ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הייתם משלמים תשלום שני לכפר נופש בהולנד על חופשה בתחילת אוגוסט?

פורום אירופה
    הולנד
    12
    22
    1656
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dinz
      dinz נערך לאחרונה על ידי

היינו אמורים לצאת להולנד בתחילת אוגוסט, טיסה של אל על

שילמו כבר בנובמבר את התשלום הראשון לכפר הנופש.

כרגע כפר הנופש נותן לי 2 אפשרויות:

לקבל עכשיו שובר על סך התשלום הראשון ולבטל את ההזמנה. השובר יהיה תקף עד ספטמבר 2021

או – לשלם עכשיו את התשלום השני, ואם אכן לא נוכל להגיע עקב הקורונה יתנו לנו שובר על סך 2 התשלומים, תקף עד ספטמבר 2021.

מה הייתם עושים?

כרגע איננו מוכנים להיכנס לבידוד אחרי הטיול, והסיכוי שחובת הבדידוד מהולנד תוסר בראשון לאוגוסט נראית לי קלושה, אני צודקת, נכון?

ואם נחליט שאנחנו כן מוכנים להיכנס לבידוד בחזרה לארץ , הייתם בונים על זה שהולנד תיתן לישראלים להיכנס ללא הדדיות מצד ישראל?

תודה לעונים!

אנשיםטובים anisham12 karnielr דוקטור דו ליטל יונית 8 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

קודם כל – באופן אישי אני לא מאמין שמותר/אפשר יהיה לטוס באוגוסט. כמו שנראה כרגע אי אפשר יהיה להכנס להולנד, וגם אם כן, כמו שנראה כרגע הסיכוי שאלעל יחזירו את הטיסה נראה נמוך יחסית. לא אפס, אבל נמוך.

גם אם אפשר  יהיה לטוס ולהכנס להולנד, אני לא חושב שכדאי לטוס. לא כי הולנד מסוכנת יותר מישראל, אלא כי הטיול יהיה פחות טוב ויותר מסוכן, וכי אי הודאות והסיכון עד הרגע האחרון גדול.

נניח שהטיסות חזרו, ואז יומיים לפני הטיסה יש איזו התפרצות רצינית (פה או שם) – הממשלות עשויות להקפיא את הטיסות, או שאתם תרצו להקפיא.

הרי אתם לא מתכננים להכנס לצימר המבודד בראש ההר ולא לצאת ממנו שבוע. אתם רוצים לשוטט ולהנות, מה שאומר  לפגוש הרבה אנשים.. חלק ניכר מאופי הפעילות בחופשה בכלל ובהולנד בפרט הוא כזה שגורר התחככות בהרבה קהל (תורים באפטלינג, שוק גבינות, שיטוט ברחובות, מגלשות בפארק מים, ועוד ועוד). לאור מגבלות הקורונה חלק מהדברים האלה בוטלו, חלקם הופכים להיות פחות נעימים, חלקם פחות ספונטניים ועוד. זה פוגע בהנאה וזה עשוי להגביר את הסיכון.

לגבי כסף – ככל שזכור לי יש לכם ביטוח .אז לטעמי תפעילו אותו עכשיו, תספגן את ההשתתפות העצמית, ותקוו שאלעל תחזיר את החלק שלה.

אם אין ביטוח – לטעמי קחו את השובר ותברחו מהר.

בכל מקרה – לא הייתי מוציא עוד שקל מהכיס.

עמיחי13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • anisham12
          anisham12 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

מצטרף למה שכתב קודמי. תחילת אוגוסט נראה לא ריאלי. קודם כל לפי הרשימה שפורסמה אתמול ישראלים לא יכולים להיכנס למדינות האיחוד האירופי עד להודעה חדשה ואוגוסט זה רק עוד חודש,כך שהסיכוי שתוכלו לטוס הוא קטן. גם אם נניח שכן יהיה אפשר לטוס, יש את נושא הבידוד בחזרה. אבל יש נקודה נוספת, גם כאשר השמיים ייפתחו לא הייתי מסתער מיד על כרטיסי הטיסה. כדאי יהיה להמתין ולראות את ההשפעות הראשוניות של טיסה וחזרה של ישראלים לארץ מבחינת התפתחות הוירוס. קבלו את הזיכוי/וואצ’ר עבור התשלום הראשון ותידחו את הנסיעה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • karnielr
            karnielr @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

אי אפשר להכנס לאירופה בלי קשר להדדיות, הם לא מעוניינים בישראלים בגלל העלייה בתחלואה בישראל. לא הייתי בונה על כניסה לאירופה בתחילת אוגוסט.  

• Danik1956
              Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

חכו שהטיסה תבוטל ותיקחו הכסף...הסיכוי לחופשה באירופה באוגוסט בערך זהה לסיכוי של גנץ להיות ראש ממשלה.
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • דוקטור דו ליטל
                דוקטור דו ליטל @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

כרגע לאור השתוללות הקורונה בישראל מדינות ארופאיות לא מוכנות לקבל ישראלים ללא בדיקת קורונה שלילית מה 72 השעות האחרונות.

ככל שאני יודע אחרי שהממשלה אסרה על הדסה לערוך בדיקות פרטיות לקורונה אין לישראלי אופציה לבצע בדיקה כזו.

כרגע נראה שהקורונה בעליה ולא בדעיכה כך שהסיכוי שמדינות אירופה ינמיכו את הדרישות לישראלים קלוש/לא קיים.

יש שרשור ארוך בפורום בנוגע לדרישת הבידוד בארץ לישראלים חוזרים באוגוסט. השורה התחתונה היא שאין מדיניות ממשלתית לאוגוסט ולכן כל ניחוש של כל אחד – מעמדו שווה.

לגבי אל על, ככל שאני יודע אף נוסע עוד לא זכה לקבל כסף על כרטיס שבוטל, גם על כרטיסים ממרץ (יותר מ 3 חודשים), לא ברור אם אי פעם יזכה.

מה אני הייתי עושה? מנסה לצמצם הפסדים.

לא משלם יותר כסף לאף גורם ואם יש איזשהו סוג של ביטוח, כולל לכרטיסי הטיסה – בודק את התנאים ומנסה לקבל כסף בחזרה

• יונית
                  יונית @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

להולנד לא תסעו באוגוסט 2020- זוהי הנחת היסוד.

מכאן מזערו נזקים

א. אין מה לשלם תשלום שני-כי במילא לא תגיעו.

ב. נסו לקבל את ההצעה הטובה ביותר מכפר הנופש לגבי ההחזר/ואווצ’ר.

ג. בטלו הזמנת רכב אם נעשתה כבר

ד. חכו להודעת ביטול הטיסה מטעם חברת התעופה- ואז נסו למזער נזקים לגבי החזר/וואוצ’ר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • keves160
                    keves160 @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

לא תוכלו לנסוע באוגוסט. ברשימה של המדינות הירוקות, שמותר לאזרחיהן לבקר באירופה עם פתיחת הגבולות, ישראל לא נמצאת – הוסרנו בגלל העלייה בהדבקה. כך שעיקרון ההדדיות ממילא לא משנה. נכון שעד סוף יולי דברים יכולים להשתנות, אבל לאור איך שהולכת השנה הזו, זה כנראה לא יקרה באופן משמעותי וכנראה גם לא לטובה...

• dmitrys
                      dmitrys @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

הייתי בדיוק באותה דילמה עם הדירה של AIRBNB.

בחרנו לקבל שובר על התשלום הראשון מכיוון שסברנו שלא נטוס. 

אני חושב שגם אתם צריכים לקחת שובר.

• dinz
                        dinz נערך לאחרונה על ידי dinz

תודה רבה לכולכם!!

עזרתם לי לקבל את ההחלטה הסופית.

לא שחשבתי אחרת מכם , אך זה קשה לי לשים בעצמי קץ לתקווה הקלושה…מעדיפה שהמצב ‘יחליט בשבילי’ ולא להרגיש שאני זו שבחרתי לבטל (יחליט בשבילי הכוונה למשל שהולנד תודיע סופית שישראלים לא יכנסו עד ה-1.9 ואז אני מבטלת בלב שלם)

בתחילה תכננתי שאחכה ממש עד הרגע האחרון ואז אפעיל את הביטוח, אבל פתאום הגיעה עת התשלום השני ואז הבנתי שכנראה לא כדאי להשקיע פה עוד כסף שמי יודע מה יהיה גורלו…

אנשים טובים – עזרת לי להבין שגם אם יהיה אפשר לטוס לא בטוח שיהיה אפשר גם להנות...וגם זה שיקול גדול.

בהצלחה לכולנו!

• ?
                          משתמש שנמחק @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

בלי ספק (ובלי לקרוא תגובות קודמות) – אני הייתי הולכת על האופציה הראשונה – קבלת שובר על התשלום הראשון וביטול ההזמנה.

רוב הסיכויים שלא תוכלו לסוע בכלל, או שתוכלו לסוע רק עם מגבלות כבדות בתחילת אוגוסט. לכן עדיף ללכת על האופציה שמצמצמת את הסיכון לתשלום הראשון בלבד, ומשאירה בינתיים יותר כסף בכיס שלכם. 

• עמיחי13
                            עמיחי13 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

מתייחס רק לגבי הנושא של ההנאה מהטיול בזמן של קורונה. כמובן שיש המון שיקולים נוספים שהם הרבה יותר כבדי משקל: איסור כניסה להולנד, ביטוח נסיעות, בידוד בחזרה לכאן וכו וכו.

בימים אלה יש בישראל גל שני של התפרצות והמצב בישראל היום פחות טוב מאשר בהולנד. כל זה לא מפריע לאנשים לצאת לחופשה בישראל לבתי מלון או צימרים, לטייל, לשבת במסעדות וכו ולהנות מהחופשה. בחופשה של שבועיים העלות בהולנד תהיה זולה יותר מאשר העלות בישראל (בחישוב כולל), מי שיכול להנות מחופשה בישראל בזמן הקורונה יכול בהחלט להנות גם בהולנד.

dinz אנשיםטובים 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • dinz
                              dinz @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

נכון, גם בארץ ישנן מגבלות כמו בהולנד, אבל להולנד אנחנו בכל אופן נוסעים פעם ב…, וקשה לטייל בצורה מוגבלת כזאת.

לדוגמא – שווקי גבינות בכלל סגורים, שייט בכפרי דייגים סגור

לכל מוזאון סגור\מוזאון פתוח\אפטלינג\דולפינריום וכו’ צריך להזמין יום ושעה מראש, מה שמגביל מאד ומונע ספונטניות בהתאם למזג האויר.

למשל – אני לא ארצה להיות במוזאון הרכבות ביום שמש נהדר , כי ביום שמש אעדיף לטייל בחיטהורן, אבל בגלל שכבר הזמנתי לאותו יום אאלץ להיות במקום סגור למרות מזג האויר היפה.

בארץ אין כמעט מגבלות בגלל מזג האויר, ובכלל פחות אכפת ל’הפסיד’ משהו עקב הקורונה.

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • אנשיםטובים
                                אנשיםטובים @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13 אמר:

בימים אלה יש בישראל גל שני של התפרצות והמצב בישראל היום פחות טוב מאשר בהולנד. כל זה לא מפריע לאנשים לצאת לחופשה בישראל לבתי מלון או צימרים, לטייל, לשבת במסעדות וכו ולהנות מהחופשה.

דווקא אני מכיר הרבה אנשים (כולל אותי) שהמצב כן מפריע להם. אני בהחלט צמצמתי בילויים.

זה לא שאני עדיין יושב בבית ורק מזמין משלוחים מהסופר, אבל זה כן אומר שאני חושב פעמיים לפני שיוצא לבלות

ברור לי שאי אפשר באמת לשמור מרחק בחלק מהפעילויות אז אני בהחלט שוקל מה כן ומה לא.

קיאקים או טרקטורונים נראה לי בסדר גמור (אני חולק את הסירה עם בני משפחה), לונה פארק וכדומה – בעייתי

טיול בטבע נראה לי סביר בהחלט. טיול עירוני שווקים או מוזיאונים – בעייתי, וכך גם טיול טבע מאורגן עם הרבה משתתפים

הופעות “משפחתיות” על הדשא (כל שמיכה מתארת “מתחם")  זה גבולי, הופעות בעמידה (או כאלה שמתחילות בישיבה אבל ברור לכולנו שיעברו לעמידה) – לא בא בחשבון

חוף ים מבודד – אפשר. חוף ים בתל אביב – לא.

אם המטרה בטיול בחו”ל היא טראק במקום מבודד שבו זה רק אנחנו וההרים – אין שום בעיה ואפשר להנות יופי בקורונה. אבל אם מדובר על “טיול אטרקציות” – כנראה שהנושא בעייתי יותר

keves160 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • keves160
                                  keves160 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

גם אצלנו צומצמו הבילויים. בנוסף, לא נעים ללכת עם מסיכה בחום כזה ברחבי העיר, ובאירופה יש קנסות הרבה יותר כבדים בחלק מהמדינות על אי חבישת מסיכה. 

• ?
                                    משתמש שנמחק @dinz נערך לאחרונה על ידי

@dinz

מסכימה איתך לחלוטין, בדיוק לזה התכוונתי בכך שגם אם ניתן יהיה לסוע לחו”ל בזמן הקרוב, יהיה קשה להנות.

ולמרות שאני חורגת מעט מנושא השרשור, אני מנצלת את הדיון שהתגלגל לבילויים בישראל בעידן הקורונה, להמלצה שבכל זאת קשורה קצת להולנד:

תערוכת “ואן גוך” במתחם ארנה בהרצליה!

התערוכה לא נמצאת בתוך הקניון, אלא בכמה אוהלים/ביתנים שהוקמו בסמוך אליו.

ההקפדה על הנהלים חמורה, ומעבר לכך – למרות שכתוב שם שמספר המבקרים מוגבל ל-200, כשאנחנו היינו שם ביום חמישי האחרון ספרתי 7 אנשים(!) בלבד, כולל אני ובני, באולם המרכזי של התערוכה, ואפס אנשים במתחם משקפי המציאות המדומה כשהגענו אליו. 

התערוכה נחמדה מאוד, אופן הצגת העבודות, המוקרנות על הקירות או מוצגות במסע הווירטואלי, יצירתי ויפה. המחיר המלא (139 ש”ח לכרטיס) קצת מוגזם בעיני ביחס לתמורה, אבל יש המון מבצעים, של כרטיסי אשראי, ועדי עובדים ועוד, אנחנו למשל רכשנו בהטבה של ישראכרט כרטיסים ב-75 ש”ח, שזה כבר מחיר סביר ביחס לתמורה. כל המבצעים מפורטים בצורה ברורה באתר האינטרנט של התערוכה.

אז קחו לכם איזה בוקר פנוי ולכו לשם, אחר כך אפשר גם לשבת באחד מבתי הקפה, בשולחן בחוץ על הדק הפונה למרינה, גם בתי הקפה היו דלילים למדי ממבקרים כך שזמני ההמתנה הם אפס, והסיכון נמוך מאוד.

ושיהיה לנו קיץ שפוי ובריא בישראל☺

יונית dmitrys אביבית555 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                    • יונית
                                      יונית @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

תודה על ההמלצה.

• dmitrys
                                        dmitrys @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

הייתי בדיוק בזה בפריז בפסח הקודם, באטליה דה לומייר.

למרות שאנחנו מאוד רחוקים מהאומנות, אהבנו את המופע. ממליץ לכולם.

• אביבית555
                                          אביבית555 @אורח נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

מצטרפת להמלצה בחום רב!!

גם אנחנו היינו ולרגעים ארוכים לבד לגמרי. עשינו את משקפי ה VR שלוש פעמים ברצף.... הזכיר לילדים את This is Holland אבל עם התמונות של ואן גוך ברקע. שווה ביותר

? תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ?
                                            משתמש שנמחק @אביבית555 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית555

חחח לי המשקפיים האלה עשו לי קצת סחרחורת… אבל גם רצון עז לבקר בפרובנס😍

עשוי יפה ממש.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון