הקרב על אל על
-
-
-
-
-
גם אני מוכן הלוואה של 400,000,000$ בערבות מדינה של 82.5%.
זה אומר ש 330,000,000$ מקבלים מתנה, צריך להחזיר רק 70,000,000$.
הוא מציע לתת 75,000,000$ + צריך להחזיר (אולי, בע”ה...) 70,000,000, יוצא שהוא מקבל מאיתנו האזרחים מתנה של 225,000,000$.
אולי חברי הפורום ירצו להקים קבוצת רכישה, 225,000,000$ שי לחג – סכום יפה?
מישהו מכיר את רקפת רוסק עמינח? שמעתי שאין לה בעיה לתת לחברים הרבה עשרות ומאות מליוני דולרים ללא ערבויות לחברים, גם כן כמובן מהכסף שלנו.
תכלס, אם המדינה היתה רוצה להתנהל בצורה אחראית לא היה למתווה הזה סיכוי.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
הקונה מתנה את הרכישה בכך שאל על הציגה את מצבה בצורה אמיתית וללא שקרים.
אל על מסרבת, מעניין למה.
בכל מקרה אל על צריכה להנפיק מניות בשווי 150,000,000$, לא זוכר מה האחוז משווי החברה אבל בהחלט שווי ניכר.
לא נראה שהציבור יתנפל על המניות, הרוכש חופשי לרכוש את המניות בשוק החופשי בבורסה.
מסיבות שלו (אני לא יודע מהן) הרוכש מעדיף לא ללכת לבורסה ולרכוש את המניות. מישהו יכול לשער את הסיבה?
והנוסעים עדיין מחכים לכסף שלהם.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אל על מסרבת, מעניין למה.
ממש אין התניה כזאת. להיפך! הרוכש מציע לרכוש אל אל על במצבה הנוכחי AS IS, ללא בקשה למידע נוסף.
דירקטוריון אל על (כנראה בשם חברת כנפיים, שבאחזקת משפחת מוזס-בורוביץ, שהם בעלי השליטה הנוכחיים) “נבהל” ומסרב.
אכן מעניין למה.
בכל מקרה אל על צריכה להנפיק מניות בשווי 150,000,000$, לא זוכר מה האחוז משווי החברה אבל בהחלט שווי ניכר.
לא נראה שהציבור יתנפל על המניות, הרוכש חופשי לרכוש את המניות בשוק החופשי בבורסה.
מסיבות שלו (אני לא יודע מהן) הרוכש מעדיף לא ללכת לבורסה ולרכוש את המניות. מישהו יכול לשער את הסיבה?
ממש לא! הרוכש רוצה לרכוש מיידית וללכת למתווה המקורי של 400 מיליון דולר הלוואה בערבות מדינה של 82.5%,
וללא הנפקת מניות.
נכון מאד, ולכן אל על מבקשת “מימון ביניים” מהמדינה, כי על פי חישוביה תצטרך להחזיר לנוסעים במחצית השניה של אוגוסט
כ-90 מיליון דולר, לפי התיקון לחוק שרותי תעופה: החזר תוך 90 יום מתאריך הטיסה שבוטלה או תוך 30 יום מפרסום התיקון בחוק (15.7.20), המאוחר מביניהם.
-
היקף ההנפקה לפי ערך הנוכחי של אל על, הוא בהיקף של כ60 אחוז. (מי שרוכשאת כל ההנפקה יהיה בבעלות על 60 אחוז מההון).
הדירקטוריון בוחר דווקא אופציה שלא מחזקת את מוזס. הרוכש הולך על מתווה של הלוואה בלבד, שיגדיל מאוד את היקף החוב של אל על שעומד על רמת מינוף של 95% בערך ביחס להון החברה.הדירקטוריון מעדיף את אופציות ההנפקה, שתזרים הון לחברה, מצד אחד, ותגדיל את החוב ברמה יותר מתונה (הלוואה של250 מליון במקום 400). זה בכלל לא לטובת מוזס, שמעדיפה את אופציות ההלוואה תשאיר אותה באותם אחוזי בעלות
-
-
-
-
@נוסע-מתמיד אמר:
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אל על מסרבת, מעניין למה.
ממש אין התניה כזאת. להיפך! הרוכש מציע לרכוש אל אל על במצבה הנוכחי AS IS, ללא בקשה למידע נוסף.
דירקטוריון אל על (כנראה בשם חברת כנפיים, שבאחזקת משפחת מוזס-בורוביץ, שהם בעלי השליטה הנוכחיים) “נבהל” ומסרב.
אכן מעניין למה.
ראיתי ציטוט לכך באיזשהו עיתון, אין לי כרגע את הפנאי לחפש אותו. בכל מקרה ברור לי שמשפחת בורוביץ’ לא תשמח להפרד מהפרה החולבת הזו
ממש לא! הרוכש רוצה לרכוש מיידית וללכת למתווה המקורי של 400 מיליון דולר הלוואה בערבות מדינה של 82.5%,
וללא הנפקת מניות.
ברור לי מה הקונה הפוטנציאלי רוצה, אני שאלתי אם מישהו יכול לנחש את הסיבה.
למה הרוכש פוטנציאלי מעדיף שהחברה תקח הלואה ולא השקעה, כשההגיון הכלכלי הכי בסיסי אומר חד משמעית שלחברה בקשיים עדיפה השקעה ולא העמסה של חוב נוסף.
למה הרוכש הפוטנציאלי מעדיף 45% מהחברה ב 75,000,000$ ולא 60% מהחברה ב 150,000,000$
נכון מאד, ולכן אל על מבקשת “מימון ביניים” מהמדינה, כי על פי חישוביה תצטרך להחזיר לנוסעים במחצית השניה של אוגוסט
כ-90 מיליון דולר, לפי התיקון לחוק שרותי תעופה: החזר תוך 90 יום מתאריך הטיסה שבוטלה או תוך 30 יום מפרסום התיקון בחוק (15.7.20), המאוחר מביניהם.
אל על מבקשת שהמדינה תממן את ההחזר הכספי לרוכשי הכרטיסים במקומה, באמת נחמד מצידה
והסכום לא ברור, כבר לפני כמה חודשים אל על הודיעה שהיא חייבת לרוכשים 1,000,000,000 שקלים (והסכום היה צריך מאוד לגדול מאז הפרסום), לפי מה שאתה רושם (לא בדקתי בעצמי) עכשיו אל על אומרת שהיא חייבת כ 300,000,000 שקלים. לאן נעלמו 700,000,000 שקלים חוב? בקופה הקטנה? בכסף שנתניהו העביר לדרעי לחלוקה לחרדים?