מה מתאים יותר לאוקטובר?
-
היי חברים,
סבירות גבוהה שזה לא יהיה רלוונטי, אבל מנסה קצת להיות אופטימי לגבי אוקטובר.
האופציה הראשונה שלנו הייתה ליסבון וסינטרה בפורטוגל, אבל כיום, אולי עדיף לבחור יעד עירוני פחות.
חשבתי על שני יעדים אופציונליים
צפון יוון ההררית – לבחירה מבין זגוריה, צומרקה, אבריטניה וכדומה (פחות מתחבר לפיליון)
צפון צ’כיה – גן העדן הצ’כי והרי הענקים.
מי מביניהם יתאים יותר לאמצע/סוף אוקטובר לדעתכם?
תודה!
-
שאלה מלאת אופטימיות….
בדקת טמפרטורה ממוצעת, משקעים, שלג ראשון? -כי בעיניי זה הפרמטר המשמעותי.
-
-
היות וגם אני בונה על מרכז-צפון יון ברגע שיתאפשר--אז להלן המידע שליקטתי :
בעיקרון עונת התיירות אפריל עד אמצע אוקטובר, וחלקים מסוימים עד נובמבר. כמובן שאזור מרכז וצפון יוון החורף חורפי יותר ומדצמבר- מרץ יש שלג. מצד שני בזגוריה ,צומרקה השלכת מאד יפה מסוף אוקטובר וכל נובמבר וגם הטמפרטורה נסבלת לטייל.
צריך להביא בחשבון בערך 2-3-4- מעלות פחות מהממוצע המקובל ליוון כולה. כלומר אם באוקטובר כתוב שיש 20-22 ביום ו16-17 בלילה- להפחית את המעלות בהתאם כשמטיילים בצפון ומרכז יוון ההרריים.
הפלגות סיפור אחר- ולא פעם נדחות בגלל גאות-לא בדקתי כי פחות רלוונטי לי
בהשוואה לסוף מרץ (פסח 2021) כי גם את זה בדקתי בפחות אופטימיות טיולים -13-15 ביום ויכול להיות 5 בלילה-אבל כל המפלים מלאים מים (וזה יתרון אחר).
אתר מזג האוויר היווני אבל לא מצאתי בו עדיין ממוצעים והיסטוריה של שנים קודמות.
טבלה של ממוצע כל יוון (שזה בערך כמו כל ישראל בין אילת לחרמון)
טיפים של מטיילים ביוון באוקטובר (לא יודעת לגבי העיתוי בחודש, וגם לא בהכרח ביעדים המבוקשים על ידך).
מתוך בדיקה במקומות מידע נוספים כי אני לומדת לעצמי מסלול דומה, מתמונות של מטיילים אני רואה גם מטיילים בנובמבר- אבל זה ידע יד שניה לגמרי.
-
ביוון המרחק בין העיר למרחבי ואזורי הטבע יחסית קטן. זגוריה צפון יוון וכו' מסלוניקי יאנינה סראס, קבאלה . בפורטוגל המרחקים היחסים גדולים וכבר קריר, עדיף בספטמבר, צ'כיה פחות מכיר. באוקטובר ביוון נהדר סתווי נעים. היינו בנובמבר היה טוב, מזג האוויר כבר קריר יותר ובלתי יציב.
-
תנאי הכניסה למדינות השונות עשוי להשפיע מאוד על ההחלטה שלך, וכמובן הטיסות הזמינות. כרגע תנאי הכניסה ליוון מישראל מסתמן כפשוט ביותר.
-
@Roco אמר:
כרגע תנאי הכניסה ליוון מישראל מסתמן כפשוט ביותר.
כרגע יוון אינה מאפשרת כניסה לישראלים, נא לא להתבלבל עם מה שנכתב בכתבה ההיא(לבעלי דרכון זר).
-
כדאי לקרוא את השאלה -השוואה בין יוון בחלקים מסוימים (צפון יוון ההררית – לבחירה מבין זגוריה, צומרקה, אבריטניה וכדומה (פחות מתחבר לפיליון) לבין צ’כיה.
המרחקים נמדדים בזמן נסיעה- בצפון יון הכבישים קטנים והרריים (למעט האוטוסטרדה) ובכל מקרה בהשוואה אינה לפורטוגל כולה אלא היעד שהשואל שאל הוא סינטרה ליסבון, שהמרחק הוא 30 ק”מ ואיפיון הטיול שונה.
השאלה הייתה על השוואה בין צ’כיה הרי הענקים לצפון יוון בהיבט מזג אוויר ונגישות בסוף אוקטובר 2021-
לא אופצייה בספטמבר
לא השוואה לפורטוגל
ובהיבט מזג אוויר- על בסיס מה המידע שלך כי בפורטוגל “בפורטוגל המרחקים היחסים גדולים וכבר קריר” ?
-
-
השאלה למעלה הייתה בהנחה ש….. יהיה אפשרי חוקית לטייל בצפון יוון/צ’כיה במחצית שנייה של אוקטובר
בלי קשר לדרכון זר/דרכון ישראל \בידוד וכל היתר
שאלה מהותית על מזג אוויר ביעדים הנ”ל במחצית שנייה של אוקטובר.
תשובות שלא לנושא השאלה-ימחקו.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
כל דיון כאן שאינו עוסק בשאלה שפותח השרשור ביקש לדעת- מזג אוויר אופציונלי באוקטובר ביעדים שציין-----ימחק.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק!