הטיסות יחזרו בקרוב???
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
כתבתי לפני מספר הודעות
הדיון מכאן והלאה יהיה אך ורק אם מישהו מוצא מידע חלוט על שינוי מדיניות טיסה מהארץ ובחזרה לתייר הישראלי עם הדרכון הישראלי -באירופה.
מכאן שרשרת הודעה- של ROCO- דבריה של מירי רגב בראיון לרינה מצליח
תגובה של KALDA, דוקטור דו-ליטל ואולי עוד…
שלא עוסקות במידע חלוט
אלא נבואות ופרשנויות
הודעות אלו נמחקו.
כל מידע חלוט, ברור, ממשלתי, הוראת שעה, חקיקה, מינשר,ודרכי פעולה לגבי מדיניות טיסה מהארץ וחזרה- יתקבל בברכה.
דיונים בנושא ,פרוגונזות, הערכות, נבואות – לא.
תודה על ההבנה.
-
תאור מדוייק וממצה של המצב הנוכחי, שמסביר מדוע נכון לרגע זה לא השתנה שום דבר מבחינת הישראלים (מכתבה ב- YNET):
המתווה אמור להיכנס לפועל בעוד כשבועיים, ב-16.8.20.
אבל וזה אבל משמעותי, אותן מדינות "ירוקות" כמו יוון, קפריסין, גרמניה, אוסטריה, שווייץ, הונגריה, יפן וניו זילנד, מסמנות כרגע את ישראל כמדינה "אדומה", כלומר הן לא מקבלות תיירים מכאן.
המדינות היחידות שכן מקבלות כיום ישראלים הן מונטנגרו, אלבניה - בהתנייה של בדיקת קורונה שלילית ב-72 שעות שלפני הטיסה, ובולגריה - ללא התנייה כלל. אלו מדינות שמאפשרות לנו הישראלים להיכנס אליהן ללא הכרח בבידוד, אך אלו גם שלוש מדינות שמסומנות באדום, כלומר עם תחלואה גבוהה.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
המתווה שמתואר ב YNET הוא החלטת ממשלה סופית מאושרת בכנסת?
-
@kalda01
חד משמעית -לא.
-
-
רעיון נחמד של בית התפוצות.
אין שום סיכוי שללא הפעלת כוח פיזי מתון-אגיע לאיזשהו בילוי קיץ במקום שיש בו ילדים (מהסוג שאינו שייך לבני ביתי).

-
-
@kalda01
נראה שמתווה השמיים הפתוחים, הוא או פלופ מוחלט, או שיתקיים במקביל לסגר.
הכינו את הכרטיסים, והמזוודות.
נראה באופן מוזר,
שישחררו את ה"כלואים" לחו"ל,
והשאר ישארו בסגר.
זה לא נתפס, שהדרג המקצועי אומר לא לסגר, וביבי והשרים כן לסגר.
התהפכו היוצרות.
לא רק יפתחו, בהצהרה,
אלא, הרבה אנשי מקצוע שמטפלים במתווה הטיסות, חלקם הופיע בחדשות אתמול אומרים, זה יפתח ב16 לחודש.
כבר לא ניתן לדעת למי להאמין,
ומה מתכננים פה.
נראה, שהשמיים יפתחו, ה"מורדים" ישתחררו לחו"ל,
וה"ילידים"-"נתיני הממלכה", ישארו פה, עם הקצבאות.
כמובן הכל בלשון מטאפורית.
למישהו יש הסבר,
מה בדיוק קורה כאן?
בעיני זה דיון חשוב, למתכנני טיסות וטיולים.
להציל את החופשה והחגים בחו"ל.
כיוון, שברור לחולטין, שברגע שהודעה רשמית תוכרז,
תיהיה התנפלות כללית על כל מושב בטיסות יוצאות.
יהיה קצת מאוחר, בעיקר עבור המטיילים המתמידים.
-
אם כבר לסמוך על משהו, אז אני מאמין לאיחוד האירופי הרבה יותר מאשר לספינולוגים הישראלים.
אתה יכול לבחור לעצמך אם כן או לא לבלבל את עצמך עם כל מיני ספינים לא מוסמכים של פוליטיקאים ישראלים אופורטוניסטים. אני לא ממליץ אבל זו בחירה שלך.
-
אופן קבלת ההחלטות הוא נושא חשוב בכלל בנוגע למערכת הבריאות, החינוך, הטיפול במשבר, הכלכלה וכו’ שחשובים הרבה יותר מאם נעשה קניות בפריימרק בחגים או לא (ואת זה שאופן קבלת ההחלטות מוזר ולא עקבי היה אפשר לראות מניהול המשבר בכלל מההתחלה ולא רק מנושא פתיחת השערים), אבל זה לא עיסוקו של הפורום הזה. הדיון בזה גם לא משנה כלום ולא עוזר ל”מטיילים מתמידים”, כי הוא לא משנה את אופן קבלת ההחלטות או המציאות.
כלום לא ידוע בוודאות. או שמהמרים וקונים (ואולי גם זורקים את הכסף לפח) או שמחכים. מעבר לזה זה רק להתפלסף למוות ולצטט חצאי ידיעות ושמועות.
-
וואוו,"להתפלסף למוות", לאט,
בסך הכל השינוי החד בגישות של משרד הבריאות וגמזו, מול קודמו, עורר עניין.
מה גם, שיש הכרזות רוחביות מוצלבות שיש מועד 16.8.
זה משמעותי למי שרוצה לשמוע דעות חכמות של משתתפים אחרים.
כבר רואים, שחברות שטסות בתדירות נמוכה כעת, העלו מחירים, באופן די דרסטי ביומיים האחרונים.
הגישה שלי כרגע, זה עם מתווה או לא, לרכוש כרטיס יציאה ליעד במדינה ירוקה במחיר טוב, כמו יוון, אם עדין לא רכשתם!!!!
כמובן, שבעלי דרכון אירופאי, מסתכנים פחות ברכישה שכזו.
ואז, בתוך אירופה כאמור יש טיסות זולות מאוד.
-
למה אתה חושב ששינוי כזה או אחר בעמדות משרד הבריאות גמזו או כל גורם אחר רלוונטי?
-
כתבת-- “הגישה שלי כרגע, זה עם מתווה או לא, לרכוש כרטיס יציאה ליעד במדינה ירוקה במחיר טוב, כמו יוון, אם עדין לא רכשתם!!!!”
זה כבר עומד בסטטוס של המלצה .
אז
נכון להיום (מה שלא אומר כלום על מחרתיים)
יוון לא תהיה פתוחה לתייר הישראלי
יש שני איים (במקור דיברו על שלשה) אליהם יהיו טיסות ישירות בחבילות נופש (טיסה-מלון) כרתים ורודוס
לא ליבשת, לא לאיים אחרים, לא בחירה של לינה עצמאית -סוג של “מושבות של ישראלים”.
לנושא הבדיקות לקורונה- נכון להיום- בדיקה פרטית בתא וירושלים בלבד, עלות כ900 שח לאדם.
בדיקה בנתבג- רק ביום שני 10.8 יתפרסם המכרז שתאריך נעילתו 31.8 … ובכל מקרה מדובר על בדיקה ותשובה ללקוח תוך 14 שעות מהבדיקה- לא ברור לי מכאן למה בנתבג, ואת מי זה משרת… אולי בעתיד נדע יותר, אבל בתהליך כזה ארוך--זה לא יהיה רלוונטי לקיץ 2020.
המלצה שלי-- לא לרכוש כלום כעת!
-
@יונית אמר:
לנושא הבדיקות לקורונה- נכון להיום- בדיקה פרטית בתא וירושלים בלבד, עלות כ900 שח לאדם.
בדיקה בנתבג- רק ביום שני 10.8 יתפרסם המכרז שתאריך נעילתו 31.8 … ובכל מקרה מדובר על בדיקה ותשובה ללקוח תוך 14 שעות מהבדיקה- לא ברור לי מכאן למה בנתבג, ואת מי זה משרת… אולי בעתיד נדע יותר, אבל בתהליך כזה ארוך--זה לא יהיה רלוונטי לקיץ 2020.
המלצה שלי-- לא לרכוש כלום כעת!
על פי גלובס, הקמת המעבדה בנתב”ג תארך עד 45 ימים, מעריכים שהמחיר הבסיסי שעליו מתחרים יהיה כ-100 דולר לנוסע, ופי 3 למי שירצה תשובה מהירה יותר. הכי תמור, מצויין בידיעה במפורש שהנוסעים יצטרכו להגיע לנתב”ג בטווח של 72 שעות לפני הטיסה כדי להבדק, ויקבלו את התשובה עד 14 שעות מהבדיקה, ואחר כך יגיעו כמובן שוב לטיסה. כלומר, הכל ערוך ומוכן לתושבי מדינת תל אביב.
אני מצטרף להמלצתך!
-
"...הכל ערוך ומוכן לתושבי מדינת תל אביב."
• ההנחה שלך שגויה. אם היית טוען ש'הכל ערוך ומוכן לבעלי כלי-רכב', ניתן היה לקבל את הטענה שלך.
* בז"ן, גורם לתופעות שונות.
-
סליחה, איך הגעת לזה שזו המלצה.
עם כל הכבוד,
שכותבים הגישה שלי,
זה אומר 'לדעתי שלי' בלבד.
אין בזה שום המלצה.
יש בזה הבעת דעה בלבד.
אני מתפלא שהבעת דעה או "גישה" , שזה דבר רעיוני עקרוני, נראים או בטעות מתפרשים, כהמלצה.
אז לא זו לא המלצה, זו בסך הכל הבעת דעה עקרונית בדיון בפורום, במסגרת החלפת דעות.
אם זה לא היה ברור.
וכמובן, אין לי שום עניין כלשהו להמליץ למשהו משהו, שזה יהיה ברור, רק לעצמי אני מציע ושוקל.
בלבד.
כמו כן, אני מאוד שמח להתעדכן מהמידע שבהודעות שלך, האחרונות, בעניין המתווה המתגבש ליוון.
יונית,
שאלה, את מציגה מתווה שאת מתארת על חבילות לאיים, עד כה לא ראיתי שום התיחסות כתובה לכך,מספר פעמיים את מביאה את רעיון החבילות המתגבשות ליוון ,איי יוון,האם זה מידע ציבורי שפורסם ברבים ? יש איזה מקור לקריאה בנושא, הפניה או קישור, תודה.
תודה