תקווה או עבודה בעיניים - כיוון לחזל"ש
-
-
זורם לי בינתיים קצר ברלין או וילנוס או יוון. -
לא מומחית בתחום, אבל אתה נשמע אדם מאוד אופטימי.

-
התקווה מתה אחרונה.
כל עוד בלבב פנימה
נפש תייר הומייה
ובפאתי מרכז קדימה
עין לנתב”ג צופיה.
עוד...
-
לא מומחה אבל מה שאני אומר:
יפה מאוד שכל מיני גורמים יוצאים בספינים על כוונה שאולי פעם בעתיד אם ירצה השם אם כל כוכבי הלכת יסתדרו בקו אחד אולי יקצרו או יבטלו את חובת הבידוד של הנוסעים שחוזרים ארצה ממדינות ירוקות.
אבל כדי לחזור ארצה צריך להתקיים תנאי קטנטן, צריך לטוס לאותן מדינות ירוקות, וכדי לטוס לאותן מדינות צריך קודם כל הסכמה של מדינות ירוקות לקבל ישראלים.
אני לא ראיתי שום פרסום של גורם רשמי ממדינה ירוקה האומר שאזרחים ישראלים הבאים מישראל מוזמנים אליהם, אפילו לא ציוץ קטן. אתה ראית כזה?
-
לי נראה שהקיץ הזה די אבוד.
עושים מאמץ להראות כאילו עשו מאמץ לפתוח את השמיים אולי כדי להסביר למה מעלים אלפי בני ישיבה.
לא נראה שיש סיכוי אמיתי שמדינות כמו גרמניה או אוסטריה יסכימו לקבל את התיירים מישראל ועוד ללא בדיקת קורונה.
זאת נראית יותר משאלת לב ממציאות.
חוץ מזה להערכתי הולך להיות כמעט סגר מלא לקראת סוף אוגוסט כדי לאפשר פתיחת מערכת החינוך ב1 לספטמבר...
-
לדעתי--- החלק השני של השאלה שלך.
בנקודת הזמן הנוכחית 5.8
אין שום היתכנות ריאלית להערכות נתבג ב16.8 לכניסת ישראלים ממדינות ירוקות ללא חובת בידוד.
המדינות המצוינות בכתבה לא חתמו על הסכמים עם ישראל עד כה
בקצב שהמדינה מטפלת בדברים---- לא מעריכה שיהיה בקיץ 202 גם לא בסתיו 2020.
אולי באביב 2021….
ברלין תחכה
וגם יוון .
-
לא מומחית.
כן אופטימית, אבל לא כמוך.
ביטול חובת בידוד לחוזרים מחו”ל זה רק דבר אחד. ואפילו לא הראשון: קודם כל שמדינות אחרות יתנו לנו בכלל להכנס אליהן.
אח”כ שיהיה בטיחותי לטייל שם, ולא רק בטיחותי אלא גם הגיוני – שהמקומות יהיו פתוחים, ששווקים יהיו שוקקים, שלא יצטרכו לעמוד בתור שעות בשביל מקום במוזיאון, ברכבל או במסעדה בשל מגבלות הצפיפות.
שיהיה ביטוח עם כיסוי הולם במחיר סביר.
ושתהיה מספיק יציבות בהתנהלות סביב הקורונה כך שהנהלים לא ישתנו בכל כמה ימים, ותהיה וודאות סבירה כשמתכננים את הנסיעה ורוכשים שירותים עבורה.
ויש עוד נקודה שעלתה בכתבה שראיתי לא מזמן בחדשות, אפרופו שרשור אחר שנפתח על טיסות טראומטיות: שמעתי טייסים ובכירים בתעשיית התעופה מדברים על האתגרים בהשבת הטייסים והמטוסים לכשירות אחרי השבתה ארוכה. כן, אני יודעת שהם מדברים מהפוזיציה, ועדיין הגיוני לי שגם כאן עלולות להיות תקלות.
בקיצור, סבלנות.
-
הודעות בתקשורת של “משרד הבריאות מגבש” או “מתכנן” נגמרות הרבה פעמים בכלום וכלום, או בידיעה תקשורתית שעתיים אחרי שאומרת ההיפך. ונניח שמחר הם יורידו את חובת הבידוד מגרמניה, מה זה יעזור כשגרמניה לא מוכנה לקבל תיירים מישראל? וגם אם נניח שיש לך דרכון אירופאי, נסעת ואחרי 3 ימים דעתו של משרד הבריאות או של הממשלה משתנה (וזה קורה כל יומיים), נתקעת עם בידוד ומה”זורם לי בינתיים קצר ברלין” קיבלת ברלין קצר ובידוד ארוך.
-
@keves160 אמר:
הודעות בתקשורת של “משרד הבריאות מגבש” או “מתכנן” נגמרות הרבה פעמים בכלום וכלום, או בידיעה תקשורתית שעתיים אחרי שאומרת ההיפך. ונניח שמחר הם יורידו את חובת הבידוד מגרמניה, מה זה יעזור כשגרמניה לא מוכנה לקבל תיירים מישראל? וגם אם נניח שיש לך דרכון אירופאי, נסעת ואחרי 3 ימים דעתו של משרד הבריאות או של הממשלה משתנה (וזה קורה כל יומיים), נתקעת עם בידוד ומה”זורם לי בינתיים קצר ברלין” קיבלת ברלין קצר ובידוד ארוך.
זורם לי גיאורגיה?
-
@Vadim3238398 אמר:
@keves160 אמר:
זורם לי גיאורגיה?
נראה לי מעולה, אולי באמת כדאי שתלך על זה
-
מה ההבדל? גם לגבי גיאורגיה הממשל שם והממשל פה יכולים לשנות את דעתם מחרתיים. ובכלל כדאי לברר מה האופציות לביטוח רפואי לנסיעה כשיש מגיפה בעולם ויש סיכוי שאולי תצטרך אותו.
-
אנחנו חיים במדינה שמלחמה פתאומית, מילואים או שביתה יכולה לזרוק אתת הכבף לפח. לכן אם יתאפשר משהו ברגע האחרון אני לא רואה סיבה לא לקפוץ על זה במקרה של אי בידוד בשני המקומות. אבל הכל לפי חישובי סיכונים כמובן
-
-
רק שזה לא רק המדינה שלנו, זה כל העולם. וביטוח רפואי לחו”ל לא מושפע משביתה, מילואים או מלחמה, אבל כן ממגיפה עולמית. כנ”ל האופציה להיכנס למדינה עם דרכון ישראלי. אבל אם אתה חושב שזה הימור טוב מבחינתך, זה הכסף שלך, לך על זה.
-
בגיאורגיה הממשלה, הרבה יותר מחמירה ממדינות אירופה.
בגיאורגיה, למרות שמדינות אירופאיות הגדירו אותה כמדינה ירוקה, ומאפשרות לאזרחיה להכנס אליהן.
גיאורגיה ביטלה חובת בידוד לנכנסים אליה, רק לאזרחי 5 מדינות בלבד! מהאיחוד האירופאי.
ניתן לקרוא באתר משרד החוץ הגיאורגי.
הם בשום אופן לא יכניסו בלי בידוד של 14 יום, בטח לא מישראל.
גם אזרחים גיאורגים מחולצים בחזרה, נכנסים לבידוד 14 יום.
הם מדינה שאין לה מערכת בריאות חזקה כמו בישראל או מערב אירופה, לכן רוצים לדעתי לשמר את הצלחת הסגר שעשו, ומיעוט הנדבקים.
טרק לפסגת הקזבקי, תתכונן......הג'יפ בדרך.
-