתוכנן טיול לצרפת באמצע יולי. פאריז נורמנדי ו בריטאני. טיסות עדיין בטיפול (רוצה לדחות לשנה הבאה עדיין אין יעד תלוי בהחזר כסף מהצימרים) . צימרים בוטלו מאחד קיבלתי כסף מהשני במומ. רכב ביטלתי והכסף בדרך.
חושבים על סוף יולי לאוסטריה וכבר ראיתי טיסות לוינה במחיר מצויין. אבל בגלל שכרגע ישראל לא מציגה שום מדיניות לגבי חו"ל וגם אוסטריה עדיין לא הודיעה כלום אז נחכה לראות מהם יהיה פה ושם.
הנראה שאם יהיה משהו השנה גם צימרים וגם רכב יהיה ממש ברגע האחרון בעיניים מדורות לשמיים פשוטו כמשמעו
-
תודה למגיבים ותודה יונית על התגובה המפורטת- עזרת לי גם בהבהרת הדברים עד כמה שאפשר וגם בהרגעה..
נקווה לבשורות טובות ושיהיה קיץ בריא וטוב לכולם.
-
היום ראיתי שצרפת וכמה מדינות באיחוד פתחו את הגבולות אחת לשנייה והתכנון הוא ביולי לפתוח לכלל.
אני מאוד אופטימית לאוגוסט.
בכל אופן הזמנתי גם דירה לשוויץ ליתר בטחון.
-
פוסט זה נמחק! -
-
@kalda01
זה בדיוק מה שנאמר אתמול לטסים בחב' אג׳יאן, בעלי דרכון אירופאי רשאים לעלות לטיסה.
אבל לא כל המדינות מאפשרות כניסה/מעבר.
-
בעצם אם יש לי דרכון פורטוגלי, אני יכול לטוס למדינות מסוימות באירופה ללא חובת בידוד? או שעדיין יש צורך בבידוד מכיוון שטסתי מישראל?